Ide lett volna való igazán az Atom. Máshova halott ötlet 
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Ide lett volna való igazán az Atom. Máshova halott ötlet 
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
Netbookba meg tűrhető is . De lassan a pda procik többet tudnak 
-Mi ez? -Cike! -És ez? -Maac! -És emez? -Kota! -Kutya az nem lehet, az tilos! -Akko cike!

Jó ötlet
Most is ICH9R-en van a RAID5 tömböm, meg vagyok vele elégedve, de átrakhatnám egy NAS-ba a 4x1.5TB-ot (illetve simán tudnám még 2x1.5TB-al bővíteni is), mindezt kis fogyasztás mellett (a HDD-k max 6x6W, 4.3W az ICH9R, A D410 10W-ot eszik (max), azaz kb. 50W top fogyasztás, mindennel együtt)... Rá egy OpenSolaris, ZFS-el, dinamikus csíkozással... nyami (mondjuk az adatmentésnél szívnék egy kört, mire lementeném azt a pár TB-ot, ami most rajta van. Persze, ha Windows7 "lite" menne a gépre, akkor rögtön nem lenne ilyen gond se).
www.prohardver.hu - www.kttech.hu

már rég van Atomos NAS, asszem Qnap
[ Szerkesztve ]
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)
Van rá valami esély, hogy ebből piacra kerüljön alaplap is? Ahogyan most is van Intel Atom procival Intel meg ASUS lap is. Komolyan érdekelne, mert ennek az I/O vezérlője messze jobban tetszik, mint az NM10. Mondhatni, erre van szükségem.

Na egy ilyen alaplapot elfogadnék. Még egy ethernet azért ráférne..
Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!
Minek az? Routerbe/switchbe kell kötni, úgysem 1 gépet fog adattal kiszolgálni ez.

Épp hogy ez lenne a router 
Na igen, az más. Erre én is gondoltam, de azért félek ettől a megoldástól kicsit.

Miért?

ARM itt is erősen jelen van és jobb a fogyasztása.
Az atom mellett egyedül a x86 kompatibilitás szól, bár ez egyenlőre csak akkor érdekes ha valaki Windows Home Server-t szeretne a NAS-ra.
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

Minek a hangkodek NAS-ra? Majd kiabál ha tele a vinyó? ![;]](/dl/s/v1.gif)

Árulnak is ilyen ARM-os alaplapokat vagy csak készen lehet vásárolni teljes NAS-t?
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz
Hú, megtalálták, hova lehetne elsütni a maradékot? 
Milyennapvan?

Az Intel új generációs Pine Trail platformja már meghódította a netbookok és a nettopok piacát, így a friss Atom igazán sikeresnek mondható.
Nehéz volt nekik konkurens nélkül "meghódítani" a piacot. Semmi fejlesztés, a nép úgyis megveszi (köztük én is, mivel nincs alternatíva -igaz enyém nem Pine Trailes)
Asus 1215N, Samsung LE32C650, MOTROLA DEFY CM7 strapatelefon!!! Czollner @ F1: "Vitalij Petrov jön a zsigulival!":D:D:D

arm alapú megoldások vannak, beágyazott rendszerekhez. De ha jobban utána túrsz, akkor valószínűleg találsz jó párat, talán még szabvány mini-itx méretben is.
-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-