Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) D4rkAv3ng3r válasza Gaboman (#193) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Ó majd visszatérhetünk rá 1680x1050-ben meg 1920x1200-nál* pl. AVP kapcsán. Jólhogy már nem azzal jövünk, hogy milyen szépen fut 1024x768-ban. :))

Egyébként mikor lesz SM5.0? Még SM4(.1) sem volt egy játékban. Az is új DX11-es feature és elvileg az is erőforrást spórol.

*Azért hoztam fel ezeket a felbontásokat, mert manapság nem luxus egy LCD-ben ilyen felbontású monitort venni 40-50k körül lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#202) Solten válasza TTomax (#200) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Max. nem lovod be az elsimit, amugy se van ra nagyon szukseg ilyen felbontasban... ;)

alba gu brath

(#203) Oliverda válasza TTomax (#200) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nekem egész jól elfut az AVG bármiféle DX nélkül. Sőt már vírust is talált. :D A tesztben pedig nincs AVP max csak Stalker. ;)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#204) Gaboman válasza D4rkAv3ng3r (#201) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

5770 1440x900 DX11 Tess/on
Azért ez nem rossz eredmény!

Egy középkategóriás kártyát nem 1900x1200 felbontásra találtak ki,oda 5850 vagy 5870 kell venni,középkategóriás kártyák 1280x1024 és 1680x1050 közti felbontásra valók.

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#205) TTomax válasza Gaboman (#204) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Az advanced option fül is érdekelne... ;]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#206) Oliverda válasza TTomax (#205) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Preset: Ultra

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#207) Gaboman válasza TTomax (#205) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

AA/off ennyi.
Nektek mi az elvárásotok egy középkategóriás kártyától?
Az hogy 4xAA 16xAF Tess/on DX11 és minden száguldozzon?
Erre nagyon az 5850sem képes nem hogy az 5770!
De élsimítás nélkül 1600x1200ben simán jó lesz.

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#208) Zenty válasza Abu85 (#151) üzenetére

Zenty
(őstag)

üh AMD fan szagot érzek :D semmi elfogultság nincs mi? :D

Guild Wars - Zenty a survivor

(#209) Gergo88

Gergo88
(fanatikus tag)

Én nem rég beszéltem egy "Product Marketing Engineer" sráccal az AMD-től (itt torontóban), és ő azt állította hogy a tesszelláció egyenlőre még gyerekcipőben jár, a játékstúdióknak nincs sok tapasztalatuk a programozásával. Ebből adódik a nagyon húzós gépigény, és később amikor effektívebben tudják majd használni nem lesz ennyire brutál az FPS csökkenés. Ez vajon mennyire igaz?

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#210) TTomax válasza Gaboman (#207) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Azért a 16XAF nem nagy extra.... :U

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#211) Gaboman válasza TTomax (#210) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Az nem,de attól nem is nagyon csökken a teljesítmény.

(#212) tome.jr válasza Solten (#195) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A linkhez: ennyit tud a DX11 + tesszeláció kombó :U Ez nagyon harmatosnak tűnik. Több mint egy percig kellett nézzem a két képet mire észrevettem, hogy a fa árnyékának kontúrja kicsit el van halványítva DX11-ben. Hát ezért az árnyékért tényleg érdemes új VGA-ba invesztálni. Szerintem jók lesznek ezek a játékok DX10-ben is :K Az meg eléggé LOL, hogy az 5870 elvérzik a 4xAA beállításnál. Az a 30 avr fps, az kb 10 min fps-t takar :( Akkor aki fullban akarja élvezni a DX11-et és a tesszelációt az vegyen 5970-et 150k+ áron, vagy várjon a 6xxx szériára. :(((

(#213) DasH_001

DasH_001
(tag)

Inkább vennék két 8800 GT-t 40-ért, esetleg egy 4850 X2-t 45-ért. Maximum 15-öt buknék egy év alatt, majd vennék egy 5870 X2-t, 55 körül, aztán kezdődhetne minden előlről.

Felesleges egyből a legújabbat megvenni, 2 hónapot nem árt szerintem várni.

[ Szerkesztve ]

(#214) DEJVID válasza Zenty (#208) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Ugyan, dehogy. Aljas rágalom...

Én vagyok a PH! királya.

(#215) Gergo88 válasza tome.jr (#212) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

A Call of Pripyat kb semennyire nem használja a tesszellációt ezerből 1 modellen kívül, ráadásul borzalmasan van optimalizálva. Szerintem ez alapján nem érdemes megítélni az új kártyákat.

(#216) tome.jr válasza Gergo88 (#215) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyelőre csak ez alapján lehet. Amúgy is mindenki ezt szajkózza, hogy az új STALKER már DX11-es.

(#217) Abu85 válasza TTomax (#196) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig a BattleForge az DX9-et is tartalmaz. Tuti, mert XP alól játszom a neten. :)
Az AMD csak azokat jelentette be, amik nem csúsznak el a Q1-es tartományból. Plusz két MMO-t, amik biztosan jönnek 2010-ben. Ezenkívül 2010-re még van több, mint egy tucat DX11-es címük. Nyilván Q2-re új listát kapunk. :))

Miért kellene elfelejteni? 1680x1050-ben AA nélkül szépen tesszellál a STALKER a HD 5770-en is. Nyilván ezt a kártyát nem AA-ra és nagyobb felbontásra tervezték.

D4rkAv3ng3r: Minden DX11-es program post-processz effektjeit Compute Shader 5-ben írják. Másképp aligha gyorsulhatna a DX11-es mód.

Zenty: Olvasd végig a posztot szemüveg nélkül, és rájössz, hogy ezek a tények. Vagy úgy érzed, hogy az AMD nem cég, hanem a Máltai szeretetszolgálat más néven? Nem viszik tapsikolva ezen az áron a HD 5000 kártyákat? Nem az AMD felügyeli az összes DX11-es fejlesztést? Utóbbiban nem is segíthetnek más a fejlesztőknek, mert a NV már a DX10-es eljárások publikálásánál leállt és inkább a PhysX-ben gondolkodik.

Gergo88: A STALKER: CoP minden karaktermodellre tesszellál.
Igazából ez a tesszellálás tanulása csak azokra a fejlesztőkre igaz akiknek nem segítenek az AMD programozói. Nekik azért illene tudni használni, hiszen lassan 3 éve hasonló a rendszer elve. Azt nem tudom, hogy a STALKER-nél segítettek-e. A Dirt 2-nél és az AVP-nél biztos.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#218) hejesírásó

hejesírásó
(őstag)
LOGOUT blog

a grafikonokon van 4850 és van 4890 de nincs 4870?????

ok ok értem én h képzeljem oda a kettő közé, de na....értitek.

(#219) hackeeeee válasza hejesírásó (#218) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Én is ezt mondtam, de hát, oda kell képzelni... :D

Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

(#220) Gergo88 válasza tome.jr (#216) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

Az tény, én is ezt hallgattam mindenkitől, de aztán láttam a képeket és rájöttem, azon kívül hogy az API DirectX 11-es, annyira minimális a különbség hogy nyugodtan írhatták volna DirectX 9-re. Szerintem az új AVP lesz az első játék aminél már rendesebb grafikai különbségeket lehet majd látni. Itt egy rövid videó, nekem ez után nyerte el igazán a tetszésemet a DirectX 11. A srác el is magyarázza hogy a tesszelláció dinamikus, távolság alapján csökken/nő a poligonszám.

(#221) Gaboman válasza Abu85 (#217) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Anno ugyan ez volt a 4850el 1680x1050ben AA nélkül vitt szinte mindent kivéve Crysis,meg persze több játékot AAval is,na most az újabb játékoknál ugyan ez van az 5770el,ennyi,ezért középkategória.Akiknek még kell hozzá AA/AF is minden játékban nekik jobban bele kell majd nyúlni a zsebükbe.

(#222) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó teszt. :R

De a GTS250-et, és a 4850-et nem lehet rajta összehasonlítani sehogyan sem. akkor már inkább vettétek volna le a 4850-et a listáról. 1920-ban már sokszor azért vérzik el szegény mert csak 512Mb-os. A múltkor már volt nálatok 4850 1Gb. Akkor nagyon korrekt eredmények születtek. Bár a teszt most nem róluk szólt, én sajnálom, hogy nem 1Gb-os verzióval teszteltetek. ha már a GTS250-ból jutott 1Gb-os. :U

De hála istennek még így is erős a 4850, és nem vallott szégyent semmilyen téren sem. Kiegyensúlyozott 1680x1050-ig, szűrőkkel. :K

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#223) Gergo88 válasza Abu85 (#217) üzenetére

Gergo88
(fanatikus tag)

Értem, csak az a fura hogy pl a gázmaszkot leszámítva nem nagyon látni a tesszellációt. Szóval nem vitték túlzásba...

(#224) Gaboman válasza tzsolesz (#222) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Én is 4850ről váltottam 5770re,vannak játékok ahol hasonló eredményeket produkál alapórajelen mint az előző 4850GSem,meg van ahol nagyon erős hozzá képest.Nem bántam meg hogy lecseréltem.
Mellette iszonyat jól húzható a legtöbb példány,fesz emelés nélkül majdnem mind megy az alap 850/4800 helyett 950-1000 és 5400-5800 között.

(#225) old gray válasza Abu85 (#217) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

"Pedig a BattleForge az DX9-et is tartalmaz. Tuti, mert XP alól játszom a neten. "

Milyen ATI fan vagy te? :P Alap lenne, hogy 5870-ből van 2 db a gépedben és ahol lehet DX10.1 és DX11-ben futtatod a játékokat. Mondvacsinált ATI fan vagy. :P ;] :DDD

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#226) Abu85 válasza Gergo88 (#223) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A teljes modellre alkalmazva van. A gázmaszk csak azért feltűnők, mert ott a legnagyobb a változás, ahogy kikerekedik a szögletes felület. Ennél a szintnél talán nem is kell jobban tesszellálni. Ez nem sárkány, mint az Heavenben, hogy tüskék álljanak ki belőle. ;]

old gray: Hát ez ilyen ... az olvasók kitalálnak dolgokat. ;) De remélem, hogy attól, hogy DX9-ben megy a Battleforge (azt még nem is mondtam, hogy a GeForce-os gépen :DDD ) nem töri össze pár user lelki világát. :D

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#227) tzsolesz válasza Abu85 (#226) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vigyázz, ne hogy lerombolt az imázsod. :DDD

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#228) old gray válasza tzsolesz (#227) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

A végén kiderül, hogy az Nvidia ügynöke. ;]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#229) emmm

emmm
(senior tag)

Most csak én örülnék annak, ha a DX 11-s mód tesszalálás nélkül sokkal gyorsabb, mint DX 10-ben? Ha nem elég erős a kártya a tesszaláláshoz, akkor ki kell kapcsolni, úgy meg sokkal gyorsabb. Olvasva az összes hozzászólást, olyan érzésem támad, mintha itt sokan a fejlődés ellen lennének, akármi van, akkor is a "régi rendszert" szajkózzák...

Ha a DX 11-ben könnyebb programozni, mert kompatibilis a régi DX-ekkel, ráadásul gyorsabb is, akkor mi is igazából a problémátok? Nem inkább örülni kéne annak, hogy gyakorlatilag szoftveresen is lehet gyorsítani a programokat, nem csak úgy, hogy veszek egy még drágább videókártyát? Jó, nem azt mondom, hogy hú, nosza, máris rohanok megvenni az új széria valamelyik tagját, mert a jelenlegi kártyám is kiszolgál engem. Hogy drága az új széria? Persze hogy az. Remélem a Fermi már elég erős/erősebb lesz, akkor megint olcsón lehet venni kártyát.

(#230) Oliverda válasza emmm (#229) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ha a DX 11-ben könnyebb programozni, mert kompatibilis a régi DX-ekkel, ráadásul gyorsabb is, akkor mi is igazából a problémátok?"

Mondjuk az hogy nincs DX11-et támogató kártyájuk. :D

(#231) tome.jr válasza Gergo88 (#220) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Csak ne az legyen a vége, hogy AVP-ben és BC2-ben is maga alá csinál az 5870 full tesszelálásnál. Ezek a demó videók mindig nagyon jól néznek ki, kérdés mit fogunk majd látni belőle a játékban.

Úgy érzem a STALKER-t ki is húzhatjuk a DX11 kampányból. Grafikailag semmi pluszt nem ad, ráadásul tesszelálás mellett játszhatatlan még az 5870-en is. Szerintem még az 5970-en sem fog normálisan menni, elnézve az 5870 harmatgyenge szereplését.

[ Szerkesztve ]

(#232) Abu85 válasza tome.jr (#231) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért remélem az ittlévő és a leendő HD 5000 tulajoknak megengeded, hogy tesszellátorral és/vagy szebb árnyékolással játsszák a játékot. :R Esetleg kikapcsolt tesszellátor mellett élvezzék a DX11-től kapott plusz FPS-eket. :P :D

[ Szerkesztve ]

(#233) rudi válasza Abu85 (#151) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tényleg egyszerű! Mindent annyiért lehet adni, amennyiért hajlandóak megvenni. Ha fogyna a HD 5770 1000 dollárért is akkor annyiba kerülne. Mindenkinek szíve joga tiltakozni ezellen úgy, hogy nem veszi meg a hardvert. Ha összejön elég tiltakozó, akkor majd korrigálják az árat. Nyilván, ez a folyamat gyorsabban menne erős konkurencia mellett. Viszont konkurencia híján az is valószínű, hogy a fejlődés lelassul, ergo a VGA-k időtállóbbak lesznek, plusz több idő marad a lehetőségeik korrekt kihasználására. Például tök fölösleges volt alaposan belemenni a DX10 fejlesztésbe, ha már szinte a megjelenésekor ott kopogtatott a DX10.1 és a DX11. Most nem sokat hallani a következő DX verzióról. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok... Egyelőre ott tartunk, hogy például a MW2 alig fogy PC-n.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#234) tome.jr válasza Abu85 (#232) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát persze :K Tesszelátorral max diázni tudnak majd 100k-ért, de ha valaki erre gerjed...

(#235) emmm válasza tome.jr (#231) üzenetére

emmm
(senior tag)

Közben már Abu leírta ugyanazt, amit én is akartam, de véleményem szerint, ha tesszalálással játszik valaki és úgy lassú, akkor legfeljebb nem 8xAA és 16xAF mellett, hanem (hasraütve) 4xAA és 4xAF mellett tolja. Nyilván nagyobb lesz a képminőségi javulás, mint még alaposabb élsimítással. (én személy szerint egy 4x és 8x élsimítás között nem veszek észre különbséget, csak FPS-ben.)

(#236) Abu85 válasza tome.jr (#234) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Új fogalmat adtál a diavetítésnek. Eddig ezt hittem, hogy 25 FPS fölött már mozgóképről beszélünk, de lehet tévedtem. :))

rudi: Dedikált szerverek támogatása nélkül aligha számíthattak jobbra. :) Nehéz a PC-s közösség igényeit a konzolos megoldásokkal kielégíteni. Legalább a COD7-nél lesz mire hivatkozni, amikor a rajongók kérdezik, miért nem jön PC-re. ;]

[ Szerkesztve ]

(#237) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ennyi potenciális résztvevővel már simán meg lehetne csinálni a kinek savanyúbb a szőlő kompót.

(#238) emmm válasza Oliverda (#230) üzenetére

emmm
(senior tag)

Amúgy igen, van egy olyan sanda gyanúm, ha kijön a Fermi, valahogy nem lesz probléma nekik többé a tesszalálás. :D

Most gonosz vagyok?! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#239) szasanyi válasza Oliverda (#237) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Asszem ez lehet a legjobb összefoglalása a témának! :C

(#240) Zeratul válasza Oliverda (#230) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Akkor milyen savanyú lesz ha netán kiderül hogy fermi még az 5770-t is alig tudja befogni.

[ Szerkesztve ]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#241) Abu85 válasza Zeratul (#240) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A HD 5770 azért nem téma neki. Bár az SC09-ről nem jöttek hivatalos infók, de többet azt mondták, hogy foghatónak tűnik a HD 5870. A HD 5850 elvileg biztosan verhető.

(#242) Zeratul válasza Abu85 (#241) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Ja csak hol? DX9ben? mert akkor kenhetik a hajukra.

[ Szerkesztve ]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#243) szasanyi válasza Zeratul (#240) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Semmi, marad az 5770 esetleg cserélhető lesz jobb AMD-ATI kártyára - ha megéri váltani. Ha meg jobb lesz e FERMI - és persze elfogadható áron, bár tudom ez nagyon szubjektív - akkor is kártyát cserélünk. Ilyen ez a filmszakma. :D Ezen fölösleges több száz (vagy ezer) hsz-en keresztül filozofálni, nyavalyogni esetleg köpködni akkor is ez van.

(#244) emmm válasza Abu85 (#241) üzenetére

emmm
(senior tag)

Reméljük. Csak az ára is megfelelő legyen, amiben koránt sem vagyok biztos...

[ Szerkesztve ]

(#246) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Az az érdekes, hogy ebben a tesztben a HD4xxx karik (és az Nvidia GTS/GTX karik is) kevesebb FPS-t kaptak, mint a korábbi tesztekben, pl. Videokártyák csatája a középkategóriában. Pedig az még nem is i7 procival volt. Vagy tényleg igaz az az urban legend, hogy az 5xxx szériához kiadott driverrel a régebbi Radeonok -20% FPS-t kapnak?

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#247) szasanyi válasza emmm (#244) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ha valóban 5870 szintű teljesítménye lesz, és ugye új termékként - valszeg PhysX támogatással ami egyértelműen plussz a AMD termékeihez képest -, no meg ismerve az NVidia árpolitikáját (nézd meg a GTX260 átlag árai még mindig hol vannak) biztosan nem lesz olcsó. És még mindig a legnagyobb kérdés az: MIKOR? :U Sztem a legfontosabb az, hogy megjelenjen mihamarabb, mert az az áraknak csak jót fog tenni.

(#248) Zeratul válasza szasanyi (#247) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Feltéve hogy a Physuxot hajlandó lesz e még használni valaki.

(#249) Abu85 válasza Zeratul (#248) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A Dark Void tuti. Oda szerződés van.
Bár a Shattered Horizonra is az volt, oszt mégis tipli lett. :U

elfelejtette: A legtöbb játékban nem visszajátszást alkalmazunk, hanem begyakorolt útvonalat. Ez két teszt között lehet eltérő is, sőt még az sem biztos, hogy a demók ugyanazok ... emellett a beállítás is változhat.

[ Szerkesztve ]

(#250) szasanyi válasza Zeratul (#248) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Igazából ha van 2 db szinte azonos teljesítményű kártya közel azonos áron, akkor az egyik fő szempont a választáskor aa több feature lehet, még akkor is ha csak minimális a kihasználtsága. Továbbá az NV drivereivel nekem pölö jobbak a tapasztalataim mint a Catalyst-tal. Biztos előfordul olyan akinek meg nem, és azt sem lehet tudni ez hogyan változik. De a lényeg, hogy legyen ütőképes válasz (termék!) az AMD-ATI HD5xxx kártyáira, mert addig csak okoskodni/találgatni lehet maximum, viszont ez a jelenlegi árakat kicsit sem csökkenti.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.