Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

OK. Akkor lehet kezdeni háromra... 1, 2, 3!
Jáááj szegény AMD! Jáááj szegény AMD! :D
(Bocs... :) )

(#2) juliabrilke válasza ddekany (#1) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Látom azért egy kis szurkolói múlt is van benned. :DDD

Az árlista elég jónak hangzik, de ettől az atom procitól még mindig nem tudok magamhoz térni. :C

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#3) Drizzt

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2 Watt. :Y:Y:Y

(#4) ZCoyote válasza ddekany (#1) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

..és jöjjön a következő: 1,2,3!

Reméljük, hogy az AMD kitalál valamit, hogy a verseny miatt Nekünk jobb legyen!

pfűű de unalmas

(egyébként tényleg brutál árú az atom)

[ Szerkesztve ]

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#5) Misi 007

Misi 007
(senior tag)

Kemény a 2Watt! :D
Nem gondoltam volna hogy ilyen jóáron fogják adni!
Persze kishazánkba az ára biztos a kétszerese lesz de még úgyis simán megéri...

(#6) Thomas1

Thomas1
(PH! addikt)

44$, 1,6 GHZ, HT, 2W ez nagyon-nagyon jól hangzik, általános felhasználású laptopba nagyszerű választás.
Már csak a teljesítményére vagyok kíváncsi.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/bl37

(#7) ddekany válasza Thomas1 (#6) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Hát azért ez meglehetősen lassú lenne egy mai laptopba... nem is laptopba szánják, főleg nem asztali gépbe. Az 1.6GHz-nél közel sem 1.6G-s Conroe-ra emlékeztető teljesítményre kell gondolni, az tuti. Ezt alacsony fogyasztásra és olcsó előállíthatóságra találták ki...

[ Szerkesztve ]

(#8) Thomas1 válasza ddekany (#7) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Nem bírna el egy Office, Adobe, net, mail kombóval? 1,6 GHz-en lassabb lenne, mint egy 1 GHz-es Via? Az is elég ezekre...

(#9) Bibby válasza ddekany (#7) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

EEE pc-be mennyire jó lenne már...

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#10) Male válasza Thomas1 (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig ezt az egy tesztet láttam róla: katt

OK, senki nem SuperPi-t fog rajta futtatni, de ha másban is így teljesít, akkor egy 750 MHz körüli CeleronM teljesítményét hozza majd.
Word, mail elmegy... net már gond lehet a sok flash-sel :(

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#11) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Ezt az atomot már egy nb hűtő is hidegen tartaná:Y
Kíváncsi leszek 4 év múlva mennyi lesz egy mai csúcsprocinak megfelelő cpu TDP-je.

Szeretnék egy 12" notit, amiben egy ilyen ksi proci van, oled kijelzővel, venti nélkül:)

Beginning is easy - Continuing is hard.

(#12) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Core 2 Duo ULV SU9400 = finom :)

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#13) Thomas1 válasza Male (#10) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Ez egyáltalán nem rossz teljesítmény, szerintem elég ez netre, még flash is elmegy rajta, persze nem kell egyszerre 30 oldalt megnyitni.
Sub-notiba, EEE PC-be, de akár kicsi asztali gépbe is megfelelne nekem. :C

ddekany: tudom, hogy nem vethető össze egy 1,6 GHz-es C2D-val, az lenne még az igazán nagy teljesítmény 2W-tal. :C :C

(#14) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

Core 2 Duo P9500 2,53 GHz 6 MB 1066 MHz 25 W 348 dollár, június

:Y

Brutál teljesítmény, és szinte minimális hűtés elég rá

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#15) Tankblock

Tankblock
(újonc)

Szerintem a 512k cache, és az egyzserű felépítés a magyarázat az árára. Azért az AMD-t se kell félteni remélem, meglesz a válasz majd :DD

'A világon csak két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.'' Albert Einstein

(#16) ddekany válasza Ijk (#11) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Ezt az atomot már egy nb hűtő is hidegen tartaná :Y"

2W-ra még csak olyan borda sem kell. A 386-osok fogyasztottak ilyesmit, és nem volt rajtuk semmilyen hűtő borda, a levegő csak simán a chip tokozássával érintkezett.

(#17) Shockwave12 válasza Thomas1 (#13) üzenetére

Shockwave12
(lelkes újonc)

akkor bizony megfog... ;)

Ennyi. Fexik.

http://www.trustedreviews.com/notebooks/news/2008/03/10/Eee-PC-To-See-Atom-Processors-Larger-Hard-Drives/p1
http://www.reghardware.co.uk/2008/03/10/asus_ceo_on_eee_future/

Atomot nekünk ! :D

[ Szerkesztve ]

(#18) Male válasza Thomas1 (#13) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most 600-on használom a PentiumM-es procit a notimban, és azért a flash megizzasztja rendesen... néha alig lehet görgetni az oldalakat (a prociterhelés 100%). Használható, de ha hozzászoktál a gyorsabb géphez, akkor néha nagyon idegesítő tud lenni.

30 oldal megnyitásához nem annyira proci kell, hanem inkább sok memória :)

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#19) Chaser válasza ddekany (#7) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát nem tudom, ha conroe magos, és ha jól veszem ki az, akkor olyan rossz nem lehet. Az én 420-as cerkám szinte ugyanez: 1.6Ghz, 512kb L2, csak az FSB-je nagyobb, 800mhz, poénból 1x meg akartam nézni, hány power dvd, vlc fekteti meg dvd-kkel, divx-ekkel, 30-nál meguntam és kiXeltem mindet, mert egyik se szaggatott.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#20) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Hali!

Vannak már infók arról, hogy az Atomnak mekkora lesz a teljesítménye?
Pl. VIA procikhoz képest?

Kösszi!

[ Szerkesztve ]

(#21) ddekany válasza Thomas1 (#8) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Nem bírna el egy Office, Adobe, net, mail kombóval?"

Egy Win95 + Office 97 + IE6-el tépne, az biztos. Vista + Office 2007 viszont már biztonyosan erősen döcögős lenne... és ugye, ki fog úgy kiadni normál lapotop-ot (tehát nem EEE-t), hogy az aktuális alkalmazások nem mennek rajta rendesen. :(

(#22) Thomas1 válasza Male (#18) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

A 30 oldal megnyitását flash oldalakra gondoltam, eltekintve a memóriaszükséglettől.
De mindegy, ha egy picit beakad, de cserébe megsokszorozza alaptop akksiidejét, akkor ez bőven elfogadható kompromisszum.
EEE Pc-be pont ideális, és amint látszik, lesz is benne.

ddekany: én megelégszem egy XP + Office 2003 kombóval és ezzel szerintem elég sokan vannak így. Vista nem létszükséglet.

[ Szerkesztve ]

(#23) Chaser válasza ddekany (#21) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Van ennek a procinak egy régebbi változata celeron 220 néven fut, külön nem árulják, csak 1 miniITX lappal 1ütt fixen. 1.2Ghz, 512kb L2, 533mhz FSB, szóval lassabb mint az atom, nem win95-tel tolják a srácok...

szerk: ha érdekel itt érdeklődhetsz a teljesítményéről

szerk2: ezt a visztát meg hagyjuk már, 2 magos kóróval, 2GB rammal hoztak be notit, hogy gyaluljam már le a visztát, mert qrva lassú...asztalinál se árt hozzá 4GB ram, meg egy gyorsabbacska hdd

[ Szerkesztve ]

(#24) ddekany válasza Chaser (#19) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"ha conroe magos, és ha jól veszem ki az"

Az kizárt.

"poénból 1x meg akartam nézni, hány power dvd, vlc fekteti meg dvd-kkel, divx-ekkel, 30-nál meguntam és kiXeltem mindet, mert egyik se szaggatott."

??? Attól már egy modern dual core CPU is berángatna szerintem... Gyanús az a kísérlet.

(#25) t72killer válasza ddekany (#21) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is ez a célközönség: pl egy okosabb PDA-ban mekkorát szakítana már:)) főleg, hogy a modern GPS-ek+3D-s térképek azért igénybeveszik a rendszert rendesen.

Mondjuk egy atom proci+az nvidia APX2500, és ott vagy, mint az 5 évvel ezelőtti csúcsgépek teljesítménye :C

A mobile quad ára viszont brutális:( Eddig nem volt divat mobilszegmensben az 1000$ még az extrém procik esetén se... A yonah sokkal-sokkal emberbarátibb áron+alacsonyabb fogyasztással érkezett :U

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#26) ddekany válasza Thomas1 (#22) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"ddekany: én megelégszem egy XP + Office 2003 kombóval és ezzel szerintem elég sokan vannak így. Vista nem létszükséglet."

Ez így van... csak épp mit fognak csinálni a vevők akkor, mikor nem lehet többé XP-t kapni. Mindig így nyomja át az MS az embereket az új cuccaira.

(#27) ddekany válasza t72killer (#25) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Nem is ez a célközönség: pl egy okosabb PDA-ban mekkorát szakítana már"

Igen, pont ezt mondom, hogy ne hegyezze rá senki magát, hogy majd ilyen lesz a laptopjában vagy az asztali gépben, mert aligha azokban lesz ez.

(#28) Chaser válasza ddekany (#24) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mért lenne kizárt?

Ha nem hised el, gyere nézd meg :P Jó mondjuk én is néztem nagyot:D

(#29) Male válasza Chaser (#19) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem ugyan az a kettő... a 420-as Celeronod sokkal gyorsabb, mint ez az "Atom". Attól, hogy az órajel és a cache méret megegyezik, még nem lesz ugyan az a kettő.

(#30) Male válasza Thomas1 (#22) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért annyira van intelligens a böngésző/flash, hogyha ki van takarva, akkor nem terheli a procit... hacsak nincs akkora monitorod, hogy kiférjen a 30 flash-es oldal egymás mellé ;]

Persze, ha akksiidő kell, akkor megérheti... teljesen jó ez az irány, csak az elszállt várakozások miatt írtam (ez nem egy Celeron E420 2W-os fogyasztással, ahogy sokan gondolják).

(#31) Thomas1 válasza ddekany (#26) üzenetére

Thomas1
(PH! addikt)

Akkor veszek laptopot OS nélkül, és túrok valahonnan egy XP-t. :)

És a 420-as Cel és ez az Atom valóban nem ugyanaz, elég sok mindent át kellett alakítani, hogy elérjék ezt a fogyasztást, ez pedig erősen a teljesítmény rovására ment, de azért maradt még benne szufla.

[ Szerkesztve ]

(#32) orbano

orbano
(PH! félisten)

szerintem nagyon jó kis proci lesz ez az atom. és nyilván nem arra találták ki hogy 30 weboldalt nyisson meg vele az ember :) mondjuk notiba inkább egy ULV meromot képzelek el az én igényeimnek...

A vér nem válik VAZZE!™

(#33) hunnylander válasza Male (#29) üzenetére

hunnylander
(őstag)

Majd egy tisztességes átfogó teszt után kiderül, hogyan is viszonyulnak egymáshoz.

According to the Super PI test result, the Atom at 1.6GHz is a little bit faster than the old Intel Pentium III-M “Tualatin” at 1.13GHz, but slower than the laptop-use Intel Celeron M “Dothan-512″ at 900MHz, utilized in the Asus Eee PC. However, Super PI is a single-threaded application, while the “Silverthorne” CPUs incorporate HyperThreading technology for improved performance of multi-threaded software.

www.HunnyF1.com

(#34) Male válasza hunnylander (#33) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyilván, addig csak tippelgetni lehet. Viszont hogy lassabb, az már most is biztos, lévén elhagytak pár dolgot. (A HT meglátjuk mennyit segít rajta.)

(#35) ddekany válasza Chaser (#28) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Mért lenne kizárt?"

Egyszerűen, ha vki csak egy kicsit konyít a CPU tervezéshez, ez evidens. Ez egy lényegesen más mag kell hogy legyen.

(#36) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Milyen jó páros lenne az új amd chip alapjárati 1W fogyasztásával, és ez az atom proci. :)

2 ceruzaellemről menne 3 napig. :DDD ;]

(#37) t72killer válasza ddekany (#35) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

főleg, hogy a core architekturájú legkisebb ULV-darab 5x annyit fogyaszt. nem hinném, hogy csak a cache-különbség és a 2. mag hiánya ilyen drasztikusan csökkentené az étvágyat...

#36: az is a cél. nem szándékozok 3db traktor-akksit + generátort cipelni a GPS mellé:DDD

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#38) antikomcsi válasza t72killer (#37) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Nem is kell cipelni, ezért van a bika-kocsi. :DDD ;]

(#39) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vajon a 4magos penryn lesz még, vagy már a nehalemek első fecskéje :F Lévén elvileg szeptemberben (=Q3) van a nehalemek szabadon eresztési dátuma...

(#40) Bundás22

Bundás22
(őstag)

az atom elfut passívan? mármint egy laptopban lehetséges lenne?
akkor még a venti áramfogyasztása is lejönne

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#41) Male válasza Bundás22 (#40) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2W... el kell hogy menjen.

(#42) csudri

csudri
(őstag)

Fel kell húzni 3 gigára a kis Atom-ot és már szalad is vele minden. Mondjuk akkor már lehet megeszik vagy 5W-ot. ;]

Vortex World Domination

(#43) Keldor papa válasza t72killer (#39) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az biztos, hogy Penryn lesz... QX9300 névvel meg főleg!
Nehalem inkább 2009 Q1 lesz.

(#44) gV válasza ddekany (#24) üzenetére

gV
(őstag)

itt a felépítése az Atomnak Conroenál és a Dothannál is gyengébb, de utobbival összehasonlitva már nem olyan vészes

[ Szerkesztve ]

(#45) Speed(R) válasza Bundás22 (#40) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért vicces, hogy egy átlag (0.25A+) 12es venti többet fogyaszt a prockónál :D
Megmondom őszintén, azért én ezt a 2Wos TPDt erős kétkedéssel fogadom :U

[ Szerkesztve ]

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#46) P.H. válasza gV (#44) üzenetére

P.H.
(senior tag)

"The 2-issue in-order design lessens the likelihood of being able to fill tons of execution units - so combining many functions into a single unit makes the most sense."

"On the software side, Intel does do a lot in the compiler world which can come in handy, especially with Silverthorne. In-order processors shift the complexity of scheduling from the CPU to the compiler, meaning that while Silverthorne can run all x86 binaries, applications should be compiled for it in order to attain optimal performance."

"Silverthorne is built far more modularly than Core 2 or any of Intel's previous mobile microprocessors; it is honestly built more like a GPU than a CPU. Only 9% of the chip uses custom logic, and the rest is built using standard Intel circuit libraries. The L2 cache, PLLs, data I/O, addressing I/O, and a few other elements are standard logic for two reasons: time to market and flexibility."

"Intel has been working on Silverthorne for 4 years now, so time to market was clearly not an issue for this first design - but for subsequent incarnations, it is."

Első gondolat: vajon mennyi köze van ennek a Larrabee-hez?

[ Szerkesztve ]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies

(#47) kisfurko válasza P.H. (#46) üzenetére

kisfurko
(fanatikus tag)

Hehe, nekem is ez jutott elsőre eszembe :))
De jobban belegondolva nem lehet, hiszen biztos más process-szel készül, meg egy agyonintegrált processzorba nem librarys mókázás lesz, szerintem.
Ez inkább amolyan személyre szabható SoC-os dolognak tűnik, mint az ARM.

(#48) kisfurko válasza t72killer (#25) üzenetére

kisfurko
(fanatikus tag)

PDA-ba ez a fogyasztás kicsit sok még...

(#49) P.H. válasza kisfurko (#47) üzenetére

P.H.
(senior tag)

Második gondolat: ez jelenleg inkább a radikálisan megváltoztatott software-es megközelítéseknek (in-order megint) készíti elő a talajt az x86 világban. :)

[ Szerkesztve ]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies

(#50) Bundás22 válasza Male (#41) üzenetére

Bundás22
(őstag)

az fasza lenne, hangtalan laptop odateszed a procihoz átfázott kacsóidat és átmelegíti, ha ez a jövő én is veszek 1et :C

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.