Direktben, pénzzel egészen biztosan nem fizetnek érte, az teljességgel ki van zárva (a hitelességét kockáztatná a lap, és ez egyik félnek sem érdeke). Meg mint mondottam ez egy sajtóanyag, körülbelül minden portálon ugyanígy fog kinézni a belőle közölt hír.
Ilyenkor sokszor ez az egyetlen forrás (új termék), így nem nagyon tudja a sajtó körüljárni a témát, vagyis két dolgot tehet: vagy leközli a hírt, amit abból az anyagból írt, amit kapott, vagy nem hallgat róla, vagy eseteg ömlesztve egy mondatban megemlíti. A lapnak és a gyártónak is jobb a nagyobb terjedelem, mert egyiknek olvasottságot, másiknak meg publicitást jelent, és még neked is jó, mert nem lenne most mit fikáznod, ha nem közlik. mert nem is tudnál róla. Amúgy az újságírók sem szeretik a nagyon csöpögős dolgokat, de ha csak ez van, akkor ezt közlik, mert valamit kell, különben azon fogsz zsörtölődni, hogy a "a PH! csak most ír róla, hiszen már ezer éve megjelent, három hete volt hír az XY oldalon" meg "csökken a szinvonal" meg hasonló közhelyek. PR-osnak sem jó ám lenni, itt van egy tök átlagos termék, amit nem te árazol be jó eséllyel, és érdekesnek kell feltüntetned, hogy megéri az árát, sokszor úgy, hogy nem is értesz hozzá (jó, hát ez nem szerencsés, de sokszor ez van). A mai magyar PR-osok (felsőbb szinten főleg) nem PR-t tanultak, de még csak nem is marketinget. Átnyergelt orvosok, szociológusok, újságírók, stb. mert anno ugye nem volt még marketing képzés sem nagyon, nemhogy PR... (ejtsd "péer", aki "píár"-nak mondja, az a politika világából jött - legalább is a PR-osok ezt mondják).
Csak azért írom ezt le, mert kezdünk 10 millió PRos/marketinges/újságíró országa lenni, és kezd elterjedni a "marketing-vérpisitke" hozzáállás, ami pont ezen a fórumon nagyon viccesen szánalmas. Szóval te is csak a felszínt karcolod, nem igazán látsz bele, de azt hiszed tudsz mindent (mert a marketing eccerűűű, há' mindenki ért hozzá, és minden marketinges hülye, és ez mind igaz a HR-esekre is, meg a rendőrökre, postásokra, stb.), és nagymellénnyel osztod az észt. Azt pedig könnyű, nagyon könnyű... (én elvégeztem egy Marketingkommunikáció szakirányt, és még így sem mondanám, hogy mennyire értek hozzá, pedig szerettem/értettem/jól sikerült... nem, nem a Fizess&Átmész Kommunikációs Főiskolán
)
[OFF]Bocs az offért, az alaplap pedig szerintem sem nagy durranás (aki HTPC-t épít annak úgyis van rendes erősítője, ergo szerintem elég a digit kimenet és nem kell a vakuljparaszt), és nem ezért írtam ezt az eszmefuttatást. Ebben az esetben nem mentegetném túlságosan az ASUS-t, inkább csak a PH! értelmetlen, alaptalan fikázását próbáltam megkérdőjelezni. Fikázzuk inkább valódi indokkal ![;]](/dl/s/v1.gif)
#53:
[I]"Mi lenne velünk nélkületek?"
már csak annyit, hogy nem magamra gondoltam azalatt, hogy a "műértők".
Hanem a pont előttem levő nem cinikus hangvételű postokra akartam utalni.
És igen. Mi lenne nélkülük.
A PH! számomra az itt levő tagok miatt tud hiteles maradni.[/I]
Nos igen, ezért is népszerű manapság a BTL marketing, a WOM, véleményvezérek megtalálása, szponzorálása/megfizetése. Mert ugye velük kapcsolatban fel se merül benned, hogy fizetnek nekik mi? Vagy attól mert egy jófej tunningost szponzorál mondjuk az MSI (csak példa, bármelyik cég lehetne), már a cég is rögtön jófej lesz, meg az arc is elmondja a fórumon (nem alaptalanul), hogy az MSI nem csak jófej, de szuper termékeket gyárt. Hát pont ez a szép benne, pedig annak sokkal nagyobb az esélye valljuk be, mert ő nem kockáztatja egész internetes lapbirodalmának hiteltelenné válását. És nem, ezt nem most találtam ki, Amerikában már középiskolákban is alkalmazta a Nike, ha nem is ennyire drasztikusan. És még olcsón kijönnek az egészből egy hatástalan nagy reklámkampányhoz képest. Ezért mondom, jó lenne néha kicsit gondolkodni...
[ Szerkesztve ]
VISTA = Very Insane Step Towards Armageddon