Ideje lenne végre, hogy felfogd a következőt: Kapitalizmusban élsz!
Nem tudom mit vársz, ha nincs konkurencia.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
jaja , nem túl cizellát hozzászólás , de mélységesen igaz .
["...akkori ajánlott fogyasztoi árhoz képest most +100 dollárrol cikkeznek !!!"
Kár, hogy a jóárasított ATI vga korszaknak vége.

Ricco_hun
(senior tag)
Taníts mester. De attól én még szidhatom a jó édes anukájukat, nem? Tudom mi lesz a válaszod erre, ezért előre reflektálok: akkor ne olvasd a topikot, ennyi. Senki sem kényszerít rá ugye, mint ahogy engem sem, hogy drágán vegyek HD5770-et. 
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

rumkola
(PH! kedvence)
az persze hüleség, de a kocka nem....
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

Zeratul
(PH! addikt)
Tavaj télen mennyi is volt a 4850? Bőven 50 felett. Akkor érdekes módon nem cincogtatok, hogy hú de drága. Nem kell megvenni és kész, és akkor cincogni sincs miért.
[ Szerkesztve ]
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

rumkola
(PH! kedvence)
ez így igaz, mindig is ennyibe kerültek az új vga-k
Esetleg olvasd el ezt.
Zeratul: Tavaly itt azért szokott hozzá mindenki a jóhoz mert amikor bejött a 4850 és 4570 akkor bazi erős volt a forint. A dollár 150 alatt volt az euro meg 230...
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Minden jogod meg van hozzá, csak tartsd be az alapelveket. 
Azért nincs értelme egyébként ennek, mert úgy sem lesz változás, ez a rendszer ilyen.
Te se csökkentenél "csak úgy" árat, mert a profit érdekelne téged is, és persze a munkahelyed...

rumkola
(PH! kedvence)
ennyire nem tudok angolul sajnos, de a szememnek hiszek...
jó hogy már nem a világot is 25fps-el látjuk 
hagyjuk
van akinek jó a 30 van akinek nem
lehet ez olyan, hogy van aki nagyobb hangtartományt hall át, van aki kisebbet 
[ Szerkesztve ]
Meg van még a placebo is. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

emmm
(senior tag)
A tavaly tél pont rossz példa. Akkor futott be a válság és felment a kártyák ára is eléggé. Amikor kijött a 4850, rá nem sok időre vettem meg 34 k-ért egy kiskerben.
De egyetértek, ha drágának tarja valaki, senki sem tart kést a torkához, hogy megvegye...
(#360) Oliverda
Meg vannak még ezek a hímzettek 
[ Szerkesztve ]
Igazából ez az FPS vita szerintem nagyon is szem ill. Engine függő.
A Far Cry 2 pl. folyamatos 30FPS mellett, tényleg nem látni, hogy gyorsabb lenne a 60.
Viszont ott van pl. az új MW2, vagy a többi CoD.
Limitáljátok le a játékot 30-re, majd 60-ra. A különbség óriási lesz...

rumkola
(PH! kedvence)
igen, biztosan....
lőjj egy párat 30-al aztán 60-al f2f
Igen a középkat. mindig 40-50K körül volt .
DE nem úgy , hogy előtte aszondták' "A kisebbik modell ajánlott fogyasztói ára a memória méretétől függően 109 és 129 dollár között alakul, míg a gyorsabb verzió 159 dollárért keres majd gazdát" [link]
Úgyhogy lehet itt hivatkozni bármire , a lényeg : át vagyunk kúrv@ kérem !

emmm
(senior tag)
Nem? Ez vagy 20k-val volt olcsóbb a "nagytesóhoz" képest...

rumkola
(PH! kedvence)
nem kell megvenni, ennyi
szükség egyenlőre nincs rá amúgy sem

Gaboman
(PH! nagyúr)
És akkor mi van ebben,van ahol nem csak 30% a különbség elhiheted nekem.
És ahol te szenvedsz a GSel én vígan nyomulok,ezért érte meg meg azért jövőre még kevesebbet ér majd a 4850 és ahogy elnézem az 5770ára nem nagyon esik!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
Szerintem nem középkategória az 5770. Eddig a középkategória mindig ez előző generáció csúcs kártyáinak hozta a teljesítményét, ez pedig a 4890-től messze van sajnos a 4850 körül van a teljesítménye ami középkategória volt az előző generációban.
A középkategóriába az 5850-nek kéne beleférnie, csak konkurencia híján az ára miatt átlépte a "lélektani" 50ezer Ft-os határt, (meg a gyártási nehézségek miatt). Persze Fermi után fog az még lejjebb menni. 
[ Szerkesztve ]
Inkább a HD 4870 körül van a HD 5770 teljesítménye ... +/-5-6% az eltérő megpróbáltatásokban.
Csak győzzük kivárni a Fermit. - az új pletyik szerint április.
Emellett már Fuad sem bízik a CES-es januári startban, pedig ő aztán brutálisan optimista ez ügyben. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Pár hét és már az lesz a kérdés hogy a HD 6000es széria vagy a Fermi jön hamarabb...

Zayl01
(kvázi-tag)
Várjátok ki a végét, amikor is kidobja nvidia az új kártyáit, akkor zsebpénznek fog tünni az nvidia árai mellett, addig meg csak nyafogjatok mint a lányok. Még írjátok le párszor hogy túl drága.
Én majd leghamarabb egy fél év múlva cserélem le a 4870-emet, mit szóltok addig lemennek az árak? És ha folytassa az AMD akkor olcsóbban kapsz erősebb videókarit.
[ Szerkesztve ]
Azért nem hallani az új DX verzióról, mert a Win 8 csak 2012 tájékán jöhet.
Egyébként ha tényleg beindul a DX11 akkor egy ideig nem is lesz rá szükség remélhetőleg (bár ki tudja). Később meg ki tudja mikor mozdulnak el a software rendering és a ray-tracing irányába. 
[ Szerkesztve ]

Gaboman
(PH! nagyúr)
Tök jó hogy nekem mondod pont hogy 4850szintjén van a teljesítménye!
Amikor a gyárilag legjobban húzott 4850ről váltottam rá és hát mit is mondjak,nem egy kategória kettő.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

szasanyi
(PH! nagyúr)
Na látod, ez korrekt és teljesen elfogadható kijelentés. A továbbiakban is hasonlókat!
Amúgy én is azért vettem meg az elsők között az MSI R5770-et, mert a 4870 után +2k maradt a zsebben. Ráfizetéssel én sem cserélek most, viszont ez egyszeri lehetőség volt nekem is, amit nem akartam kihagyni... és a tapasztalatok alapján milyen jól döntöttem! De mint mondtam, ez (is) teljesen egyedi. Éppen ezért általánosítani, túlzó-, vagy csak részben megalapozott kijelentéseket tenni nem igazán helyénvaló.
Abu #369 : ez nem túl jó hír, semmilyen szempontból sem.
Szerintem...
[ Szerkesztve ]

emmm
(senior tag)
Hmmm...akkor rosszabb a helyzet, mint gondoltam. Ha így van, akkor késik egyrészt a Fermi, tehát az árak addig nem esnek látványosan. Ez esetben, aki most akar kártyát venni, annak egy viszonylag olcsón kapható 4xxx szériás kártya kitűnő választás, ár/teljesítmény szempontból...legalábbis addig, amíg nem esnek az árak az új szériában is.

Gaboman
(PH! nagyúr)
Ebből az derül ki hogy nem fog nagyon esni az 5770ára sem mert nem lesz jó ideig konkurencia.

eXodus
(őstag)
Már előre látom h miről fognak szólni az áprilisi tréfák. 
______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

szasanyi
(PH! nagyúr)
Ez nekünk már nem lényeg (sőt talán kicsit jó is, mivel a használ árai is hosszabb távon esnek lejjebb... talán), az viszont igen, hogy az 5870 még kevésbé valószínű. Mert, hogy jó ár esetén később jó alternatíva lehet(ne).

Gaboman
(PH! nagyúr)
Ez így van! 
Mondjuk ennek a mintájára egy "Végleg leáll a Fermi projekt"? 
Emlékszek hogy sok nagytudású mit össze nem okoskodott amikor kijött az R600, aztán meg lehet nézni hogy meddig jutottak el az alapjain.

Zeratul
(PH! addikt)
"Szerintem nem középkategória az 5770. Eddig a középkategória mindig ez előző generáció csúcs kártyáinak hozta a teljesítményét"
Ezt a baromságot honnan szedted? Vagy ez az általad kreált VGA törvény, vagymi?
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...
Ez az általános tapasztalaton alapuló törvény. 
Persze akkor is ez ment mikor anno középkategóriába kikiáltott 8600-os nv kártyák megjelentek, amik ráadásul még nemhogy felvenni nem tudták a versenyt az előzőekkel de annál lassabbak voltak.
Itt legalább 4870-es teljesítményéhez mérhető az 5770-es igaz alulról. 
Üdv
szabi

szasanyi
(PH! nagyúr)
Na, itt a vég... most meg már jogi útra terelik az 5770 teljesítményét. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Zeratul
(PH! addikt)
Na meg a csodálatos FX5xxx sorozat. GF7600 se érte el a GF6800 szintjét, vagy radeon X1600 hol volt erősbben mint az X800, illetve az X600 hol volt a 9800hoz képest?

joshua7
(PH! kedvence)
Ja, még annyi sincs.
Emlékszem még az eredményekre, amiket beraktál.
Én szenvedek a GS-sel? Már bocs, de mi a francról beszélsz? 
Én majd max 5850-re váltok, arra lesz is értelme.
Semper Fi
Nah jó felsoroltál pár kivételt de ezek csak erősítik a szabályt.

Üdv
szabi

Zeratul
(PH! addikt)
Pár kivételt? Elmúlt pár évben 4xxx sorozattal fordult elő hogy középkategória megelőztve ez előző generáció felső kategóriáját, soha többé. 9600GT pl erősebb volt mint a 8800GT?
Nem tudom ati fan vagyok. 
Üdv
szabi
nagyon helyes! ![;]](/dl/s/v1.gif)
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -
Ha körülnéznél VGA piacon akkor hellyel-közzel így volt. Nem az újabbakra vonatkozik persze, főleg a gyenge 3800-as szériából volt hová fejlődni, de ha úgy vesszük a 4850 azért befogta a 8800GTX/9800GTX-et. 
#383 A 8600GT/GTS egy agyon butított szar kártya volt, bár kisebb felbontásra így ideig elég volt. Meg persze nem nagyon volt 8000-as szériában 50k alatt VGA nV-ből.
A 9600GT-t meg a 9000-es átnevezéseket hagyjuk. Nem volt az igazi új generáció csak rókabőr.
[ Szerkesztve ]
A stratégia szerint a jövő év elején megint megnyúzza az NV a rókát. 
Zeratul (#393): FX5950 vs 6600GT ... Nyertem, nyertem? 
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Zeratul
(PH! addikt)
Mutass már olyat hogy ugyanazon gyártó az újabb generációjának középkategóriája megveri a előző felső kategóriását mert nem nagyon történ ilyen kivéve ha volt egy nagyon elkefélt széria.

Zeratul
(PH! addikt)
Nem inkább meghúzza?

Astaroth
(lelkes újonc)
Amennyire követtem a generációkat, azért ekkora különbség közép és felső között (5750,5770 vs 5850,5870) eddig még nem volt. Ezért lehet, hogy az 5770 nem is közép? Majd jön egy 5830 vagy 5790 a kettő kategória közé? Ha igen akkor az 5700-asok alsó kategóriásak? Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Nem az a fontos hogy mennyi év van az életedben, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben!
Már vártuk, már vártuk! Kicsit elnagyoltnak érzem a konklúziókat, az 5850 a grafikonok alapján nagyon elverte a GTX275-öt ("véletlenül" tudom, hogy a 285-tel is ezt teszi
), és persze a hiányzik a 4870, de a lényeg azért látszik - az 5000-esek "újságáért" meg az extrákért (alacsony fogyasztás, jó hűtés, DX11) bizony csengetni kell. én azért nem vagyok benne biztos, hogy nem érik meg az árukat - legalábbis az 5700-asok.
#268 Raymond: nem is az lenne itt a fő baj, hogy szarul nézne ki, hanem az, hogy szart se nyernél fps-ben
GRID-ben nagyon kicsi az AA-büntetés...
#308 Abu: ohshit, már megint ez a 25-30-as jelenetlimit? 2 hónapja mértem le Nektek, hogy a GRID-ben 90fps-hez 90 jelenet tartozik, mi kell még ahhoz, hogy ezek a legendák visszahúzódjanak? 
[ Szerkesztve ]
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

rocket
(PH! kedvence)
"Szerintem nem középkategória az 5770. Eddig a középkategória mindig ez előző generáció csúcs kártyáinak hozta a teljesítményét"
Igy hirtelen a 8600GTS, 9600GT, HD2600XT ugrott be amire nem igaz amit irtal, es nem gondolkodtam sokat rajta 
HD3870-re igaz lenne, de ott meg nem volt a HD2900XT-t a csucs kartya konkurenciahoz kepest.
Hasonlo dolgot csinal az AMD mint az NV a G80 megjelenesekor,sot akkor joval kesobb jott ki a csucs kartyakhoz kepest a kozepkategoria, es az NV a karacsonyi szezonban ~70k kornyekere iranyitotta a kozepkategorias felhasznalokat a 8800GTS 320mb kartyaval, most annyiban mas a helyzet, hogy mar kint van a kozepkategoria, igy nem kell mindenaron 70k-nal indulni annak aki DX11 kartyara vagyik.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

ANW2
(tag)
Állatokat nyúzni szoktak. Ha valaki állatot akar meghúzni az elég beteges lehet. Bár biztos van olyan aki szereti az animal sexet. 
Viccet félretéve egyetértek veled a középkategória szerintem kevesebbszer előzte meg az előző csúcsot. Sőt nagyon példát se tudnék mondani.
De az, hogy lehet, hogy a játék nem gyorsul és lassul az FPS-ek hatására? Valami állandó kell, hogy a 200 km/óra 40 és 80 FPS-nél is ugyanazt a hatást keltse. Ha mehet minden izomból, akkor a 200 dupla frame-nél 400-nak fog látszani.

BigBear
(fanatikus tag)
Nem rossz a teszt, s a következtetésekkel is többé-kevésbé egyet lehet érteni.
Az 5770-es kártyák sajnos meglehetősen túlárazottak jelenleg, bár őszintén szólva mint újdonság, annyira nem csodálkozom rajta. Sajnos sok-sok embert meg lehet fogni a DX11 marketing-maszlaggal (mert jelenleg nem több) s így az ATI még ezen az áron is bőven el tudja adni a kártyáit.
Ami vitathatatlan előnye az új sorozatnak, az a kiváló idle fogyasztás.
Jut eszembe. Egy dolgot azért megfigyeltem a tesztek során. (Nem támadás vagy fikázás, de azért...)
"Az 5770 érdekes abból a szempontból, hogy a gyári hűtés az 5850 kicsinyített mása, bár az tény, hogy itt még kevesebb anyaggal kell számolnunk, mint a csúcskategóriás termékeken. A ventilátor teljesen zajtalan és – ahogy azt sejthettük – a videokártya alig melegszik, tehát igazán környezetbarát VGA-val állunk szemben"
Szerény véleményem szerint szinte az összes videokártya-tesztben a tesztelők valami más kártyát kaphatnak mint amik a boltokba kerülnek. Másként az ilyen mondatok nem kerülhetnének bele a tesztekbe.
Bár van még egy magyarázat. Egész egyszerűen a tesztelők siketek.
Mert ugyan a kártya nem túl hangos, de teljesen zajtalannak írni.... Háááát... Pedig nincs hűde különleges hallásom.