Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

Jobban megnézve a fentebb említett "olcsó" MLC motyót a hírben szereplő árak mocskosul elszáltnak tűnnek. :U
Tessék egy pillantást vetni eme árakra, ott van típusszám, sebesség is ...

[link]

Ezen a képen meg jól látszik, hogy az Intel 40GB-s csodája arrafelé kemény 12.000 jen ... sem. [link]
És ugye a jen most, hogy "drága" még mindig csak 2,1Ft.
Csak hát a 80GB 240/70MB MLC 19.990-ért kissé jobbnak hangzik.

Persze akinek meg van rá zseton, az potom 400.000 forintból össze rakhat 4db 128MB-os SLC-t, ami tud Raid-ben 1000MB+/sec olvasást is. ;]

[ Szerkesztve ]

Close the World ..... Open the Next!

(#52) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Mondhattok akármit, 40GB nekem nem elég systemnek. :) Ha ugyanez 64GB-os (vagy esetleg 80GB-os) méretben lesz 100€-nak megfelelő forint, akkor már lehet, hogy elgondolkozom rajta. Azon már én is elférnék.

Persze system alatt nem csak a wint kell érteni, mert ha már gyorsítási céllal van a gépben az SSD, akkor szeretném ha az összes programom is onnan futna. Úgy meg már mindjárt nem olyan sok az a 40GB.

[ Szerkesztve ]

(#53) Komplikato válasza marcias (#52) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

"...mert ha már gyorsítási céllal van a gépben az SSD, akkor szeretném ha az összes programom is onnan futna. "
Jelenlegi áraknál ez egy ROSSZ elképzelés, de ha még is ilyen kell, akkor veszel egy OCZ tömb SSD-t 3-5000USD szolid áron, csak majd kell hozzá egy 8x PCI-E is, de akkor tutira lesz hely is meg sebesség is. :DDD

Close the World ..... Open the Next!

(#54) Gorneck23 válasza marcias (#52) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Összes program alatt mit értesz? Játékok is?

(#55) marcias válasza Gorneck23 (#54) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

3Dsmax, rhino, Adobe programok, max. 1-2 játék, és még kb egy tucat kisebb-nagyobb progi.

Komplikato: azért az már túlzás. ;]

[ Szerkesztve ]

(#56) Gorneck23 válasza marcias (#55) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én még sose tudtam túllépni a 32giga felét... :D Mondjuk se játékot se olyan progikat nem telepítek amit írtál... :) De több mint 1 éve élvezem a sebességet... :D

(#57) Colossus válasza fLeSs (#49) üzenetére

Colossus
(újonc)

Jó ez a link, magáért beszél! Egy jóbarátom néhány napja váltott SSD-re, és bármibe lefogadom, hogy már nem fog tudni visszatérni a "hagyományos" HDD-khez. :N Őszintén szólva nem is csoda, életemben nem láttam még Photoshopot és Matlabot ilyen gyorsan indulni (egyébként a linkelt videóbeli teszt is tartalmazza ezeket a programokat is). Nem beszélve az oprendszerről... Amint lesz pénzem, én is váltok majd, egyelőre azonban az is tény, hogy elég rendesen megkérik a sebesség árát. :U

(#58) belanet válasza Gorneck23 (#56) üzenetére

belanet
(tag)

De te jómunkásember vagy :DDD :DDD :DDD

http://www.spring-gas.hu

(#59) olee

olee
(újonc)

Szeretnék systemnek én is SSD-t a desktopomba.

Az mindegy ilyen szinten, hogy SLC vagy MLC kerül a gépbe, hasonlóan fog gyorsulni?

A 64 és a 40 GB között pont annyi a különbség, hogy a 64 GB szerintem elég lenne, a 40 GB meg pont kevés.

Ha a pagefile.sys-t és a temp-et átrakom a HDD-re, attól nem fog lassulni?
Élettartam szempontjából számít?

Trimmelésről itt van egy cikk a hwsw.hu. XP alá van ilyen trimmelő progi már?
Windows 7 és SSD, két jó barát

A céges laptopomba is tennék szívesen, de itt a 60GB-os vinyó fullra van (4 GB szabad hely). Céges, de nekem marad több szabadidőm a végén, ha gyorsabb a gépem.

(#60) fLeSs válasza olee (#59) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ha van legalább 4 GB ram a gépedben akkor mehet a vinyóra a pagefájl. nálam nem is szokott hozzányúlni a win, ezt csak azért tudom, mert ha hozzányúlna, akkor hallanám.

otthonra az MLC-t gyártják, az SLC-nek hosszabb az élettartama és írásban gyorsabb, viszont sokkal drágább (most nem a 2 éve megjelent belépőszintű SSD-kről beszélek) ezért inkább a szerverekben használják őket.

az Intel SSD Toolbox müxik XP alatt. elvileg a többi gyártó TRIMmelő programja is, elvégre ez lenne a cél, hogy XP/Vista alatt lehessen trimmelni. ezeket meg kell keresni az adott SSD gyártójának weboldalán és le kell tölteni.

[ Szerkesztve ]

(#61) olee

olee
(újonc)

Köszi a válaszokat!

A gépben most 4 GB Ram van, windows xp 32 bit-es rendszerrel. Gondolkodom, hogy csak szimplán átraknám az image-t SSD-re, vagy újrainstallálnám Win 7-re. Azt nem tudom, hogy 32 vagy 64 bit-re, az utóbbi mellett a több ram lehetősége szól, de tartok attól, hogy nem lesz mindenhez driver (szkenner, nyomtató, stb.), még nem néztem eléggé utána.

A 40GB-os Intel formázva hány GB-nak látszik a végén (Total Commanderben, Windows Explorerben)?

(#62) Márton válasza olee (#61) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

40 GB :DDD

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#63) fLeSs válasza olee (#61) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

37,25.

(#64) twine válasza marcias (#55) üzenetére

twine
(őstag)

Ezért csorgatom én is a nyálam,,és ezért nincs esélyem még mindig SSD-re váltani nekem sem....Bár 3Dstutudio-t nem használok,, és "tudatos " usernek tartom magam,,,,nincs tele rendszerparticiom szeméttel, mégis 1.5 év alatt most kellet
elkezdenem gyomlálgatni, hogy elég legyen a 200 Gb,,ugy hogy maradjon szabad hely a Windowsnak ha szüksége van rá bármilyen okból.....
Vista32bit,Adobe progik,,,konverterek,,,,Stb....némi játék(igaz hogy ez utóbbi kb. 60-70GB napjainkban :D :B ) ha nagyon unnám magam....
Szóval Azt hiszem fLeSs mondta meg a frankót.....kicsit átszabva a mondatát....ezeket nem az "átlagpéntárcás powerUsereknek" találták ki......
Bár nem tartottam magam eddig annak,,mégis igazat kell hogy adjak.....
Vagy b@szott sok pénz,,és akkor bármi lehet a gépben,,,,vagy kevés pénz,,,,"power user", és HDD raid0.....
30,,de még 60 gigával is kitörölhetem sajnos..... :O Ezeket nem nekem készítették....
Viszont az is igaz hogy az átlag "home user" vagy aki nem multimediával fogalkozik,,hanem "programozó power User" :DDD :DDD annak tökéletes lehet egy ilyen.... ;)

(#65) Márton válasza twine (#64) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

játék miért nem mehet a vinyóról?
Én multimediaval foglalkozom, és bőven elég a 30GB.
Szerintem főleg attól függ, ki milyen progit használ, full telepítést kért-e az összes help-pel, demo videóval, tutoriallal, stb, vagy tényleg csak azt tárolja, amit használ is.

(#66) twine válasza Márton (#65) üzenetére

twine
(őstag)

Azért nem,,mert ugyanazt vallom mint a kollega...vagy mindent ami inditófile-al működik,,vagy semmit....hozzászoktam a tárhelyhez,,,,és nem a win lelkivilágával akarok foglalkozni(temp,swap stb..) hanem a programokkal amikkel dolgozom.....
Értem és elfogadom hogy neked "bőven" elég 30 giga :Y .....Én ilyenbe nem tudnék beletörődni,,,,én hozzászoktam a terpeszkedéshez,,,,,,tudod PC.....Személyi számitógép,,,,kinek igy személyi,,kinek ugy......Windows rommá frissitve napi szinten,,,+premiere+affter effects, +photoshop,+edius,+canopus procoder.....office csomag,,,(ugyancsak szarrá frissitve),,,+ egyéb apró progik....(sound forge,,,és tsai) és még maradjon hely az egyéb hibernáláshoz,,,stb.....nekem ez nem pálya hogy ezzel foglalkozzak....
plusz ha elfelejtem átirni az elérési utat a premiben importálás közben.....félbeszakad a cucc, mert nincs elég hely........na ilyen nem fordul elő ha van elegendő tárkapacitás minden particiomon.....max átmozgatom egyik helyról a másikra ha végzett,,és egybe marad a file....nem kell utólag "összehegeszteni".......
Ez az én véleményem..nem szükséges egyetérteni,,,de elfogadni annál ésszerübb.....hiszen megváltoztatni nehezen lehet a másikét ;) :R

(#67) Raymond válasza twine (#66) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

,,...,,....,,,,(,..).....

:Y .....,,,,,,,,,,.....,,,,,,......,,,++, +,+,+.....,,,(),,,+ ....(,,,),,,.........

....., .............,,...........

..,,,.....

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#68) Márton válasza Raymond (#67) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

:DDD

(#69) twine válasza Raymond (#67) üzenetére

twine
(őstag)

szep munka! :) te vagy A programozo power juzer? vagy ragorcsoltel a copy-paste-ra? :D

(#70) joasztalos

joasztalos
(újonc)

UFF !

Ha valaki használ esesdét 64 bites Win 7 alatt. Irja már le mit ad az élményindex . Ha jobb mint a mostani 5.9 talán befektetek 40k-t. Annyira nem fájna.

Halhatatlan vagyok. Egyenlőre.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.