Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) nLali

nLali
(fanatikus tag)

DTS-nek és a 10 csatornának mi köze van az abszolút halláshoz? Olcsójánosoknak jó lesz a Lodzsitek sok.1-hez :DDD

Szerk.: ha annyira csodálatosan bjutiful a hangja, akkor nem kéne legalább a DAC-ot megnevezni ? Ilyen lusta az ASUS ? Sztem +int a marketing csapat volt a leleményes :))

[ Szerkesztve ]

Meggyújtás előtt kell a cigarettát eltaposni. Sokkal hatékonyabb.

(#2) CYBERIA

CYBERIA
(senior tag)

„DTS hangélményt próbája előcsalogatni akár meglévő 2.1-es hangrendszerünkből is”

Sok szerencsét hozzá :DDD

Nyilván százszor jobb, mint a ma divatos „korszerű” integrált hangkártyák (zajgenerátor), de a minőség nem a tíz csatornánál kezdődik, hanem a sztereónál.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#3) devast válasza nLali (#1) üzenetére

devast
(őstag)

Valszeg valami gagyi csip van rajta, úgyszint valami olcsó dac-al megspékelve, mivel a termékleírásban 1 deka hasznos információ nincs az audió képességekről, csak marketingrizsa. Az én alaplapim is tudja a 192khz/24bit-et nagykaland...

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#4) daa-raa válasza devast (#3) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az ENVY HD akár a Via Envy24HT-t is feltételezheti. Valami Via chip van is a lapon, de az túl kicsi Envy24HT-nek, de még PT-nek is.

Si vis pacem, para bellum.

(#5) janos666 válasza nLali (#1) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A mostani X48 alaplapomra is rá van írva, hogy a hangchip tökéletes blu-ray lejátszáshoz is.
Igen, egész addig, hogy papíron 24 bites, 192Khz-es módot is tud, aztán persze a 16-bitre és 48Khz-re állított Audigy 4 mérföldekkel szebben szól, akár MP3, akár DTS@1,5, de még blu-ray LPCM hangok alatt is, végignézegettem pár perc erejéig 1-2 filmmel, mikor útban volt a hangkártya egy 2. VGA-nak, de inkább arról mondtam le, mint a hangkártyáról. (bár PCI-E slotom van szabadon egy X-finek, de már a VGA-k is változtak közben...)

(#6) orbano

orbano
(PH! félisten)

azt hittem valami komoly hangkártya belekerült... de nem. tényleg vicces, hogy magáról a hardverről nincs benne infó, csak pont az audiofileknek, és picit is hozzáértőknek teljesen haszontalan szarságok. ahogy írták előttem, a vájtfülü vérpistikéknek a teszkós 2.1 rendszerükhöz kiváló lesz, egy normál alaplap + egy jó hangkártya + erősítő + 2.0 hangfal áráért :)

A vér nem válik VAZZE!™ - Sony Vaio P31ZK/W netbook eladó!

(#7) nLali válasza devast (#3) üzenetére

nLali
(fanatikus tag)

Pedig az ASUS oda szokta írni, hogy VIA, vagy Realtek csip figyel rajta.Ha most még ezt a kettőt se merte odaírni, akkor lehet, hogy a Délhús Zrt szállít nekik :U

Meggyújtás előtt kell a cigarettát eltaposni. Sokkal hatékonyabb.

(#8) Balika911

Balika911
(PH! kedvence)

Hangzatosnak hangzatos, de tessék már elárulni, milyen chip van ezen a két csodán? :)

janos666:

Állítólag kijön rajta. De ez nem azért Audiofil, hanem például azért, mert tud DTS Surround Sensation UltraPC technológiát. :)
Egyre inkább kezdek belefáradni az ASUS baromságaiba.

[ Szerkesztve ]

(#9) janos666 válasza nLali (#7) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk, ha azon a HDMI porton kijön a 8 csatornás 24 bites 192Khz-es LPCM hang is, akkor mindegy is, a Tecsós hangcsip is megteszi, ha kapott HDMI 1.3 minősítést, oda nem kell már DAC, és HDMI-s erősítő esetén tényleg tökéletes hangzást nyújt.
Illetve ez még az SPDIF-re is igaz DTS esetén.
Csak analóg kimenetnél érdekes bármi más a papíron szereplő sávszél specifikáción túl, passthrough módnál mindegy. Ugyan olyan, mint ha USB-n, UTP-n, vagy bármi máson menne át az érintetlen jel későbbi dekódolásra.

[ Szerkesztve ]

(#10) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Na ekkora parasztvakítást is rég láttam már:) Aki ad magára külön hangkártyát vagy ha gazdag külső DAC-ot vesz. És ez még messze van az elvakult "audiofil"-től.

>Bérelhető hirdetési felület<

(#11) Balika911 válasza Ijk (#10) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Az audiofil hallgat egyáltalán gépről zenét? A high-tech mániákusról tudom, hogy nem, de az audiofilben nem vagyok biztos.

(#12) janos666 válasza Ijk (#10) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha az a HDMI csati, amit a képen látok 1.3-as, és tud 8x24/192 LPCM-et, és DTSHD, E-AC3 audio passthrough-t, akkor az erősítőd dekódere és DAC-e számít. Egy HDMI-n is jelet fogadni képes audio erősítő megléte nem lehetetlen egy komoly házimozinál, és akkor már nem is parasztvakítás. (Vagyis a featurelist az, mert azokból semmire sincs szükség. :DDD)

[ Szerkesztve ]

(#13) cain69

cain69
(őstag)

:W

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#14) Balika911 válasza janos666 (#12) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A HD passthrough tuti nem megy rajta, LPCM-ből is 44,1/16 a maximum. Amit írsz, arra a HDAV kártyák képesek. Auzenék is késztenek egyet, de azt hiszem az még nem kapható.

(#15) Kopi31415 válasza Balika911 (#11) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hacsak nem használja filmnézésre a gépét, mert LP-hez, CD-hez, DVD_A-hoz, SACD-hoz komplett rendszere van, azt tuti.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#16) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez most akkor jó lesz nekünk valamire? :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#17) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez igen. Egy újabb semmire se való Asus termék. Megy a marketing meg a sok maszlag azt aki kicsit is nem ért hozzá az meg is veszi, mert, hogy akkor ez jó. Ez igen, ez az Asus. :(((

"Asus mindent megtett ezért, így az alaplapon független tápcsatlakozók vannak az alacsonyabb elektronikus zaj miatt," << Mi van? :F

Szerk.: Értem én, hogy oldal szponzor és megmondják, hogy mit szeretnének látni a termék hírében, de így ebben a formában több a kára a dolognak, mint a haszna. Ha azt mondták volna, hogy: Figy pH! itt egy új lap ami egy kicsit jobb hangminőséget tud a társaihoz képest és ezt kéne leírni, akkor az teljesen korrekt. De az, hogy beállítják ezt a rakat névtelen cuccokból összeintegrált valamit hiper szuper hangzású lapnak, sok hangzatos szóval... ez nevetséges. Kb. olyan, mint az nV átnevezései.

[ Szerkesztve ]

Telefonon vagy mail-ben elérsz. Keresek Irodába olcsó mATX LGA775 DDR2-s integrált vga-s lapot!...who likes to go his own way, stay far away from the world..

(#18) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Először azt hittem vmi komoly :)

(#19) negyedes

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Mar vartam, hogy vlm brutal hangkartya kerul bele, de nem. :((

egy upgrade megold minden soft hibat

(#20) Atis707 válasza D.Orion (#17) üzenetére

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

X-fi-ken is előfordul, nem kell megijedni tőle.

Egyébként VIA logót látok a képen...bezzeg a P55-ös csúcslapjukra X-fi chip került, egy házi gyártmányú xonar-t rápakolhattak volna... :(( :U

(#21) TESCO-Zsömle válasza negyedes (#19) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pedig anno AOpen csinált alaplapra integrált csöves erősítőt... Na abból meghallgatnék egyet... ;]

Eladó: http://href.hu/x/bm7i - / / - "Szép-szép dolog a sok UP, meg fasza cucc komment, de abból nem lesz üzlet." DigitXT - / / - "Az igazság általában csak mentség a fantázia hiányára." Elim Garak - / / - Tilo Sawarez

(#22) negyedes válasza TESCO-Zsömle (#21) üzenetére

negyedes
(őstag)
LOGOUT blog

Gyaaaaa :Y , na az brutal.

egy upgrade megold minden soft hibat

(#23) tlac válasza TESCO-Zsömle (#21) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

tényleg, AOpen AX4B-533Tube
[link], [link], [link] :Y

(#24) Balika911 válasza Atis707 (#20) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A topicjába is írtam, hogy az nem X-Fi chip, hanem valószínű ADI gyártmány. Az X-Fi effekteket egy Creative szoftver emulálja. Egyébként a Xonaron sem saját chipet használnak, hanem C-Mediát.

(#25) nuke7 válasza TESCO-Zsömle (#21) üzenetére

nuke7
(senior tag)
LOGOUT blog

:)) az szép... én is :DD
egyébként:
"Az integrált Radeon HD 4200 videókártyát HDMI, RGB és DVI kimenettel van látták el," valami itt el van írva, érzésem szerint.

[ Szerkesztve ]

"Where is my fuckin' jacket?" "On the chair, right next to your regular one."

(#26) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Közben megtaláltam, mi az az eNVy HD... :P

Eladó: http://href.hu/x/bm7i - / / - "Szép-szép dolog a sok UP, meg fasza cucc komment, de abból nem lesz üzlet." DigitXT - / / - "Az igazság általában csak mentség a fantázia hiányára." Elim Garak - / / - Tilo Sawarez

(#27) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Az előző ilyen szériás lap is nagyon drága. Gondolom ez még drágább lesz. Így szvsz nem éri meg.

Minden hozzászólásom fikció, a valósággal való bármilyen hasonlóság csupán a véletlen műve. A-A Fanatic (:-) http://hu.gal6.com/invite.php?uid=ujpsb

(#28) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát gondolom az árcédula nagyon Asus lesz

Notebook javítás,Notebook alaplapjavítás smd szinten akár chipkészlet cserével.Vga kártya javítás csere VGA chip csere,Kijelzö csere javítás.Akku beszerzés eredeti és utángyártott is,tartozékok,alkatrészek beszerzése.

(#29) arty válasza janos666 (#12) üzenetére

arty
(senior tag)

a 785 chipset nem képes sokcsatornás LPCM-et kiadni HDMI-n, ezen kár is agyalni - sajnos :)

ez az ASUS termék egy vicc

[ Szerkesztve ]

(#30) malwy

malwy
(senior tag)
LOGOUT blog

PF ez úgy szar lesz, ahogy lesz (/van). Ugyanúgy használhatatlan lesz normális fülessel, mint az eddigiek.

"A hollók rajban repülnek, a sas egymagában."

(#31) MMIX válasza daa-raa (#4) üzenetére

MMIX
(senior tag)

A hangchip neve VT1718S

(#32) daa-raa válasza MMIX (#31) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Az bizony nem Envy24... Olyannyira, hogy a Via nem is tud róla.

[ Szerkesztve ]

(#33) Lewzke

Lewzke
(fanatikus tag)

Gondoltam valami spéci árnyékolást hozott létre az Asus a PCI-e és PCI foglalatoknak és mellékel hozzá egy Xonar Essence-t . Na úgy még lenne valami , de erre a lapra ne festessék már rá a Hi-Fi jelzőt . :(

[ Szerkesztve ]

(#34) TESCO-Zsömle válasza daa-raa (#32) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát, pedig...

(#35) arn válasza Balika911 (#11) üzenetére

arn
(őstag)

egyre inkabb... ha csak nem teljesen analogot hallgat.

http://project-brian.blogspot.com/

(#36) Gergo88

Gergo88
(fanatikus tag)

ettől függetlenül főleg az USA-ban meg Kanadában (persze más országokban is csak kisebb méretekben) vinni fogják mint a cukrot. ha rá van írva hát rá van írva. ez itt az asus, ők tudják mit csinálnak nem? ezt gondolja a legtöbb nem hozzá értő. meg hát a legtöbb ember nem tudja megkülönböztetni az mp3-at és az eredeti audio CD-t...

egyik haverom mp3-ból wavot csinált, kiírta audio CD-re és azt állította hogy az úgy sokkal jobban szól, neki tökéletes ez az alaplap

Basu gasu bakuhatsu busu basu gaido.

(#37) daa-raa válasza TESCO-Zsömle (#34) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Via oldalán egy betű sincs róla...

(#38) rii válasza D.Orion (#17) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

PR-cikk

a PH! hagyja, hogy átfollyon rajta a sz'r, csak fizessenek érte, és ezt tálalja azoknak, akiknek a klikkeléséből megél. Még szerencse, hogy műértők megírják ilynkor mindig a véleményüket ... :U

akárkivót'tevótá

(#39) Balika911 válasza arty (#29) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

A chipset nem, de a HD 4200 már igen. :)

arn: Ez meglepő válasz, másra számítottam.

rii:

Ezek csak hírek, a kapott / megszerzett anyagból dolgoznak, mint bármelyik másik oldal. Nincs ebben semmi rossz, tárgyi tévedés ne legyen benne. A teszteken van a lényeg. Amíg azok hozzák a színvonalat, addig egy szavunk sem lehet. :)

[ Szerkesztve ]

(#40) rii válasza Balika911 (#39) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

dehát ők is tudják, hogy ez egy nagy kalap kaka :D

akárkivót'tevótá

(#41) xT4ken

xT4ken
(kvázi-tag)

Soha se vettem ASUStol meg semmit es ugy nez ki hogy meg egy jo ideig nem is fogok. Nem lepodnek meg ha egyszer webkamerat integralnanak az deszkaikra :W

(#42) Balika911 válasza rii (#40) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Ha lesz teszt, akkor majd kiderül mit tud. Gyanítom semmi extrát. Az Asusnak inkább a lapjai fogyasztásán kellene ügyeskedne. :)

(#43) Hugo85 válasza rii (#38) üzenetére

Hugo85
(fanatikus tag)

És az is szerencse, hogy mindig minden egyes sajtóanyagból dolgozó hardverhírnél van valaki olyan mint Te, aki leírja pontosan ugyanezt. Mégegyszer, meg mégegyszer, és még sokszor. Még szerencse, hogy felnyitjátok a szemünket! Mi lenne velünk nélkületek? :U

Amúgy a "PR-cikk" egy nagyon közkedvelt tévedés, de nem létező megnevezés (az meg, hogy fizettek érte végképp vicces fikció), persze értem, amit mondani akarsz. Amúgy a véleményvezér létező kategória, és te ezen a lapon pl annak vagy tekinhető, tehát az, hogy te most itt - látatlanban - lefikázod a lapot, esetleg sokkal több negatívumot jelenthet nekik, mint a hír maga. (Nem, nem dolgozom az ASUSnak, és nem is vagyok ASUS fan, sőt egy TUSL2-C-n kívül még csak ASUS hardverem sincs, csak unalmas már ez a demagóg szöveg minden hírnél, még akkor is, ha a hírek is tudnak kretének lenni).

[ Szerkesztve ]

VISTA = Very Insane Step Towards Armageddon

(#44) TESCO-Zsömle válasza daa-raa (#37) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor törvénytelen gyerek... :DDD

(#45) Tomi_Sci válasza xT4ken (#41) üzenetére

Tomi_Sci
(senior tag)

Nah ja, és a camozáshoz be kéne nézni a gép oldalán, hogy lásson az integrált optika :D

Szerintem nem kéne temetni a dolgot, ha valami szolid árcédulát kap, a kisebb pénzű felhasználóknak jó lehet, akik nem rohannak rögtön fullos hangkarit venni bele. Na meg egy 5870et... A fejlesztőrészlegen dolgozók nem tehetnek róla hogy ilyen h*lye reklámmanagereket fogtak ki :D Szvsz...

(#46) Tomcat

Tomcat
(senior tag)

Szerintem ez az alaplap azzal a VIA chip-el nem állja meg a helyét. Nem hinném hogy ez a kiépítés audiofil lenne. Talán ha adnának hozzá egy külön Xonar kártyát. Persze akkor drágább lenne de volna miért ráírni hogy audiofil hangminőségű a cucc.

Tomcat

(#47) aram01

aram01
(PH! kedvence)

Azt hittem hogy valami komoly lap lesz :)

Neked az lenne a legelfogadhatóbb öngyilkossági mód, ha leugranál az egódról az IQ-dra.

(#48) MMIX

MMIX
(senior tag)

A neten külön kiemelték ezt a JRC 5532 OPAMP IC-t. Én átírtam ide hátha mond valamit a hozzáértőknek. Ha már egy páran hiányolták, hogy milyen áramkörök vannak rajta.

(#49) rii válasza Hugo85 (#43) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

szerintem meg az a "vicces fikció", hogy nem fizettek érte.
De ha így van, akkor külön szakbarbárság egy ilyen alaplapot összefüggésbe hozni az audiofilekkel, mint csoport.
(Nem ... nem vagyok az, és soha nem is akarok audiofil lenni, bár az eszközeim megvannak a belépő szintű sztereó cuccokhoz többszörösen is.)

akárkivót'tevótá

(#50) Victorio

Victorio
(lelkes újonc)

Tök mindegy milyen hangchip van rajta, mert a 785-ös már támogatja a HDMI 1.3-at.
Ezért ki tud adni a kimenetén 5.1 24/192-es LPCM hangsávot.

A 780-as még csak HDMI 1.2-t tudott. A koax meg az optika szintén szűk keresztmetszet, mert csak sztereóban tud 24/192-őt átvinni.

A dekódolást úgyis az erősítő fogja csinálni, a DTS Surround Sensation, meg az aranyozott RCA csatlakozók kellenek a fenének. Bár a grafikus equalizert mintázó passzív hűtőborda azért nagyon megfogott ;)

Részemről úgy látszik a 785-ös chipkészlettel végre tényleg eljött a HTPC építés ideje. Csak éppen egy harmadennyibe kerülő Gigabyte deszkával ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.