Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) BiP

BiP
(PH! addikt)

Ha olyan minőségű lesz (csak 3D-ben), mint a benQ-ban használt AMVA, akkor nem fogok rácuppanni ...

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#2) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha 12ms a G2G, akkor 120Hz-en hogy fog jó képet megjeleníteni a két szem számára? ...csak mert össz ~8ms-ig látszik egy-egy szemnek a kép ilyenkor, ennyi alatt akkor még be sem áll a megfelelőre.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#3) sebgutkopf

sebgutkopf
(senior tag)

Ezek csak 3D stereo módban tudnak 120Hz-et, vagy van rá lehetőség, hogy normál desktop és térhatás nélkül is valós progresszív 120Hz-es képet kapjak?

Nem értem miért olyan hihetetlen a gyártóknak, ha valaki valós és konstans 120fts-t akar látni, mindezt input lag nélkül. Ilyet utoljára a crt-k tudtak. :(

(#4) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem Philips Tv-k be nem fog belőlük kerülni. :U

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#5) duc válasza sebgutkopf (#3) üzenetére

duc
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Van ilyen monitor, pl. Acer GD240HQ (GD235HZ) én is ilyet használok. 120Hz full HD normál módban. 2ms válaszidővel.

(#6) Yany

Yany
(senior tag)
LOGOUT blog

Én csak azt nem vágom, ha TV-kben már egy ideje léteznek a fincsi (értsd: xVA, IPS) panelek 120-as frissítési sebességgel, akkor monitorban, kisebb méretben miért nem tudnak megjelenni? (pl. egy Samsung UE40D7000 szemenként is képes nagy frekire fullHD felbontással).

jancsiga

(#7) sebgutkopf válasza Yany (#6) üzenetére

sebgutkopf
(senior tag)

köszi az infót Duc!

A kérdés jogos, sőt bennem is felmerült már évek óta mikor megjelentek a 100Hz-es lcd tv-k. Főleg a 2ms IPS panelnél lepett meg eleinte.

Amik megfordultak a fejemben, mint ok:
A tv-k által lefedett színtratomány kisebb mint a monitoroké, java részt nem jelenítenek meg 256 árnyalatot alapszínenként.

A kis késleltetést pedig kemény overdrive technikákkal érik el, aminek mellékhatása az input lag növekedés. TV adás és film nézés esetében ez lényegtelen, hogy mondjuk 50ms-al a múltat nézed, míg monitornál ahol interakció történik a látottak alapján már nem mindegy.

Ezt legjobban ott lehet tetten érni, ha kikapcsolod a tv-n a 100Hz stb üzemmódokat, akkor az input lag drasztikusan lecsökken. Nem véletlen, hogy a tv-knek van külön pc módjuk, ami lényegében annyit csinál, hogy kikapcsolja az összes képjavító áramkört, a sokherces dolgokat stb.. és a minél gyorsabb valós megjelenítésre törekszik.

Úgy tűni, hogy valahogy monitoroknál nehéz megfelelni a profibb elvárásoknak.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.