Akkor az elojonne az osszes kartyanal ugyanugy 
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Akkor az elojonne az osszes kartyanal ugyanugy 
[ Szerkesztve ]

Nah, egy újabb korrekt teszt, azt hozta, ami várható volt a külföldi tesztek alapján. Szép, meg jó ez az új széria, de egyelőre - árban legalábbis - a 4xxx széria éri meg jobban. A konklúzióval is egyetértek. Ha az árak lejjebb mennek (ami egyelőre nem várható), akkor tökéletes választás lesz mindenkinek az új széria bármely tagja.
De megjegyzem, a GTX 260 és a 275 is szépen megállta a helyét. Egyelőre...
Az egy dolog, de még mindig nem a VGA minimum FPS-ét határoztuk meg, hanem a rendszerét. Konkrétan egy benchmark alatt mért értékekből kiválasztani a minimumot felelőtlenség, és lényegében értékelhetetlen eredmény, mert nem a minimum VGA FPS-ét határoztuk meg, hanem a rendszer, adott programban és adott futáskor mért minimum FPS-ét. Nem ezt keressük. A VGA minimum FPS-e akkor lesz meg, ha ezeket a minimumokat kiszűrjük, és a megmaradt értékekből választjuk ki a legkisebbet. Ez irdatlanul sok meló.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

hagyjad, majd ők csinálják a tesztek ezen részét ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hát nemtudom.Én azért azt a Powercolor nevű "csodát" nem tenném a gépembe, ez olyan mint Nvidiánál az Inno3D, amolyan fekete bárány 
Később majd lehet én is benevezek egy 577o-re majd a jobbik fajtákból 
http://g.nfs-s.com/44/nfsw_ALONSOFERNANDO.png
Lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de nem mindegy melyik gyártó ragasztja rá a kártyára a matricát? 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

amúgy 38ért már lehet találni boltban 5770et 

De pl ebben a tesztben, előfordult az, hogy többször jóval átlag alá ment az FPS? Vagy rövid időre de agresszíven csökkent.Pl 5-10-re? Ahol amúgy 20-30 FPS az AVG.
Mert tudom, notinál is COD4 esetében, többször volt hogy drasztukusan csökkent az érték, pedig átlag 30 volt. Emiatt nem mondhattam rá egyértelműen, hogy játszható a játék.
[ Szerkesztve ]
Nem írom alá!

jó kis teszt
jók lesznek ezek a radeonok majd ha csökken az áruk, és biztos esni fog sztem miután már nem "újak"
ez csak nekem tűnt fel eddig?
"Az 5850-et 850/2600-ig, az 5770-et 950/2500-ig, az 5750-et pedig 825/2800 MHz-ig sikerült tuningolnunk .... Érdekes, hogy az 5770-en az 5750-hez képest sokkal kevésbé volt tuningolható a memória, 2400-ról csak 2500-ra tudtuk emelni, míg az 5750-esen 2300-ról 2600-ra;"
most akkor az 5750-et 2600-ra vagy 2800-ra sikerült felhúzni? 
Hát, azért ezt így nem mondanám. Volt dolgom vele/láttam már jó pár Inno kártyát, s működtek csodák csodájára. A Powercolor sem egy selejtes gyártó...
Erős volt, na. 
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Ja, hát akkor meg végülis tökmindegy.... 
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

én 37-ért vettem XFX 5770-et , szerintem annyiba elég baráti volt 
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
Hát, tény, hogy 2D-ben elég jó az 5K-s széria, de pl, nekem 2D-ben le van véve 200/300-ra a 4870, sztem így sem fogyaszt túl sokat. 
Véleményem szubjektív... - AMD sAM2-es konfiguráció eladó: http://href.hu/x/hq4h

Miért mindig ezekkel a "régi" játékokkal kell tesztelni?
NFS Shift......Modern Warfare2.....stb...????
Modern Warfare 2 szerintem lesz. Az NFS Shiftet már kihagyjuk, a GriD-ről Dirt 2-re váltunk, hisz az már DX11-es.

erre csak annyit mondok, hogy olyan játék, ami egyértelműen nV-re van optimalizálva, igen fals eredményeket hozhat...NFS Shift haver 4890evél nem indul el, és egyébként is patch van külön ati kártyákhoz...MW2 jobban fut egy AGP 7600GT-n, mint egy 4730on....ha megnézed, általában bekerül egy, ami nV-nek kedvez inkább....
másrészt: van benchmark MW2ben / Shiftben? nem tudom, kérdezem....
Quan-Chi én is maximum azon az áron akarok majd venni egyet 
[ Szerkesztve ]

Pedig így lenne igazán értelme. 
Ren Hoek: használtan. 
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

A resident 5 test-ben azért durva az 5770-et a g275 elé rakni.. ez már csak szépítés akart lenni ugye? akárhogyis az a 2 fps mérési hiba is lehet,ha nem akkor is a másik 2 felbontáson jóval elhúzott a 275.. Én nem raktam volna a 275 elé, főleg úgy, hogy majd az összes tesztben agyonveri.
[ Szerkesztve ]
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
Minden tesztben a legmagasabb beállítás mellett elért eredmény alapján rangsorolunk. Ha ilyen beállítás mellett gyorsabb valami, akkor az lesz előrébb.
Raymond: Eléggé másképp reagálnak a Radeon és a GeForce rendszerek a jelenetekre. Ez a stratégia nem jó. Konkrétan ki kell vizsgálni az adott pontot az azonos architektúrára épülő rendszerekkel. Ahol mindegyik sebessége a legkisebb az lesz az adott GPU-nál az a jelenet, ami a legjobban terheli. Ott kell méregetni és meg van a minimum. Ezt minden GPU-nál úgy lehet eljátszani, hogy minden tesztet legalább háromszor lefuttatunk. Ezután konkrét diagramot készítünk a Frame-ek alapján, utána lehet következtetni a jelenetre, majd azt több ször is vissza kell játszani az adott kártyán és a legmagasabb mért frame az adott tartományban lesz a tényleges minimum. Ezzel a tesztelési idő konkrétan a többszörösére nőhet. Mellesleg nagyon nagy a valószínűsége, hogy a nagyobb átlaghoz nagyobb minimum FPS tartozik.
[ Szerkesztve ]
"Az egy dolog, de még mindig nem a VGA minimum FPS-ét határoztuk meg, hanem a rendszerét."
Ha minden kartyaval elojon pl. 15FPS minimumnak akkor ott vilagos hogy nem a kartyaval van a gond es hanyagolod az egeszet. De ha minden kartyaval mas min FPS jon elo akkor azokat hasznalhatod.
Némi ellentmondást érzek a cikk címe és a konklúzió között:
Az AMD a középkategóriában is indulót fúj
Radeon HD 5850 – a csúcskategóriában ajánlott
Most akkor a középkategóriában a középkategóriás 5850 túlárazott, de a csúcskategóriában meg középkategóriásként ajánlott tud lenni?
Valaki magyarázza már el, hogy akkor az 5850 most középkategóriás vagy csúcskategóriás kártya.
[ Szerkesztve ]

Jó az inno hidd el
Volt már náluk 5700-am,6600gt-m meg 7600gt-m is. Az tény hogy mindegyik selejtes volt
Képhiba, rossz hűtés stb. Csak ennek van egy előnye is
ha cseregaranciás, márpedig azok voltak, akkor beviszi az ember 1 év múlva és kap azért az árért amiért vette akkor egy sokkal gyorsabbat. Hát nem éri meg megvenni?
Nekem megérte így lett kb mindig új kártyám.D

109es hszre válasz?

NFS:Shift eseteben csak ellenfelek nelkul lehetne hasonlo teszt koroket futni, ellenfelekkel remenytelen 2 ugyanolyan versenyt menni, igy meg ugye maga a mert eredmeny nem lenne hiteles.
Ellenfelek nelkul felrevezeto eredmenyek lennenek, mivel a Radeon kartyaknal joval nagyobb mertekben csokken a teljesitmeny ha vannak ellenfelek a jatekos elott.
Erre a problemara igeri az EA lassan 2 honapja a megoldast, kezdetleges alpha formaban mar letezik a 2. patch, de az elozetes teszt alapjan nem fogja egymagaban megvaltani a vilagot.
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."
Sajna nem én tuningoltam. Majd jön fLeSs és javítja a megfelelő értékre.

Középkategóriások az 5770/50-sek, az csúcskategória 5870/50.
De mivel ~60k-ért találsz 5850-t ezért árban nincs messze a középkategóriától.
Aminek általában 50 ezer ft szokott lenni a teteje.
[ Szerkesztve ]
CSS (Hun)Bloodkiller
A teszt jó, de az hogy a EyeFinity-ről meg a HD audio pass throughról említést se tesztek az szerintem nagyon gáz. Bár gondolom erre az lesz a válsz hogy mindkettő csak a milliomos vérpistikék játékszere, de ez már rég nem igaz...
CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!
Nah majd egy kicsit rendeződnek az árak, és jönnek még itt ki meglepetés kártyák. Remélem piacon lesz egy jó kis 5830 vagy 5670. DX11? Én még DX9-be játszom. Bár lehet hamarosan WIN7-lesz.
Nem szép, de legalább jó öreg!
Az én véleményem is ami a cikk konklúziója: Jó széria az ati 5000-es, de túl van árazva. Meg kell várni míg megjön DX11-es konkurencia. A DX11-es játékok alatt amúgy se roskadoznak a polcok.
Egyébként az is bejöhet a képbe, hogy a DX11 egyik nagy aduásza a tesszeláció olyan mértékben fogja terhelni a kártyákat a játékokban, hogy játszható fps-t csak a csúcsmodellek tudnak majd produkálni (58XX), a gyengébbik 57XX verzió pedig nem. Persze ne legyen így, bízzunk benne.
A Dirt 2-ben van tesszeláció?
NV kártyákkal valamennyire jobban megy a shift, ezt havernál is észrevettem a GTX260-nal.

azt hallottam, hogy csak visszajátszásnál lesz 
A kérdés hogy azt ki nézegeti? 
http://youtu.be/uu2IBhf9F4k
Van. A zászlókhoz, a vízfelszín fodrozódásához és a nagyfelbontású közönséghez használták az eljárást.
rumkola: Van a játékban is, ha már megcsinálták miért alkalmaznák csak a visszajátszásra?
Fentebb említette, hogy mit érdemes figyelni.
[ Szerkesztve ]

Jó lesz ez, amint olcsóbb lesz
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
annó 85k-ért vettem egy 3870 X2-t (1 éve), azóta már gariztattam egy 4870-re.
de én úgyérzem, hogy HA tehetem, beruházok egy 5870-re.
annak elégnek kell lennie 1 - 1,5 évig
bár, ezt hittem az X2-mre is

...(nV-ben csalódtam picit, de ez felfogás kérdése
).
[ Szerkesztve ]
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Nem mindegy hogy 60 vagy 100 fps?

csak nem?! Stalker CoP dx11?
én most cseréltem egy 8600GT-t, és elég volt idáig 
Fasza kis teszt, köszönjük! Számomra max egy 5770es jöhet számításba, de az se mostanában lesz 
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════
igen az
az X2 meg a CS miatt volt
eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Egy ideje kíváncsi voltam ezekre az új VGA-kra. Kb 4-5 éve nem módosítottam semmit sem a konfigurációmon. Egy NV6600GT passzív hűtéssel, mára már nagyon elkezdett kevésnek tűnni.
Igaz még éppen futtatja minimumon a DragonAge-t;-)
Hamarosan veszek új, alsó-közép kategóriás kártyát, minimum 3 évre;-), a lehető legkisebb fogyasztással, és csendességgel. Azt hiszem, nekem találták ki az 5750-et. Jól látom?;-)
Витя
Jól látod, de ennek még olcsóbbodnia kellene 
═══════════════════════════════════════════════════════ Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/ ═══════════════════════════════════════════════════════

No igen, ahogy a nagykerekben eléri a 20+FÁ-t a kártya ára, veszek egyet. Már most a 26+FÁ-ért is majdnem elcsábultam.
Витя
Miután átnyálaztam a tesztet. Arra a döntésre jutottam, hogy a mostani gépemet ki akarom maxolni és jó lesz egy HD4890 a HD4850 helyett. Valamit E8400 helyett Q9550/Q9650. Na meg plusz 4Gb memória. Meg egy full HD monitor. Mire eljutok idáig ezek a fent említett alkatrészek árai a béka segge alatt lesznek. És nem érdekel a DX11. Majd lesz a HD6xxx szériából valami dög. Ha csak nem kapja össze magát a drága látos Nvidia és dob piacra egy 40nm-es GTX260 utódot DX11-gyel
(de jó is lenne
)
Kezd iPon szint lenni...
A cikkben a középkategóriás kártyákkal van tesztelve. Ezek között túlárazottnak minősült, így ajánlott nem igazán lehetne. A csúcskategóriában (5870, 4870X2, 285, 295) sem lehet ajánlott mivel azokkal a kártyákkal meg nem lett összevetve a teljesítménye.
Igazából felsőkategória akart lenni a csúcskategória. A felsőkategóriában ajánlott a HD 5850, mert egyértelműen gyorsabb a GTX 275-nél. A GTX 285-tel lehetne még összevetni, de az drágább, és ilyen kártyát már nem igazán lehet kapni, nem is érdemes keresni, hiszen alig gyorsabb a GTX 275-nél, de ezért majdnem dupla árat kérnek.
A GTX 295 is ritka mint a fehér holló ... a HD 5870 ellenfele a HD 4870 X2, ami persze nem kapható már. A HD 5870 meg is kapta a különösen ajánlottat múltkor, persze nem az ára miatt, inkább azért, mert nem lehetett negatívumot felhozni ... teljesítmény, fogyasztás, zajszint minden jó volt.
[ Szerkesztve ]
Nekem mindegy.
Csak nála ugyanazon a beállításon sokkal dinamikusabban megy a gém, mint nálam... Ezt vettem észre. 1680-ban elmegy 30-70 fps között nálam is, nincs ezzel baj, de jobban megy nv karikkal.
jók ezek az új kártyák
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Egyszer, egy szép napon, ami talán el sem jön soha előfordulhat, hogy ugyan ilyen vga tesztet egy Phenom II 965 BE procival is lefuttatok? 
Alléz Olympique de Marseille!

Na, Fless a konklúzióban kimondta, amit én a kártyák megjelenése óta ugatok, hogy túl lettek árazva. De ugye a HD5xxx topikokban csak én voltam helikopter? 
Szvsz, a HD57xx széria házszámot tévesztett. Ilyen teljesítménnyel a HD5650/70-nek kellett volna jönnie 20-25k-ért. Csakhát túl vannak árazva és sokan az áruk alapján besorolják középkategóriásnak. A teszt elején Fless nagy optimistán úgy emlegeti a HD5750/70-et, mint a HD4870/90 leváltóját. Már ezen elmosolyodtam. Ugyanis a HD5750 a HD4830 és HD4850 között van, a HD5770 meg a HD4850 és HD4870 között van teljesítményben. A generációváltásokra eddig jellemző ár/teljesítmény arány javulás itt elmaradt, sőt rontottak rajta kedves AMD-ék.
Néhány dolog az itteni hozzászólásokhoz:
A kezdetleges drivert nemigen kéne felhozni mentegetőzésként, nem nagyon fog javulni a teljesítmény a következő drivertől sem. El kéne felejteni ezt a csodadriver dolgot.
A jó fogyasztás is csak most lett érv a kártyák mellett, mikor ilyen szarok teljesítményben, eddig természetes volt, hogy csíkszélességváltáskor, generációváltáskor javul a fogyasztás.
Azt sem kéne felhozni érvként, hogy majd dx11-ben mennyit gyorsulnak a kártyák. Eddig úgy fest a helyzet, hogy inkább a lassulás az esélyesebb.
Látom már ott tartunk, hogy 60k-s HD5850. Persze. Mindezt abból, hogy a hardverker 62,5k-ért hirdeti. Jah, csak éppen raktáron soha nem lesz nekik ennyiért. Az átlag HD5850 ár 70-75k. Mint, ahogy 82k-s HD5870 se lesz nekik soha raktáron. Az átlag ár ebben az esetben 100k.
Visszautalva arra, hogy a HD57xx széria házszamot tévesztett. Ezzel csak elpocsékoltak két kártyanevet. A HD5770 és a HD5850 között egy óriási űr tátong. Mégis mi jöhetne oda? Talán egy HD5830. Na de mikor? 1 év múlva? Ugyanis ami selejt az megy a készlethiányban így is szenvedő HD5850-ekre, aztán ezekből mikor lesz még selejtesebb.
HD5790 eleve kizárt, az alapból is igen magas órajelek miatt. Szóval szépen el van baszarintva az egész stratégia. Vagyis az AMD szemszögéből nincs, mert így terelnek (terelnének) minket a drágább HD58xx széria felé. De HD5850 éppen nincsen, ezért vegyed a 100k-s HD5870-et. Ki van ez találva.
A HD57xx szériát eleve elkúrták. Túl kicsi a teljesítményük a számozásukhoz képest. Mondom ilyen specifikációkkal a HD56xx szériának kellett volna jönnie, természetesen jóval olcsóbban. A HD57xx szériának 256 biten kellett volna kijönnie, elég lett volna a tmu-k meg az sp-k számának megcsonkítása. De lényegtelen, ezen már maga az AMD sem tud változtatni. Az árakon viszont tudna. A HD57xx szériát az őt megillető helyére 25-30k környékére. Jönne egy 1280sp-s csökkentett órajelű HD5830 (256 biten!) 40k-ért, a HD5850-et lehozza 50k-ra, a HD5870 pedig 70k-ra. Na valahogy így kéne kinéznie a piacnak, hogy azt mondhassuk, jó munkát végzett az AMD az új generációval.
Jöhet a kövezés! Vááááááá!
[ Szerkesztve ]
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
Atnyalaztam par tesztet, nekem az jott le hogy nagyjabol az 5750 van olyan gyors mint a 4850, az 5770 teljesitmenye pedig kb. a 4870-el egyezik meg (ez lathato is a jelenlegi tesztbol 4850 vs 5750).
"A HD57xx szériát eleve elkúrták."
Nem ertek egyet. Ketto 5770 olcsobb pl. mint egy 5870, es itt is durvan azonos a teljesitmeny. Ja, lehet az 5870 "tul draga", de hat az egy felsokategorias cucc, egy GPU-val hozza a 4870X2 teljesitmenyet. Az 57xx szeria telitalalat, igazi kozepkategorias cucc, lesznek majd olcsobbak... 
alba gu brath
Nagy kérés lett volna a középkategóriába ezen az áron a 256-os memóriabusz?
Mert lehet itt okoskodni, hogy "majdnem" olyan erős az 5770 mint a 4870 meg a 4890, és kevesebbet is fogyaszt, meg DX11, meg satöbbi, de az az igazság hogy úgysem lehet majd velük bekapcsolni a jó kis teljesítményigényes DX11 effekteket. Illetve be lehet majd, ha megelégszünk az 1024*768-al, vagy az alacsony FPS-sel...
Ez a középkategória vagy drága, vagy gyenge, vagy mindkettő... 
De remélem a Fermi majd segít ezen...
Én vacilláltam hogy 5770-et vagy 4890-et vegyek, de örülük hogy az utóbbi mellett döntöttem, így legalább teljes a Dragon 
Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...