Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Archer válasza daa-raa (#4) üzenetére

Archer
(őstag)

Az Envy24 ha jól tudom "csak" 8 csatornát tud erre meg 10-et írnak. Ez szerintem valami "spéci" chip lesz külön az Asus csodalapjaihoz.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#52) Horbal válasza xT4ken (#41) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

[OFF]"Soha se vettem ASUStol meg semmit"

Ezek szerint hatalmas tapasztalatod van a termékeikkel és ezen hatalmas tapasztalatod alapján élből fikázod mert amúgy is divat az Asus-t fikázni meg hát PH szponzor nyilván mindenki hazudik csak, hogy fizessenek... naná

Én meg x+ Asus alaplap után + egy valóban kiváló Xonar hangkártya használójaként azt mondom, hogy vannak jó termékeik.
[/OFF]

Amúgy a termék így ezzel a felvezetéssel nyilván vakítás, ha annyit írtak volna, hogy két új HTPC lap plusz 1-2 fícsör jobban jöttek volna ki belőle...
10 csatornás audiofil muhaha :DDD

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#53) rii válasza Hugo85 (#43) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

"Mi lenne velünk nélkületek?"

már csak annyit, hogy nem magamra gondoltam azalatt, hogy a "műértők".
Hanem a pont előttem levő nem cinikus hangvételű postokra akartam utalni.

És igen. Mi lenne nélkülük.
A PH! számomra az itt levő tagok miatt tud hiteles maradni.

akárkivót'tevótá

(#54) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm, a lapi integrált hangkártyák egyre jobbak, de azért... szóval ALC889A is szép meg jó meg tud intel HD audiot meg mindenféle TLAt. viszont, olyan szinten szedi fel a buszról a zajokat, hogy eszméletlen. teker egyet a vinyó? hallom. tölt a gép? hallom. megmozdítom az egeret? hallom.

az X-FIvel is van hasonló probléma a beépített füleserősítés használata esetén, szívok is rendesen mióta nincsen külön erősítőm (külső erősítéssel ez nem jön elő).

ami a fontos: jóval alapfeszültség alatt, alapórajeleken is fennáll a probléma, tehát nem csak tuningolt gépeknél baj ez. a nem fogom húzni nem megoldás, az alulfeszelem a földig szintén (alulórajelezést most hagyjuk).

szóval szerintem csinálhatnak bármit, zajos lesz ez mint az állat , szóval a célra használhatatlan. XFI platnél nem véletlenül van házon kívül a DA egység (ill nem véletlenül fáj annyira az Onkyom hiánya). egy geniussal nem fog feltűnni (recseg az hangerőállításra is...) VPnek, logitech és creative rendszerrel sem biztos, de egy érzékenyebb fülessel (azok olcsóbbak, egy erősítő újonnan 40-50nél kezdődik és akkor még nincs hangfal, egy rendes füles újonnan olyan 20-25körül már megáll jó helyen vásárolva).

viszont, nézzétek meg ezt (bocsánat, az oldal svéd de a specifikációk magyarul is érthetők, angolt nem találtam)
svéd link specifikációval
angol link
svédek erre gerjedtek rá mostanában, egy kissé igényesebb megoldásnak tűnik. miniITX, megfelelő mennyiségű analóg csati...

Archer
van egyszer 7.1 csatorna, az 8, meg van még emelett egy kétcsatornás analóg is (vagy a kétcsatornás mikrofonbemenet ha nincs mégegy különálló analóg), az már 10. de ha tényleg emiatt 10 a csatornák száma, akkor látatlanban is ellenjavalt arra a célra a lap, amire el akarnák adni.

[ Szerkesztve ]

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#55) Hugo85 válasza rii (#49) üzenetére

Hugo85
(fanatikus tag)

Direktben, pénzzel egészen biztosan nem fizetnek érte, az teljességgel ki van zárva (a hitelességét kockáztatná a lap, és ez egyik félnek sem érdeke). Meg mint mondottam ez egy sajtóanyag, körülbelül minden portálon ugyanígy fog kinézni a belőle közölt hír.

Ilyenkor sokszor ez az egyetlen forrás (új termék), így nem nagyon tudja a sajtó körüljárni a témát, vagyis két dolgot tehet: vagy leközli a hírt, amit abból az anyagból írt, amit kapott, vagy nem hallgat róla, vagy eseteg ömlesztve egy mondatban megemlíti. A lapnak és a gyártónak is jobb a nagyobb terjedelem, mert egyiknek olvasottságot, másiknak meg publicitást jelent, és még neked is jó, mert nem lenne most mit fikáznod, ha nem közlik. mert nem is tudnál róla. Amúgy az újságírók sem szeretik a nagyon csöpögős dolgokat, de ha csak ez van, akkor ezt közlik, mert valamit kell, különben azon fogsz zsörtölődni, hogy a "a PH! csak most ír róla, hiszen már ezer éve megjelent, három hete volt hír az XY oldalon" meg "csökken a szinvonal" meg hasonló közhelyek. PR-osnak sem jó ám lenni, itt van egy tök átlagos termék, amit nem te árazol be jó eséllyel, és érdekesnek kell feltüntetned, hogy megéri az árát, sokszor úgy, hogy nem is értesz hozzá (jó, hát ez nem szerencsés, de sokszor ez van). A mai magyar PR-osok (felsőbb szinten főleg) nem PR-t tanultak, de még csak nem is marketinget. Átnyergelt orvosok, szociológusok, újságírók, stb. mert anno ugye nem volt még marketing képzés sem nagyon, nemhogy PR... (ejtsd "péer", aki "píár"-nak mondja, az a politika világából jött - legalább is a PR-osok ezt mondják).

Csak azért írom ezt le, mert kezdünk 10 millió PRos/marketinges/újságíró országa lenni, és kezd elterjedni a "marketing-vérpisitke" hozzáállás, ami pont ezen a fórumon nagyon viccesen szánalmas. Szóval te is csak a felszínt karcolod, nem igazán látsz bele, de azt hiszed tudsz mindent (mert a marketing eccerűűű, há' mindenki ért hozzá, és minden marketinges hülye, és ez mind igaz a HR-esekre is, meg a rendőrökre, postásokra, stb.), és nagymellénnyel osztod az észt. Azt pedig könnyű, nagyon könnyű... (én elvégeztem egy Marketingkommunikáció szakirányt, és még így sem mondanám, hogy mennyire értek hozzá, pedig szerettem/értettem/jól sikerült... nem, nem a Fizess&Átmész Kommunikációs Főiskolán ;) )

[OFF]Bocs az offért, az alaplap pedig szerintem sem nagy durranás (aki HTPC-t épít annak úgyis van rendes erősítője, ergo szerintem elég a digit kimenet és nem kell a vakuljparaszt), és nem ezért írtam ezt az eszmefuttatást. Ebben az esetben nem mentegetném túlságosan az ASUS-t, inkább csak a PH! értelmetlen, alaptalan fikázását próbáltam megkérdőjelezni. Fikázzuk inkább valódi indokkal ;]

#53:
[I]"Mi lenne velünk nélkületek?"

már csak annyit, hogy nem magamra gondoltam azalatt, hogy a "műértők".
Hanem a pont előttem levő nem cinikus hangvételű postokra akartam utalni.

És igen. Mi lenne nélkülük.
A PH! számomra az itt levő tagok miatt tud hiteles maradni.[/I]

Nos igen, ezért is népszerű manapság a BTL marketing, a WOM, véleményvezérek megtalálása, szponzorálása/megfizetése. Mert ugye velük kapcsolatban fel se merül benned, hogy fizetnek nekik mi? Vagy attól mert egy jófej tunningost szponzorál mondjuk az MSI (csak példa, bármelyik cég lehetne), már a cég is rögtön jófej lesz, meg az arc is elmondja a fórumon (nem alaptalanul), hogy az MSI nem csak jófej, de szuper termékeket gyárt. Hát pont ez a szép benne, pedig annak sokkal nagyobb az esélye valljuk be, mert ő nem kockáztatja egész internetes lapbirodalmának hiteltelenné válását. És nem, ezt nem most találtam ki, Amerikában már középiskolákban is alkalmazta a Nike, ha nem is ennyire drasztikusan. És még olcsón kijönnek az egészből egy hatástalan nagy reklámkampányhoz képest. Ezért mondom, jó lenne néha kicsit gondolkodni...

[ Szerkesztve ]

VISTA = Very Insane Step Towards Armageddon

(#56) Alchemist

Alchemist
(senior tag)

Audiofil...?????????

Egy kanyi csöves fokozatot sem látok rajta!!
:DD :))

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#57) bteebi válasza CYBERIA (#2) üzenetére

bteebi
(senior tag)

"Nyilván százszor jobb, mint a ma divatos „korszerű” integrált hangkártyák (zajgenerátor), de a minőség nem a tíz csatornánál kezdődik, hanem a sztereónál."

Ott a pont! :R A minőségi (audiofil) zene max. sztereó - de inkább mono :). Ehhez a DTS-nek, meg úgy általában a térhangzásnak nem sok köze van (hiába próbálják folyton ezt sugallni :P ), persze azt is lehet igen különböző minőségben művelni a "gyártók", stúdiók (hangmérnökök) és a felhasználók szempontjából is.

Btw, audiofileknek, és nem audiofiloknak. Az utóbbi nagyon hülyén hangzik. :U

Te is fiam, Bluetooth?

(#58) WD40

WD40
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Audiofilok... azok kik?

Néphülyítés. Ez a lap a "zugaudiofileknek" lehet szerencsés választás, akik néha 320k-s mp3 zenét is hallgatnak. Szigorúan téháixxes hétpontegy lodzsitek hangrendszeren. Sokcsatornás fos marketingszöveg kombinálva a páratlan kidolgozású grafikus beállítófüllel. Audiofil. Az B+ :((( Picit fel tudnak húzni az ilyen marhaságok...

Ez nem vatera. Nem kéne "fixárazni" meg licitálgatni, már vannak aukciós oldalak. Ott tessék aukciózni, ha nem megy a normál apróhirdetés feladása!!! És könyörgöm, JELÖLD MÁR BE, HOL TALÁLHATÓ A TERMÉK!

(#59) bteebi válasza Balika911 (#11) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Aki "igazi" audiofil, az nem. És nem sznobságból.

Te is fiam, Bluetooth?

(#60) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

az audiofiltől nagyon messze van, eleve az ötlet is furcsa...ennyi digitális cucc meg zajforrás.. a ventilátor egy audiofilnek kb az abszolút szentségtörés....

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#61) kem

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na erre kiváncsi vagyok:D
Egy újabb item vérpistikének amire "csurgathatja"...

(#62) bteebi válasza Gergo88 (#36) üzenetére

bteebi
(senior tag)

És lehet, hogy igaza is volt. Nyilván nem a zene hangminősége javult, viszont jobb hangminőség visszaadására alkalmas rendszeren hallgathatta, mondjuk CD lejátszó+erősítő+hangfalak vs. PC integrált hangszutyokkal. Nyilván jóval jobban szólna a CD-re kiírt mp3 egy high end rendszeren, mint a gépén (persze ettől még nem lenne audiofil). Meg persze egy rakás szubjektivitás is benne lehet :DDD.

Te is fiam, Bluetooth?

(#63) bteebi válasza WD40 (#58) üzenetére

bteebi
(senior tag)

Nem feltétlenül rossz a 320k-s mp3, főleg nem mondjuk klasszikus zenére (azoknak általában alacsonyabb bitráta is elég, bármilyen furcsa). A kulcs úgyis alapvetően a rippelés (meg a kódolás persze :DDD ). Mind a kettőt lehet jól is, meg szarul is csinálni. Megfelelő rippeléssel és kódolással egy 320k-s mp3 is szólhat kifejezetten jól, akár sokkal jobban is, mint egy elcseszett rip-ből konvertált lossless audio.

(már csak ezt tudom szerkeszteni) Amikor megláttam a cikk címét, akkor kifejezetten kíváncsian, bár némi kételkedéssel nyitottam meg a cikket, és a képen a (minimum) különálló kártyát keresve megláttam az alaplapra integrált csatlakozókat... khm, meglepődtem. :U

Meg amúgy attól még, mert valaki audiofil - vagy legalábbis annak tartja magát :P - még nem feltétlenül hülye, és nem is feltétlenül sznob. Jó minőségben felvett/kevert kellemes zenét egy megfelelő minőségű zajkeltő láncon hallgatva igenis nagy élmény tud lenni. :)

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#64) TESCO-Zsömle válasza bteebi (#63) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tökmindegy. Amég nem megy át egy csöves fokozaton addig hideg, élettelen marad.

Hallgattam már 1-2 jó cuccot. 1.5Millás Hegel végfokon 300k-s Előfokkal Tannoy csúcs-hangfalakon, és szavamra olyat szólt, amit azóta is visszasírok. Azonban meg se közelítette azt az élményt, mikot az ominózos Tannoy-okra ráküldött egy csöves McIntosh-t. A zene megtelt élettel és melegséggel. Annak elötte amikor valaki ilyet monott, azt mondtam, hogy hülye. Tévedtem...

Itt kell megjegyeznem, hogy a cső nem jobb, hanem más. Az abszolút Hanghűséget analóg rendszerrel lehetetlen elérni. Túl sok benne a változó. Egy csöves erősítőnél minden csőcserekor változik a kapott végeredmény. Csak keveseknek adatott meg, hogy ezt hallja is, de így van. A digitális rendszerek ezt a "hibát" küszöbölik ki. Onnantól kezdve, hogy a jel digitális, már nem számítanak az apró változások, amíg dekodólható az adathalmaz.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#65) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

"its new DTS Surround Sensation UltraPC technology, delivering immersive simulated surround from stereo and 5.1 source material over two-channel audio systems (stereo speakers or headphones)."
Ha jól értelmezem akkor egy sztereó rendszeren szimulál házimozi hatást sztereó vagy 5.1-es forrásból. Ez nagyon szép és jó, de nem tudom mi köze az audiofilekhez. Ez egy szimplán marketing extrákkal felturbózott htpc alaplap.
Nem kellene összemosni a zene és a házimozi témát. Házimozinál még csak-csak lehet bűvészkedni, de zene esetében minél kevesebbet piszkálunk bele, sztereó jel-sztereó rendszer és kész. Ehhez pedig bármelyik alaplap optikai kimenete egy külső DAC-al tökéletesen megfelelő.

[ Szerkesztve ]

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#66) KMT válasza MMIX (#48) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Olcsó, de egész jó opamp. Bár picit többért sokkal jobbat is választhattak volna.

(#64) TESCO-Zsömle:
Azt tudod, hogy a csöves dolgok egyfajta torzítást visznek a hangba, de olyat, ami az emberi fülnek kellemes? De ugyanakkor távolabb is kerül a kapott hang az eredetitől...

[ Szerkesztve ]

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#67) DBob

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolkodtam, vajon beszálljak-e a témába...de felesleges...ez kőkemény vallás, különböző hifi isteneket dicsőítő papokkal. Józan érvek nincsenek. Egyik végletnél se. ;)

Így csak élménybeszámolok. Én eddigi legjobb tapasztalatom:
....egyszerű, semmi extra cd-re kiírt zene sony espirit lejátszón, egyedi diy mosfetes 2*10w erősítőn (és itt nem a pistike otthon összerakja urbános kitet kategória persze), szintén egyedi diy szélessávú hangfal...tudjátok, igazi kisiparos jelleg...

Nah azóta nem hallottam jobbat ennél, pedig a lánc eleje a kommersz szar, "audiofülek" által messziről kiröhögött és a sáros földig lehordott írt cd, és "LOL!! ITS SONY!! :-DD" cd lejátszó. Tegyük hozzá a lánc többi tagja is 1 milla alatt maradt.
Pedig sok helyen, sokszor, sokadmagammal jártam, sokszor csak a lemezjátszókar többe került mint az előbbi komplett rendszer...de a magic elmaradt...a nyuszi nem ugrott ki a dobozból, és bár a kártyatrükk jó volt, de azt lassan-lassan már én is tudom...De azért szeretem a kártyatrükköket is ;)

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#68) bteebi válasza TESCO-Zsömle (#64) üzenetére

bteebi
(senior tag)

"Tökmindegy. Amég nem megy át egy csöves fokozaton addig hideg, élettelen marad."

Háátt... lehet, de azért nagyon nagy különbség van tranzisztoros és tranzisztoros, valamint csöves és csöves erősítők között is.

"Itt kell megjegyeznem, hogy a cső nem jobb, hanem más."

Ez nagyon jó megfogalmazás! :) Amúgy én is hallottam már nagyon jó audio rendszert, de sajnos nem otthon :DDD. Ami nekem eddig a legnagyobb élmény volt, az a Conquest of Paradise egy orsós magnóról hallgatva (asszem bakelitről lett felvéve). Nekem megvan CD-n, de sokkal sz... rosszabbul szól, mint az analóg (semmi dinamika nincs benne, az analógon meg...). Na meg a (talán utsó, nekem első) High End Show-n, Audio Note cuccon (2×8 W-os csöves erősítővel) hallgatott asszem McIntosh Audiophile Test Reference CD-ről a hegedű-cselló duett, ajánlom mindenkinek. :) De azért van még sok jó persze. ;)

#67: Na igen, azért a zenei élményhez elsősorban jó (és nem feltétlenül jó minőségű) zene kell. Persze ha lehet, akkor legyen jó minőségű is :DDD. Mindenesetre azért eredeti CD-ről, egy komolyabb rendszerrel valószínűleg még jobban tetszett volna. ;)

[ Szerkesztve ]

Te is fiam, Bluetooth?

(#69) Ijk válasza DBob (#67) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Nézd ez egy tipikusan olyan téma, amit leginkább mindenki saját maga érez. Van aki egy öreg szokol rádión is élvezi a zenét, és van aki egy fél millás rendszertől is sikítva menekülne. Viszont az ilyen agyonmarketingelt kacatoktól én kapok sikítógörcsöt.

(#70) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én még mindig úgy vagyok ezzel, hogy ha lehet, akkor PCs zenehallgatást kerülöm, arra ott vannak a már rég kiforrott jóminőségű 2.0-ás erősítők és hozzá a jó hangfalak, lejátszók persze, na ott van rá esély hogy az igazán jó minőség kijön. A PCk többségét ventillátorok hűtik és akárhogy is nézzük, azoknak van zajuk, ami nem éppen kellemes hatást keltenek a csendesebb részeknél, legyen az mozi vagy zene.

A másik amit nem értek, hogy mi értelme van a DTSnek 2.1-en? :U

Üdv,
Vik

~ Arcana ~

(#71) bteebi válasza Vikthor (#70) üzenetére

bteebi
(senior tag)

A "2.0-ás" erősítőt inkább nevezzük sztereo (vagy esetleg 2 csatornás) erősítőnek. ;) A pontnak csak a házimozi erősítők terén van értelme, amik viszont (alapvetően) nem zenehallgatásra valók.

A "DTS 2.1"-nek meg semmi értelme nincs a parasztvakításon kívül. Ettől jobban már csak a hangprojektorok tetszenek... :P

Te is fiam, Bluetooth?

(#72) Ijk válasza Vikthor (#70) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

El lehet halkítani azt a gépet, csak kicsit többet kell áldozni minőségi ventikre. Nálam speciel jelenleg az adsl modem sercegése a leghangosabb, de amúgy a csukott ablakon beszivárgó utcai forgalom zaja is hangosabb. Egyedül a vinyó seekelését hallom, de zenehallgatás közben nem csinál ilyen butaságot a számítógép.

(#73) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

látom nem csak nekem nem jön be ez a PR duma...

új info számomra ez a 785G 192\24 dolog, most akkor mehetek venni egyet ? :)

transporter már egész jó lehet egy rendszerben, de nem hinném hogy 1 ilyen lapnak van létjogosultsága.

gyúrunk vazze

(#74) WD40 válasza bteebi (#63) üzenetére

WD40
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó, én nem az mp3-at kifogásoltam, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy az audiofil kategória (tudom jól, hogy eléggé szubjektív) nem ez. Ott méár sántít, hogy digitális technika. Ahogy te is írtad, orsósmagnó, bakelit is lehet jó, jobb.
Én is hallottam már egyet s mást szólni, de talán a legjobban egy Akai magnó (GX-600 széria volt, a fekete színű, hirtelen meg nem mondom a pontos típust) tetszett hangilag, Parasound csöves előfokkal, hasonló végfokkal, és "csak" egy Roksan Ojan 3 pár volt a végén. Na nekem ott ér véget a hifi, és kezdődik egy magasabb szint. De hogy audiofil-e, jó kérdés marad.

Szerk: offba...

Szerk2: Jah és a kábel sem mindegy, nagyon nem. Meg a csatlakozók sem, a jelen alaplapon pedig az aranyozás megint jól hangzik de értelme nulla. Ennyi erővel lehetne kék színű is, csak akkor nem lehetne audiofilnek hívni. Marketing és hülyítés még egyszer.

[ Szerkesztve ]

Ez nem vatera. Nem kéne "fixárazni" meg licitálgatni, már vannak aukciós oldalak. Ott tessék aukciózni, ha nem megy a normál apróhirdetés feladása!!! És könyörgöm, JELÖLD MÁR BE, HOL TALÁLHATÓ A TERMÉK!

(#75) daa-raa válasza Alchemist (#56) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Elektroncső meg tiszta hangzás... Na persze.

Ennyit az audiofiliáról.

Si vis pacem, para bellum.

(#76) Horbal válasza daa-raa (#75) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Sztem aki kicsit is konyít a témához az vágja, hogy a csöves (ez de viccesen hangzik mindig röhögnöm kell) cuccok, nem a tiszta hangzás (bár ez is relatív) miatt jönnek be sokaknak, hanem pont azért mert van bennük egy adag pontatlanság amitől az ember számára kellemesebb, mint egy unásig pontos precíz tranyós cucc. (Hiszen a Mátrix óta tudjuk, hogy az emberi elme elveti a tökéletességet :) )

Én például nem vagyok egy csöves hifi imádó, de a japán erősítőknél sokkal jobban kedvelem az angol ill angol stílusú nyersebb hangzású erősítőket.

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#77) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Parasztvakítás. Ha annyira a hangzásra akartak volna menni, inkább raknak rá egy Xonart. Az azért valamivel többet ér, mint ez a csoda. Asus, te marketingzseni... :(

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#78) daa-raa válasza Horbal (#76) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez viszont paradoxon. A "hangzásbuzik" a torzításra élveznek...

Móci: Ha ténylegesen Envy24 akármi lenne rajta, akkor azt nem maradna el egy Xonar-tól rendes kiviteleztés esetén. De nem az van, szóval.

[ Szerkesztve ]

(#79) Horbal válasza daa-raa (#78) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez igaz, illetve ez sem teljesen, mert vannak (az én tapasztalatom szerint) a torzítás illetve műszaki paraméter buzik ők a számokban hisznek és vannak a "feeling" buzik nekik inkább az összesség számít amit sokszor alá sem lehet támasztani paraméterekkel... illetve őket inkább az érdekli, hogy az adott zenemű mennyire természetesen a valóságnak megfelelően szólal meg.

Másrészt ez az egész egy hatalmas vallás, egy vakteszten sztem az (állítólagos) audiofillek kb 70-80 százaléka simán elbukna, amikor két komponenst/kábelt/felvételt úgy kell összehasonlítani, hogy nem látják csak hallják.

Szal én azt mondom, hogy legyen mindenkinek egy jó kis közepes sztereója, hallgasson azon zenét, akár gépről is ha neki az megfelel (én is szoktam, igaz a vasam olyan halk, hogy ahhoz nagyon kell figyelni, hogy az bárkit zavarjon, és flac-ot hallgatok). Filmezéshez meg nemtom nekem nem bejövős az otthoni sok.egy, eddig még nagyon kevés helyen hallottam igazán mozi élményt adó berendezést...

(#80) daa-raa válasza Horbal (#79) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ez a "mennyire természetesen a valóságnak megfelelően szólal meg" egy másik érdekes kérdés. Egy digitális úton előállított hang / zene nem lesz természetes ha széttorzítja valaki elektroncsövekkel. Mert mi van ha a szerző pont fémes, nyers, hideg hangzásra törekedett?

(#81) Horbal válasza daa-raa (#80) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Nyilván akiket ez izgat fel azok nem a hülyére masterelt csoda felvételekre izgulnak... illetve nem ilyen jellegű zenéket hallgatnak... de tök jó, hogy erről beszélgetünk miközben egyikünk sem hisz benne... én is csak max el tudom fogadni de, ha tehetném sem lenne több millás rendszerem... én nem leszek ennek az egyháznak még csak híve sem nemhogy papja :D

(#82) Ijk válasza Horbal (#81) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Több millás rendszer... Ilyenkor már betegséggé válik az egész. Tipikusan azok képesek ennyit áldozni akik folyamatosan elégedetlenek. És szerintem nem olyan egyszerű, hogy bemegy megveszi a rendszert milliókért és kész. Mindig valamit cserélget, drágább hangfal, erősítő, végül a kábelekkel variálnak. Még képesek az egész házat is újra villanydrótozni. És akkor még nem beszéltünk arról mit áldoznak akusztikára.

(#83) PH-User

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gyerünk V.István! Ezen a 2.1-es rendszered 20x erősebben és 10x tisztábban fog szólni! :C
ASUS ismét alkotott... :U

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#84) Horbal válasza Ijk (#82) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Van benne valami, és sztem ezek az emberek soha nem is boldogok igazán, max pár pillanatig, aztán rájönnek (vagy rádumálják őket), hogy van még jobb is ennél vagy annál és már mennek is vásárolni...

Akusztika meg egy olyan dolog ami egy átlag (normális) ember/lakás esetében adott, alig vagy csak hatalmas ráfordítással módosítható/javítható. Kevés az olyan eset amikor a HIFI, Mozi külön szobát foglal, általában a lakótérben van, ami kapásból rontja az akusztikát...
Arról nem is beszélve, hogy sokx a szoba alakja/mérete nem engedi meg, hogy az adott berendezésből a maximumot ki lehessen hozni...

(#85) kem válasza PH-User (#83) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet ilyennel kéne hangosítanunk:D Csak benyomjuk a jól szól gombot, és minden megoldódik :C Mint az X-Fi Crystalizer funkciója :DDD

(#86) PH-User válasza kem (#85) üzenetére

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Alap. :DDD Lehet van még rajta ilyen - "Szétveri a fejed a basszus meg a magas" gomb is. :))

Ha szeretnél az apróhirdetésedhez egy kicsit részletesebb leírást kreálni, akkor keress fel privátban és ha időm engedi segítek. Több információ = Több érdeklődő = Több vevő?! Szerintem egy próbát megér!

(#87) fekeandras

fekeandras
(őstag)

Ánusz ... no comment.

(#88) kem válasza Horbal (#84) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A legtöbb embernek nem az a fontos, hogy úgy hallják a hangokat ahogy azok az életben megszólalnak, hanem, hogy "soundja" legyen a zenének, és kellemes hatást keltsen. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak agyonszínezett rendszereken hallgatnak eleve szar zenét, és azt hiszik,h értenek hozzá, mert különbséget tudnak tenni a közt, hogy mi esik jól nekik és mi nem.

Van egy mondat ami tökéletesen elárulja ha egy ember nem ért a hangtechnikához:
"úúú de jó a basszusa":D

#86 PH-User:

azaz :DDD
Aki meg hallja,h nem frankó az leizzad miközben a tulaj vigyorog,h vááá de álllat :W

[ Szerkesztve ]

(#89) Horbal válasza kem (#88) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez sem rossz:

"- Ez hány wattos hangfal?
-200
-Akkor ez biztos szépen szól!!!"

Vagy ez (ezt saját fülemmel hallottam):

"Beállítottam az akvalézert most jól szól!"

(#90) hétalvó

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

szerintem egy ember nem audiofil maximum igényes a zenehallgatásra, hogy mennyire igényes az a pénztárcáján múlik, de fő hogy szereti a zenét, a többi csak mellébeszélés.

a készülékeket szokás inkább kategorizálni, kompakt-hifi-audiofil-high end kb a sor.

gyúrunk vazze

(#91) varga911

varga911
(senior tag)

Soha nem értettem hogy hogy függhet össze a jó minőség egy integrált megoldással. Az alaplapon rengeteg a nagyfrekvenciás alkatrész ami akarva akaratlanul zajt kelt.

Aki olcsón akar jó hangot vegyen egy "szimpla" alaplapot plusz egy használt Audigy 2/4-et, vagy rendes X-Fi-t (teljes nyákos) 10-15e Ft között, és pénzben tuti ugyanott, ha nem alatta lesz, míg hangminőségben összehasonlíthatatlan a kettő. :K

Aki audiofil az úgysem gépen hallgat zenét. :DDD

(#92) nuke7 válasza Gergo88 (#36) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

ez komoly?!?! :W áu...

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#93) Ari18 válasza Gergo88 (#36) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

a haverod igen értelmes lehet ;] grat neki :))

(#94) detroitrw

detroitrw
(őstag)

aztajóeget
remélem ez csak fordítás :W :C

audiofül? :DDD egy ilyen integrált ****-tól? :DD
csak körberöhögtetik magukat :B

ha már audijófile akkor rakjanak bele ESS buffalóbille chipit, na az már hasít :U
maga a csip >60k

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#95) Ijk válasza varga911 (#91) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Az a poén, hogy aki megveszi ezt a lapot HTPC-be akár házimozira, akár sztereó hifire, vagy vesz egy külön hangkártyát, vagy külső DAC-ot használ, még egy nem audiofil rendszer esetében is.
Az igazi audiofil alaplapra nem tesznek semmilyen hangkeltőt:)

(#96) kem válasza Horbal (#89) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez se rossz:D

Én inkább azt szeretem ha különböző hangszerek bújnak elő innen-onnan, nem pedig azt ha a szomszédba kúszik át a basszus. Bár az is előfordul néha amikor feltekerem a hangerőt:D

Sokan azt sem értik, hogy nem minden rendszer jó mindenféle zenéhez.

(#97) Dr. Akula válasza kem (#96) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Még kész szerencse hogy itt mindenki olyan vájtfülű hogy kb. már az élőzene is szar, agyontorzított, mert ő azt "megérzi" az Erő rezdüléseiben... Biztos jó sznobnak lenni a semmire.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#98) kem válasza Dr. Akula (#97) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rám mondod, hogy sznob vagyok?

(#99) Horbal válasza Dr. Akula (#97) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Még kész szerencse, hogy így felhívtad a figyelmünket, most már tudom, hogy a mindent figyelembe véve 100-150K-s (használtan vásárolt) rendszerem már sznobnak számít... Eddig nem tudtam, hogy elvetemült-költekező-hifista-idióta-állat vagyok aki xarja a pénzt és vagyonokat költ erre a családja meg éhezik, köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, leöntöm benzinnel, felgyújtom és veszek egy mikrohifit, vagy egy sok pont egy lodzsiteket, egy ilyen alaplappal...

(#100) PH-User válasza varga911 (#91) üzenetére

PH-User
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyan alaplapot már nem kapsz, amin nincs integrált hangkártya, max. letiltani tudod. :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.