hát én biztos nem áldozok ilyen kártyára. 
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

hát én biztos nem áldozok ilyen kártyára. 
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress
Várható volt. Szerintem ebbe ráadásként belejátszott a két nagy VGA gyártó reagálása, hogy az elkövetkező időkben kiadnak egy spec drivert, ami a VGA-t fizikai gyorítóvá alakítja. Igaz, még egyiktől sem láttunk semmit, de szerintem ez is közrejátszhatott a gyenge érdeklődéshez.

Az UT3 demo is felpakolja kérdés nélkül a közel 100 megás driverét.
Szerencsére a játéktól függetlenül le lehet zúzni a fenébe.
Premium Vintage
Tudnék BFG-t 33k-ért, de sajnos annyira kevés szoftver használja, hogy még 20k-nál is megkérdezném magamtól, hogy tényleg akarom-e...
Na ez az...
Ebből bezzeg nincs hiány 
Még a Crysis sem használja. Minek akkor erőltetni?
[ Szerkesztve ]
Az jó, hogy mérsékli az árát a cég, de nem értek egyet azzal hogy nincs támogatása és létjogosultsága a kártyának. Az utóbbi időben kijött (és általam kipróbált) játékok mindegyike kereste az aegia kártyát a gépemben. FPS, autós, stratégiai és logikai játékok egyaránt. Itt a ph-n is többen írták már, hogy teljesen más a látványvilága a játékoknak a kártya használatával.
Az aegia ezzel a fejlesztésével jelentősen előreszaladt, megelőzve korát és versenytársait, így nem csoda ha csak mostanában kezd értelmet nyerni a felhasználók szemszögéből a megvásárlása.
A magam részéről régóta várom hogy mérséklődjön az ára, mivel nem engedhettem meg magamnak a 180-250$ árú kiegészítő megvásárlását, pedig nagyon szeretném. Mihelyst itthon is 10-15k körülire csökken az ára, veszek egyet.
[ Szerkesztve ]
Itt a baj., hogy idáig mutatóban volt csak egy-két játék, ami kihasználta. Valóban dob a látványon, de nem gyorsít.
Ha nálunk is ilyen ócsó volna, akkor beruháznék egyre, már csak kiváncsiságból is.
[ Szerkesztve ]

Addig, amíg nem sikerül befírelni a nagy játékgyártókat/fejlesztőket, addig csupán agónia ez az Ageia. És mint a kiadás óta eltelet másfél év is mutatja, valószínűleg több a macera a szerkezet megfelelő integrálásával, mint a vele elérhető többlet. Pláne, hogy már itt vannak a 4 magos erőművek is, amikre feltételezem könnyebb optimalizálni a szoftvert, mint egy eleddig nem nagyon létező, új rendszert. Meg egyébként is a többszálúsításé a világ. Videókártya fronton pedig nagyon úgy tűnik, egyre inkább a shaderek fognak dominálni.
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?
Mi a fenét jelent az hogy a játékok fizikáját gyorsítja?
Ennek mi a kézzel (szemmel?) fogható hatása?
Milyen interfészen keresztül lehet programozni?
Be tudom fogni mondjuk FFT-re a dolgot, vagy mondjuk adatokat rendezni?
Ha igen, akkor mekkora teljesítményt lehet kicsikarni belőle?
Jó ez nekem? Kell ez nekem? 

Nekem a MoHA tette fel a drivert szó nélkül, máig sem értem miért...
WD6400AAVS-00G9B1 vinyót vagy elektronikát keresek kölcsönbe esetleg örökbe. ''...amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek!''
Igen, hirtelen mind az nVidia, mind az ATI mutogatni kezdte, hogy milyen jól megvalósítható ez az ő VGA-jukon is... már látványos videok is voltak... aztán azóta szinte teljes csönd. ( gyanítom csak le akarták nyomni az Ageia-t, addig volt ez nagyon fontos számukra
)
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Hát igen, nekem is felpakolta valami és tök jól néz ki, amikor futtatom a demo részt, de ha 1x fut kártya nélkül is, akkor tényleg minek az nekem?!
[ Szerkesztve ]

Felére csökkent egy használhatatlan eszköz ára. Nagy dolog 
All Black...

Pont az a baj, hogy a látványon dob, így 20x annyi kis bizbaszt kell a VGA-nak kiizzadni (lassú lesz mint a fene), jobban érdekelne játékmenet beli újítás.
(Pl. anno nagyon forradalmi volt a Tresspasser, de pont a fizika miatt mekövetelt gépigény miatt bukott is. Vagy ott van a Penumbra, amiben fizikával dobták fel a játékmenetet csak az is szoftveres.)
Close the World ..... Open the Next!

És ha mondjuk a 2900XT-m mellé vennék egy ilyen kártyát a gamekben jobb lenne a sebességem?
Mert mintha úgy emlékeznék hogy levenne a kártyanek a terheléséből,persze lehet hogy nem jól emlékszem!
Komplikáto:
Pont megelőztél mert ezt akartam tudni.
[ Szerkesztve ]
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
Pedig jó lenne, ha valami "kézzelfoghatót" dobnának már ki. Végül is "csak" egy spéci driver.
A HW elvben már ott van.
Nem. Egy árva FPS-el sem lenne gyorsabb. Csak pl. a direkt leprogramozott fizikát gyorsítaná. A GRAW/GRAW2-ben sokkal látványosabb robbanásokat, és szebb füstöt ködöt eredményez. Ugyanez van a többi támogatott játékok esetén. pl. rengeteg részecske a robbanás effektekben, élethű füsteffektek stb stb... De egy árva FPS-el sem több.
Azért, mert nélküle kb a játék felét nem is látod. Ez nem igazán a sebességről szól egyelőre, hanem a részletgazdagságról. Majd ha tényleg "csak erre" és nem "erre is" fejlesztenek egy játékot, akkor meglátod, hogy mennyit számít egy célhardver. 
Méghogy nincs támogatottsága. Pl ezek is használnák a kártyát, ha lenne: Medal of Honor: Airborne, World in Conflict, Colin: Dirt, EarthEmpire3, UT3, csak hogy a nagyobbakat említsem. És még van egy rakás program ezeken kívül is. Miről beszélünk akkor hogy semmi nem támogatja??
Le kéne venni a napellenzőt... 
[OFF]Egyébként, most hogy 170ft körül van egy dollár, a 99$-os ár már 20k huf alatt van. 
Persze nem csak Neked volt válasz. Oda sikerült nyomni...
[/OFF]
[ Szerkesztve ]

A 100 dollaros ar eleg korrekt, foleg a mostani beka segge alatti dollar arral. Gondolom Magyarorszagra nem szallitanak a webshop-ok. Bevallalnek egyet, foleg mivel a Havok tamogatja igy a 3D Studio is.
Igen, és a demok miatt működnie is kellett már valamilyen szinten... szóval itt nagyfokú nemakarás van a gyártók részéről.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Igen onnan kaptak vérszemet amikor a 2.0.1 es NovodeX demókat videokártyán gyorsították az Ageia-sok, pusztán azt felejtik el hogy 1 7800gt csak fizikára állítva 12K objektumnál 3fps-t produkál.
Jaja, pontosan. Marhaság volt így felkonferálni a cikket. A Havok FX halott, készül az Ageia APEX ami bekapcsolja a processzor nem használt magjait és linkeli mellé a PPU-t is ha jelen van a rendszerben. Szét kéne nézni cikkírás előtt.
Az a gond hogy amíg a csóri gémer nem látja a Warmonger lerobbantható falait, és a szélben úszó pernyét, a lökéshullámnál szétoszló füstöt, elképzelni sem tudja milyen lehetőségek vannak a kártyában.
[ Szerkesztve ]

Pont a leírtak miatt nem gyorsabb, sőt!
Nem particle effektekre kéne elszúrni az erőforrásokat. 
Amúgy GRAW2-vel 99USD-ért nem is annyira drága, persze warez-Pistikéknek nem számít.

De lassulás okozhat,vagy az FPS nem változna?
Mindig elöttem írod meg amit tudni szeretnék! 
[ Szerkesztve ]
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
azért én remélem nem tűnik el. És egyszer újjáéled, amikor már én is fogok játszani. 
Attól függ hogy programozzák le a particle effektek megjelenítését. Pl GRAW2 ben fenntartanak 1 teljesítményt ezeknek. Erre mondják hogy lassab,ellenben viszont ott a sok effekt.
A Warmongernél pl kártya nélkül 5fps, vele meg 25, igaz ott masszívan lehet rombolni.
Tehát akkor a PhysX gyorsítókártya ezek szerint kifejezetten sikertermék lenne? Értem, nyilván ezért rohad ott az Asus meg a BFG raktáraiban a készlet. A játéktámogatásról innen van az infó, ezek szerint az Ageia sem autentikus forrás a témában...
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still

Tehát akkor változó van olyan game amibe gyorsulás is tapasztalható,valamelyikben meg nem?
Csak azért érdekel mert lehet hogy beruháznék egy ilyen kártyába,ha venne le terhet a VGA-tól játék közben.
A kártya nem sikertermék, az API viszont él és virul felesleges itt kongatni a vészharangot. A Havok FX-el tennétek inkább.
A lista meg elavult, és még ellentmondásos is. Meg is jegyezték páran a fórumon.

Legtöbbször lassulást okoz, mint a 3D hang is, hiszen sokkal több mindent kell számolnia aprocinak meg a VGA-nak. A Warmonger azért rosz példa, mert ott kártya nélkül is kell mennie a fizikának (mivel nem gagyi látványelem, hanem része a játéknak), ezért kártya nélkül is számol csak CPU-ból.

Megnézem,azt hiszem az Xbitlabs.com tesztoldalon van róla valami!
Megy is és jelen van minden effekt, csak 5-10fps.(nálam)

Teszt róla
Nem tudom nem tünik annyira rosznak,a 2900XT mellett lehet jó lenne.
Pedig az FPS-eit tekintve lehet, hogy jobban tenné... (az más kérdés, hogy alapvetően GPU hiánya van, nem CPU).
jancsiga
Arról szól a hír, hogy a kártya, mint termék bukta. Ki beszélt itt rajtad kívül az API-ról?
üdv
R.
I see you blaming each other -- And I love you still

lehet abban bízik, amd majd felkarolja, kemény kis tró lenne, a mostani viszonyokat tekintve ![;]](/dl/s/v1.gif)
workworkwork...
Nah akkor elmondom, hogy még kevesebb FPS-t is produkál egy-egy game, mint nélküle... De tény, hogy oltári a játék vele... GRAW-os tesztet láttam vele... Nem süllyednek bele a kocsikerekek a földbe, meglövöd a kocsit akkor a róla lepattanó szikra a földre hullik és 1-2-t még pattan is, lövöd a fát akkor nem csak füstöl a fa hanem szilánkok is jönnek le róla, és még sorolhatnám... Az tény, hogy a Crysis és a COD4 ez nélkül is gyönyörű, de ezzel a Crysis még komolyabb lenne... És nem a VGA-nak segít be, hanem a processzornak!!! A VGA csak a megjelenítést szolgálja, de a fizikai számítások a CPU-ra feküdnek rá! E 2 dolog közé épül be a PPU, és segít a fizikai számolásokban... Sztem egyáltalán nem haszontalan, de 45-55K-t nem adnék érte... Végre Szőke kapitány észbe kapott, és ócsósította a fizix kártyákat is!!!
valami olyasmit belenyomhatnanak, hogy ha nem ageia kompatibilis a jatek, akkor besegit a procinak szamolgatasokban. sok ember azert a par fps-ert is beletenne, hisz "majdcsak jo lesz valamire".
senki se mondta, hogy könnyű lesz!

Hali!
Tudom elsősorban játékokról van szó, de ha fizikai gyorsító akkor kiváncsi lennék, hogy például 3D-s alkalmazásokkal együttműködik-e? Itt kifejezetten például a MAYA-ra és a RealFlow-ra gondolok, és a törés szimulátor beépülő modulokra. Erről tud valaki valamit?
[ Szerkesztve ]
Az eredeti forrásban semmit nem írnak arról hogy:
"Az Ageia lassan már fizet, csak vigyék a fizikai társprocesszorát"
Ez kérlek negatív reklám; és szubjektív véleményt tükröz, bocs.
[ Szerkesztve ]

Kösz hogy részletesen leírtad hogy miről is szól.
De az az érdekes ha beépül a 2közé és segít a számolásban akkor miért nem gyorsít rajtuk?
[ Szerkesztve ]

"Az Ageia lassan már fizet, csak vigyék a fizikai társprocesszorát"
Ez azért kellett, hogy vki el is olvassa a cikket, mert az ilyen bulváros címekre jobban harap a nép...

Ez tényleg kritikán aluli cím.
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Ilyen világot élünk. Sajna.
Gainward elment jó árban? 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Ez így van. Ha nem ez lenne a címe, akkor el sem olvastam volna. Így viszont még a témához is hozzápötyögtem valamit. Igaz, minek?
Arra nem gondolt a tisztelt gyártmánytyó cég, hogy esetleg ezt a cuccost rá lehetne e pakolni a vga -ra? (vagy esetleg van is olyan? nemtom, azért kérdezem) Hiszen úgyis a megjelenítésben segít.

Ha a 7600GT-re gondolsz akkor igen. 
Sztem semmi gond nincs az Ageia féle elgondolással, csak túl kicsik egy nagyok által uralt piacon. Lehet majd a Creative megveszi őket, és felszereli a cuccost a következő X-Fi-re 
[ Szerkesztve ]

Igen arra.
"Lehet majd a Creative megveszi őket, és felszereli a cuccost a következő X-Fi-re" és lesz hozzá 200 megás driver. 
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Ennek a technológiának akkor lesz jövője, ha majd ráintegrálják a grafkártyára, és mondjuk így 20$-al többe fog kerülni.
Így külön sztem elég esélytelen. Az emberek a +100, 200 dollárért inkább erőssebb procit vesznek, több memóriát, jobb VGA-t.
Egyébként aszem a Media Marktban láttam nem régen 40e HUF-ért ASUS-t.

20 $ sztem sokan venénk már 
Okos Vok.

Egészen pontosan 41990HUF a Mediában.
Ha ennek a felére csökkene az ára v ezért 2őt adnának tuti,h vennék/vennénk 1et(1et)
Am az MM nagyon belehúzott most ebbe a computeres luxusba,mert nem csak ezt a karit,hanem a Philipsnek az Sgc5103bd Premium AMbX ...hát... hangrendszerét is árulják.
Egy ilyet is el tudnék viselni,csak legalább harmad áron...
[ Szerkesztve ]
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "