Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) Alchemist válasza tdd587 (#197) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Ja igen, a barátom kis digitális erősítője is sok vájtfülűt megdöbbentett, hogy szólhat ilyen jól még közepes hangdobozon is.
:D

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#202) Ical válasza Alchemist (#201) üzenetére

Ical
(újonc)

Sziasztok!

Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat, de abbahagytam kevés az építő jellegű megnyilvánulás.
Kis előzmény: én hifizek, az átlagnál komolyabb rendszerrel mivel a zene áll az életem középpontjában. Sok élőzenét van lehetőségem hallgatni, számomra ez a referencia. A fő műsorforrásom egy Michell Gyro Dec LP játszó LINN karral és BENZ hangszedővel. 2 éve kidobtam a DVD játszómat ezt használtam másodlagosan egy MX-3-as külső DAC-al CD hallgatásra is. HTPC építésre adtam a fejem egy Asus M2AVM HDMI alaplappal, 3800+ 35w-os procival, Samsung laptop HDD-vel. Nem vagyok egy PC guru, de a gépet sikerült zajtalanná tennem, ehhez számtalan kiegészítő kapható, de ezt itt mindenki tudja. Kizárólag sztereóban hallgatok zenét, a PC-t üveg, optikai kábellel kötöttem a DAC-hoz, ( a galvanikus elválasztás és jitter csökkentés stb.) az átvitt hang zajtalan, a minősége elérte a régi Panasonic XV-10-es DVD-vel kapott minőséget. Ez számomra nagyon pozitív élmény volt, elkezdtem beruházni hangkártyákra sorban, M-Audio Audiophil 192, E-MU1820, majd végül az ESI Juli@-nál kötöttem ki. Hangsúlyoznám mindnek csak a digitális kimenetét használtam, mivel a bennük lévő DAC és analóg áramkör meg sem közelíti az MX DAC minőségét. Ezzel az összeállítással már egy Pio 901- MX-3 párosítást is sikerült leköröznöm, valamint felbontásban egy MOON audiofil CD szintjét elérnem. Azért a MOON élethűségben és térleképezésben fényévekre elhúz, de nem véletlenül kerül 600e Ft-ba. A lényeg, hogy hifis körökben köztudott, hogy a tápszűrés legalább annyit hoz a konyhára, mint ha vennénk egy jobb készüléket, ez okból és a nagyobb integrált videó kártya, no meg a távirányító miatt vettem egy a fórum témáját, képező alaplapot. A tapasztalatom, hogy az alaplapba szerelt audió kör a sztereó RCA és a digitális optikai kimeneten valami egészen elképesztő minőséget nyújt (PC szinten)! Amit ígér az ASUS az nem csak marketing, legalább is sztereóban, az alaplap többcsatornás kepeségeiről, nem tudok nyilatkozni. Jelenleg az ESI hangkártya nélkül, ismerkedem a rendszerrel. A tér kinyílt, a zene levegős, a kórusművek szárnyalnak, ahogy kell, és emellett igazi súlya és természetessége van megszólalásnak. Végre hallani a hegedűk fa hangját, meglehet különböztetni egy Trevol James és egy Yamaha fuvolát, vagy könnyűzenében egy Tama és egy Pearl dobszerelést. A hangzás nem az a hatásvadász olcsó hifi hang amivel a PC hangkártyák 90 százaléka rendelkezik, hanem az élő zene hangzását idézi, azaz valóban még ha messze is van az audiofil-töl, de végre abba az irányba mutat. A két ünnep között beteszem, az ESI hangkártyát, nem ismerem az alaplap kapcsolási felépítését, de kíváncsi vagyok honnan kezdve kapja a szűrt tápot az audió kör, érvényesül-e a fejlesztés egy külső kártyán is. Szerintem az ASUS valami újat alkotott, jó irányba tapogatózik, mert hát hiába a csúcs hangkari, ha annyi szemét kerül az alapjelbe, csak legyen folytatás! Az általam tapasztaltak remélem, segítenek dönteni azoknak, akik a hang miatt szemeznek ezzel az alaplappal, még ha a leírt vélemény szubjektív is, amint az ízlésem, a hallgatott zene műfaja, a rendszer, és a szobaakusztikai is befolyásolt. És végezetül a rendszer többi eleme, amin zenét hallgatok a DAC után, biztos van akit ez is érdekel: Mark Levinson 38 előerősítő, Mark Levinson 331 végerősítő, Martin Logan Statikus hangsugárzók Audience Au24 XLR összekötő és hangsugárzó kábelek.

Üdv. Ical
és BUÉK

(#203) 0805 válasza Ical (#202) üzenetére

0805
(tag)

Csak megerösítenni tudom a leírtakat :).
Tökéletessen muzsikkál sztereóban :)

(#204) gombi01

gombi01
(újonc)

üdv!

szeretnék egy htpc gépet összerakni m4a785g htpc/rc lappal, van egy athlon 64 ada3800+ procim meg 1Giga RAM om hozzá.
arról kérdezném a hozzáértőket, hogy elég ez ahhoz, hogy komolyabb felbontású filmeket is megnézzek vele az integrál 4200es kártyával?
persze blueray filmhez majd kell optikai meghajtó is...

Robi

[ Szerkesztve ]

(#205) Zsolti23 válasza gombi01 (#204) üzenetére

Zsolti23
(újonc)

Hello simán élég. ilyen lapom van Athlon x2 245 procival a full hd mkv filmeket simán viszi.
http://prohardver.hu/tema/htpc_modding_videobol_erositobol_hifi_cuccokbol/hsz_1401-1450.html itt láthatod is a cuccost 1441. hsz-től.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.