Nagyon baba. 
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
Nagyon baba. 
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Lehet rosszul emlékszem, de már mintha használt volna valaki Atomot NAS-hoz.
Ennek ellenére nagyon pofás kis darab, szép funkciólista, átlagon felüli ellátottság portokkal (d-sub, dupla e-sata, sok usb
), stb, de attól félek a többi hasonló géphez mérten lesz árazva... 
Addig marad nekünk a kevésbé szép és praktikus, de az árának töredékéért összeállítható házi megoldás 

Jajj de kellene egy ilyen... Ezeknek a hangjától viszont tartok. Ha már kiköhögtem egy NAS árát akkor legyen csendes, de elnézve ezeket a kis ventiket... 
twitter: MatrixfanLive

inkább legyen hangos mint lassó, de az atommal pörög mint atom ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

Nem hinném, hogy ne lehetne megoldani a melegedést halk módszerrel Csa a vinyók hűtéséről kell kb gondoskodni.
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

jonak tunik a kutyu nagyon, kivancsi leszek az arara. 
Nekem otthon egy RND2150 van, de nem artana ra +1 GIGA port.
De ezert meg nem cserelem le. 
Eladó fotós kiegészítők: http://href.hu/x/ccb4

Szerintem ahova ezt jellemzően szánták, nem hiszem hogy sokat számít a hang.
teccik nagyon
Mennyi lesz vajon? (általában mennyibe kerülnek az ilyen tudású cuccok?) 
HP Pavilion g6!

"képes risztásokat küldeni e-mailben"
Mi az a risztás?
Először azt hittem valami bacilus. 
[ Szerkesztve ]
''gyertyafényes kernelfordítás'' by SZTAKI
Egy mezei NAS, ami két HDD-t kezel RAID-ben, tud filemegosztani, ftpzni, torrentezni, multimédia és webszerverezni, esetleg nyomtatószerverként is működik általában 70 000 forintba kerül merevlemezek nélkül, vagyis annyiba mint egy komplett atomos minigép. Ezek a komolyabb NAS-ok, amikben akár atomos PC van garantáltan a többszörösébe kerülnek, szóval gazdag/kényelmeséknél megérik az árukat, otthonra olcsóbb egy használt gépet beállítani, vállalati szinten meg ennél komolyabb storage szervereket használnak, sokszor lényegesen olcsóbban, de legalább annyiszor lényegesen drágábban is 
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Őszintén szólva nem látom értelmét nagyobb fileoknál, ha sebesség is számít... igaz, itthon Gbit LAN-t építettem ki, de az ftp kiszolgáló 1.7-es dothan magos procija (ami ugye sokkal erősebb mint egy atom) se bír többet úgy 30-40Mbyte/sec-nél. Persze, egy 10 vagy 100Mbit vonalra adatközpontba elég, de erősebb vagy sávszélesség igányes irodai alkalmazásra nem hinném.
Azt se, hogy akárhogy képes lenne a vinyókról kihajtani a két Gbit port közül akár egyet is.

Vajon a szokásos integrált gpu-s északi híd van benne? 

Hát ez sem egy egyszerű hálózati tároló...

Nekem a sebesség másodlagos egy bizonyos minimum fölött. Egy 4 rekeszes NAS-ban a biztonságos raid 5 tárolást látom fontosnak. Ha tud egy 10-20 Mbyte/sec-et akkor az bőven elég. Nem a NAS-on fogok filmet vágni meg ilyesmi... Ezt sosem értettem otthonra mihez kell a nagy sebességű nas. Be lehet tenni két Velociraptort vagy SSD a gépbe és akkor megvan a tökéletes übergyors "Scratch Dsik" a munkához. 

pl ahhoz, hogy ne csak egyedül használhasd "megfelelő minimum sebességgel".

Egy otthoni vagy maximum pár fős irodába szánt NAS-t nem kell tömegkiszolgálás szempontjából "méretezni". Most komolyan nem elég ha egyszerre 5 Blu Ray filmet tud streamelni az otthoni hálózaton? Vagy játszunk "kinek gyorsabb a backup" játékot? 

Házi megoldáshoz milyen kicsi, olcsó konfigra és mit érdemes rakni?
Van valami egyszerűen grafikus felületről konfigurálható NAs-funkciókat ellátó SW?
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

atomos konfigot össze lehet rakni 50k-ból igényesen
nas programból biztosan van több is
hirtelen ezt találtam
[ Szerkesztve ]

Hoppá, ez nagyon érdekelne. Meg tudnál dobnmi valami infóval?

melyik része érdekel?

Az atomos konfig építése. Egy olcsó és halk ithoni szervert lehet kell majd építenem.

És ezt hogy képzeljem el?
Én nemrégiben készítettem egy adatszervert itthonra, de csak simán XP fut rajta, és windows networkon lehet elérni. Tulajdonképpen jó, csak sokszor idegesítően lassan vált könyvtárakat.
Egy ilyen FreeNAS-sal hogyan működne ez? Van benne olyan elem, ami lehetővé teszi a "live" böngészést a merevlemezen, helyben való futtatást, stb? Ilyen médiaszerver-szerűen. És ez egyébként OP-rendszer helyett van?

Ugynazt nyujtja nagyjabol, mint egy gyari NAS.
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Akkor a kérdésem a gyári NAS-ra is vonatkozik, mert absz. nem foglalkoztam még ezekkel. A gyári NAS-ra soha nem lesz pénzem, szoftveresről pedig itt hallok először. 

ez egy linux alapú oprendszer
[link]

BSD alapu...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Hm... szívesen megnéznék erről egy kis tesztet, ahol konfigurálják, hogyan képzeljem el. Szerintetek tud valami pluszt nyújtani egy XP-vel felszerelt géphez képest? (amire mondjuk telepítek egy FTP-szervert) Azon túl, hogy ahogy elnézem, kevés energiával is beéri, ez örvendetes. 
[ Szerkesztve ]

Ez direkt NAS-ra van hegyezve. Aztan majd eldontod, hogy maradsz a Win-nel, vagy hasznalod ezt.
Amugy feltelepiti az ember, aztan bongeszobol lehet rajta mindent allitani. Eleg jo, csak meg latszik rajta, hogy fejlesztes alatt
.

virtuális gépre is felrakhatod játszani vele
Köszi srácok, majd vmelyik nap lecsekkolom élesben ezt a freeNAS-t. 
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarsz szerelgetni, akkor a Wind Nettop is jó lehet. Meg ezek a mini ITX lapok belemennek ATX/micro ATX házakba is, ha több hely kell a merevlemezeknek.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!