Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#151) demagóg válasza Dr. Akula (#139) üzenetére

demagóg
(fanatikus tag)

Nem táblázatot vártam volna hanem tapasztalatot. Abban senki nem vitatkozott, hogy ezt az alaplapot nem lehet a hifivel egy lapon említeni. De ez az alaplap is ellátja feladatát ha a lánc többi tagja is kellően igénytelen. mp3-ra bőven jó. Elektronikus zenére szintén. Egy természetes tér hű visszaadásával már gondok lehetnek. Aki csak PC-n és hangkártyán hallgat (digitális) zenét annak addig jó amíg nem hallgat más forrást is, mert nincs viszonyítási alapja. 160 és 192kbit között nincs akkora különbség, de nem is ezen problémáztak itt. Utcán vagy háttérzenének tökéletes. Neked például abszolút hallásod van? Ha nem, akkor nem is hiszed, hogy valakinek attól még lehet? (Nekem nincs, de nem is hiányzik) Ugyanígy az is hihetetlen számodra, hogy van aki jobban érzékeli a reprodukált tér mélységét mint mások? Pedig ebben az mp3 nagyon gyenge. Nyílván csak annál a zenénél jön ki ahol van is szerepe és ha van viszonyítási alap (pl. összehasonlítás más hangforrással). Tuctuc zenénél mindegy.

-De ez hogy lehet? ... Tegnap még működött! ...

(#152) Gyuri27 válasza madgie (#149) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

[link] használtál volna ilyet :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#153) deicide válasza tdd587 (#150) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az erősítőhöz én is kácsa féle karvastagságú árnyékoltat használok, de nem gondoltam, hogy a CD is meghálálja az árnyékolt tápot.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#154) Dr. Akula válasza bteebi (#143) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én már láttam olyan beírást is (nem itt) akinek a cd se volt elég jó minőségű, mert digitális, éshát a batman füle ugye meghallja... Lassan kiderül hogy mindenki házhot hívja a zenészeket, és a cintányérra tapasztja a fülét, mert a levegő is ront a minőségen. Ha befingott a zenész, már azt is wunderbaumozni kell, nehogy ártson a minőségnek. :D

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#155) deicide válasza Dr. Akula (#154) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért a vájtfülű és a sznob között szerintem van pár árnyalatnyi különbség (legalábbis remélem, én ugyanis nem tartom magam sznobnak, de szeretem ha szépen szól a zene, ezért amiket szeretek, azt eredeti CD-n megveszem, de a többi általad írt dologra nem vagyok hajlandó... :DDD )

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#156) Dr. Akula válasza tdd587 (#144) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Sztem egy SB X-Fi kitűnően elég mind játékra, mind zenére. És itt nyilván nem a direkt szarul készített mp3-at krisztalájzerezésére gondolok, direkt bármit el lehet kúrni, ha bebaszva lépnek fel a zenészek, azon az analóg hificucc se fog segíteni. Arra jó az X-Fi hogy nem fog hozzárakni alapzajt, visszaadja ugyanazt mint ami belemegy, nem ront a kártya a minőségen. De már egy Audigy se rontott.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#157) tdd587 válasza deicide (#153) üzenetére

tdd587
(őstag)

Tapasztalatom szerint a futómű hálálja meg a legjobban a rendes tápot.

Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

(#158) Dr. Akula válasza tdd587 (#157) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

A kardántengely vagy a szilentblokk? :P

[ Szerkesztve ]

(#159) deicide válasza tdd587 (#157) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm, akkor hamarosan beruházok egyre.

(#160) CYBERIA válasza Dr. Akula (#156) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Ez egy szintig igaz is. De a zenehallgatásra alkalmasabb kártyák csak itt kezdődnek.

„nem ront a kártya a minőségen. De már egy Audigy se rontott.”
Ez vagy tájékozatlanság, vagy hazugság. Az Audigy-nél ott kezdődik a probléma, hogy NINCS 44,1 kHz-es DSP, sem DAC benne.

X-Fi -ről meg ajánlanám ezt: An Introduction To Sample Rate Conversion

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#161) Vikthor válasza Dr. Akula (#154) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

btw nem is hallana semmit a cintányéros, mert a levegő mint médium továbbítja ugye a hangot... ^^

~ Arcana ~

(#162) kem válasza zoltanz (#111) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A bakelitnek feelingje van meg külön hangzásvilága:)) Én is szeretem, de attól még nem szól jól. Pláne,h 16KHz környékén már elhasal a mutatvány. A felharmonikusok nélkül meg stereo hatás is elmegy rendesen.

(#163) tdd587 válasza Dr. Akula (#158) üzenetére

tdd587
(őstag)

Hehe, otthon meg mindig azzal jönnek, hogy olyan vastagok a kábelek, mint a fékcsövek...

kem:

Az LP nem bakelit ugye, hanem vinyl... amúgy én sem szeretem, illetve el sem tudom viselni a pattogását.

[ Szerkesztve ]

(#164) dabadab válasza tdd587 (#163) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Az LP nem bakelit"

A feher csoki meg se nem csoki, se nem feher, viszont igy hivjak :)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#165) daa-raa válasza dabadab (#164) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Tévesen.

Csak ugye a fehér csoki esetén ott van, hogy hasonlít a csokihoz. A bakelit viszont köszönő viszonyban sincs a vinyllel.

Si vis pacem, para bellum.

(#166) tdd587 válasza daa-raa (#165) üzenetére

tdd587
(őstag)

Ezt akartam mondani én is...

(#167) dabadab válasza daa-raa (#165) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem ha valamit hivnak valahogy, akkor annak a neve, ha valakit Kovacs Istvannak hivnak, akkor se allunk le etimologizalni, hogy de hat baromira rosszul hivjak igy, mert egyreszt nem kovacs, hanem tejesember, megkoszoruzva meg aztan vegkepp nincs.

[ Szerkesztve ]

(#168) Horbal

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Kedves Dr. Akula!

Már ne haragudj meg de téged csak sajnálni tudlak. Nagyon nagy kár és baj, hogy még nem volt szerencséd nemhogy High End de (a hszeidből ezt érzem) még átlagos HIFI rendszeren sem zenét hallgatnod. Neked és a hozzád hasonló elveket vallóknak, kötelezővé kellene tenni csak egy napot, pár órát arra, hogy hozzájussatok ehhez az élményhez akkor talán befejeznéd az igénytelenség terjesztését. Mert amit mondasz abból nekem csak ez jön le: 1xűen igénytelen vagy...

És nem kell több 100 ezrekben gondolkodni. Menj el valahova ahol van egy 10-15 éves Maratz, HK, Dennon, vagy akármilyen kommersz erősítő (kb 20-30K használtan) egy pár mondjuk JAMO hangfal (ilyen korú kell mert azóta elfelejtettek ők is hangfalat gyártani), vagy egy újabb Focal, BW, JBL olyan 60K/darab áron, meg egy épkézláb kommersz CD játszó, és hallgass meg azon egy CD-t. És aztán ha nem érzed, hogy ez egészen más, akkor így jártál...

Nem azon indult a vita, hogy hangkártya meg gépen zene, stb... hanem azon, hogy honnan veszik maguknak a bátorságot, hogy egy ilyen agyon integrált akármire ráfogják, hogy ez HIFI minőség... ez nyilvánvaló és felháborító hazugság és ennyi, kár ezt mentegetni. Persze akinek ez elég az vegye-vigye legyen boldog vele...

Mint már mondtam én is hallgatok gépről zenét, mert néha egyszerűbb...de igen flacot hallgatok és én digizem be nem mp3-ból mielőtt ezzel jönnél, és nincs 100K-s hangkártyám, csak egy xonarom, de az is ég és föld, viszont ha tényleg zenét akarok hallgatni, akkor előveszem a CD-t, és nem LP-t mert azt már macerásnak érzem...
De legalább arra törekszem, hogy ezen a "közepes" minőségen ne rontsak, ne adjam alább... ha ez neked batman meg sznob meg mittom én mi, akkor egy sznob batman vagyok...

[ Szerkesztve ]

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#169) daa-raa válasza dabadab (#167) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az LP-t a világon sehol sem hívják bakelitnek, csak nálunk. Minden normális helyen vinyl néven nevezik.

(#170) Horbal válasza daa-raa (#169) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne hasogassuk már a szőrt, igen vinylnek nevezik, de mindenki érti, hogy mire gondol ha bakelitet mond... nem akkora tragédia, csak pontatlan...

Semmit nem adnak ingyen, akinek semmily(j)e nincs mi a faxban higgyen? (Tankcsapda)

(#171) Dr. Akula válasza Horbal (#168) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

A cd nemjó, nem analóg, és az már nem májer a batman klubban.

Hallottam már páf hifibuzi cuccon zenét, azon kívül hogy jól feltekerték a hangerőt hogy a szomszéd is hallja, semmi különbség nem volt egy jó hangkártyán lejátszott mp3 zene és e közt. Ez van, ezek a tények.

(#172) CYBERIA válasza Dr. Akula (#171) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Ezek nem tények, ezek a te véleményeid. :((

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#173) audi100td válasza Dr. Akula (#171) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem gondolod, hogy szánalmas már a hadjáratod?! Szerintem így is sikerült hülyét csinálni magadból, nem kell még jobban fokozni. :U

[ Szerkesztve ]

(#174) Vikthor válasza Dr. Akula (#171) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

LOL, erre csak ennyit tudok hozzáfűzni.

~ Arcana ~

(#175) daa-raa válasza Horbal (#170) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

"Régi, rossz beidegződés." A lényegen nem változtat. Helytelen szóhasználat.

(#176) kem válasza Dr. Akula (#171) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha neked olyan haverjaid vannak akinek a hangos és a jól szol ugyanazt jelenti akkor már megértem,h miért vagy ennyire homály. Tök fölösleges itt lenned ha nem látsz be dolgokat meg nem fogadsz meg tanácsokat. Akkor inkább menjél biliárdozni a haverokkal vagy horgászni... Ha valamihez nem értesz, de kiállsz a baromságaid mellett, az azt jelenti, hogy elég nagy zűrzavar van a fejedben ami miatt össze-vissza locsogsz. Olvass valami regényt vagy beszélgess az öregekkel, rád férne...

(#177) Dr. Akula válasza audi100td (#173) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Szánalmas vagy.

(#178) Dr. Akula válasza kem (#176) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Egyszerűen csak nem vagyok olyan sznob mint te meg még pár szalonbatman. Nem fitymálom le a jót csak azért mert azzal lehet menőbbnek látszani. De nektek semmi se jó, csak a fikázás. LOL brigád.

(#179) kem válasza Dr. Akula (#178) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hülye vagy bammeg? Nem sznob vagyok, hanem hangtechnikai eszközökkel dolgozom sokat:Y Rohadtul nem mindegy...

szerk: hogy lehet valaki ennyire korlátolt? :W Én se pofázok bele pl. a linuxosok dolgába mert fikázzák az ATI drivereket... Ha Linuxhoz nem jó, akkor nem kezdem el őket osztani,h de sznobok vagytok meraz ATI istenkirány... :F

Ha nem értesz valamihez, akkor NE POFÁZZ BELE!

[ Szerkesztve ]

(#180) dabadab válasza daa-raa (#169) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Persze, mert a világon egyedül nálunk beszélnek magyarul. A farmert is csak nálunk hívják farmernek.

(#181) Dr. Akula válasza kem (#179) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én meg számítógépekkel foglalkozok, mégse képzelem magam John Carmacknak...

A személyeskedést meg most fejezed be, nem anyáddal beszélsz!

És ha annyira szarok a hangkártyák, mit keresel egy hangkártyás topikban?

[ Szerkesztve ]

(#182) dabadab válasza Dr. Akula (#181) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy kicsit nyugodj le.
Azzal egyutt, hogy van rengeteg kamuzas meg sznobsag meg bullshitteles az audiofilia teruleten, szoval ezzel egyutt a hangvisszaadasban valoban leteznek problemak: elsosorban es leginkabb a lanc legvegen, a hangfalaknal meg fulhallgatoknal, de mashol is, igy a hangkartyaknal is. Ezeknek a problemaknak egy jo reszet nemi penz elleneben meg lehet oldani (igenyes tervezes, jo minosegu, megfeleloen meretezett alkatreszek, arnyekolas, rendes DSP, ami nem csak fixen 48 kHz-es hangokat tud kezelni, ilyenek) es ebbol a szempontbol igenis lehet ketelkedni jelen termek eseten abban, hogy valoban olyan jo-e, mint ahogy allitjak.

Raadasul, ha visszaolvasod kem hozzaszolasait (akar azt, amit a bakelitrol irt), o nem igazan az az audiofil sznob, akire tenyleg ki lehet akadni, amikor omlik belole a hulyeseg.

(#183) kem válasza Dr. Akula (#181) üzenetére

kem
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezek szerint oda se figyelsz,h ki mit ír...
1: ez egy alaplap nem pedig hangkártya
2: simán lehet olyan hangkártyát venni ami normálisan szól, csak nem kell hinni a parasztvakításoknak meg a dilettánsoknak akik azt hiszik,h ha össze tudnak rakni egy gépet akkor informatikusok (nem célzás!). Ki kell próbálni. Ha tetszik meg kell venni, ha nem akkor nem. Aki nem hall különbséget, annak meg jó az integrál. Vagy az ilyen.

Anyámmal meg akkor besszélek így amikor a tiédet már elküldtem a .@.@'. .@..@'ra...

...ezennel elhagyom a topicot, nem vesztegetem tovább az időmet.

szerk:

dabadab:

Hagyjad, nem kíváncsi rá! A saját igazát akarja hallani, de már ő se tudja,h mi az:W

[ Szerkesztve ]

(#184) Dr. Akula válasza kem (#183) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ezek szerint még a témaindító cikket se olvasod el. Az alaplapon mégis mi az "audiofil", a tápfesz kondi?

Az X-Fi is egy nagyon jó hangkártya, bőven jobb hangminőséget közvetít mint amit utána leveszel a rákötött erősítőről, hangfalról.

Anyámmal meg akkor besszélek így amikor a tiédet már elküldtem a .@.@'. .@..@'ra...
Visszajött már a sarokról?

(#185) Dr. Akula válasza dabadab (#182) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ugyanazt a jó erősítőt, hangfalat egy normális hangkártyára kötve is meglepően jó minőségű hangzást lehet kapni, nem az 1000 Ft-os turkálós fejhallgatót + hangkártyát kell a milliós hificucchoz hasonlítani, mert ott nem a hangkártya miatt lesz szar a végtermék, hanem a turkálós füles miatt.

(#186) hétalvó válasza Dr. Akula (#185) üzenetére

hétalvó
(őstag)
LOGOUT blog

szanalmas

gyúrunk vazze

(#187) tdd587 válasza dabadab (#182) üzenetére

tdd587
(őstag)

"sznobsag meg bullshitteles"

Akkor lefordítom, hogy mivel találkozik a magamfajta szalonbatman (ez jó, ezt felírtam magamnak...)

Hifista sznob: sok pénzt költ valamire (hifitorony), ami másnak nem fontos. Ez másoknak fáj. Azt nem tudom miért, de nagyon fáj. Kitalálják, hogy csak menőzni kell. Éjjel a sötét szobában egy pár hangfallal aztán lehet sokat menőzni... azt hittem arra 7-es BMW-t szoktak venni a ház elé, arra nedvesednek a bugyik, nem a fotelre.

Népszerű audiofil bullshitek: például a jitter, amiről senki sem tudja, hogy mi az, ezért az nincs is. Ami nincs, az nem is hallható, aki hallja az meg hazudik, hiszen nincs is. Így lesz az audio CD leolvasása digitális (0 meg 1 van a lemezen aztán kész, nem?), digitális kábelre költeni merő parasztság (0 meg 1 megy át aztán kész, nem?), drága CD lejátszóra költeni baromság (a CD-t tökéletesen olvassa egy műanyag szar is, nem?), zavarszűrésre költeni (mit nem lehet leolvasni azon a vacak korongon, miközben 52x-es olvasó is van, nem?), hálózati kábelre (ez egy vodoo, hát digitális, tetszik érteni, 0 meg 1 aztán kész), drága DAC-ra (44.1kHz, gigabites LAN van manapság 5 forintért egy chipben, miről beszélünk egyáltalán?), futóműre (hát digitális ember, puffer + hibajavítás, aztán kész) és egyáltalán mindenre, hiszen az audio CD digitális, próbáld ki, leeippeled és mindig tök ugyanaz, nem? Ott a CRC, stimmel aztán ennyi, nem?

Akkor meg? Minden audiofil egy sznob barom, nincs miről vitatkozni, ezek a dolgok nem léteznek. Hiszen amiről nem tud az átlagember az nincs is.

Khmmm. Ja hogy ki lehet mérni? Ja hogy kapásból hétféle jitter van a digitális világban, amikkel foglalkozni kell? Ja hogy mérnökórák ezrei mennek el arra, hogy valamit kezdjenek azzal az elb.szott szabvánnyal, amit SPDIF néven vált szitokszóvá? Ja hogy az oszcilloszkóp nem olyan szép ábrát mutat, mint a tankönyvben? Ja hogy időzíteni kellene, órajelet kinyerni, szinkronizálni, ütemezni...? Ja hogy nem megy?

Nem, ez túl bonyolult, ezt a sony meg a philips rég megoldotta 30 éve, rajta is a matrica, hogy tökéletes hangzás. Na persze...

És akkor folytassam, hogy mi van a forrás után? Előfok? Végfok? Hangfalak? Ezekben mennyi mérnökóra van?

[ Szerkesztve ]

(#188) dabadab válasza tdd587 (#187) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem te a lonak pont a masik oldalan vagy, mint Akula doktor.

A hifista sznob rengeteg penzt kolt valamire, aminek a hangzasra elhanyagolhato vagy egyaltalan semmi hatasa sincs, ne adj' isten, meg ront is rajta, de eskuszik ra, mert draga.
A hifista sznob nem mer, hanem kijelenti, hogy a meresek ertelmetlenek, a vaktesztek hasznalhatatlanok, egyedul az o sajat es elvbaratai szubjektiv ertekitelete szamit.
A hifista sznob kijelenti, hogy a 320 kbs-es mp3 az olyan rettenetesen rossz, hogy barmikor megkulonbozteti az eredetito (aztan vakteszten nagyot koppan, de persze lsd fent).
A hifista sznobnak sok lovese nincs a technologiarol, viszont szeret elsutni innen-onnan osszeszedett feligazsagokat, elavult infomorzsakat meg jol hangzo baromsagokat (pl. az analog felvetelek vegetelen felbontasarol).

Szoval a hifista sznob pontosan azert irritalo, mint az altalad lefestett antihifista sznob: mert hulyesegeket beszel es a racionalis gondolkozast csuklobol elutasitja.

(Ja, a jitter meg erosen tullihegett, manapsag kb minden DAC sajat orajelgeneratorral dolgozik, innentol kezdve "a CD csak 0 meg 1" allitas teljesen igazza valik, ezen tulmenoen meg a CD elavult technologia, zenehallgatasra CD lejatszot venni nem egy tul jo otlet.)

[ Szerkesztve ]

(#189) tdd587 válasza dabadab (#188) üzenetére

tdd587
(őstag)

Örülök, ezek szerint nincsenek hifista sznob barátaim, az utóbbi egy évben egyik sem vett már semmit, pénze lett volna mindannyiunknak drágábbat venni.

A vakteszt érdekes dolog. Óvatosak szoktunk lenni. Én azt állítom, hogy otthon, a megszokott környezetben a legcsekélyebb változást is azonnal észreveszem. Napi sok óra rendszeres zenehallgatás mellett csúnya is lenne, ha nem ismerném a kedvenc zenéimet töviről hegyire.

Ha tesztelni megyünk, ott legalább fél-egy óra, mire megszokom az akusztikát (=hibákat), és egyáltalán el lehet kezdeni tesztelni valamit. Ha idegen a felvétel, akkor megint, ezért viszünk mindig magunkkal jól ismert, agyon hallgatott felvételeket, amin könnyen kiszúrom, ha nem jó valami.

Az mp3 valóban rossz, és azt is megmondom miért ismerni fel azonnal: a térinformáció hiánya miatt. De félre a bullshittel: egészen konkrétan onnan tudom, hogy mp3, hogy kétoldalas hangja van, mintha dual mono lenne. A lossless meg szépen leválik a hangfalról, azt nem onnan hallom, hanem úgy előttem szól (ahol ugye nincs is hangfal). Semmi bullshit, semmi találgatás.

A technológiáról valóban nagyon kevés lövése van bárkinek is. Engem rendszeresen megfognak olyan egyszerű kérdésekkel, aminek utána kell néznem. Hiába "ez" a hobbim, nem építek erősítőket, se hangfalat.

A hifista sznob egyébként szerintem egy idealizált alak, bár így hirtelen eszembe jutott valaki, szóval egyet már tudok. A legtöbben nagy összegeket költünk el olyanra, amit már hallunk, de nem feltétlenül értünk. A CD demagnetizálás egy tipikus példa volt: metallica fekete album betesz, jó kásás, sziszegős. Demagnetizál (előre röhögtünk, hogy ebből mi lesz...) aztán áll padlón elgurul, mert sokkal jobb lett. A linkelt cikkből nagyjából kiderül, hogy miért lett jobb a "de hiszen digitális" audio CD.

A jitter pedig.... hmmm. Te sem olvastad el a cikket. Tényleg érdemes. A "minden DAC sajat orajelgeneratorral dolgozik" árult el. A második oldalon vannak leírva ennek az anomáliái, és hogy mire találták ki, és hogy egyáltalán mit old meg. Nem sok mindent.

A CD tényleg elavult technológia, de akkor mit vegyek, ha zenét akarok hallgatni? Töltenék én stúdió minőségű (24bit/192kHz) FLAC-ot, ha lenne. Igen, azért fizetnék is, többet is, mint a túlárazott lemezekért.

[ Szerkesztve ]

(#190) dabadab válasza tdd587 (#189) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

De, elolvastam a cikket, a masik oldalon tobb megoldas is ott van arra, hogyan lehet teljesen megszuntetni ezeket a problemakat.

"Az mp3 valóban rossz"

A vaktesztek viszont nem ezt igazoljak. Mar az mp3/eredet megkulonboztetes is problemakat szokott okozni nagyobb bitrate-nel, annak eldontese meg, hogy melyik az eredeti, meg plane.
Lehet, hogy neked az atlagnal sokkal jobb hallasod van es tenyleg kiszurod ezt igy - meg az is lehet, hogy nem, lattam mar eleg varjut karon.

"A CD tényleg elavult technológia, de akkor mit vegyek, ha zenét akarok hallgatni?"

Vagy megveszed a CD-t, rippeled, aztan elrakod valahova porosodni, vagy a neten szerzel be vmi vesztesegmentest.

[ Szerkesztve ]

(#191) tdd587 válasza dabadab (#190) üzenetére

tdd587
(őstag)

Több megoldás? Azaz egyetértesz velem, hogy akkor ilyen terméket kell venni, ami ezeket a megoldásokat alkalmazza? Azaz wadia, meitner, linn, mark levinson, audionet... akkor ugye nem vagyok sznob, ha ilyen CD lejátszóm van otthon és nem volt olcsó?

Ha winyóról megy a zene, akkor is ott az SPDIF, tehát...?

Amúgy nincs az átlagnál jobb hallásom. Az átlagnál sokkal jobb hifim van (nem vagyok sznob, neeeeeem...) és megszoktam a jót. Így könnyű kiszúrni, hogy ha valami nem jó. A vakteszteken ismeretlen környezetben, ismeretlen hanganyagot mutatnak, szerintem ez a szívás. Volt egy ilyen cikk is valahol: pavarotti áriázott, aztán mp3 vagy nem? Ezen nem csodálokozom, hogy felsülnek az emberek. Csináld meg ugyanezt egy metallica számmal. (Illusztratív példa volt.)

[ Szerkesztve ]

(#192) KMT válasza tdd587 (#191) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

"Ha winyóról megy a zene, akkor is ott az SPDIF, tehát...?"

USB DAC?

dabadab:
Valljuk be, az hogy sokan elbuktak a vakteszteden, az nem csak azt jelenti, hogy sokan rossz fülűek. Az a tesztzene elég "részletszegény", ergo rossz választás volt.

(#171) Dr. Akula
Lol, ez kész.

Tudod, vannak olyan emberek, akik szerint a HD filmek sem jobbak a DVD-nél, neadjisten az avi-nál. Hát ezekre is rá kell hagyni... ;)

[ Szerkesztve ]

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#193) Horbal válasza tdd587 (#191) üzenetére

Horbal
(senior tag)
LOGOUT blog

Na ez az a kategória amit én már tuti nem vennék meg (mondjuk nem is tudnám :D ), annak ellenére, hogy persze elismerem a minőségét. Csak ezzel már úgy vagyok, hogy kár belém...

(#194) dabadab válasza tdd587 (#191) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"akkor ugye nem vagyok sznob, ha ilyen CD lejátszóm van otthon és nem volt olcsó?"

De, mert nem a lejatszonal, hanem a DAC-nal kell megoldani a jitter problemajat. :)

"Ha winyóról megy a zene, akkor is ott az SPDIF, tehát...?"

Tehat sikeresen elkerultuk az olvasasi hibakat, a CD surrogasat (meg a surrogtatashoz szukseges energiat is megsporoltuk), a lemezek cserelgeteset, a lemezek karcolodasat, nagyban egyszerusitettuk a biztonsagi mentes es sokszorositas kerdeset, valamint mivel ugyis SPDIF-en keresztul megy ki az adat egy normalis DAC-hoz, ezert a lejatszo hangminosegi problemait egycsapasra megoldottuk.

(#195) dabadab válasza KMT (#192) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem csak az en (bevalottan) egyszeru kis tesztem dobta ki ezt az eredmenyt, hanem minden altalam ismert vakteszt.

(#196) dabadab válasza tdd587 (#191) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"A vakteszteken ismeretlen környezetben, ismeretlen hanganyagot mutatnak"

Vaktesztet csinalhatsz a sajat, otthoni rendszereden, ismert zenekkel is.

(#197) tdd587 válasza dabadab (#196) üzenetére

tdd587
(őstag)

Azon viszont nem bukom meg, ez tuti.

A lejátszóhoz meg: felmerült már sokakban, hogy dobni kellene. Szerintem ez is olyan lesz, mint az az ellenállás, amikor először felmerült, hogy jók ezek a digitális erősítők. Nehéz volt megvállni a sok tíz kilós (80kg simán...) vas szörnyetegektől, de aztán nem volt mese, egy 3 kilós kis végfok lemosta a nagyokat, menniük kellett. Ugye, hogy nem vagyunk sznobok...?

[ Szerkesztve ]

(#198) CYBERIA válasza dabadab (#188) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

„A hifista sznob kijelenti, hogy a 320 kbs-es mp3 az olyan rettenetesen rossz, hogy barmikor megkulonbozteti az eredetito (aztan vakteszten nagyot koppan, de persze lsd fent).”

Az ilyen ember gyakoroljon még egy kicsit, vagy gondolkodjon el valami más hobbin.

(#199) nuke7 válasza CYBERIA (#198) üzenetére

nuke7
(őstag)
LOGOUT blog

hmm... hogy lehet egy egy szubjektív témárol ennyit vitatkozni..? :U
az asus marketingesei "kicsit" agresszívak, ez az alaplap pont annyira audiophil mint bármelyik másik. akik tényleg figyelnek erre, nem fogják ugyse megvenni ezt a lapot,
akik meg csak úgy vásárolnak mielőtt utánajárnának megérdemlik. pont.
és szerintem az is egy tanulság majdnem-végigolvasva a sok hozzászólást, hogy van akinek nincs különbség a hifi meg a számítógépes hangrendszerek között, van akinek van, van akinek meg még érzékenyebb az ízlése / füle az ilyen dolgokra...
az emberek különbözőek ez van. nem lehet mindenkit meggyőzni arról, hogy te hogy hallasz valamit... ez nem olyan mint a gravitáció. azt nem kell "ráerőltetni" senkire :)

Ingyen 2,5gb tárhely: http://db.tt/HbW8NW8D

(#200) tdd587 válasza nuke7 (#199) üzenetére

tdd587
(őstag)

Jaja. Probabilty is like gravity. You cannot negotiate with gravity...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.