Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#401) Raymond válasza Abu85 (#399) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ohh edes fa@szom. Lehet ezt a hozzaszolast inkabb torolnod kene mert eges. Az olyan aprosag nem zavar hogy a jatek egyes reszei mas-mas frekvenciaval frissulnek? Ez alap minden autos jateknal. Peldanak okadek Forza 3 - megjelenites 60hz (60fps) de a simulacio 360Hz. Azert ez a pelda mert ennek konnyen utanna tudsz nezni.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#402) - = Zk = - válasza Abu85 (#392) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

há' má' mennyi bőr van azon a szeremcsétlen emlősőn?:Y

[ Szerkesztve ]

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#403) LaciMc82

LaciMc82
(kvázi-tag)

Én nemtom,miért kell gyakorlatilag minden évben ez a mizéria.
Ok versengés meg minden,de ez az emberek lehúzása.
Mondjuk aki ezért szórja a pénzét,hogy a Crysis 10 fps-el jobban fusson, meg a directx 11 támogatás miatt meg is érdemli. :P
Én jól el vagyok a 4770-esemmel :)

(#404) rumkola válasza - = Zk = - (#402) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

mennyit megfizetnek a júzerek :D
mellesleg az átnevezősdi csak akkor életképes, ha a konkurencia nem ad versenyképes terméket...

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#405) Abu85 válasza Raymond (#401) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pontosan ezt mondom minden játékban van pár fix időzítési tényező. De a fix időzítésből következik, hogy a frame sebességnek is állandónak kell lenni, mert folyamatos gyorsulást és lassulást látnánk. A 80 FPS sebességben dupla annyi, mint a 40, mert duplaannyi képkockát látsz másodpercenként. Ehhez megfelelően szinkronizálni kell a jelenetet, különben az egyik esetben 40, míg a másikban 80 jelenet kerül leképzésre. Ergo ha előre futok, akkor állandó időzítés esetén 80 FPS mellett feleannyi idő alatt jutok el a kijelölt pontra.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#406) gbors válasza Abu85 (#399) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt kétféleképpen lehet feloldani:
- fix, de nagyon magas scene-sebességet használsz
- órát használsz - amikor elkezded számolni az n+1-es scene-t, akkor megnézed, mennyi idő telt el az n-es scene óta

az utóbbi szerintem lényegesen hatékonyabb...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#407) pip

pip
(fanatikus tag)

ez mind szep, de engem nagyon zavar, hogy technologiai fejlodes ide vagy oda, a kozepkategoriaban lassan nem lehet kapni egy normalis meretu videokartyat (ertsd nem foglal el ket slotot, nem ket arasz hosszu, nem eszik kismillio wattot, ne adj isten elpofog passziv hutessel is) :( Meg nehany ev es borond nagysaguak lesznek.... :( :(

(#408) Gaboman válasza joshua7 (#386) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Nekem erre is volt értelme elhiheted,saját tapasztalatból tudom hogy az én configomban van különbség,sokszor nem is kevés.
Tudod vannak olyan játékok amiben hasonló a két kártya teljesítménye,de ott nem érdekel mert 60-70FPSel megy mind a kettőn.
De több olyan is van ahol a 4850GSem már elvérzett a 5770meg megy simán.
Csak egy példa:
FarCry2 1600x1200 DX10 Ultra 4xAA

4850GS 700/2200
Average Framerate: 28,16
Max. Framerate: 41,05
Min. Framerate: 21,01

5770 850/4800
Average Framerate: 42,79
Max. Framerate: 61,49
Min. Framerate: 30,72

Ez nem 30% talán!
Tegyük hozzá hogy még csak alapórajelen ment az 5770 szemben a gyárilag legjobban húzott 4850el.
És a DX11 sem utolsó szempont nekem ezért döntöttem véglegesen a cserén,Stalkerben is szép eredményeket ér el Tesszellációval is.

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#409) gbors válasza Gaboman (#408) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de a 4850 512MB-os volt, nem?

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#410) 04ahgy válasza Gaboman (#408) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jobbat mondok! Én Referencia HD4890-ről cseréltem Sapphire New Edition HD5770-re.

Nem érzem, hogy gyengébb lenne, kb. fej-fej mellett lehet. Tudom, hogy a mérőszámok tekintetében gyengébb. De halk, és hűvös. Azt viszont nagyon érzem, mikor hazajövök. És nem kell szellőztetnem a szobámban (megy a gép mindig). Szóval örülök az új jövevénynek.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#411) Gaboman válasza gbors (#409) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Azért is váltottam róla mert az volt!
De nem csak a ram végett kaptam ennyivel többet,kisebb felbontásban is jóval erősebb az 5770 pl abban a játékban!

04ahgyÖrülök neki hogy ez a benyomásod a kártyáról!

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#412) fLeSs válasza Astaroth (#395) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

a hd 2600 xt / hd 2900 xt és a 8600 gt(s) / 8800-asok között még ennél is nagyobb volt a különbség.

(#413) Astaroth válasza fLeSs (#412) üzenetére

Astaroth
(lelkes újonc)

fLeSs: Köszi, akkor megnyugodtam :DD . Kicsit belekavarodtam, mert elég eltérő az emberek véleménye a kategóriákról, illetve, hogy mit "kell tudnia" a kártyáknak :F.

más: Sokan írtátok, hogy kevés neki a 128 bit, erre az AMD azt nyilatkozta, hogy a jövőbeni játékok sokkal inkább GPU érzékenyek lesznek mint memória sávszélesség érzékenyek, ezért bőven elég neki a 128 bit.

Nem az a fontos hogy mennyi év van az életedben, hanem az, hogy mennyi élet van az éveidben!

(#414) -szabi-

-szabi-
(tag)
LOGOUT blog

(#408) Gaboman

FarCry2 1600x1200 DX10 Ultra 4xAA
4850GS 700/2200
Average Framerate: 28,16
Max. Framerate: 41,05
Min. Framerate: 21,01

Nálam ugyanez:
FarCry2 1280x1024 DX10 Ultra 4xAA
4850 625/1986
Average Framerate: 35,64
Max. Framerate: 72,59
Min. Framerate: 11,12

Az átlag és max nálam jobb, gondolom a kisebb felbontás miatt.
De miképp hoztad össze nagyobb felbontás mellett a jobb minimum fps-t?
Melyik Demo-t futtattad?

SZERK: Esetleg 1 gigás volt a 4850-es?

Üdv
szabi

[ Szerkesztve ]

(#415) kabostitanil válasza Astaroth (#413) üzenetére

kabostitanil
(újonc)

Meg elvileg ezt ellensúlyozza a GDDR5-ös memória. Legalábbis azt írják legtöbb helyen hogy nem tapasztalni a kevesebb busz okozta lassulást.

Nagyon el van fáradva ez a világ. Ráadásul punk zene nélkül az élet olyan mint a sör hab nélkül!

(#416) joshua7 válasza Gaboman (#408) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Én pont 1280-ban nyomulok, ahol ha kevés lenne a GS, ott már kevés lenne a 5770 is.
Dirt2 eredméyeket meg meg lehet nézni dx11 alatt, hát 1600-ban épp nem megy be 30fps alá. Mondjuk nem tudom, mennyire cpulimites, mert az említett tesztben 3.5Ghz-es i7 volt. Ez meg nem éppen az átlagos cpu. Szóval AMD cpu-val vagy gyengébb intel-lel ez még csak kevesebb lehet. 5700 széria dx11-ben az eddigiek alapján éppen a játszhatóság alsó határon táncol. Amint megvan a Dirt2, azzal nyomj teszteket pls! :K

Semper Fi

(#417) Gaboman válasza joshua7 (#416) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Csinálni fogok,de ott a tesztben a 4xMSAA is rajt van ezt nem szabad elfeledni!
Én biztos vagyok abban hogy 1600x1200 DX11 Tess/on AAoff és simán menni fog rajta,mint ahogy a Stalker is jó FPS-t mutat DX11 Tess/on beállítással.

Ha tudsz esetleg oldalt ahonnan tölthető írd meg leszedem azt letesztelem!

[ Szerkesztve ]

(#418) rocket válasza Gaboman (#417) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Csinálni fogok,de ott a tesztben a 4xMSAA is rajt van ezt nem szabad elfeledni!"

Alig van jatek ahol komolyabb teljesitmeny csokkenes lenne 4xAA-tol az AMD kartyain, EGO engine alatt meg kis tulzassal free a 4xAA.

Nem kell szepiteni a dolgokat, az elozetes teszt alapjan a DIRT2-ben a tesszalacio mar 1280x1024-ben beadja a kulcsot a HD5770-nek max. grafikan, 4xAA/16xAF, Cat 9.11 mellett, raadasul nem egy atlagos CPU-t hasznaltak a tesztben.

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#419) Zeratul válasza rocket (#418) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Azért csak meg kellene nézni szűrők nélkül is mit tud mert szvsz többszörösére megnövekedett poligonszám növeli az szűrők erőforrás igényét is.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#420) rocket válasza Zeratul (#419) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

DIRT2 eseteben ha valasztani kene a tesszallacio, es a MSAA kozott meg nagyobb felbontasban ia utobbit valasztanam (ezzel szerintem a tobbseg igy lenne), 1280x1024-ben meg nem is kerdes.

En csak annyit remelek, hogy kilehet kapcsolni majd kulon a tesszallaciot, es igy gyorsabb lesz DX11-ben, mint DX9-ben.
Semmit nem fogok veszteni a tesszalacio kikapcsolasaval, jatek kozben nem fognak hianyozni a lengedezo tesszalalt zaszlok, a tesszalalt nezok, es a tesszalalt hullamzo vizfelulet, cserebe remelhetoleg lesz 60 fps kozeli atlag ami mar mindjart sokkal jobb jatekelmenyt nyujt :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#421) Gaboman válasza rocket (#418) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Mert ugye a Stalker se gyorsul sokat AA nélkül?
Na nem már,azért van különbség AA/off és 4xAA között nem is kicsike!

(#422) Zeratul válasza rocket (#420) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Valószínüleg kikapcsolható a tesszeláció. MSAAt nem látod száguldás közben szóval akár ki is kapcsolhatod azt is. Anisot se nagyon.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#423) adalbert1

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Arról lehet már tudni valamit, hogy az alsóbb kategóriában milyen vasak jönnek ki, mint pl. a 4-es szériából a 4550, 4350?
Jó lenne valami alacsony fogyasztású passzív cucc ami azért nagyobb teljesítményt képvisel mint a 3850-em. :)

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#424) - = Zk = - válasza rumkola (#404) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

" mellesleg az átnevezősdi csak akkor életképes, ha a konkurencia nem ad versenyképes terméket... "

háthamég igaz is lenne jelen esetben ;)

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#425) rocket válasza Gaboman (#421) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

STALKER az pont kivetel, de az meg nem az EGO enginere epul, ez az engine eddig nem igazan kezdett szaguldani MSAA nelkul, raadasul meg csunya is MSAA nelkul.

#422: Kulso kamera allasbol jatszok autos jatekokban, igy nagyon recesek az auto vonalai ami jatek kozben is nagyon zavaro, sot tovabb megyek, meg 4xMSAA es 8xMSAA kozott is latom a kulonbseget 1680x1050-ben :)

[ Szerkesztve ]

(#426) Zeratul válasza rocket (#425) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Soha nem játszok külső nézetből autós játékot csak belsőből.

(#427) Keldor papa válasza rocket (#397) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a HD5700 nem középkat. akkor a HD5600 mi lesz? :F

(#428) Raymond válasza Zeratul (#426) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az EGO-nal ez mindegy. Ott minden szarul nez ki AA nelkul.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#429) Keldor papa válasza rocket (#425) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Valóban lehet látni, de nincs akkora különbség már, mint 2xAA és 4xAA között.

(#430) rocket válasza Keldor papa (#427) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Kozepkategoria a HD57xx sorozat, amire valaszoltam ezt irtak:
"Szerintem nem középkategória az 5770. Eddig a középkategória mindig ez előző generáció csúcs kártyáinak hozta a teljesítményét"

Erre soroltam fel a nehany peldat ami hirtelen eszembe es ez nem volt igaz.

A HD57xx sorozat mint nev csak a marketing miatt lett, ettol meg a kartya a kozepkategoria, a szamozasok meg nincsenek kobe vesve, hogy mindig ugyanazt kell jelentsek :)

[ Szerkesztve ]

(#431) gbors válasza Gaboman (#411) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ultra beállítás mellett minden felbontásban elkel a Duniának az 512M feletti RAM - legalábbis pre-Win7.

(#432) Ricco_hun válasza Keldor papa (#427) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Hát ezekután nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen specifikációkkal jön majd a HD5670. Lehet, hogy még azt is megérjük, hogy nem lesz gyorsabb, mint a HD4670. A HD4670-ben 32 textúrázó van, összehasonlításképpen a HD5750-ben 36 textúrázó van. Hova lejjebb kérdem én? Gondolom a 16 rop-ot sem fogja megkapni a HD5600 (mint ahogy a középkategóriának nem jár a 256 bit). Szóval lesz 8 rop, és jó esetben 32 textúrázó és 640sp. A mostani AMD árazással mindezt olyan 24-28k-ért memóraimérettől függően. Elvileg az ebben az ársávban lévő kártyák szoktak lenni a "népkártyák". A teoretikus HD5670 meg teljesítményben bejön a 16k-s HD4670 meg a 22k-s HD4830 közé (és akkor még nem a legolcsóbbakat néztem). Hát még én is, aki egy HD4670-nel nyomul, még én is nagyobb teljesítménynövekedést várok egy kártyacserétől, mint amit egy HD4670---->HD5670 váltás jelentene. 30-40% teljesítménynövekedést észre sem veszek, ha már új kártya akkor legalább duplázás legyen már. Itt is rontanak majd egy szép nagyot az ár/teljesítmény arányon (talán itt a legnagyobbat), pedig augusztusban még arról fantáziáltam, hogy kb dupla akkora teljesítményt fogok kapni a HD5670 személyben a HD4670-hez képest, hasonló árcédulával (21k) és fogyasztással (ez talán meglesz). De mások is, ilyen 25k-s HD4890-ekről fantáziáltak az új széria megjelenését követően. De közbeszólt az NV, hogy nem állít időben konkurenciát, meg a TSMC év eleje óta tartó gyengélkedése. Egy jó fél éve megy az ígérgetés, hogy majd holnap, hogy majd a következő hónapban javul a helyzet, na persze, látjuk. Mert ugye amiből hiány van, annak stagnál vagy rosszabb esetben megy föl az ára. Gondolom, ha a TSMC szarná ki magából az új gpu-kat és roskadoznának a boltok polcai a HD5 kártyák alatt, akkor beállna egy értelmes szintre az áruk. De hát.... fú de mérges vagyok. :(((

[ Szerkesztve ]

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#433) cowboy_bebop válasza Ricco_hun (#432) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Te miről beszélsz? 5850-en kívül mindenből van elérhető mennyiségben.

Fölösleges itt lázadozni, ha kell ennyiért az 5000-es széria, megveszed; ha nem, akkor vársz.

(#434) adalbert1 válasza Ricco_hun (#432) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én elégedett lennék egy 4670 + 40% teljesítménnyel 5670 címen, de max olyan 16-18k téren. Persze az is előny lenne ha ezek mellé még passzív hűtéssel érkezne a kártya, és ugyanúgy lenne rajta display port is. :)

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#435) Tommmmka válasza adalbert1 (#434) üzenetére

Tommmmka
(senior tag)

Ajándék Core i7 nem kellene még hozzá 18k-ért? :C

(#436) emmm válasza Tommmmka (#435) üzenetére

emmm
(senior tag)

Jah, meg egy nVidiás sörnyitót is kérünk hozzá! :DD

(#437) szasanyi válasza Tommmmka (#435) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Mér' adnak? Vazze az enyébmen nem volt! :W :D

(#438) petymeg

petymeg
(senior tag)

sziasztok!
cikk alapján vga csere elnapolva. marad a jó "öreg" hd 4850 egy darabig még.

SONY XPERIA S - Stock ROM (Android 2.3.7)

(#439) adalbert1 válasza Tommmmka (#435) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát AMD-től Phenom II-t várnék mellé, de egye fene adhatnak Core i7-et is. :))

(#440) Ricco_hun válasza cowboy_bebop (#433) üzenetére

Ricco_hun
(senior tag)

Milyen lázadozás? Pff, te is csak ennyit bírtál felfogni a hsz-emből, az utolsó pár sort.
"5850-en kívül mindenből van elérhető mennyiségben"
Ja, csak nem Mo-n. Mindenhol ki van írva, hogy rendelhető. Aztán felhívod őket és azt mondják, hogy majd egy hónap múlva talán jön egy szállítmány. Pl. Ipon-ban is csak HD5750/70-et kapni.

(#435) Tommmmka: muszáj mindig ez a szarkazmus? Most azért, mert ti horror áron is megvettétek a HD5850/70-et, mindenki más hülye, aki olcsón akar jót?

Az helyzet, hogy én rossz topikokba járok, csak az AMD meg a dx11 bevédése megy mindenhol. Néha már olyan érvek is előkerülnek, hogy a hajam égnek áll, csakhogy bizonygassák milyen jól jártak a HD5 kártyájukkal. De elég csak benézni egy gamepod-os dirt2 vagy call of pripyat hír topikjába. Ott mindenféle fanság nélkül beírják azt amit gondolnak.

A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.

(#441) Zayl01

Zayl01
(kvázi-tag)

Szerintem az 5770-es ára egyáltalán nem drága 39-40K, aa 4870-es 42-46K kb. 3-7K-val jobb a teljesítménye a 4870-nek, és akkor nem is említettem az 5xxx széria pozitiv tulajdonságait... akkor meg miröl panaszkodnak az emberek? :U
persze vannak olyanok akiknek akármennyibe is kerül a kártya mindig drága lesz :N

[ Szerkesztve ]

(#442) Geönczy válasza Zayl01 (#441) üzenetére

Geönczy
(fanatikus tag)

Egyetértek veled.
Ha választani kéne egyértelmű, hogy 5770-ven lenne.

CSS (Hun)Bloodkiller

(#443) cowboy_bebop válasza Ricco_hun (#440) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Ki ne találd már, hogy itt a hardver aprón sehol sincs raktáron 5750/5770/5870....

[ Szerkesztve ]

(#444) Zeratul válasza Ricco_hun (#440) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Olcsón jót nem fogsz kapni ha 1 cég van a piacon, nVidia annyit késik hogy lassan az új generációs radeonokat fogják addigra bemutani mire kapható lesz. Aki látta az Unique által felrajzolt világot az joggal elvárta hogy a játékok is úgy fognak kinézni, hát nem jött össze. Nagyrészt nem látványos DX11 effektekre pazarolták az erőforrásokat, de ez ne a DX11 hibája legyen már.

(#445) zuchy válasza Ricco_hun (#440) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Egyszerűen a DX11 még gyerekcipőben jár, egy kibontakozó, egyébként remek technika.
Most még sok különbség nincsen, bár a Stalkerben a teszelált emberek elég jók. :K
Meg abban a hírben egy 200x200-as felbontásban akarták összehasonlítani a 4 API-t.
Megalol. Akik meg erre a stalkeres videóra alapoztak...hát azok így jártak. :P
Sőt, lehet hogy maga a teszt is Fake...

PC-STYLE.hu

(#446) Tommmmka válasza Ricco_hun (#440) üzenetére

Tommmmka
(senior tag)

Rajtad kívül mindenki vette a poént, de ez ne zavarjon.

Mellesleg ha a kerek 60k-s ár horror ezért a kártyáért akkor nem tudom mi az ami megéri, mikor a gtx 285 és társai még mindig drágábbak.

[ Szerkesztve ]

(#447) emmm válasza Ricco_hun (#440) üzenetére

emmm
(senior tag)

Na, egy picit vadásztam, lássuk, mennyire horror is az ára az 5850-nek.

Kezdtem az iponnal (nem reklám helye, de most ideírom), ott épp most egy palit márkájú GTX285 volt a legolcsóbb, 74 k-ért. 5850 épp nem volt, ezért megnéztem az aprón, kb. mennyiért mennek (átlagosan, nem a legolcsóbbat nézve), kb. 65-70 k-ért lehet kapni mindenféle márkát, több emberkénél is.
Tehát: ha az 5850 erősebb, mint az ellenfele, azaz a GTX 285, és még olcsóbb is, DX 11-es, kevesebbet is zabál, akkor ugyan mondd már meg, miért nem éri meg kategóriájában az árát?
Rendben, nézzük máshonnan is, mert ezt szokták itt (nem azt mondom, hogy Te, mielőtt úgy éreznéd): a GTX 275, ami mennyivel is? 10 %-kal lassabb a 285-nél? Az kerül (legolcsóbbat kerestem megint) 48 k-ba. Oké, ha ahhoz nézzük, akkor már nem éri meg annyira az árát, csakhogy annak meg a 4890 az ellenfele. Ilyen alapon lehetne ezt ragozni tovább is, egészen akár a GTX 260+-ig is, de szerintem felesleges.

Vagy csak én gondolkozom rosszul? :R

(#448) cowboy_bebop válasza Ricco_hun (#440) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

"horror áron is megvettétek a HD5850/70-et"

Én az első szállítmányból vettem az 5850-emet, 60K-ért egy bontatlan Sapphire-t 2 év garival. Járt hozzá Dirt 2 kupon amit eladtam 6K-ért, így összesen 54K-mba fájt egy vadonat új 5850.

Hol itt neked a horror ár? :W

[ Szerkesztve ]

(#449) Zenty válasza cowboy_bebop (#448) üzenetére

Zenty
(őstag)

hát kinek mi a horror ár.. Én például nem vennék 50 ezerért vgát. "kicsit" soknak gondolom

Guild Wars - Zenty a survivor

(#450) Zeratul válasza Zenty (#449) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Anno 2004ben enyiért vettem a Gigabyte 6600 GT. Erre jött még egy zalman hűtő, mert a gyári nem bírtam elviselni na meg időnként fagyogatott vele, máris 57 rongy. A mostani sapphire 4830-t 35ért vettem de ezen hagytam a gyári hűtőt.

(#451) emmm válasza Zenty (#449) üzenetére

emmm
(senior tag)

Jó, oké, elismerem, ebben igazad van.

(#452) rocket válasza cowboy_bebop (#448) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Gondolom o a szamlas kisker arakra gondolt.

(#453) ANW2 válasza Zenty (#449) üzenetére

ANW2
(tag)

Na igen valakinek a 10 ezer forint aprópénz például a volt főnökömnek. Kértem tőle egy 10-es előleget és azt mondta hogy nem biztos hogy van nála apró :DDD

Csak tudnám egyesek honnan sz@rják így a pénzt :D

(#454) - = Zk = - válasza ANW2 (#453) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez mekkora szöveg:C...azigen. 10k = apró. :DDD

nem sz@rják, hanem a legyek hordják össze. nem tudtad?...:))

(#455) CptMisi

CptMisi
(PH! addikt)

felső kategóriás teszt érdekes, itt ilyeneket mondtak, hogy az 5850 még a gtx275-től is gyengébb...a linkelt tesztben meg általában szétveri a GTX285öt, van ahol a 295fölött teljesít :U biztos mások voltak a körülmények, de ennyire? lehet, hogy meg kellett volna várni egy rendes drivert, és csak utána temetni az 5850et :B

(#456) rocket válasza CptMisi (#455) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"ilyeneket mondtak, hogy az 5850 még a gtx275-től is gyengébb..."

Nem olvastam vissza igy nem tudom kik irtak ezt, biztos GPU PhysX mellett gondoltak csak "elfelejtettek" leirni ;]

En nem lattam meg olyan tesztet ahol lassabb lett volna a HD5850 osszesegeben mint a GTX285, GTX275 meg atlagosan kb. 10%-kal lassabb mint a GTX285.

(#457) - = Zk = - válasza CptMisi (#455) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez is olyan lesz, mint a 3870 X2 volt annó. kell egy kis idő, hogy jöjjenek a jó meghajtók. ennyi.
aki ezt nem tudja kivárni, ne ilyen VGA-t vegyen szvsz. :DDD
a jómunkához idő kell :C

(#458) cowboy_bebop válasza CptMisi (#455) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Neked ezt az összesítő táblázatban az 5850-nek a 285-höz képest 10-15% előnyéből következik?

(#459) CptMisi válasza cowboy_bebop (#458) üzenetére

CptMisi
(PH! addikt)

:Y tessék? :DDD
nézd vissza a PH!s teszt hozzászólásait, sokan azt mondták, hogy a gtx275 van olyan jó, mint az 5850 +olcsóbb, IPON teszten meg gtx285höz 15%előnye van, és még olcsóbb is....
sejtem miért írtad ezt: a link után úgy írtam, hogy "...itt meg...."az erre a topikra vonatkozott :B

(#460) PzJager

PzJager
(lelkes újonc)

Én egyenlőre maradok a jó öreg gtx295-öm nél!

A hóhért elküldték a grimaszversenyre " eszméletlen fejeket tudott vágni"

(#461) - = Zk = - válasza PzJager (#460) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

arról énsem! :N
egészen addíg, míg végleges hír nem lenne, hogy soha nem lesz Fermi!

[ Szerkesztve ]

(#462) -KP-

-KP-
(fanatikus tag)

Nekem ezzel a teszttel csupán egy bajom van. Aki 30-40k környékén vesz videókártyát (5750,5770) az valszeg nem 1600as tuning ddr3 ramokkal kiszolgált, 4gigán járatott core i7 procival fogja hajtani a kártyáját. véleményem szerint érdemes lenne az ilyen teszteket egy mezei 800-1066mhz ddr2 ramokkal támogatott 3ghz körüli core 2 duo-val is megcsinálni, gyanítom sok esetben még ennyi különbség se lenne a kártyák közt.

Gigabyte P35C-DS3R, Core Duo@2,66ghz, Sapphire HD4850 , 2*1gb kingmax ddr2 800, Chieftec BA-02, FSP-ATX-400-PNF

(#463) 1hijjanhusz válasza -KP- (#462) üzenetére

1hijjanhusz
(őstag)
LOGOUT blog

:K ez valószínű. de sztem nem sokan fognak 57xx-et venni ilyen áron.

lúzer sport club/ A pohár már félig van.

(#464) greenmeister válasza Voyage (#1) üzenetére

greenmeister
(kvázi-tag)

Különösen??? 4890 25%-al olcsóbb nála. Teljesítménybe meg alig van köztük eltérés. Az hogy kevesebbet meg hogy DX11 az ennyit nem ér meg. (Nem mindegy hogy 45ezerért veszed ugyanazt a teljesítményt vagy 60ért.) De jó a cikk. Nekem tetszett,

(#465) John Fowler

John Fowler
(tag)
LOGOUT blog

Az volt már, hogy az 57x0 (és talán az 58x0 is, de arról nincs sok információm) szeret nem működni "régebbi" alaplapokban? Nforce4, NF4 Ultra, Nforce5, és még talán páréves AMD chipsetes lapokban is megmakacsolják magukat?

Én egy NF4-essel jártam így; teljesen halottnak tűnt benne az 5750 (még a monitort sem kapcsolta be). A fórumokban utánakeresve, rengeteg ember jár ugyanebben a cipőben.

A megoldás elvileg az, hogy BIOS-frissítést kell szerezni az alaplap gyártójától; én pont ma kaptam a Gigabyte supporttól egy béta-változatot, elvileg ezzel mennie kell, hát majd este meglátom. Mellesleg jópofák, mert ez a bétás BIOS is csak jan19 óta létezik; nem tudom az mit csinált, aki mondjuk tavaly novemberben vette a kártyát...

Mindenesetre, aki a régi gépét szeretné ezen VGA-k egyikével felturbózni, az jó ha előtte alaposan tájékozódik, hogy megy-e a kártya az adott lapban, van-e fix hozzá, stb.

''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány

(#466) John Fowler válasza John Fowler (#465) üzenetére

John Fowler
(tag)
LOGOUT blog

Nincs nagy pörgés a témában, de azért a tájékoztatás kedvéért leírom, hogy az alaplapgyártótól kapott BIOS-szal már megy a kártya rendesen. De az továbbra is elgondolkodtató, hogy a Gigabyte oldalán nincs semmi információ arról, hogy frissítés szükséges -vagy hogy egyáltalán létezik; csak külön kérésre adják...

''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány

(#467) ribizly

ribizly
(tag)

Azért kíváncsi lennék, így pár hónap távlatából mennyire változott meg az itt hsz-elők véleménye a dolgokról. Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy megérné bármelyik DX11-es kártya manapság, hacsak nem az alacsonyabb üresjárati fogyasztást veszi valaki szempontként az azonos teljesítmény mellett. Játék nem sok támogatja, ahogyan a DX10-et sem sok helyen használták ki. Ami meg támogatja a legújabb technológiát (AVP), ott meg vacak a játék :) Mondjuk a BCC2-ben megjelentek a SoftShadows-ok, de a játék hevében úgysem nézi azokat az ég világon senki...

A WORD elszáll, az írás megmarad...

(#468) simonlaci55 válasza ribizly (#467) üzenetére

simonlaci55
(kvázi-tag)

melyik a jobb? 4850-4870 vagy az 5770? :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.