Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

"egy olyan olcsó multimédiás gépezet, mint amilyen az NVIDIA Ion platform,..."

Vicces dolog egy 60 70 ezres lapot olcsónak nevezni.
Váltanék a DVi miatt a mostani gclf2.mről, de +40k-t baromira nem ér meg.

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#2) kingabo

kingabo
(őstag)

Szerintem leginkább az Ion sikerét az ára fogja befolyásolni. Kiváncsi vagyok mennyiért ér majd ide. Az átlag a netbook-ot nettop-ot nem akarja multimédiás feladatokra is használni, ez inkább (szerintem) csak egy szűkebb réteget érdekel. (értem ez alatt a játékot, vagy a htpc építést)

[ Szerkesztve ]

(#3) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Huhú, süllyed a hajó... :DDD

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#4) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van még egy hatalmas kérdés: mennyivel éri meg jobban a gyártóknak ez az Ion mint egy full Inteles Atom platform + pici, notebookos Radeon? Merthogy ilyen kis VGA-s gépe már van az Asusnak: EeeBox B206.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#5) Enton

Enton
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nvidia szárnyalna de a nagy ATOM árusítok nem állnak melléjük mert eladhatatlan lenne az ATOM. Teljsen jó ez így idővel beállnak majd ők is a sorba az árusításhoz, csak kisöprik az Atom készleteket jóárasítva, amíg az ION drágább majd mikor ők is beszállnak jóárasodik az ION. Korekt kis terv, de hogy mi lesz belőle nagy kérdés.
Jó lenne tudni egy tényleges teljesítménytesztett az Atom-mal összemérve.

Family Guy Online - Closed Beta

(#6) rudi válasza Mr.Csizmás (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fene tudja, hogy süllyed-e már, de az tuti, hogy nagyon torpedózzák :DDD

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#7) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mért van nekem olyan érzésem, hogy a 2 legnagyobb netbook/nettop gyártót (ASUS/MSI) valahogy az Intel tömi a háttérből, hogy az ő gagyi csipszettjét használják? :U

(#8) akosf válasza Enton (#5) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Nvidia ION is ATOM processzort tartalmaz...

szerk.: Legalábbis úgy tudom, csak tervezik hogy a Nano-t is támogatni fogja.

[ Szerkesztve ]

(#9) nyunyu válasza PowerBuldog (#7) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ebben az a vicces, hogy kozben az Asus az occsogagyi Asrock markajan keresztul tamogatoja az Ionnak.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#10) PowerBuldog válasza nyunyu (#9) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez nekem új! ASUS-é az ASRock? Bár igazánól tökéletesen lényegtelen. Az ATi exkluzív Sapphire meg Zotac néven csinál GeForcokat, szóval... :U

[ Szerkesztve ]

(#11) Male válasza PowerBuldog (#7) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...valahogy nekem is ez jutott az eszembe... hogy vajon mennyibe került ez az Intelnek.
Csak fenyegetőztek, vagy egy szép nagy összeg vándorolt át egyik számláról a másikra :U

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#12) P00By válasza nyunyu (#9) üzenetére

P00By
(PH! nagyúr)

Pont ezt akartam írni :U

(#13) Keldor papa válasza rankesz (#1) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak itthon számít drágának.

(#14) dabadab válasza rankesz (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Vicces dolog egy 60 70 ezres lapot olcsónak nevezni."

Valamit felrenezhettel. Az Ionra epul Acer AspirRevo gep (vagyis komplett gep) kiskereskedelmi, afas brutto alapara 180 font, vagyis kb 58kHUF.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#15) kingabo válasza dabadab (#14) üzenetére

kingabo
(őstag)

2magos atommal a Zotac lapja 65k. Hír. Vagyis nekem furcsa az az 58k a teljes rendszerért. DE legyen igazad!

(#16) mephi666 válasza PowerBuldog (#10) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha jól tudom 1kalap alatt van: asus/asrock már évek óta... és pl a régebbi gépsorokat "örökli" az asrock, amiken megszületnek az érdekesebbnél érdekesebb konstrukciók így anyagi szempontból is jobban járnak :)) mellékesen volt asrock lapom és tökéletesen meg voltam elégedve... nem olyan sz@r az, mint ahogy néhányan be próbálják állítani...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#17) dabadab válasza kingabo (#15) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Annyira igazam van, hogy a play.co.uk-nel te is feladhatod az elorendelest egyre ;)

(#18) t72killer válasza Mr.Csizmás (#3) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem örülünk neki, mert az intel GPU-ja annyit sem ér, mint a szilícium, amiből csinálták. Inkább annak örültem vna, ha az nvidia mellé még az AMD is beszállt vna, és 3an versenyeztek volna jobbnál jobb+energiatakarékosabb grafikus megoldásokkal.

Remélem azért más gyártók (Acer az aspire one-ban pl) felhasználják a netbookjaikban az ION-t.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#19) kingabo válasza dabadab (#17) üzenetére

kingabo
(őstag)

Remek! :R

(#20) vittuka válasza t72killer (#18) üzenetére

vittuka
(fanatikus tag)

Igy van! Tobbszor felmerul a kerdes, hogy mi ertelme az erosebb grafikus megoldasnak egy netbookban.. De a szinte semminel erosebbnek azert legyen mar ertelme! Jomagam is azt varom, hogy vegre valaki belepasszirozzon egy ion-t valami kis netbookba es megyek is venni.. Zaros hataridok vannak, kozeleg baratnom szuletesnapja ! :D

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vittuka | Ha lehet privit vagy emailt írjatok, a hirdetés hozzászólásokat ritkábban nézem!

(#21) Integra

Integra
(Jómunkásember)

én most is azt mondom, hogy a netbookok baklövés volt hosszútávon az iparra nézve..

(#22) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jaj, ugyan már. Ha az ár lenne a gond, akkor tudnák drágábban is adni. :U Itt inkább arról van szó, hogy nem akarnak az Intel-el szembe kerülni...

Így már valószínűsíthető gondolom, hogy az AMD hasonló platformja is ugyan ezen okokból fog bukni. :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#23) Kain

Kain
(senior tag)

Jó,akkor nem csak nekem volt képzavar,mert ugye az asrock az asusé,de az asus kiszáll az asrock meg be :)

(#24) Dyno válasza Mr.Csizmás (#3) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Ha ennek örülsz, akkor csak gratulálok, de nem süllyed az......azért gondolj csak bele hogy az atidat mennyiért tudnád emgvenni ha elsüllyedne az nvidia, mindjárt nem lenne ember baráti a hőn áhított ati.......ahha most hirtelen nem azt kell mondani hogy a nagy zöld ember vagyok.....pedig nem, csak nem ennyire el borultan kéne hozzáálni.....

(#15) kingabo:Nagyon jó dolog amit a Zotac csinált csak az ára kicsit sok, azért n330-as atommal szerelt lapot 21K körül belehet szerezni sajnos lényegesen olcsóbb csak a rohadt GPU :O nagyon gondolkozok egy Atomos rendszeren, de GPU ereje miatt várok, vagy én nem vagyok elég felvilágosult, de bízok benne hátha kiadják erősebb integrált gpu-val, tényleg van rá esély?

(#25) mephi666 válasza Kain (#23) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de hát nem így kell csinálni? :) kicsit vicces a helyzet... a nagy cég kiugrik, mossa kezeit... a kicsi meg belép... :) amúgy nem hinném, hogy inteléknél nem látják át ezt a helyzetet...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#26) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor várjuk az Acer Ionos netbookját!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#27) kingabo válasza Dyno (#24) üzenetére

kingabo
(őstag)

Nekem is ez a gondom. Most a kétmagos atommal szerelt intel lapom van, de jó lenne htpc-nek is használni. (ehhez egy nyamvadt hdmi kimenet kéne) Az ionban a vga még segítené is a hd-s videók megjelenítését...
Elvileg jön valamikor egy jobb északi hidas atom talán ősszel, de ki tudja mikorra ér ide hozzánk. Egyébként a mostanival a fogyasztáson kívül mi a baj? Nálam w7 simán megy vele, 720p-s videókat is le lehet játszani. Mi kell még? 20k-ért játék gép? :DDD

(#28) Gergő_ válasza PowerBuldog (#10) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

a leányvállalata..
Nem értékelheti le az asus brandet egy ion miatt
várom már nagyon a B206 tesztet..Lehet tudni mikor kerül ki? :)

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#29) Chaser válasza PowerBuldog (#10) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az inno3D meg force3D néven árulja 1-2 éve az ATI kártyákat..teregessük ki a szennyest:D

New world...old thinking...IBM T60;)

(#30) Dyno válasza kingabo (#27) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Játékra ott van másik két gép :DDD de azokon is kábé hetente 1-2X-er megy játék, 1080p-s videok totál akadnak neked?Mert ha ennyire elegendő a gpu akkor lehet hogy befektetek idővel egy N330-ba.....

(#31) dabadab válasza Dyno (#24) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"bízok benne hátha kiadják erősebb integrált gpu-val, tényleg van rá esély?"

Ize, szerinted az Ion micsoda, ha nem Atom erosebb integralt GPU-val?... :U

(#32) Ádibádi

Ádibádi
(tag)

Itt egy egész korrekt kis teszt a referencia gépről: [link] ;)

A NŐKNEK ÁLLÍTÓLAG 70 HÁZIMUNKÁHOZ KELL ÉRTENI: A FŐZÉS ÉS 69.... :) :)

(#33) Dyno válasza dabadab (#31) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Olvass vissza, mit írtam az ionra drága nekem, ezért bízok abban hátha maga az intel mit tudom én, kiadja a X3100 vagy X4500-as GPU-val, így még mindig olcsóbb lenne mint az ion, ezért bízok benne. :o

(#34) Mackósajt

Mackósajt
(senior tag)

Hát igen, ideje, hogy az ilyen "kisebb gyártók", mint az Acer, kilépjenek a nagyok (pl. MSI) árnyékából. :U Lehet persze, hogy a netbook szegmensben mások az arányok, de ez akkor is elég fura fogalmazás.

(#35) zed1983

zed1983
(őstag)

Hát ez? :F

(#36) kingabo válasza Dyno (#30) üzenetére

kingabo
(őstag)

1080p-t én nem probáltam, de youtube-on biztos van videó teszt róla.

(#37) Gergő_ válasza Dyno (#33) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

de ilyen vezérlőkkel amit írtál mi értelme van?
Nem az a lényege hogy kezeli a 9400M-et amivel vígan lehet mindenfélét csinálni 30Wh-ás fogyasztás mellett?

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#38) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Masik kerdes: MSI miota szamit komoly laptopgyatonak? Alig par eve van meg csak a piacon, mig Acert mar tizeneve is lehetett kapni...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#39) dezz válasza Integra (#21) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már maga az Intel is megbánta, miután jelentős negatív hatása volt a pénzügyi eredményeire. (Nem volt elég a válság...) :P

(#25) mephi666: Term. látják, de azt is tudják, hogy az emberek többsége erről nem tud. Így megelégszenek azzal, hogy a netbook gyártásban legnagyobb márka (Asus) nem teszi oda magát az ION mellé, hogy aztán ASRock néven mi fut, az másodrangú...

(#22) leviske: Tudtommal az AMD-nek nincsenek netbookos tervei, helyette az eddigieknél energiatakarékosabb, de normál notebook kategóriát erősítenék.

(#40) Dyno válasza Gergő_ (#37) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Nem a fogyasztással van bajom hanem a 65-70K-s árával, és az általam említett vezérlőkkel gondolom olcsóbban megoldanák jóval.És azért írtam mert előrébb lenne vele az emebr nem is kicsivel.

[ Szerkesztve ]

(#41) Gergő_ válasza Dyno (#40) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

ennél olcsóbban kisebb fogyasztású,komplett gépet nem nagyon kapni

(#42) Dyno válasza Gergő_ (#41) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Itt én erről pofáztam, komolyan nem értem miről beszélsz, N330-as atomot megkapod 21K-ért, ezért sokaltam a Zotacért a 65K-t!Nem az egész rendszerről pofáztam!

(#43) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Az elemzők szerint a döntés hátterében az áll, hogy a jelenlegi – mondhatni szerény képességekkel rendelkező – netbook és nettop rendszerek is elszívják a vásárlókat a drágább termékek elől. Ennek megfelelően egy olyan olcsó multimédiás gépezet, mint amilyen az NVIDIA Ion platform, hatalmas veszélyt jelenthet a drága számítógépekre, emellett a gyengébb paraméterekkel rendelkező, Atom processzorra épülő Intel platform is eladhatatlan lenne.

:W
Majd akkor nem házon belülre megy a pénz, hanem a konkurenciához.

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#44) qky

qky
(tag)

Ha látják majd, hogy a többi gyártónak mennyire vinni fogják az Ionos cuccait, biztos vagyok benne, hogy újragondolják majd ezen a kijelentésüket.

(#45) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

NVIDIA Vessen magára, amiket mostanában produkál, nem is csodálom.
Pedig NVIDIA Fan vagyok...

(#46) Gergő_ válasza Dyno (#42) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

arról beszélünk hogy egy kész géphez ami jelenesetben ez
nehéz hasonlítani egy kisebb tudású,olcsóbb alaplapot
A Zotac lapja a kategória teteje:
az N330-as Intel lapot tizedannyira sem tudod bővíteni
Feltehetően az Asrock vagy pl a Shuttle megoldása sem lesz (jóval)több az Acer-énél,azaz kis hazánkban 75 ezer alatt megáll
Ha egy "otthoni irodai" gépet szeretne valaki összeállítani az sem kevesebb 50-nél + a fogyasztás...

Nem ellened beszélek de szerintem téves az összehasonlítás.Éppen most építek egy mini itx gépet és kb 20kből jön ki(többet nem is tudnék/szeretnék rá áldozni),aminek nagy része a lap és a táp,egy jó hatásfokú táp(90%+) kulcsfontosságú,ilyen kész rendszereknél- mint az aceré-a költségminimalizálás miatt már adott.,...

[ Szerkesztve ]

(#47) -XadAnuX+ válasza sbazsi (#43) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Érdekes gondolot.

(#48) dabadab válasza Dyno (#33) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem mielőtt drágának nevezed, várd meg, hogy mennyibe fog kerülni :)
Az az egy szem Japánban árult(?) Zotac alaplap nem mérvadó, a két hét múlva az EU-ban polcokra kerülő AspireRevo már valamivel jobban.

(#49) kingabo válasza Gergő_ (#46) üzenetére

kingabo
(őstag)

"A Zotac lapja a kategória teteje:
az N330-as Intel lapot tizedannyira sem tudod bővíteni"
Hát az intel lapján legalább egy pci port van a zotac-én semmi sincs :U

20k-ból komplett gép? :Y Pláne 90+%os táp. Ezt írd már le bővebben! Egy picopsu 10k+ ac-dc adapter vagy modecom ház + annak a tápja ~16k. Alaplap, ram, (ház) ~4k-ból?

(#50) Gergő_ válasza kingabo (#49) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az intel lapján legalább egy pci port van a zotac-én semmi sincs
ne ferdítsünk, van rajta mini-pci express

20k-ból komplett gép?. Ezt írd már le bővebben!

Remélem kijön annyiból :D
morex táp+adapter 8 ezer Ft(na jó nem tudom a hatásfokát :)
alaplap mobil cerkás mini itx használt 6 ezer (D201GLY)
továbbá van itthon vinyó ide-s használtan kb 2-3 ezer
szerencsére ram is van is van itthon 512 ddr2 kb 1000Ft-ot ér
lehet rá még tenni tvnunert vagy sata vezérlőt(mert az nincs rajta)
házat szerettem volna rendeset venni hozzá mint pl a qwerty-s ripple mini,de nem igazán kapni ezért valószínűleg faragok neki valami szép pácolt-lakkozott falemezből
Fogyasztása reményeim szerint 30Wh alatt,de majd kiderül először működnie kell :B
Jó lenne bele egy ssd és egy vaskos alumíniumborda is

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.