Egy mx 518 mondjuk kerül 10e be. Ez egy teljesen átlagos gamer egér. Ha veszünk egy fullosab egeret, pl: razer Imperator, SS Xai, ezek már inkább 18-20e ftba kerülnek.
Hogy megéri-e az áruk a majdnem dupláját? NEM.
Vegyünk egy másik példát: MS intellimouse 1.1a vs MX518
4000Ft vs 10000Ft Ebben a helyzetben sem éri meg a több mint dupla felárat a logitech egér.
Akkor most az MS intellimosue lenne a király?
Lehet a dolgokat sokféle kép nézni.
A felsorolt egerek mindegyike volt a kezeim között, az imperator 1 hónapot, a Xai 2 hetet bírt, utána ment a levesbe (eladtam)
Most vettem kerek 4120Ft-ért egy MS Intellimouset és játék közben nem érzem hátrányát a többivel szemben. Nekem ez bőven elég.
A felár a marketing és a márka megfizetése jó részét felemészti, de azért ott vannak a puszta specifikációk (DPI, szeznor, frekvencia, bevonat és a support)
Attól valóban nem leszel jobb játékos, ha egy drága egérrel játszol, mert a kezed, a szemed és az agyad ugyanaz marad. De ettől még tartom magamat, hogy egy komoly, minőségi cucc, igenis előnyt jelent a "bóvli"-val szemben (bóvli= noname gyártó olcsó terméke)
Egy valami nekem biztos: Én nekem megéri a felárat megfizetni a razer, logitech, steelseries, vagy épp microsoft felárért.
Emlékszem, mikor a ballagási pénzemből vettem 8000Ftért valami naname "gamer" egeret, mert nem volt pénzem a 10e ft-os logitechre. Hatalmas hiba volt. ugrált össze vissza, mintha egy tükrön játszanék.
"Viszont ha nem szélsőségeket nézünk, pl. egy mx518-nál mérhetően jobb-e egy 3-4-szer többe kerülő egér, vagy csak a marketing nyomja?..."
Én nem sok 30-40e Ft-os egérről tudok, talán egyedül a Mamba jut eszembe. Nem tudom miért kerül annyiba és nem is érdekel. De szívesen elmennék egy lanra, amin egy 14éves takony kölyök apuci pénzéből vett mambával villog és bealázza valaki egy egyszerű mezei egérrel.
[ Szerkesztve ]
Windows 8 CP user