Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) Abu85 válasza Ricco_hun (#148) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából addig nem változik az ár, amíg a nép ezen az árfolyamon tapsikolva veszi a HD 5000 szériát. Sőt egy réteg a váltás ellen küzd, így a maradék HD 4800 is el van adva.
A HD 5700 azért lett ilyen, mert ilyennek kellett lennie. Az AMD felügyel minden DX11-es fejlesztést, a kiküldött programozók írják a compute shader kódot. Szerinted meddig tart nekik úgy optimalizálna a shadert, hogy a HD 5770 a HD 4890 elé kerüljön? :) Hát nem sokáig, az biztos. És még a HD 4890-eket is kiszórták tökéletes árazással. ;)
Nincs itt elrontva semmi, csak jól ki van találva a stratégia. Nekem sem kellene HD 5850 a teljesítmény alapján, de a HD 5770 és a HD 5850 között nincs semmi. Ez is a stratégia. Én ráfizetek a HD 5850-re, és még egy csomóan megteszik.
Az elmúlt évek alatt mindenki hozzászokott ahhoz, hogy az AMD jótékonysági intézmény. Elárulom nem az, inkább egy profitorientált cég (legalábbis az akar lenni). :) Jelenleg ők kínálják a piac legjobb technológiáját, és ennek elkérik az árát. Ha fizetsz kapsz egy HD 5000-et, ha meg nem fizetsz, akkor hazamész üres kézzel. Ez ilyen egyszerű.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#152) EnginEEr

EnginEEr
(lelkes újonc)

btw lehet már itthon kapni a 5850 est?
Valóban láttam pár helyen, de úgy tudom még hiánycikk és csak az árlistában van feltüntetve....
Ilyet szeretnék majd venni talán 1x .. :F

Abor-Asör-Apálinka => Asus | AMD | Ati - az utóbbi 2 már egy, de a sör nem válik pálinkává ilyen könnyedén :)

(#153) fLeSs válasza csoki (#109) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

2800.
a 2600 elírás volt.

(#154) Ottoka válasza Abu85 (#151) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Lol Abu, megint kitettél magadért.

"Az elmúlt évek alatt mindenki hozzászokott ahhoz, hogy az AMD jótékonysági intézmény"
Azért voltak olcsóbbak az amd-s (ati-s) karik mert gyengébbel voltak mint az nvidia, most a fermi még nem jelent meg, tehát azt tesz az árral az amd amit akar = lehúzza a népet, kaszál. Elégszer olvastuk ezt az nvidiáról, mikor ő gyártotta a gyorsabb karikat, lásd nem oly régen a 280gtx.
A procik még most is olcsóbbak mint az intel procik, mert nem tudják felvenni a lépést a core i7-el. Nekem volt amd x2 3800-as procim, akkor épp az intel hullámvölgyben volt, egyszerűen horror volt az x2 ára is, mert egyszerűen jobb volt, valódi kétmagos.

Egyébként sztem az amd jüó szokásához hiven elcseszi a dolgokat, nem fogja tudni kihasználni előnyét. Túlárazta a karikat, jól mutatja ezt az is hogy összesen 1%-al tudta növelni részesedését a vga piacon, 35%-ről 36%-ra tudta csak feltornázni. A többi vajon kié? Na?

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#155) - = Zk = - válasza yakuza.tora (#147) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez egy nagyon jó kérdés, a válasz engem is érdekelne :K

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#156) Solten válasza Ottoka (#154) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"Túlárazta a karikat, jól mutatja ezt az is hogy összesen 1%-al tudta növelni részesedését a vga piacon, 35%-ről 36%-ra tudta csak feltornázni."

:F

"A többi vajon kié? Na?"

Hm, Intel? :D

"A procik még most is olcsóbbak mint az intel procik, mert nem tudják felvenni a lépést a core i7-el."

Ha csak a jatekot nezzuk, ott ugy is tobbnyire GPU limit van, nem feltetlen szukseges "korajhet", AMD-vel is ugyanannyi fps-t kap az user... ;)

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#157) Zeratul válasza Ottoka (#154) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Intel.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#158) Zayl01 válasza Ricco_hun (#148) üzenetére

Zayl01
(kvázi-tag)

Szerintem ha te így látod akkor szerintem meg a piacnak úgy kellett volna kinéznie hogy karácsonykor ingyen osztogassa az AMD a videókártyákat és jótékonysági adományokból tartja fenn a céget.
Az 5850 50k-ért?? hidd el le is fogja venni ha majd a GTX275-nek nem 50-55K lesz az ára, hanem max 45K.
Az 5870meg 70K?? ne légy már nevetséges a GTX285 80-90 között variál, és megeszi reggelire a 285-öt.
Tehát nem látod jól a helyzetet, a heyzet most az hogy nem veszel semmit ha sokallod az 5xxx szériát és megvárod amig kidobja nvidia a Fermit és akkor veszel 1-et az 5xxx szériából. :) Hajrá AMD csak így tovább, eztán több pénzt fordítani processor fejlesztésre abból is akarom látni hogy aláz! :DD

(#159) Ottoka válasza Solten (#156) üzenetére

Ottoka
(őstag)

A korajhetemet idő hiányában többször használom melóra, mint játékra.

Intel, Te mire gondoltál? A proci piacot is 8x%-al vezeti. :F

Mezőhegyes

(#160) Solten válasza Ottoka (#159) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Igy van es mivel piacvezeto, a korajhetnek jelenleg nincs ellenfele, tehat azt tesz az arral az intel amit akar = lehuzza a nepet, kaszal.

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#161) Sanyix válasza Gomezz (#20) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miben? nvidia szarkeverős pisix játéknál(tudod, ati-n letiltott aa, stb..)? Nem releváns, kamu győzelem az, szerencsére egyre kevesebb ilyen játék lesz.

Írhatok énis olyan programot ami egy intel-en feleakkora teljesítménnyel megy mint egy amd-n, de nem a valós teljesítményt tükrözi ugye ;)

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#162) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Az ar miatt sopankodoknak: emlekezzunk mi volt a DX10-es vasak megjelenesekor; Csucskategoria mindket gyartonal 90-100k korul vagy e felett. Kozepkategoriasnak nevezett termekek 30-50k korul (2600 Pro/XT, 8600 GT/GTS). Az hogy a gyartok probaljak nyomni a dragabb cuccok fele a nepet, ugye nem mai taktika.

Jelenleg legalabb mar kaphatoak az igazi kozepkategorias cuccok.

alba gu brath

(#163) Sanyix válasza Zayl01 (#158) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de lehet hogy az amd nem, jól elvan a sokkal több pénzt hozó közép és alsó kategóriában a legjobb ár/teljesítmény arányával. Az a pár holdcoreos(! :D) meg aki mindenből a legjobbat akarja nem annyira érdekes. konkrétan engem sem érdekel soha nem fogok pénzt kidobni csúcskategóriára, mert az mindig az ár/teljesítmény legalja, és én spúr vagyok :)

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#164) Abu85 válasza Ottoka (#154) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mutasd meg a hsz-emben, hogy hol állítottam ennek az ellenkezőjét? :)

Miért elcseszett a stratégia? Gyakorlatilag ezen az áron eladja a teljes kiszeletett. Hiány van a HD 5000-ből, ha olcsóbban adná, akkor kevesebb pénzhez jutnának. Mi ebben az elcseszés? Nem az a lényeg egy cégnél, hogy a lehető legmagasabb áron adják el a készletet?

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#165) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én ma vettem GTX275-t. A teszt is alátámasztja szerintem, hogy nem döntöttem rosszul, valószínűleg úgyis csak a a Fermiig lesz meg. Drgaon Age gyorsabb lett, úgyhogy cél teljesítve. :D HAbár lehetne még ettől is gyorsabb. De azért a látványos szaggatások megszűntek. 8800GT-vel megvoltak.

(#166) Ricco_hun válasza Abu85 (#164) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Elég szomorú, hogy ilyen áron is megveszi a sok birka, mert bekajálták a dx11 marketinget.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#167) Oliverda válasza Abu85 (#164) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hát! Legalábbis nekik nem megengedett. Vagyis nekik különösen nem megengedett. Amúgy pedig felháborító és különben is pofátlanság. :)

Ricco_hun: Szerintem annál sokkal szomorúbb az amit most ide írtál.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#168) Ottoka válasza Ricco_hun (#166) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Mert rátesznek a marketingre pár lapáttal olyan emberek, akik már előre megmondják milyen lesz a fermi, és hol ba**** el egy olyan cég mint az intel a jövőjét. Magyarul rábeszélnek embereket a vásárlásra. Mindezt természtesen meggyőződésből.

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#169) fLeSs válasza Oliverda (#167) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

bezzeg amikor az NV vagy az Intel csinálja ezt, egyből megy a hurrogás, sőt, ez az elvárt a fórumon, hogy legyen hurrogás, ők a két paraszt cég.
de amikor az AMD, olyankor ez nem is olyan nagy gond, "ők is csak egy cég", "miért várnánk mást?", stb. ;)

[ Szerkesztve ]

(#170) Quan-Chi válasza Ricco_hun (#166) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

szerintem az 5xxx-ös széria megvételének semmi köze a DX11-hez ! én pl magasról tojok erre ... nekem 40K-m volt a dologra , és ebből az 5770 volt a legésszerűbb vétel, keveset fogyaszt, erős, modern ! még a DX10ből se láttam semmit nemhogy a 11ből :C

fLeSs : mindig az a cég vergődik aki lépés előnyben van , és próbál gyorsan még nagyobbat belerúgni a másikba :K

[ Szerkesztve ]

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#171) Abu85 válasza Zayl01 (#158) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Dehogy fogja levinni az árakat. A teljes GTX 200 széria EOL. Huang papa mondta. Jövő év elején jönnek a frissített 40 nm-es GT215, GT216 és GT218 chipek, új stepping, hogy ne legyen gyenge a kihozatal, és a melegedés problémák is meg lesznek oldva. Talán a fogyasztás csökkentésével az órajelen is tudnak tekerni, hogy jobb legyen a helyzet a januárban startoló HD 5600-zal szemben.
Ha sikerül az A3-as stepping, akkor elérhető lesz a Fermi február-márciusra. Persze ha nem sikerül az új lapka, akkor is lesz kártya csak az órajeleket alá kell lőni. Nyilván egy A4-es steppingig nem várhat az NV, mert az nyárra kihozható Fermit eredményez. Az már a későnél is később van.
A középkategóriás Fermikkel nem tudni, hogy mi van. Nyár előtt tuti nem lesznek. Ami elképzelhető, hogy a selejtes Fermiket ide lehozzák, jó esély van rá, hogy még azokat a chipeket is eladják, amiknek a felét le kell tiltani. Jobb mint a kuka, bár az NV nem profitál belőle, de az exkluzív partnereknek mindenképp segíthet. A teljesítmény meg kvázi lényegtelen. A PhysX-et csak a Fermi tudja, ha kell fizess.

Ricco_hun: Ez ilyen. A 300k-s Asus Mars-nak is van piaca. Az 1000 dolláros Core i7-et is megveszik. Mindkét termék túlárazott, és értelmetlen, de a csúcsot képviselik és nagyobb lesz tőle az e-penis. Ugyanez volt az Athlon 64 FX-eknél. 1000 dollár volt mérhetetlen felár, de volt piaca.

Szerk.: bocs az Asus Mars már nem a csúcs, de a limitált példányszám miatt, az is e-penis növelő. :D

[ Szerkesztve ]

(#172) Ottoka válasza fLeSs (#169) üzenetére

Ottoka
(őstag)

Ebben egyetértek veled.

Mezőhegyes

(#173) Oliverda válasza fLeSs (#169) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ameddig külföldi boltból 170 dollárért (~30K) meg tudom venni az új 5770-et addig nem nagyon érint a magyar vérszívó kereskedői társadalom újabb lehúzása ahol jó ideje a nagykerek már drágábbak mint a kiskerek. :U

Amúgy nem tudom hogy ezt miért nekem írtad. Én sehol és soha nem "hurrogtam" emiatt. ;)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#174) tome.jr válasza Abu85 (#144) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy érzem van itt keveredés közép/felső/csúcs kategória között rendesen. Én most azt sem tudom mi hova tartozik. Szerintem bőven elég lenne ide közép és felső. Az 5850 lehetne nem vitatottan a közép tetején. De csak azért mert ott helyezkedik el még nem tartozik, pont az 5870-hez képest megnyírbált speckók alapján a felsőbe.

Az, hogy a GTX 285 nem kapható és emiatt nem érdemes összevetni az 5850-nel khmmm. :B Az árgép a GTX 285-re dobott kb 200 ajánlatot, a HD 5850-re meg 33-at. Akkor most melyik is nem kapható? :U Egyébként meg a legolcsóbb 5850 és a legolcsóbb 285 között 6k a különbség, ez nem hiszem hogy kizárttá kellene tegye
az összehasonlítás lehetőségét. Ez az összehasonlítás most elmaradt így elég szerencsétlen dolog a GTX 285-öt látatlanban leírni.

A cikk utolsó mondata:

Egyelőre az 5850 is drágának tűnik, de hosszabb távra ajánlott, jó befektetésnek látszik, és ez ellensúlyozza a magas árat.

Szerintem ez kicsit elhamarkodott kijelentés főleg, hogy az újabb DX11-es játékok alatt még nem is tudjuk milyen lesz a teljesítménye. Full tesszeláláshoz még lehet az 5870 is kevés lesz.

(#175) -szabi- válasza Ricco_hun (#148) üzenetére

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Jó látni, hogy van aki hozzám hasonlóan látja a dolgokat :K és nem csak dx11 és tesszalációt szajkózza.

Üdv
szabi

(#176) yakuza.tora válasza - = Zk = - (#155) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Asszem, hülyén halunk meg! :DDD

Alléz Olympique de Marseille!

(#177) Abu85 válasza tome.jr (#174) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintünk a HD 5750/5770 a közép, HD 5850 és 5870 a felső, míg a HD 5970 a csúcs.

Az egy dolog, hogy ad az árgép ajánlatot, de a GTX 285 EOL. Ha valahol maradt, akkor az beragadt készlet. Már a GTX 275 is vészesen fogy. Amúgy nem vagyok arról meggyőződve, hogy a GTX 285 szerepeltetése megváltoztatta volna a konklúziót. Alig gyorsabb a kártya a GTX 275-nél. Nem sok esélye van a HD 5850 ellen.

Az összes DX11-es játékot az AMD felügyeli (sajnos vagy szerencsére ... ezt mindenki döntse el maga). Úgy írják meg, hogy jó legyen a HD 5000-eken, ez nekik az üzlet. Sőt az sem lehetetlen, hogy szopatni fogják a HD 4000 szériát, váltásra kényszerítik a júzert. Ez szintén üzlet nekik.

[ Szerkesztve ]

(#178) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

Évek óta mindig megtaláltam a nekem árban teljesítményben megfelelő ati kártyát de most az újak között nincs ilyen.
Értem én, hogy minden ügyfél fontos csak én nem. :)

Üdv
szabi

(#179) KRS_91

KRS_91
(újonc)

Sziasztok! A kérdésem a következő lenne adott egy vga sapphire 4870 512mb és megoldható lenne e egy 5770el CF be kötni? A kérdés a dx 10.1 vs dx11 ill. a nem egyező széria 4000/5000 miatt merült fel bennem. Ha volt erre irányuló kérdés akkor sry bevallom nem olvastam vissza.Válaszokat előre is köszönöm!

(#180) D4rkAv3ng3r válasza V.Dave (#105) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó nagy hülyeséget írtál! Az inno3D-vel már régóta semmi gond sincsen, PowerColor meg külföldön régóta (el)ismert márka, az hogy te nem ismered az egy dolog ... :U
Érdekes módon a kedvelt Gigabyte meg sok szériából ritka szar kártyákat ad ki (drágábban) magas selejtaránnyal de szép a színes-szagos UltraDuréböl Giga reklám mi? ;]

Egyébként szerintem se éri meg az 5770/5750, majd ha lejjebb megy az 5850 ára akkor az. Ezek a 5700 szériás VGA-k vérszegények lesznek majd a DX11 alatt, a tesszalációnál elvérezhetnek, mivel a sok effekttel elbukják az előnyűket a DX10.1-hez képest. Ha meg nem kapcsoljuk be a DX11-es effekteket akkor meg minek? Elég akkor egy 4890-es is.

[ Szerkesztve ]

(#181) Abu85 válasza KRS_91 (#179) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csak azonos családon belül lehet CF-be kötni két kártyát. A HD 4870 és a HD 5770 között nemcsak család, hanem generáció különbség is van.

(#182) KRS_91 válasza Abu85 (#181) üzenetére

KRS_91
(újonc)

Értem, a választ pedig még1x köszönöm. Akkor pedig (sry az offért) de megéri még 1 4870et venni? mennyire időtálló? (dx11..) mert az 5770 magában nem győzött meg 5850 pedig esélytelen nekem az ára miatt :(

(#183) D4rkAv3ng3r válasza Abu85 (#151) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez szép és jó lenne, csak itt minden új DirectX generációnál bizonygatták, hogy hogy gyorsulnak majd a játékok ennek ellenére csak lassulnak és nő a gépigény mint eddig is. Ott a H.A.W.X. is hiába DX10.1-es játék ha GeForce-ok gyorsabbak holott fordítva kéne lenni.
Egyedüli épkézláb DX10.1-es játék az az Assassin Creed de az is csak volt, mivel a patch után sima DX10.0-ás játékká degradálódott. (mondjuk én nem patch-eltem soha sem. ;] )

Szóval szerintem egyáltalán nem érdeke egyik VGA gyártónak sem, hogy időtálló VGA-t adjon ki akkor a kutyának sem kellene az új széria ami rá következő évben jön ki. :( Meg majd jön a Krájzisz 2 és lehet földelni a VGA-kat. :))

#158: Azért elvakultnak nem kéne lenni Intel-t megnézném, hogy alázza, amikor még a Core i5 is nagy falat nekik. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#184) Abu85 válasza D4rkAv3ng3r (#183) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DX10 azonos beállításához képest a DX10.1 gyorsabb, ezt bizonyított tény (elméletben is így van). A DX11 is gyorsabb a DX10.1-hez képest. A sebességelőnyt azonban a fejlesztők a DX11-nél elköltik az effektekre. Ha ezek nem kellenek, akkor kikapcsolhatja a júzer, és rögtön gyorsabb a DX11-es mód bármelyik más futtatási szintnél.

Jelenleg az az érdeke az AMD-nek, hogy a HD 5000-ket eladja, majd a HD 6000-nél új érdekek születnek. ;]

(#185) Oliverda válasza Abu85 (#184) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor a DX11 nem csak marketing? ;]

(#186) D4rkAv3ng3r válasza Oliverda (#185) üzenetére

D4rkAv3ng3r
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem csak az furcsa, hogy az új DX-eket nem a Microsoft szajkózza, holott az ő művük is. Csak egy jellemző a Windows 7-nél a reklámokban (ami persze Vista-ra is elérhető egy ideje). ;]

Egyébként ezt érdemes meglesni nem sok különbséget látok.

[ Szerkesztve ]

(#187) Abu85 válasza Oliverda (#185) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A DirectX 10 sem volt az. :) Bár az problémás volt a visszafelé kompatibilitás miatt, ezért nehéz volt terjednie, a DX11 láthatóan nagyon gyorsan terjed.

D4rkAv3ng3r: Szajkózzák ők is. De a DX API megingathatatlan pozícióban van. Annak nem kell nagy marketing.

A vizes részeket láthatóan elkerülték. Ott elég szembetűnő a különbség. DX9/10/10.1-ben nem hullámzik a felszín. A post-processt nem biztos, hogy érdemes nézni, gondolom nem sokan fognak DX9 módban játszani, a DX10 meg eleve különbözik.

[ Szerkesztve ]

(#188) Oliverda válasza D4rkAv3ng3r (#186) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt már én is néztem és szerintem valaki annyit csinált hogy felső képekre rányomott egy blur-t mivel azok némileg homályosabbak. Ergo lehet hogy kamu az összehasonlítás.

Abu85: Tudom, csak vannak akik papagáj jelleggel az ellenkezőjét szajkózzák hogy nyugtatgassák magukat. ;)

(#189) Osynho válasza KRS_91 (#182) üzenetére

Osynho
(őstag)

A mostani 4870 elad, új 4870 ára hozzátesz és nagyjából ott is vagy az 5850-nél :C
P45-ben amúgy se ficánkol annyira a CF.

[ Szerkesztve ]

(#190) TTomax válasza Abu85 (#187) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

a DX11 láthatóan nagyon gyorsan terjed.
Nehh már...már a spájzban is DX11 van... mint az oroszok... ;] Ugy terjed,hogy csak na... :DDD

(#191) Abu85
Jöttek???? :DDD Én valahol lemaradtam... :))

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#191) Abu85 válasza TTomax (#190) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Melyik új DX API-ra jöttek ilyen ütemben a játékok, mint a DX11-re? :) Két hónap alatt három játék. Még három hónap és +3 játék. És ez még csak a kezdet. :)

#192: BattleForge DX11 kint van, STALKER: Call of Pripyat (orosz és európai verzió) kint van, Dirt 2 december 3. Eltelt kb másfél hónap a Win 7 startjától. 2010 q1: Alien vs. Predator, Battlefield: Bad Company 2, Lord of the Rings Online. Ez volt a plusz három hónap. :)

Nem értem a natív szónak a jelentését. :) Igazából minden DX11-es játék natív. Vagy konkrétan ez mit jelent?

[ Szerkesztve ]

(#192) TTomax válasza Abu85 (#191) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Vannak már nativ DX11-es játékok? :F

(#191) Abu85
A battleforge az nem érkezett,hanem kapott egy patch-et ha kapott hiszek neked mert az a játék nem sok vizet zavar... a Stalker kinn van,és DX11???Hol vannaka a DX11 tesztek???És hát ami jön... az még nincs itt... a nativ meg nem helyes,olyasmire gondoltam mint a battleforge ahol DX10 nélkül bele sem szagolhattál...

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#193) Gaboman válasza D4rkAv3ng3r (#180) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Érdemes lenne bekukkantanod az 5770 topickban ahol STALKERben DX11 tess/on 1440x900ban teljesen jól 40-70FPS között ment a Benchmark.
Nézz utána kicsikét mielőtt ilyent leírsz.

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#194) Abu85 válasza TTomax (#192) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért a patchtől nem lett DX11-es? Még lesz egy pár játék, ami patchel DX11-esedik. :)
A STALKER kint van Európában ... DX11-es is. ;) Németeknél meg lehet venni. Nálunk majd magyarítva lesz később.
A Battleforge is fut DX9-en.
Igazából minden DX verziót natívan kell támogatni. Attól, hogy van DX9 mód újra kell írni a DX10-es rutinokat. A DX11-nél ez picit megváltozott, mert már nem kell DX9 kód, ugyanis azt az API elintézi. De nyilván a DX11-et is natívan kell támogatni. DX9 mód is készül az idén megjelenő Dirt 2-höz, mert a DX11-es mód csak vista és win 7 mellett skáláz vissza.
Amiket felsoroltam már be vannak jelentve, ebből láthatod, hogy mennyire gyorsan terjed az API. Persze be lehet csukni a szemet, de idővel úgy is ki kell nyitni, és rá kell döbbenni, hogy a DX11 valóban gyorsan terjed. Sokkal gyorsabban, mint a DX10 és a DX9.

(#195) Solten válasza TTomax (#192) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#196) TTomax válasza Abu85 (#194) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Én nem ugy emlékeztem a battleforge-ra mint DX9,ugy tudtam only DX10...itt alattam linkeltek egy érdekes diagrammot...szóval akkor a tesszelációt el lehet feljteni a középkategoriában.És ami be van jelentve,még akármikor elcsuszhat....

(#197) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Egy 4870 hány wattot fogyaszthat üresjáratban?

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#198) Oliverda válasza TTomax (#196) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy aki középkategóriás kártyát vesz az feltétlenül 1920x1200 4xAA/16xAF beállítások mellett játszik.

(#199) Solten válasza TTomax (#196) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

"szóval akkor a tesszelációt el lehet feljteni a középkategoriában"

1920-as felbontasban biztos.. Kozepkategorias kartyat nem is "ilyen felbontashoz talaltak ki"... :) :U

(#197) horvathkrisz: a Techpowerup szerint 75W-ot...

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#200) TTomax válasza Oliverda (#198) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Azt viszont hiszem,hogy aki 5870-et az igen... és AVG-re kevés a 30fps :U

(#199) Solten
Ez igy van csak nem vagyok benne biztos,hogy 1680-ban egyáltalán meglennének ezek az eredmények,amik már igy is kevesek.. hol itt a jövö?Máris várhatjuk az erösebbet?Attol félek megintcsak az derül ki,hogy olyan feature van a dobozra irva ami használhatatlan.Nem véletlen az sem hogy Abu nem ajánl senkinek 5770-et aki teszelációban gondolkodik... amugy tényleg,hiányolom a kapcsolot a STALKER-böl amiröl Abu beszélt... a teszeláció fokozatának állitását... :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.