Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) rumkola

rumkola
(PH! kedvence)

lassan 1 hete rágódom, hogy gtx260 vagy 5770 legyen. Millió tesztet átnyálaztam, kikértem olyan véleményét akinek mindkettő volt és nem csak grafikonok alapján okoskodik.
Nem érdekel a fogyasztás és a méret, ráadásul a jelen ill. az elkövetkező 7-8 hónap játékai érdekelnek. Ez alapján marad a GTX. Jó az 5770, de én a jelenre veszek vga-t. Mire kell a dx11 és a tessz addigra cserélek.
Korrekt ez a teszt is, köszi!

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#52) hackeeeee válasza rumkola (#51) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem inkább 5770. Úgymond időtállóbb lehet, mint a GTX260, szerintem.

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#53) CptMisi

CptMisi
(PH! addikt)

azért addig, amíg nem tudnak eleget gyártani belőle, nem csoda, hogy magas az áruk...
sokadik alkalommal mondták már, hogy javul a kihozatal, de szerintem karácsonyra fog ez megtörténni... :U nekem mindegy, karácsony után veszek gépet, valószínűleg 5770et, DX11, alacsony fogyasztás... :U remélem 35ezerre mérséklődik az ára :B

(#54) rumkola válasza rocket (#18) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Igen, ezt nekem is bizonygatták. :U

hackeeeee Nálam nem marad meg fél évig egy vga....

[ Szerkesztve ]

(#55) joi29 válasza fLeSs (#26) üzenetére

joi29
(őstag)

-Messzemenőt biztosan nem, de ha már a játék írói úgyis a Gf kártyákra
írták a játékot (a Radeonoknak ha nem is ellenében de azt hanyagolva)
akkor legalább a teszt legyen kiegyensúlyozott fer play. :)

(#56) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Miért kell minden tesztben I7 használni? Persze hogy a legjobb, de AMD fronton is találni hasonlót, így az jön le hogy az egyetlen proci ami kihajtja a VGA-t az I7 de ez nem igaz.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#57) a_n_d_r_e_w

a_n_d_r_e_w
(senior tag)

"X3: Terran Conflict alatt az 5850 alig gyorsabb a 4890-nél, igencsak CPU-limitesnek tűnik a szituáció, ami elég hihetetlen egy 4 GHz-es Core i7-es mellett."

Nem tudom milyen a benchmark ott, de mint tapasztalt X3-as a procilimitet símán el tudom képzelni, brutális mennyiségű számítást igényel miközben a világát szimulálja.

Sight. Sound. Speed.

(#58) Pantal válasza rumkola (#54) üzenetére

Pantal
(senior tag)

Akkor meg GTX260...:D Erősebbnek tűnik dx9/10 alatt mint az 5770, ha meg nem tervezel tovább fél évnél, akkor meg addig kibírod dx11 nélkül, max nem dx11ben fogod játszani az új játékokat... :)

A kijelzővédő fólia a telefonon olyan, mint gumival a szex. Biztonságérzetet ad, de valahogy mégsem az igazi.

(#59) dangerzone válasza rumkola (#51) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Szerintem a GTX-nél maradj. Dx 11-es játék úgysem lesz sok az elkövetkező időben. A gtx 260 jóval erősebb. Meg nekem még a külseje is sokkal jobban tetszik. :))

(#60) Robi BALBOA

Robi BALBOA
(őstag)

Köszi a tesztet, szokásos PH minőség! :R

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- ELADÓ A GÉPEM

(#61) rocket válasza Abu85 (#50) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

DX11-et kikapcsolod nem fog futni semmilyen DX11 mod, igy ugyanazt a kepminoseget DX10 es DX10.1 alatt lehet majd elerni, viszont ott meg akkor semmivel nem lesz gyorsabb az API altal a HD5770 mint jelenleg.

En azt mondom varjuk ki a veget, regebben is sok olyan dolog tortent a gyakorlatban ami racafolt az elmeleti dolgokra negativ iranyba, pl. ha tudja az AMD a tesszalacio lesz a Fermi gyenge pontja, lehet megtudja gyozni a jatekfejlesztoket, hogy always ON legyen DX11 alatt.

DIRT2 demo talan elarul majd valamit abbol melyik utat jarjak majd az elso koros DX11-es jatekok :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#62) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem rossz, de az árak csökkenésére valóban nagy szükség lenne... na majd jövőre...
Egy biztos: DX10-es GeForce-t semmi pénzért nem vennék már.

atti_2010: Az a lényeg, hogy ne legyen CPU limit.

[ Szerkesztve ]

(#63) Abu85 válasza rocket (#61) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A legtöbb játéknál nem lehet majd választani render módot. Azon az AP-n fut amit a kártya támogat és a futtatási szintnek megfelelően jönnek elő az effektek a beállítómenüben.
Jelenleg az összes DX11-es programban lehet olyan beállítást választani, ami grafikailag megegyezik a DX11 és a DX10.1/10-es móddal.

A gyártók igazából nem győznek meg senkit csak segítenek (a maguk félreoptimalizáló módján ;] ). Ha valaki nem akar tesszellációt használni, akkor úgy sem fog. Az NVIDIA sem tudta elérni, hogy a Shattered Horizonban és a Borderlandsben ott legyen a hardveres PhysX, pedig ott az opció a beállítási fájlokban. Ha a fejlesztő nem akarja, akkor nem lehet rájuk kényszeríteni. Eleve semmi értelme az always on tesszellációnak, ezzel nem az NV-vel baszik ki az AMD hanem azokkal, akik majd januárban megveszik a HD 5400-5600 szériát, amiknek jól jönnek a Compute Shader 5.0 sebességnövelő előnyei.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#64) -szabi- válasza hackeeeee (#48) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Végül is jövőmarkban és egy játékban valóban gyorsabb mint 4870-es, csak a többiben lassabb. klikk

Üdv
szabi

(#65) szasanyi válasza -szabi- (#47) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

4850-70-90-es kártyát felesleges 5770-re cserélni. - ez nem teljesen valótlan, ámde mégis kevés valóságtartalommal bíró kijelentés. Én 4870-et cseréltem 5770-re, MERT :
- sokkal többet megy a gép 2D-ben mint 3D-ben, és az 5770 csak a töredékét fogyasztja
- nekem pölö kevesebbe került mint a 4870
- azzal amivel játszok, ezzel is ugyanúgy játszok (itt kiemelném az általad említett Heaven benchmarkot, ami nem egy játék! :D ) és semmilyen rekord megdöntése nem célom
Tehát ez úgy lett volna helyénvaló kijelentés, hogy mondjuk bizonyos esetekben érdemes...

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat benchmark DX11+tesszalláció: tessék. Saját mérés, alapórajeles VGA-val, közel sem optimális driverrel. Miért ne lenne játszható? :U

E kettő alapján dx11 miatt 5770-est venni felesleges szvsz. - ugye mondanom sem kell, hogy ez így, ebben a formában megint csak nem igaz.

Javaslom, hogy NE tégy olyan tényszerű kijelentéseket, amiknek csak részben, vagy semmilyen alapja nincs - kiváltképp, hogy saját tapasztalat sincs.

(#66) forgonati

forgonati
(senior tag)

Tényleg kicsit elszaladt a ló az AMD-vel. Valószinűleg érzik, hogy most náluk a gyeplő, és próbálnak több lóvét beszedni az userektől. Hát igen, ez kemény üzlet.
Nemsokára fogom cserélni a 3870-esem, de asszem hanyagolom az 5000-es szériát. Bőven jó lesz nekem a 4870, pár évig tuti nem lesz vele gondom.

Az élet dolgait két részre osztom. Szörnyűre és kibírhatatlanra...

(#67) Tuco Ramirez

Tuco Ramirez
(őstag)

Nekem tetszenek ezek az új VGA-k, különösen a fogyasztásadataik. Ha lecseng a karácsonyi őrület, és leesik 35k környékére az ára, a jövő év elején valószínűleg beújítok egy 5770-et. :)

SC2 ID: Peter 1714

(#68) szasanyi válasza forgonati (#66) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nem az AMD az aki leginkább hibáztatható, hanem az NVidia! Ha lenne érdemi konkurenciája/versenytársa a kártyáknak, az árak is máshogyan alakulnának.

(#69) BalaNce87

BalaNce87
(PH! addikt)

Dx 10 alatt 16:9 es monitorral (1680) nem meggyőzőek ezek a 30-40 fpsek! Talán a 11es játékok már jobban fognak futni. Habár nem látom miért lenne így. Mondjuk az is igaz, hogy annyira nem ismerem a videókártyák működését :N

Szasanyi: Szerinted ez a benchmark valós képet mutat arról, hogy hogyan futna a játék? Mert elég meggyőzőek nekem azok az fps értékek. Ennyivel jobban futna a dx11, mint a dx10?

[ Szerkesztve ]

(#70) Tomi_Sci válasza szasanyi (#68) üzenetére

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért ez korántsem igaz. Attól hogy az Nvidianak fuccs, meg nem kene rajuk fogni a Radeonok drágaságát. Egyszerűen csak jól meg akarnak kopasztani AMD-ék, nincs itt semmi más.

Sun Singletrack 26" átütős kerékszett eladó: http://href.hu/x/hvzt **** AKG k450 egy pár bontatlan fülpárnával eladó: http://href.hu/x/hg2b

(#71) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ugy fest az 5xxx szeriabol csak az 58xx johet szoba ha valaki cseren gondolkdik.
Kicsit tobbet vartam az 57xx tol :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#72) rumkola válasza Tomi_Sci (#70) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Másik meg, hogy szerintem a fermis gef még drágább lesz mint ezek.... :U

(#73) BalaNce87 válasza Tomi_Sci (#70) üzenetére

BalaNce87
(PH! addikt)

Azok után, hogy sokáig szarul ment a szekér, most kicsit kompenzálnak:D
De ehhez megint csak hozzátartozik, hogy nyugaton ezek az árak nem számítanak soknak. Simán kifizethető kategória. Csak itt Mo-n megy ilyen szarul az átlag embernek.

[ Szerkesztve ]

(#74) Raymond válasza BalaNce87 (#73) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megint ez a "nyugati" legenda. €250-270 (5850) egy grafikus kartyaert igenis sok nyugaton is...

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#75) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Na itt a vart teszt... :C Erdekes befektetes lehet pl egy 5770 CF... :)

alba gu brath

(#76) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Végül is amit linkeltem tesztet ott 5770 alulmarad 4870-el szemben, persze biztos ők is csúsztattak.
Az is biztos, minden második fórumozó olcsóbban tud 5770-est venni mint 4870-t.
Heaven bench-ről tudom, hogy nem játék de jól mutatja mennyit esik a sebesség ha dx11 + tess az álmod.
Amúgy meg ha 118W valóban töredéke a 147W-nak akkor nem is szóltam semmit. :K

Üdv
szabi

(#77) Szenya3

Szenya3
(tag)

Részemről 4890-re esett a választás,amit egy pár hét múlva fogok venni. Egyértelmű hogy ár-teljesítményben jelenben verhetetlen, másrészt meg az igaz dx11 et nem támogat, de minek is az?:D. Ha meg nagyon elterjed dx11, akkor ráér venni később szintén egy ár -teljesítményben akkor jól megérő kártyát. A kis memória sávszélesség miatt alapon se érdemes hosszú távon 57xx szériába fektetni.

(#78) Zeratul válasza -szabi- (#47) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Nyafogtok hogy teszeláció bekapcsolásával esik FPS, ami természetes mert jóval több poligont generál 1 képkocka viszont a felületek messze jobban néznek ki nem csak úgy mint ha egy fűrészporos tapéta lenne ráhúzva. El kell dönteni hogy mi kell, élethűbb környezet vagy tapéta 200 FPsel.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#79) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem egy piros-narancs-citrom grafikon színezés sokkal jobb lenne, ez a kék borzasztó.

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#80) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Teszeláció beállítással játszani átlag 20 fps-el tényleg élvezet. ;]
Kb ennyivel fut le heaven bench egy 5770-es kártyán.

Üdv
szabi

(#81) Zeratul válasza -szabi- (#80) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Benne van a nevében hogy Benchmark. Lehető legjobban kiterheli a kártyát. Mennyivel futott anno a középkategóriás kártyákon megjelenésekor a 3dsucks 200x? Akkor érdekes senki nem reklamált.

[ Szerkesztve ]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#82) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Majd az új jövőmark az megmutatja.
Remélem lesz benne fiziksz mellé cuda meg 3d vision. :D

Üdv
szabi

(#83) CptMisi válasza forgonati (#66) üzenetére

CptMisi
(PH! addikt)

GTX260 mennyi idő alatt érte el a jelenlegi árát? :B az se 40k volt eleinte, hanem 50fölött... :B
de szerintem el kéne gondolkodni: sz@r a TSMC lényegében nincs kihozatal a piachoz képest...az AMD nem kap annyi lóvét....ha lenne elég 5850 elhiszed, hogy nagyon sokat el tudnának adni, még ezen az áron is? de nincs...
az emberek nagy részében fel se merül az a gondolat, amivel az nV-t sokkal nagyobb csapásként érné: a kártyákat jó áron adni, hogy sokan vegyenek ilyet, és mikor az nV előáll a saját termékeivel ne legyen rá túl nagy piac....ebbe szólt bele a TSMC.... :W
másik gondolat: TSMC-t hibáztatják, közben simán megy a termelés, csak keveset szállítanak le, hogy ezzel feltornázzák az árakat....na igen, de magas áron kevesebben veszik meg, sokan várnak az nV válaszára, és sok potenciális vevőt veszítenek, vagy nagyot szakítanak :U

#82: igen, és akkor csinálhatnák azt, mint bemutatókon, hogy physx on, nV kariból erősebbet mérnek össze gyengébb radeonnal(persze erről hallgatnak), és láss csodát ATi 20FPS, nV 100FPS :K

[ Szerkesztve ]

(#84) Keldor papa válasza Raymond (#74) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyetértek.

(#85) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

A Radeon HD 5850 a tesztek túlnyomó többségében elverte a GTX 275-öt, de ez a minimum, ami elvárható, ugyanis a Radeon jóval drágább.

Azért ez túlzás a "jóval drágább"... annyival nem drágább, még most sem. Hardverkerben 62,5K :) Szokás szerint a legolcsóbb :D

Szerk: végülis 10K+.... és DX11-es.

Fermit kíváncsian várjuk :))

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#86) Zeratul válasza CptMisi (#83) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Tavaj ilyenkor 50K felett volt a 4850. Akkor miért nem sipákoltak hogy mennyivel drágább a 3850nél?

(#87) CptMisi válasza Ren Hoek (#85) üzenetére

CptMisi
(PH! addikt)

arról mindenki megfeledkezik, hogy mennyibe került, mikor megjelent...nem szálltak el, gondok vannak, és a GTX275se 50k volt, hanem 65...helyre áll a kínálat, elmúlik az újdonság varázsa, ne adj Isten, megjelenik az nV kari, és 55körül is lehet majd....nem biztos, hogy egyhamar, de annyi idő alatt, mint amennyi idő alatt a gtx275 elérte a mostani árát, valószínűleg az 5850is el fogja érni.... :U

"Tavaj ilyenkor 50K felett volt a 4850. Akkor miért nem sipákoltak hogy mennyivel drágább a 3850nél?" én nem sipákoltam, elmondtam azt, amire gondolok, és lehetséges magyarázatot adtam az árazásra...szerintem valamit elnéztél :U

[ Szerkesztve ]

(#88) Raymond válasza Ren Hoek (#85) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hat ahogy en elnezem itt €190-220 (GTX275) versus €280-300 (5850) az allas. Ez pedig mar a "joval dragabb" kategoria.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#89) old gray

old gray
(PH! addikt)

Az a baj ezzel a teszttel, hogy nincs minimum fps mérve. Szerintem legalább olyan fontos mint az átlag fps, mert idegesítő tud lenni amikor megveszed a tesztek szerint átlag 200fps-t tudó vga-t és az ideg szétvet mert néha-néha diavetítést látsz csak... :U

MOD: én már meguntam a marketing bullshitet, DX11 meg anyámkínja, vettem egy GTX275-öt ~40k-ért és elégedett vagyok.

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#90) DeltaPower

DeltaPower
(őstag)

bőregeres okosság kivételével szép teljesítmény (bár ez a denevér, mint tudjuk, meglepő módon jobban vonzódik a zöldséghez mint a vérvöröshöz). lesznek ezek még best buy kártyák, úgyis egyre jobban közeledik a karácsony.

Gyógyíthatatlan betegség: a "duál kór" -- Sas húsz, foksz kettő!

(#91) Abu85 válasza old gray (#89) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nagyon körülményes a minimum FPS-t lemérni. Eléggé megnövelné a tesztelésre fordított időt. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#92) Ren Hoek válasza Raymond (#88) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Szerintem ne eu-t nézzünk. Hardverkerben GTX275 50K az átlag, versus 63K Radeon 5850. Ráadásul ez a kezdő ár, no meg jövőállóbb a DX11-el meg -56 Watt fogyasztással loadon.
(GTX 275 se 50K volt eleinte)

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#93) Ren Hoek válasza old gray (#89) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Hol vettél ennyiért?

Nem írom alá!

(#94) CptMisi

CptMisi
(PH! addikt)

"Az Axle új kártyái a héten kerülnek az üzletekbe, így az ajánlott fogyasztói árak még ismeretlenek, de gyaníthatóan követik az NVIDIA és az AMD ajánlásait. Ennek megfelelően a GeForce GTS 240 90-100, míg a Radeon HD 5970 600 dollár körül lesz kapható."
másik PH-s cikk....ehhez képest, néhány helyen már írják, hogy érkezik 160ezer forintért, átszámolva 800+ $... :C

(#95) Abu85 válasza CptMisi (#94) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát nálunk szokás alkalmazni, béfát, céfát és néha défát is. :(

(#96) szasanyi válasza -szabi- (#76) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Feltételezem nekem válaszoltál... egyúttal javaslom is, hogy használd a válasz gombot, azzal egyértelművé válik a dolog - és amúgy is arra találták ki.
Másik javaslatom, hogy ne azt olvasd ki a szövegből amit akarsz, hanem amit leírtam. 4870 után jött az 5770, így van némi összehasonlítási alapom. Példának a sajátom csak azért hoztam fel, hogy érzékeltessem: nagyon egyén és körülményfüggő, kinek mi a jó, meg a drága, stb. És igen, a 147W-nak a 118W is töredéke, hát még a 18W a 90W-nak!
De mind1, mert úgy látom azok közé tartozol, aki saját tapasztalat hiányában is mindent jobban tud az adott témában mint más, akinek akinek viszont van kézzelfogható összehasonlítási alapja, és a saját igényei alapján döntött az adott hw megvásárlásáról. És szintén nem egyedi, hogy a tévedést/pontatlanságot nem ismereti el, inkább félre-, és belemagyarázásokkal terel. Amúgy ezt sosem értettem akár rólad, akár másról volt szó. Nem kötelező HD5xxx kártyát venni... és ennek az ellenkezőjét még senki sem állította.

(#97) -szabi- válasza Abu85 (#91) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Hmm.. nekem elég a fraps-ban megnyomni egy gombot. :K

Üdv
szabi

(#98) -szabi- válasza szasanyi (#96) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Azért ne kapd fel a vizet. ;)
Nem adtam rá okot.

Üdv
szabi

(#99) Abu85 válasza -szabi- (#97) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

És mi garantálja, hogy a legkisebb frame-et tényleg a GPU okozta? Lehet, hogy a rendszer többi komponense volt a ludas. ;) Minden ilyen esetet kivizsgálni több, mint egy tucat játékkal kártyánként nem leányálom. Fals eredményeket, meg nem akarunk közölni, nem is szeretnénk elkezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#100) joshua7 válasza DeltaPower (#90) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Ahogy közeleg a karácsony úgy lesznek szépen egyre drágábbak, Vérpista így is megveszi cf-ben majd.

Semper Fi

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.