Teljesítmény/fogyasztásban nagyon jó a "klasszikus" megoldásokhoz képest.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)
(#1) FireKeeper
Teljesítmény/fogyasztásban nagyon jó a "klasszikus" megoldásokhoz képest.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

Most már tudjuk hová tüntek az asztali piacra szánt A8-as és A6-os APU-k ![;]](/dl/s/v1.gif)
Érdekes fejlesztés, hasonló számításokban össze kellene ereszteni egy "klasszikus" megoldással.
[ Szerkesztve ]
KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

Már anno is lehetett sejteni, hogy a heterogén módon programozható egységek a felső kategóriában, így a szerverekben is meg fog jelenni.
Szerintem még 2 év, és már sem az Intel, sem az AMD nem fog olyan procit kínálni, amiben ne lenne grafikus mag - beleértve a csúcskategóriát is.

Hogy szerver szintről kiszorulnak-e arra kíváncsi vagyok, de korábbi processzorok asztali PC-s 2013+-os "eltűnése" sejtet valamit.

Az a 104 db processzor nem hiszem, hogy érdemben észrevehető hatást gyakorolna az asztali piac ellátottságára...
Si vis pacem, para bellum.

Szerintem a kollega úgy értette, hogy ugyanúgy mint az FX-eknél, az asztali megoldásokon van a legkisebb prioritás, mindenhova máshova (mobil masinák, és mint most kiderült szerverek) előbb kerül APU 
No Comment

azt lehet tudni hogy teljesítményben hol van a giga szerverek közt?mégis hanyadik a sorban?

Ironizáltam
Nemrég merült fel a témájában, hogy nem igazán kapható újabban idehaza.
[ Szerkesztve ]

Nem vagyunk jegyzett piac. Mi ezen a meglepő?
Egyébként mindez nem csak a gyártóknak köszönhető. A legtöbb hazai disztribútor kritikán aluli, a létező legmainstream-ebb termékeken kívül szinte semmit sem lehet beszerezni tőlük.
Si vis pacem, para bellum.

Semmi. A másik variáció, amikor egy terméket ha be is hoznak, a gyakran lehető legkevésbé versenyképes formában, vagy jelentős késéssel teszik. Ez van sajnos.
A top500-ban szerintem nem lesz benne. Az Rmax-hoz minimum 40 TFLOPS valós teljesítmény kell. 104 APU-val nem olyan egyszerű villantani a több ezer procit alkalmazó rendszerek között.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

Azért én megvédem az emlegetett disztributorokat...
Nincs magyarországon felvevőpiac pc-ből! A legolcsóbb kétmagos, a legolcsóbb leggagyibb vga-kat lehet nagy tömegben eladni. Kinek hozzanak kurrens dolgokat mond már meg? 
Egyszerűen el kell fogadni, hogy nincs az embereknek pénzük. Azt hozzák ami megy. Ez van. Akinek meg kurrens dolog kell, megveszi a neten, mert az valszeg ért is hozzá.
https://plus.google.com/b/117212749409218964552/ Ha kell valami új cucc, írj egy üzenetet. ;)