Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) TESCO-Zsömle

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Audiofil cuccra nem főbenjáró bőn a 3.5-ös fejhallgató-kimenet?

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

meglátjuk

(#1) TESCO-Zsömle Ez azért távol van az audiofiltől, ez egy belépő USB DAC, oda pedig jól jön a 3,5mm

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#3) Kov1024 válasza TESCO-Zsömle (#1) üzenetére

Kov1024
(HÁZIGAZDA)

Bennem is pontosan ez fogalmazódott meg. Kár érte... :(

(#4) zoli03

zoli03
(senior tag)

Jó drága, 170 USD-ért már van választék eBay-en.

(#5) dabadab válasza Kov1024 (#3) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt ugy mondod, mintha barkit az a veszely fenyegetne, hogy mondjuk egy ATH W sorozatu fuleshez akarna ezt hasznalni. :)

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#6) .mf válasza schawo (#2) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Igen, szerintem is csak belépő usb dac, a felhasznált ic-k talán még érdekesek lehetnek. Viszont ehhez képest kicsit vaskos az ára, az igazán audiofil jelzőt pedig kétlem.
(Talán nem is véletlen, hogy minden képen macek vannak ;] )

"Az vájtfülüek körében kifejezetten gyűlölt MP3 formátum"

Ha nekem ilyen szinten (számgép és ahhoz használt füles) elég a 256vbr vagy 320cbr, akkor már nem is lehetek vájtfülű? :N

(#7) macilaci78 válasza zoli03 (#4) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Na-na. Az eBay-es árakat ehhez az árszabáshoz ne hasonlítsuk!

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#8) zoli03 válasza macilaci78 (#7) üzenetére

zoli03
(senior tag)

Miért ne? Ezt is külföldről venné meg valaki, ha kell neki. Vagy itthon, de ahogy néztem, itt már 250 USD lenne.

(#9) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

A képeket elnézve a hangfal és a kábelezés többet ér, mint a kis Audioengine D1 USB DAC.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#10) tarczali

tarczali
(kvázi-tag)

Laptophoz nemrossz.. amugy tenyleg vannak mar jobb megoldasok.

" Maybe it's the thug in me "

(#11) Apika

Apika
(PH! addikt)

Erről megnéznék/meghallgatnék egy tesztet, hogy megéri-e az árát egy halandónak...

(#12) DEJVID válasza tarczali (#10) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolom hallottad már, azért vagy ennyire biztos.

Én vagyok a PH! királya.

(#13) TESCO-Zsömle válasza Kov1024 (#3) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor miért írtad bele a cikkbe, hogy audiofileknek?

DEJVID: A gépemben is jobb van. ;)

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#14) devast válasza DEJVID (#12) üzenetére

devast
(őstag)

Nyilvánvalóan 5V 500mA-ből meg lehet váltani a világot, ezért nem használ senki külső tápegységet, mindenki usb-ről szedi az áramot :U
Ez a cucc parasztvakítás 2.0, sajnos. Pedig az audioengine hangfalak nem rossz cuccok.
Fejhallgató erősítője tuti egy sima cmoy egy ne5532-vel. No offense, nem rossz opamp az, csak már sok jobb van nála. Bufferelni meg luxus a kimenetet.
Úgy néz ki náluk is beütött a válság és valamiből nagy pénzt kell csinálni gyorsan.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#15) Z10N

Z10N
(fanatikus tag)

Aphex Twin - Flim :)

EVERYTHiNG THAT HAS A BEGiNNiNG HAS AN END..

(#16) DEJVID válasza TESCO-Zsömle (#13) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt hallottad már?

devast: :( Legalább olvasnál bele az ezzel foglalkozó topikba, mielőtt ilyen kijelentésekkel dobálózol.

Én vagyok a PH! királya.

(#17) TESCO-Zsömle válasza DEJVID (#16) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, de utánaolvastam.

A Xonar-omon jobb motyó van.

(#18) Toncsi válasza devast (#14) üzenetére

Toncsi
(tag)

A HRT ms2+-t máris dobom ki a kukába, mert ez a szar is usb-ről szedi az ájjamot...

(#19) Mezga Aladár

Mezga Aladár
(tag)

Itt minden audiofil, ami nem integrált. :))

(#20) schawo válasza Toncsi (#18) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azon nincs fejhallgató erősítő, ami a legtöbb áramot kéri. Persze azért léteznek egész jó DAC erősítő kombók USB-ről, de azért nem ez a jellemző.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#21) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Mostanában minden ilyen túlárazott kütyü mellet MAC-ek tűnnek fel. :U

TRON addict

(#22) Amacs válasza radi8tor1 (#21) üzenetére

Amacs
(tag)

Amellett nem tűnik túlárazottnak semmi sem :P

(#23) kts88

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ebben van DC-DC átalakító is??Mert egy 5V elég karcsú egy műveleti erősítőnek. Bár rég használtam 5532-est azt hiszem az nem rail-to rail kialakítású.

(#24) anaqer válasza kts88 (#23) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Ezt néztem én is... tudtommal az 5532 földszimmetrikus tápot igényel, és abból is legeslegalább 3V-t, tehát itt valamit biztosan trükközni kellett :F

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#25) kts88 válasza anaqer (#24) üzenetére

kts88
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

texasnál minimumra +-5-öt írnak, de ők tudják:)

(#26) egoistus

egoistus
(kvázi-tag)

Ezek a cuccok jobbak e az általam használt megoldásnál illetve nem profi fülessel (sennheiser hd203) van-e értelme gondolkozni rajta egyáltalán.
Jelenleg alaplapi koax digit kimenetről megy egy sony házi-mozi erősítőre a jel onnan füles kimeneten megy a hang a fenti fülesre. Köszi előre is a választ. Esetleg kifejtve.

asse tom mi van sokszor, hát még most

(#27) devast válasza DEJVID (#16) üzenetére

devast
(őstag)

Ezt nézve dac-nak nem rossz.
Fejhallgató erősítőnek hívni erős túlzás.

@egoistus: hd203-al nincs. Ill ha ennyi pénzt jobb fejhallgatóra költesz, sokkal drámaibb lesz a változás.

[ Szerkesztve ]

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#28) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem, nem gondolja a cikkíró, hogy a 2. és 3. bekezdésben ismertetett számoktól lesz valami audiofil...

(#29) schawo válasza dezz (#28) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A varázsszámok varázsolnak. :)

(#30) zeg válasza dezz (#28) üzenetére

zeg
(senior tag)

Ha csak azon a pár számon múlna, az usb-s creative xfi surround kütyüm is audiofil lenne:)

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#31) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Azért az az ujjnyi vastag harisnyás USB kábel is odateszi magát... :U

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#32) ROBOTER válasza devast (#14) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Kiváncsi lennék egy vakteszten hányan tudnák az 5532/34-et megkülönböztetni valami korszerűbb típustól (senki).

(#33) schawo válasza ROBOTER (#32) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lennénk páran.

(#34) ROBOTER válasza schawo (#33) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Viccnek is rossz.

(#35) DEJVID válasza anaqer (#31) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

Mível a tápot is USB-ről kapja, valószínűleg nem mindegy.

Én vagyok a PH! királya.

(#36) Peak

Peak
(őstag)

azért beszarna pár "vájtfülű" ember is némelyik lefikázott integrált DAC hangjától, ha normálisan van beépítve, földelt házzal, stb.
szvsz méltatlanul vannak leszólva az integrált megoldások, holott az emberek 99%-nak még csak olyan külső erősítője vagy hangrendszere sincs, amin meghallaná a különbséget.

vakítás az egész :)

H/K AVR460 / RTi A7 / CSi A6 / RTi A3 / LG 47LD750 / InAkustik Referenz HDMI / Acer TM6594G - XBMC HTPC

(#37) Mezga Aladár válasza Peak (#36) üzenetére

Mezga Aladár
(tag)

:))

(#38) anaqer válasza DEJVID (#35) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Annak a fél ampernek ne lenne mindegy...? Hátttőőő... :N

(#39) dezz válasza ROBOTER (#34) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az okoskodás helyett inkább egyszer az életben menj el és hallgass meg pár valódi high-end rendszert... És tapasztald meg, mennyire meg lehet hallani, amiről úgy gondolod, hogy lehetetlen. :U

(#36) Peak: Az lehet, de a hétköznapi cuccokban erről nem beszélhetünk... (Remélem, a "normálisan van beépítve" alatt a DAC belső kialakítására gondolsz, mármint, normális tápolás, hidegítés, stb.) Így már egy átlagos hangrendszerrel is kijönnek különbségek. Arról nem beszélve, ha valaki nem hangszorókon hallgatja, hanem valamilyen normálisabb fejhallgatóval.

(#40) ROBOTER válasza dezz (#39) üzenetére

ROBOTER
(őstag)

Vallás ez, a legbutább az összes közül.

(#41) DEJVID válasza ROBOTER (#40) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

:'D

Én vagyok a PH! királya.

(#42) schawo válasza ROBOTER (#40) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor légy okos, és kerüld el messze. :U

[ Szerkesztve ]

(#44) dezz válasza ROBOTER (#40) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kb. mint ahogy annó egyesek ilyen butaságot állítottak, hogy nem lapos a föld, vagy hogy "pici lények" láthatók a mikroszkópban egy csepp vízben... Csak nehogy te is belenézz... :U

Hozzáteszem, oké, vannak, akik tényleg vallás szerűen csinálják. De attól még az egész nem vallás. Csak két fül kell hozzá, hogy erről megbizonyosodjunk...

[ Szerkesztve ]

(#46) anaqer válasza dezz (#44) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Bocs, de amivel most előjöttél, az irtózatosan nagy ferdítés. Komolyan párhuzamba vonnád a heliocentrikus világkép és a mikroorganizmusok létét azzal, hogy ki mi különbséget hall meg két OPA között... ? Úgy, hogy messze nem egy 741-szintű cuccról van szó? Ejnyemár.

(#47) schawo válasza anaqer (#46) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Amiről én nem tudok, az nem létezik." Ezen a szinten van hasonlóság.

(#48) anaqer válasza schawo (#47) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Ha eléggé akarod, bármi és bármi között lehet párhuzamokat találni. A mértéket fontos látni, mindenkor.

(#49) schawo válasza anaqer (#48) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az tény, hogy ez nem világrengető kérdés :)

(#50) dezz válasza anaqer (#46) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a heliocentrikus világképet és nem a mikroorganizmusok létét. Hanem azt, hogy valaki anélkül tagad valamit, ellentmondást nem tűrően, hogy megbizonyosodna a saját szemével (fülével), jó helyen áll-e a kérdésben. Ez a vaskalaposság és szerintem ilyen tekintetben áll a hasonlat.

Egy megfelelően jó láncban olyan kis dolgok is markáns, azaz kvázi bárki által jól hallható váltázást tudnak előidézni, hogy az ember nem is hinné. Illetve, a sok kicsi sokra meg elve is érvényesül.

Hatalmas tévedésben van (vagy megtévesztették!), aki pl. azt hiszi, hogy az audio high-end az ilyen leheletnyi, igaz-is-meg-nem-is távolságra van a hétköznapi hi-fitől. Kilométerek vannak a kettő között! És a kütyük és készülékek jóságának széles skálája.

Az is erőteljesen téved, aki azt hiszi, mindez csak sznobéria. Van benne sznobéria, nem mondom, sőt, vannak olyan területei a dolognak, ahol több a sznobéria, mint a technika, de hát ezen nem lehet csodálkozni. De az igazi "audiofilség" és az audio high-end mégis csak az zene minél teljesebb és hiányérzetmentesebb visszaadásáról szól, és normális esetben ez olyan jól sikerül, hogy az embernek "megáll az esze" és "kettéáll a füle".

A legszomorúbb az, hogy mindez jóval kedvezőbb áron is elérhető lenne, de egyszerűen nincs rá számottevő igény, hogy az átlag hi-finél kicsivel drágábban sokkal jobbat kapjon valaki, így inkább anyagot nem sajnálva még jobban gyártanak - jóval drágábban. Akinek igazán kell, az annyiért is megveszi. Az átlag hi-fi meg egyre gagyibb (tisztelet a kivételnek). Megjegyzem, van DIY mozgalom is (bár nincsenek minden kis titok és mesterfogás birtokában, amik elég sokat tudnak számítani).

(#47) schawo: Nem egészen. Egy dolog tudni/tudni vélni, és egy másik dolog megbizonyosodni, ill. megbizonyosodás nélkül tagadni.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.