Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Bluegene

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nesze neked CsUDA ;] :P

Ja és Boldog Karácsonyt mindenkinek, még a moderátoroknak is ;] !

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#2) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

a hazigizdaknak is :K :DDD

(#3) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerény a tudásom ilyen szinten de nagyon jó úton halad az ATI/AMD. Csak gratulálni tudok nekik. Kíváncsian várom a fejleményeket. Szimpatikusak nagyon. :C

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#4) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Jó lett volna 3xxx szériára is, de ez van.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#5) Pekkk

Pekkk
(tag)

Kíváncsi vagyok erre mit lép az NV.
Majd megbuherálja a CUDA-t, hogy ne tudja konvertálni az ATI Stream.
Nesze neked NV! Kellett itt szórakozni az AMD-vel!

(#6) aram01

aram01
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tud élni ez az AMD ;]

http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

(#7) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Örülök, hogy nem csak a Windows felhasználókra gondoltak. Csak lehetnének kicsit naprakészebbek is, és nem csak ennél a szoftvernél.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt! :)

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#8) fdisk

fdisk
(senior tag)

Én lenni egyszerű mezei user.(és kicsit törni magyart) :D
Nos ha én ezt a sdk-t felteszem a gépre akkor mi az amit tudok ezzel a progival csinálni?
Mondjuk br ripp v dvd ripp gyorsabban készül el?
Vagy ez csak egy bizonyos célközönségnek készült?(pl. CAD-nek,3D-s tervezőknek stb...)

Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

(#9) Abu85 válasza fdisk (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tudsz OpenCL (és DirectCompute) alatt programot írni. Ehhez kapsz egy komplett fejlesztőkörnyezetet, tucatnyi funkcióval. Persze az SDK támogatja még az ATI saját Brook+ nyelvét is, de szerintem a gyártófüggetlen platformok mellett ennek nincs jelentősége.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) fdisk válasza Abu85 (#9) üzenetére

fdisk
(senior tag)

Értem.Köszi. :R

Gyerekkoromban utáltam, mikor az esküvőkön a vén nyanyák csipkedték az arcom a következő szöveggel: - Lehet, hogy te le leszel a következő... Csak nemrég hagyták abba, mióta ugyanezt csinálom nekik a temetéseken.

(#11) gV

gV
(őstag)

azért került az örömbe 1 kis üröm is:

AMD spokesperson Micah Villmow said that the HD4000 series were designed before OpenCL was fully specced, so its OpenCL performance will be limited. He said that AMD didn't have any sort of plan to improve the HD4000 series performance in OpenCL. forrás

azért remélem nem olyan rossz a helyzet

(#12) Translator

Translator
(tag)

:: Az AMD a CUDA platformra írt programok gyors portolására is kínál útmutatót a fejlesztőknek

Segítőkészek, muhaha ;]

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#13) Vassili

Vassili
(tag)
LOGOUT blog

Boldog karácsonyt az nVidia-nak!
ATi ;] ;] ;]

"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

(#14) petXYZW válasza gV (#11) üzenetére

petXYZW
(lelkes újonc)

Volt szerencsém a AMD Develooper fórumon ezt olvasni sajnos...
Nekem az jött le, hogy az AMD az 5xxx sorozatra koncentrál az OpenCL API-val.

Ugyanakkor szánalmasnak tartom a kiadott SDK minőségét. Persze ez az én véleményem.

Nekem Phenom és 5770 van még mielőtt valaki flame-nak veszi, a fentieket.

(#15) Jim Tonic válasza gV (#11) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Aha, persze. Szar egy szöveg. Alig-alig változott az architektúra a 3xxx óta. Hirtelen nem is jut eszembe semmi, ami miatt 5xxx-en kellene csak normálisan futnia.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#16) aDamker válasza Abu85 (#9) üzenetére

aDamker
(fanatikus tag)

Magyarul ezzel nem fogjuk a Premiere CS4 videok konvertalasat segiteni, csak ha majd Adobe-ek is tamogatjak vmi patcel vagy pluginnel esetleg?

(#17) Oliverda válasza petXYZW (#14) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pontosan mi a gond vele?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#18) aDamker

aDamker
(fanatikus tag)

Jah es masik kerdes:
Itt is alapkovetelmeny, hogy a gep AMD prockos legyen, vagy mehet mar vegre az Intel is?

(#19) Oliverda válasza aDamker (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Az ATI Stream SDK v2.0 platformszintű támogatást is biztosít, így a program párhuzamosan felhasználhatja a központi és a grafikus processzor erejét is az erőforrások lehető legjobb kihasználása érdekében. Arról egyelőre nincs információ, hogy ezt a szolgáltatást az AMD mennyire köti a saját platformjaihoz, de jó esély van rá, hogy Intel processzor mellett dolgozó Radeon kártyával is futtatható a program úgynevezett heterogén módban."

Miért hol alapkövetelmény hogy a gép AMD prockós legyen? :)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#20) Speeedfire válasza Jim Tonic (#4) üzenetére

Speeedfire
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

egyet értek vele :K
bár nem mintha égető szükségem lenne rá jelen pillanatban, de bármi lehet még később

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#21) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

őő, nagyvonalakban ez nekem, mint átlag júzernek, mire is jó ez most?:U....

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#22) dezz válasza Jim Tonic (#15) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Compute Shader?

- = Zk = -: Pl. hamarabb születhetnek hétköznapi felhasználásra is OpenCL programok.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#23) gV válasza gV (#11) üzenetére

gV
(őstag)

bár azt terveztem h a végleges januári catát megvárom a hivatalos driveres támogatás miatt, ennek az infonak hatására mégis feltttem ezt a sz@r 9.12 hotfixet h letudjam tesztelni DirectComputeBenchmark-al a 4770 OpenCL alatti teljesítményét + összehasolíthattam volna az 5700 250xxx eredményével, de a progi szerint még mindig nincs támogatva, még jó h írják az oldalon is h ez kell hozzá h mennyen

(#24) - = Zk = - válasza dezz (#22) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönöm dezz :R

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#25) petXYZW válasza Oliverda (#17) üzenetére

petXYZW
(lelkes újonc)

Annyit módosítanék, hogy csak a windows verzióra értem a linux verzióért köszönet az AMD-nek, hogy egyáltalán létezik.

Supported compilers:
Microsoft® Visual Studio® (MSVS) 2008 Professional Edition

Ezt elég nagy problémának tartom, egy teljesen ingyenes OpenCL API esetében.
Ugyan mi vezérelte a programozókat amikor nem az ingyenes Expresst választották.

Főleg, hogy nekem csak az Express van. ;)

És nekem felhasználónak miért kell vacakolni ezzel:

========== Rebuild All: 3 succeeded, 26 failed, 0 skipped ==========

buhera után:

========== Rebuild All: 29 succeeded, 0 failed, 0 skipped ==========

Debug módban.

Ja és a Beta verzióval semmi probléma sem volt.

De még mutogathatnám a sehovásem mutató lib referenciákat a mit a programozók benne hagytak....

[ Szerkesztve ]

(#26) aDamker válasza Oliverda (#19) üzenetére

aDamker
(fanatikus tag)

Az elso beta allapotu ATI Stream csakis kizarolag amd platformra epulo rendszereket tamogatta. Ezert kerdeztem, hogy ez a vegleges verzioban ez a korlat kiiktatasra kerult-e? De mint latjuk nincs info rola, csak hallgatas.
[link]

(#27) Sanyix

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az amd-nek is jár egy "hazudtunk éjjel hazudtunk nappal" szöveg...

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#28) Sanyix válasza Jim Tonic (#15) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

3xxx-en is futnia kéne.... a direct compute-nak főleg.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#29) Abu85 válasza Jim Tonic (#15) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A HD 5000 támogat atomi műveletet és helyi adatmegosztást. Ez fontos a programok szempontjából. A sebességre főleg a helyi adatmegosztás hiánya lesz negatív hatással. Az atomi művelet hiánya inkább a programozóknak szívás.

aDamker: Hivatalos megerősítés nincs, de várhatóan csak olyan programoknak kell komplett AMD platform, amelyek SSE4A utasításkészletet használnak.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#30) Oliverda válasza Abu85 (#29) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez benne van már a 3000es szériában is csak sutyiban biztos letiltották.:D

Az SSE4A kemény négy darab műveletet jelent amit nem tudom hogy használ-e egyáltalán valami említésre méltó alkalmazás. Mondjuk az SSE4A egyik utasítását tartalmazza az Intel féle SSE4.2.

(#31) vegyszer

vegyszer
(fanatikus tag)

Ez az újítás azt is jelenheti, hogy az ATI kártyák is nemsokára képesek lehtenek madj a nem DXVA videókat IS gyorsítani? mint ahogy ez a CUDA esetében van?

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#32) arty

arty
(senior tag)

kicsit aggasztó, hogy ezen fejlesztőkörnyezettel csak amd/ati hardveren futhatnak az opencl programok :( nem ugy volt, h az platofrmfüggetlen? most akkor ez olyan kodot fordit, ami nvidia kártya esetén nem fut?

azaz ez a CUDA atis megfelelője?! :(

(#33) Abu85 válasza arty (#32) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NV-nek van saját OpenCL fordítója. Egymás kártyáit nincs értelme támogatni, a kódot meg majd lefordítja a fejlesztő a gyártó saját SDK-jával.

(#34) arty

arty
(senior tag)

tehát a fejlesztőnek ugyan ugy kétszer kell dolgoznia, mint eddig? külön opencl program ATI-ra és külön nvidiára?? (esetleg s3? ennyit az "open"cl-ről :( )

ez olyan, mintha az intel c compilerja által készitett "exe" nem futna AMD-n :(

[ Szerkesztve ]

(#35) Abu85 válasza arty (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért kellene kétszer dolgozni ... csak le kell fordítani a kódot.

(#36) Sanyix válasza arty (#34) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát egy része tényleg nem fut amd-n ;)

(#37) dezz válasza Sanyix (#36) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kevés olyan van. De annál több, ami nem úgy fut, ahogy kellene. :)

(#38) arty válasza Abu85 (#35) üzenetére

arty
(senior tag)

ok, tételezzük fel, hogy játékfejlesztő vagyok és szeretnék fizikát (opencl alapokon) a gpun számoltatni

mit kell tennem? tegyük fel, azt szeretném, ha MINDEN opencl képes hardveren futna a kód. tegyük fel, h ez a kod megvan egy txt fájlban :D

az én értelmezésemben ezt a kodot az AMD forditojával le kell forditanom, ami aztán majd CSAK az amd vga-in fog futni

utána a kodot az nvidia forditojával(?) is le kell forditanom? vagy mitől fog menni geforce-n?

és mondjuk S3-on vagy bármilyen más, jövőbeli kártyán?

azt vártam, hogy az opencl olyan lesz, mint az ogl, irsz kodot az API-ra és az fut a hardveren amihez van ogl driver

(#39) dezz válasza arty (#38) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ugyanez megtörténik DirectX és OpenGL alatt is a shader-kódokkal, hiszen más a hardver... Csak ezeknél az alacsony szintű fordító a videokártya driverében van (ha jól tudom), és a játékszoftver szépen lefordíttatja a DirectX közvetítésével a shadereket. (Adott esetben arra is oda kellhet figyelni, hogy más shader kódokat használjon a játék GF és Radeon kártyákhoz.)

Nem is biztos, hogy ez nincs hasonlóan megoldva az OpenCL-lel is...Tehát, hogy az OpenCL keretrendszer, vagy akármi nem adja-e át magát a fordítást az aktuális videokártya OpenCL driverének, úgy, hogy te ebből nem veszel észre semmit.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.