Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

az a hihetetlen, hogy az intel vígan gyártja tonnaszámra a 45 nanos chipeket, ők meg bravúrnak tartják, hogy áttérnek 65 nanora. Felborult az a mérleg már rég...

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#2) ez_meg_emaz

ez_meg_emaz
(őstag)

Hurrá. Remélem ezekután aztán tényleg megszünik a 3 led. Épp juliusba terveztem venni egy x360-t, de ha augusztusra kinntlesz egy ien akkor inkább ezt veszem.

Quantic Dream is back!!! http://href.hu/x/hd0g

(#3) CSorBA

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Ebben ugyan már benne lesz-e a Blue-ray olvasó? :U Vagy azt ősszel külön újabb felvonásban szándékoznak kiadni? :F

LEMONS. Perfect for orangejuice.

(#4) subpixels

subpixels
(kvázi-tag)

Szerintem nem az intel kell versenyezniük: gyártás technológiában, hanem sonyval és nintendoval, hogy ki a többet konzolt el minél nagyobb profittal. Ha pedig a gyártási költségen pedig spórolni tudnak, és tovább csökken az ára a konzolnak, az pedig csak nekünk jó vásárlóknak.

(#5) bwoay válasza JoeYi (#1) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem tartják bravúrnak, rég áttértek, már ami a CPU-t illeti,
a Falcon a gépek tavaly októrber óta vannak jelen.
az is érthető, hogy nem fognak havonta áttérni más gyártástechnológiára,
azt meg ugye tudjuk, hogy a GPU-t sem maga a Microsoft rakja össze.

[ Szeretkezve ]

(#6) janpotocki válasza CSorBA (#3) üzenetére

janpotocki
(VIP)

a microsoft havonta kiad egy cáfolatot a beépített blu-ray meghajtót illetően, a (potenciális) gyártópartnerektől viszont legalább ilyen rendszerességgel érkezik valami infó/pletyka, hogy mégis lesz ilyen. legutóbb már a bd-egységek gyártójának neve és a szállítások időpontja is felröppent, amit hivatalosan szintén cáfolt az ms, szóval ki-ki eldöntheti, kinek hisz inkább :)

(#7) munky

munky
(őstag)

jövő januárban talán végre veszek egyet.

Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

(#8) glutamin

glutamin
(őstag)

Engem is egyre inkább elgondolkodtat, hogy veszek inkább egy x360-at ahelyett, hogy a gépemet fejlesztgetném.

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#9) poci76

poci76
(kvázi-tag)

"de mintegy 35 százalékkal több is fér majd belőle egy szilíciumostyára," Szerintem annál többel, mert ha x irányban is meg y irányban is 65/90 arányban csökken a méret, akkor a teljes felület közel felére csökken.

(#10) lordEVO

lordEVO
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok
Nekem 2006 11. hónapban gyártották a box-omat vagyis ez azt jelenti hogy a legelső alaplap van benne minden 90nm-es. Ha megjelenik a Jasper alaplap és 3ledes lesz a box-om akkor már a jaspert teszik bele szervízeléskor?

(#11) arty válasza JoeYi (#1) üzenetére

arty
(senior tag)

gpu vs. cpu?
beágyazott ram?

jah, gondolom ez nem sokat mond neked...

lordEVO: kicsi az esélye, mivel a mostaniakba sem raknak Falconost (hdmi-s), hanem ugyan azt az ősrégit kapod javitva. vagy egy másik javitottat.

[ Szerkesztve ]

(#12) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

DVI bementes monitort rá lehet kötni?
milyen felbontásokat támogat egyébként?

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#13) Morpheee válasza lordEVO (#10) üzenetére

Morpheee
(újonc)

nekem nincs boxom, de tudtommal csak forrasztanak, vagyis rossz esetben ugyanazt kapod vissza, ami tönkrement, csak javítva. vagyis, ezt olvastam valamelyik fórumon :)

Who we are is but a stepping stone to what we can become

(#14) lordEVO válasza Morpheee (#13) üzenetére

lordEVO
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Én meg azt hallottam hogy alaplap kukába és tesznek egy újat.

(#15) PowerBuldog válasza poci76 (#9) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az x és y irányod ott dől dugába, hogy egy szilícium ostya az kör alakú, szóval a szélein egy csomó működés képtelen szemét lesz.

(#16) glutamin válasza PowerBuldog (#15) üzenetére

glutamin
(őstag)

Ez nem igazán logikus érvelés:D

Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni

(#17) bwoay

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

már fél évvel ezelőtt is többen új alaplappal kapták vissza az új gépüket,
úgyhogy jobb, ha annyiban maradunk: van esélye, hogy a meghibásodott első szériás gépeket nem javítják, hanem cserélik. egyezzünk ki olyan 50%-ban.

[ Szeretkezve ]

(#18) PowerBuldog válasza glutamin (#16) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mert?
Egy kör esetében nem sok értelme van X és Y koordinátákról beszélgetni, mivel van egy R sugár, meg D átmérő. Azt meg nem hiszem, hogy körbe írt négyzetről beszélt volna...

(#19) glutamin válasza PowerBuldog (#18) üzenetére

glutamin
(őstag)

Van egy kör alaku szilicium ostyánk. Arra ráfényképezzük a sok sok kis téglalap alakú áramkörtervet. Kb mintha egy négyzetrácsos lapot ráterítenénk. Ha kisebbek a tégalalapok (90->65nm), akkor a körív mentén kisebb terület lesz használhatatlan, vagyis több egész téglalap fér fel a körlapunkra.

Vagyis nemcsak ott nyerünk, hogy a hasznos területre több chip fog felférni, hanem a hasznos terület is nagyobb lesz a körlapon.

[ Szerkesztve ]

(#20) arty válasza BobChemistry (#12) üzenetére

arty
(senior tag)

DVI/HDMI/VGA/KOMPONENS/KOMPOZIT/RGB/SVIDEO jelet lehet kihozni az xboxból, kábelekkel/átalakitokkal :)

remélem elég :))

felbontások: 640x480/840x480/1024x768/1280x720/1280x768/1280x1024/
1360x768/1920x1080
(ezek némelyikére be lehet allitani 4:3 és 16:9 módot is, pl 1024x768ra, h a plazmádat is helyes képarányban 'élvezd')

legjobb kép egyébként VGA-n érhető el, de ez izlés és megjelenitő függő is
igy a monitoron a DVI-on mehet a PC, a VGA bemeneten pedig az XBOX.

16:10 monitorokon a kép egyébként vszeg minimálisan nyujtott lesz (16:9->16:10), hacsak nem képes a monitor az aspectot megtartva kitenni egy felbontást

[ Szerkesztve ]

(#21) CSorBA válasza arty (#20) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor nekem is lenne kérdésem, már majdnem tiszta :D
Kihozom DVI-n a jelet 20as, 16:10es, wide, 1680*1050es felbontásű moncsimra, ott akkor 1360*768ban fog megjelenni? (beleértve az a minimális mosódást, ami amiatt van, mert nem natívban megy)? (egyre olcsóbban is lehet kapni, és egyre csábítóbb már az a fránya xbox...)

(#22) kariad

kariad
(senior tag)

Nesze neked Xbox! Én még mindig PC párti vagyok azt még vagy 1000+1 dologra használhatom a játék mellett!! :K

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#23) BobChemistry válasza CSorBA (#21) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

:)

én is erre gondoltam, amikor írtam

(#24) JoeYi válasza arty (#11) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

gyártástechnológia. Onnéttól kezdve már teljesen mindegy, hogy ram, gpu, cpu, PIC anyámkínja.

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#25) arty válasza CSorBA (#21) üzenetére

arty
(senior tag)

HDMI-n hozod ki, és a hdmi végére raksz egy átalakitot, ami DVI-ra alakitja a hdmi kábeled (vagy eleve veszel egy hdmi-dvi kábelt)

ilyenkor a boxot érdemes 1280x720ra állitani, ekkor a monitor megkapja az 1280x720as jelet és széthuzza 1680x1050re, picit homályosodik és picit a képarány is torzul. (ha 1360x768ban hoznád ki a jelet, kétszer lenne átméretezés, ami rombolja a minőséget: a játékok az xbox framebufferében általában 1280x720ban keletkeznek, ezt méretezi át az xbox (tobábbra is a framebufferben) a beállitott felbontásra. majd ezt megkapja a megjelenitőd és méretezi az ő nativ felbontására)

remélem érthető :) (1280x720@1680x1050 vs. 1280x720@1360x768@1680x1050)

---

Joeyi: nem vélsz felfedezni semmiféle összefüggést, h mig az intel 45nm-en tart, az nvidia csak nemrég állt át 65nm-re (ati 55nm-re) ?

vagy minden gpu gyárto béna? :) vagy 2x-5x nagyobb tranzisztorszám? ;)

[ Szerkesztve ]

(#26) CSorBA válasza arty (#25) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Érthető érthető.. köszönöm, köszönjük (Bobbal együtt :D )

(#27) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

így van :D , én is köszi :DDD

(#28) Gabesz84 válasza arty (#25) üzenetére

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

nagyon szép ez a hdmi-DVI atalakitos moka, csak kerdem en, a hangot hogyan fogod kicsiholni a gepbol? Csak mert a gyari csatlakozok nem fernek be a hdmi kabel melle.

(#29) 1010

1010
(őstag)
LOGOUT blog

ha egy hűtőkamrába lenne akkor is kapna 3led et ez az ms-en nem múlik :( :((

(#30) marcee

marcee
(PH! addikt)

Én is kacérkodok életem első konzoljának megvásárlási gondolatával, csak attól tartok nem lesz egyértelműen megkülönböztethető az új verzió a régitől (dobozban, boltban), hameg már veszek, akkor mindenképpen az újat szeretném venni.

"Watching every day of my life go by | Just waiting, waiting to die!"

(#31) ez_meg_emaz válasza kariad (#22) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Én is PC párti vagyok és igazad van hogy sok dologra lehet használni. De attol hogy vki vesz egy boxot nem jelenti azt hogy kidobja a sz.gépét az ablakon. :) Max nem fejleszti tovább (én nem ezek között leszek :DDD ) hanem játékon kivül használja tovább arra az 1000+1 dologra.

Én ugy vagyok hogy nem gép helyett veszek játékra boxot hanem gép mellett. Az a jo a boxban hogy 1x-i anyagi kiadás. Nem kell fejleszteni. A PC-t meg ha igazi megszállott játékos vagy akkor szinte kötelezö évente ujítani. Attol még hogy 1x kiadtam x összeget vmire (ezesetben boxra) nem jelenti azt hogy nemtok többet pénzt a ölni a gépbe rendszeresen. Max a kiadás miatt csuszik a dolog.

marcee: Ezzel énis így vagyok. Remélem lesz vmi árulkodó jel mert simán tehetnek ki raktárrol maradt árut is keverve az ujjal. Aztán max keresek itt aproba olyat ami tuti Jasper.

[ Szerkesztve ]

(#32) CSorBA válasza 1010 (#29) üzenetére

CSorBA
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor meg jobb, ha mihamarabb elromlik, mármint nem várja meg a 3 évet, nem? :) :U

(#33) 1010 válasza CSorBA (#32) üzenetére

1010
(őstag)
LOGOUT blog

nem tom, :U

(#34) syckaloz

syckaloz
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Bocs ha rossz helyre megy. Amatőr vagyok a témában. Neten láttam egy 360-ast 35ért core verziót. Oda van írva hogy nincs flash-elve a vinyója. Ez azt jelenti hogy csak eredeti játékok futnak el a gépen?

(#35) ez_meg_emaz válasza syckaloz (#34) üzenetére

ez_meg_emaz
(őstag)

Igen azt.
Amugy tényleg rossz helyre irtál. Bal oldalt ottvan hogy forum és ott van vhol olyan topik hogy xbox360 ott minden ien kérdést feltehetsz. Ez csak a hirhez tartozo hsz topik. Nem mintha nagy gond lenne, csak tájékoztatásul...

(#36) syckaloz válasza ez_meg_emaz (#35) üzenetére

syckaloz
(fanatikus tag)

Azért thx! :R

(#37) Gordiann

Gordiann
(őstag)

Kíváncsi lennék, hogy ez az új változat megtartja-e a Hana chip hűtéstelenségét.
Ugyanis jelenleg ez sokkal sokkal nagyobb probléma, mint a 3led....

Ez nem javítható, és az új gyártású boxok ezzel halnak meg, nem 3leddel...:( (ráadásul végleg, és csak 1 év gari van rá...)

Ha ez megmarad, akkor egyet jelent a 0-val a 65nm-re való átállás....(najó nem 0, hanem 0.1 :) )

(#38) Ratman

Ratman
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Van valami új hír a Jasper érkezéséről?

Mert lasssan elmúlik augusztus és még sehol semmi. Hallott valaki valamilyen infót, hogy mikorra várható?

(#39) Kasza08 válasza Ratman (#38) üzenetére

Kasza08
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem november előtt már nem jön ki, meg ezt is rebesgedik az okosok.

♪ Ez a templomom. Ez az ahol sebeimet gyógyítom. || "DJs are the new Rock Stars" /Rolling Stone magazine/ || A festő a vászonra, a DJ a csendre fest.

(#40) Ratman

Ratman
(kvázi-tag)

Itt egy érdekes hír, ami szerint "fű alatt" már rég kaphatók a Jasper-es gépek, csak nem lett nagydobra verve az érkezésük:

cikk: Jasper a boltokban

Szerintetek ez valós hír, vagy csak urban legend? :F

(#41) p_milan válasza Ratman (#40) üzenetére

p_milan
(fanatikus tag)

Kamu!

Legalább is a legtöbb külföldi oldalon azt írják. Találtak már egy csomó aug6 utánit, és nem jasper volt. Szerintem már csak jövőre lesz belőle valami. Karácsonykor hátha elmennének ezek a jelenlegi szériájűk... :DD

(..(.)..)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.