Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) D@ni88

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A friss információk szerint a szintén LGA1160-as foglalatba illeszkedő, Havendale kódnevű, Intel GMA típusú grafikus vezérlővel rendelkező termékek premierje is 2010 elejére csúszik.

LGA1366os foglalat nem? :U

[ Szerkesztve ]

(#2) akosf válasza D@ni88 (#1) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is olyasmi rémlik hogy LGA-1156 vagy LGA-1160-as tokozása lesz...

(#3) Male válasza D@ni88 (#1) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, az a "nagytesó" foglalata.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#4) bteebi

bteebi
(senior tag)

Hát én megvárom, amíg átállnak a 32 nm-es gyártástechnológiára :) - vagy ezek már majd azzal fognak készülni (vagy csúszik az átállás is)? Ha jól tudom, akkor idén, talán Q3-ban esedékes az átállás kezdete, szóval ezek már "simán" készülhetnének 32 nm-en (ami persze az Intel-nek is jobb lenne, sőt igazából minden vásárlónak is).

Te is fiam, Bluetooth?

(#5) mcsabee

mcsabee
(senior tag)
LOGOUT blog

Még egy foglalat? Kezdem unni ezt az Intel féle foglalatosdit. Szinte minden procihoz új foglalat. Persze lehet ez kell ahhoz, hogy az AMD előtt végezzenek az eladásokban, de ha vaalaki hozzáértő kicsit kifejtené, hogy miért van erre szükség, annak nagyon örülnék :-).

Stay a while and listen...

(#6) Abu85 válasza mcsabee (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mármint, az új foglalatra? Nincs szükség ... csak lesz. :D
De igazából azzal sem lennél kisegítve, ha LGA1366-os lenne, mert mindenképp kell az új lap a Bloomfield mellé. Ezek a Lynnfield, Havendale procik nem tartalmaznak QPI-t. DMI-n keresztül kommunikálnak a chipsettel.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) grabber válasza mcsabee (#5) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Már egyre többen utáljuk emiatt az Intelt.Azért van szükség,mert akkor több pénzt lehet keresni.Ráadásul a válság idején jól jön neki az a plusz is.

Fogyasztás terén lehetne már valamit faragni abból a 95 TDP-ből.

[ Szerkesztve ]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#8) D@ni88 válasza mcsabee (#5) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt nem értem hoyg ha valaki először vesz majd egy i5-öt majd vált i7re akkor majd új alaplapot kell venni?:D
nehogy már :( :( :(
ez maga a kib@szás :W
akkor mért nem lehet úgy megcsinálni, hogy megcsinálják az 1160ast és "fake" lábakat tesznek rá, csak hogy passzoljon. vagy egyszerűen kibővítik a cpu nyákját hogy belemenjen a foglalatba, és csak 1160lábon kommunikál.

[ Szerkesztve ]

(#9) Szlovi

Szlovi
(senior tag)

Az nem baj,ha nem kell rá olyan nagy és nehéz hűtő,mint anno a Prescott/Smithfield procikra. A kétmagosok fogyasztására leszek kíváncsi,jó lenne ha 45W körüli TDP-je lenne.
Viszont számomra csalódás a 4 magosok magas fogyasztása:(

Nem kaphatsz meg mindent! Hova tennéd?

(#10) akosf válasza D@ni88 (#8) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Intelnél feltételezik hogy csak kevesen akarnak majd i5-ről i7-re váltani. Viszont egy olcsóbb foglalattal árban versenyképesebb terméket tudnak piacra dobni.

szerk.: Tkp. miért is nem rögtön 8192 lábú foglalattal jönnek ki? Akkor tíz évre le lenne tudva a foglalattal a gond. ;)

[ Szerkesztve ]

(#11) Szlovi válasza Abu85 (#6) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

Ez piszkál engem,hogy nem QPI-n komunikál,hanem DMI-n!
A DMI lesz olyan gyors,mint az AMD Hyper Transport 2-je?

(#12) Abu85 válasza akosf (#10) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy rohadt jó a Core 2 Quad teljesítménye. Teljesen felesleges váltani. Akinek meg AMD-s lapja van az vesz Phenom 2-őt.
Szar lesz az Intelnek a válságban. Nem feleslegesek ezek a procik, csak ennél sokkal több kell, hogy a nagy többség a váltás mellett döntsön.

Szlovi: Számít ez valamit az asztali rendszereknél? Igazából a HT és a QPI tök felesleges Phenomokba és a Core i7-be.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) Integra

Integra
(Jómunkásember)

azt hiszem, tökéletes lesz nekem egy utolsó szériás c2duo vagy quad cpu:)

(#14) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jól látom, hogy ebben a két mag mellett van a VGA vezérlő, a PCI-Express vezérlő és a memóriavezérlő is? Ezek szerint a processzor mellett nem lesz sem északi, sem déli híd? Akkor az alaplap csak a drótozás miatt kell? Nem semmi.
A foglalatosdinak akkor lenne értelme ha minden lappal egy chipsetet is eladna az intel, de itt úgy látom nem az a helyzet. Akkor végképp nem tudom mi értelme a foglalatokkal variálni...

Szerk: közben leesett hogy miért nem lehet ezt a procit a régi C2D/C2Q/i7 lapjaiba tenni. Mert azokban nem volt sem mem.vezérlő, sem VGA vezérlő, így fel sincs készítve a lap fizikailag ezekre a proci által ellátott funkciókra.

[ Szerkesztve ]

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#15) D@ni88 válasza akosf (#10) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

aha, de mért érzem én úgy hogy ezek az i5ös lapok nem 25ezerről fognak indulni :D
szval tökmind1, úgy is meglesz az ára.... csak hát az i7nél tudnak ezen inkább kaszáánli.
Nem az a cél hogy az i5öt olcsóbban adják (mert annak egy átlag kezdő ára lesz), hanem az i7en akarnak többet keresni, és lesz mire ráfogni hogy drágább :)

de ilyenre se volt példa, egy architektúrát 2 foglalatban tálalni :D

(#16) Szlovi válasza D@ni88 (#15) üzenetére

Szlovi
(senior tag)

De igen,volt már rá példa:AMD Socket 754/939 :K

(#17) Muton válasza simonzé (#14) üzenetére

Muton
(őstag)
LOGOUT blog

déli híd biztos h kell: hang, i/o cuccok, lan, stb

"Sajnalos" - ??? O_o >> ^_^

(#18) v.tom válasza Abu85 (#12) üzenetére

v.tom
(őstag)

Miért felesleges a HT és a QPI?

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#19) D@ni88 válasza Szlovi (#16) üzenetére

D@ni88
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát de úgy értve hogy a 754 volt az előző, és 939 az új, de itt ugyan azt a procikat is kiadták nem?
szval pl az 3200+ volt 754re is meg 939re is, és ez mind azért volt jó, mert nem kellett csak proci miatt lapot venni.
Most az intelnél fordítva van.
Mondjuk mg értem hogy belső memvezérlő meg minden. de hogy az alsóbb kategóriát külön foglalatba, meg a felsőt külön foglalatba...
Ennek az lesz úgy is a vége hogy ugyan olyan árban lesz majd egy 1160as foglalatos lap mint egy p35 vagy p45, ez okés. Szval nem az lesz olcsóbb, hanem az 1366os foglalatos lap lesz drágább. Szval így nem pénzt spórolnak majd az embernek, hanem inkább maguknak hoznak több hasznot...
Szval az a gondom összegezve, hogy nem az elérhető árú lapok lesznek olcsóbbak, hanem a felsőkateróiás lesz drágább!!! csak eddig meg tehette az ember, hogy megvette az olcsóbbat, majd amikor a drágábbnak lement az ára megvette azt. Na itt most majd új lapot is kell hozzá venni.

(#20) akosf válasza D@ni88 (#15) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Nem az a cél hogy az i5öt olcsóbban adják (mert annak egy átlag kezdő ára lesz), hanem az i7en akarnak többet keresni, és lesz mire ráfogni hogy drágább "

Az Intel jelenleg is baromi keveset kaszál az i7-en, mivel nagyon keveset adnak el belőle. Kétlem hogy ezen akarnának még többet keresni. A legnagyobb volumenben a "jó öreg" C2D procik kelnek el, viszont ezeknek ütött az órájuk ( Intel féle tik-tak ), úgyhogy jönnek az i5-ösök. Ez lesz az mainstream, vagyis amiből jön a bevétel nagyrésze...

(#21) akosf válasza Szlovi (#16) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sőt, a 754 és 939 mellé még oda lehet venni a 940, 1207 és AM2 foglalatokat is. Mindegyikhez van K8 magos processzor...

(#22) Zin

Zin
(senior tag)

Mondjuk a core i7 telleg sokat eszik.Valszeg kihagyom!
Core i5 meg nem lesz sokkal szarabb szal az jo valasztas lesz jovore majd!

Powered by:S2

(#23) Abu85 válasza v.tom (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert az asztali rendszerek nem használják ki.

(#24) Henkei válasza akosf (#21) üzenetére

Henkei
(tag)

Ez a hasonlitgatas igy erosen santit. Az AM2 es a 1207 foglalatokba belemegy a K10, K10.5 is. A 1207be meg a 6 magos is szaladni fog.

[ Szerkesztve ]

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#25) tcp válasza Abu85 (#23) üzenetére

tcp
(tag)

az asztali rendszerek már egy quadot, sőt egy E8XXX-es C2D-t is ritkán/soha használnak ki, a vásárlók 99%-nak a 4 mag is felesleges, mégis örömmel veszik az emberek.

Mivel a szintetikus tesztek ki fogják használni, a vásárlók jó része pedig imádja, hogy "hűűű, ez 10 ponttal többet tud, mint amaz", és ez döntő szempont a vásárlásban.

(#26) fLeSs válasza Zin (#22) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

attól függ, hogy mihez képest: [link]

(#27) schwanz válasza Szlovi (#16) üzenetére

schwanz
(kvázi-tag)

Legalább ők tanultak belőle :D

Szvázi tag

(#28) julius666 válasza tcp (#25) üzenetére

julius666
(őstag)

És? Örülj neki! Mert így te, aki kihasználod, olcsóbban kapod, ha meg nem használod ki, akkor egy gyengébb - még olcsóbb - konfigot veszel magadnak, mert értesz hozzá.
Mi IT-buzik a vásárlók informatikai hozzá nem értéséből jól jövünk ki, virnyogás helyett kussolj és élvezd :DDD

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#29) akosf válasza Henkei (#24) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"de ilyenre se volt példa, egy architektúrát 2 foglalatban tálalni"

"De igen,volt már rá példa:AMD Socket 754/939 "

"Sőt, a 754 és 939 mellé még oda lehet venni a 940, 1207 és AM2 foglalatokat is. Mindegyikhez van K8 magos processzor..."

"Ez a hasonlitgatas igy erosen santit. Az AM2 es a 1207 foglalatokba belemegy a K10, K10.5 is. A 1207be meg a 6 magos is szaladni fog."

Valamit félre érthettél. Attól hogy a K10 is menni fog az AM2 és 1207-es foglalatokban, a K8 mint architektúra jelen marad/volt ezekben is.

(#30) tcp válasza julius666 (#28) üzenetére

tcp
(tag)

ne nekem magyarázd, én egyetértek veled, de a kolléga vetette fel, hogy minek a HT, meg a többi feature egy desktop gépbe

(#31) Keldor papa válasza simonzé (#14) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lesz mind a kettő. P55/X55 és ICH10 vagy 11 talán... (igen lesz X55 is úgy néz ki, de hogy ez mivel lesz másabb nem tudom...sőt P57-ről is olvastam már valahol:D Intel megint egyre szemetebb)

[ Szerkesztve ]

(#32) BalaNce87

BalaNce87
(PH! addikt)

én a sandy bridge kódnevű cuccokra lennék már kíváncsi. Habár az még messze van... :) Nem tudom milyen lesz ez az i5 de az i7 se nagyon nyűgözött le, főleg így, hogy egy vagyon összeállítani egy ilyen konfigot. Ezt a taktikát se értem, hogy miért jó előbb kijönni a csúccsal és utána a mainstreammel :N
Szerintem abban lehetne újat mutatni ha kevesebb energiát zabálnának, de ahogyan hallom nem ment ez nekik az i7-el.
Plusz egy kérdés, h kinek fogja megérni a váltás. Persze abból kindulva, h logikus döntést hoznak az emberek. Ami persze nem igazán jellemző. :K

Szerk.:Milyen jó lenne ha minden kompatibilis lenne mindennel:D:D:D De hát akkor hol a biznisz? ;)

[ Szerkesztve ]

(#33) Balika911 válasza Keldor papa (#31) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Mi lesz az északi hídban? Eddig úgy tudtam, hogy a memóriavezérlő, mert azt nem integrálják a Lynnfield-be. De az ábrán meg az látszik, hogy igen. Hogy is van ez? :)

Egyébként szimpatikus CPU, a Core i7-et otthoni felhasználásra amolyan "jó, de minek" (zsiráf) kategóriásnak érzem.

[ Szerkesztve ]

(#34) Keldor papa válasza Balika911 (#33) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó kérdés... mondjuk annyira messze van még a Lynnfield (szeptember), hogy semmi biztosat nem tudni még. Az is lehet, hogy még csúszni is fog. Core i7-el csak az a bajom, hogy írtó drága... a 920-as CPU még annyira nem is, de az alaplapok 50 felett vannak, normálisabbak 70k, vesz annyiért alaplapot a kukim... a ram árak elmennek, bár nem szivesen vennék Kingmax-ot megmondom őszintén...

Phenom 2-es rendszer sokkal jobban izgat. Játékban veri is a Deneb a Bloomfield-et, szóval...

(#35) Balika911 válasza Keldor papa (#34) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Számomra ez a 3 csatornás memóriavezérlő nem illik a képbe. Kb. mint a 3 magos CPU. Az alaplapok is nagyon buták azzal a 6 foglalattal. No meg drágák, s nem éreznék lényeges teljesítménybeli különbséget.
Szóval nekem sehogy sem tetszik, valahogy olyan kis béna kényszermegoldásnak tűnik. Mintha nagyon durvát akartak volna, de félúton elakadtak vele. Tudom persze, hogy ez marhaság, de legbelül mégis így tekintek az i7-re. :)

A Phenom II nekem is tetszik, de hogy verné a Bloomfield-et játékban? Ez meglepő, azt hiszem át is nézek a topicjába. :)

(#36) bartucc válasza Balika911 (#35) üzenetére

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egyetértek, a C2d egyenlőre elég, ez már felesleges és értelemetlennek tűnik jelenleg:(

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#37) Keldor papa válasza Balika911 (#35) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hírtelen ezt találtam. Bár olvastam jobb Phenom II tesztet is már valahol, ahol végig az nyert... mindenesetre itt is vannak helyek, ahol jobb az AMD, MOD: sőt ha azonos órajelet nézek, akkor végig jobb az AMD!

[ Szerkesztve ]

(#38) SzlobiG válasza Keldor papa (#37) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Itt egy jó átfogó teszt róluk.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#39) Balika911 válasza Keldor papa (#37) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Úgy vagyok vele, hogy a játékra egy jól meghúzott Core 2 Duo még mindig bőven elég.

"When under full load the Phenom II X4 940 consumes less power than a dual-core Core 2 Duo E8600 processor and less than the new Core i7 920."

Ez viszont nagyon kemény! :Y :R (A másik teszt alapján mondjuk nem igaz.)

[ Szerkesztve ]

(#40) Keldor papa válasza Balika911 (#39) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy minden teszt mást mutat...

(#41) Raymond válasza Balika911 (#39) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha, csak az a helyzet hogy ott a gyerekek valamit nagyon elb@sztak...

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#42) Balika911 válasza Raymond (#41) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Mármint abban, amelyikben a kisebb fogyasztást hozták ki? Gondolom igen...

(#43) gV válasza Keldor papa (#31) üzenetére

gV
(őstag)

nem lesz p5x mellett ich x

(#44) Raymond válasza Balika911 (#42) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az E8600 konfigal/meressel. Ha megnezed azok a szamok semmivel nem ulnek. Legkirivobb az idle ertek ami meg a Q9650-enel is magasabb.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#45) DraXoN válasza Raymond (#44) üzenetére

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megvárjuk a PH!-s tesztet és kiderül mi a helyzet a PII-vel :D

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#46) Balika911 válasza Raymond (#44) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

Nem mélyültem el ezekben a dolgokban, de most, hogy figyelmesen megnéztem, igazad van! :K

(#47) Bluegene válasza Keldor papa (#40) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát igen nincs nagy teljesítmény különbség játékok alatt AMD és Intel között (Performancerating Spiele)

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#48) schwanz válasza Bluegene (#47) üzenetére

schwanz
(kvázi-tag)

Megnéztem én is, az tényleg durva, hogy 4 % csak az előnye az i7 965-nek egy 940-es Phenom II-höz képest, kiváltképp, ha az árát is hozzánézzük.

Szvázi tag

(#49) Bluegene válasza schwanz (#48) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah egészen együtt van a mezőny a quadok a phenom2 és a core i7 játékban

:K

meglepő és dicséretes

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#50) Bluegene válasza schwanz (#48) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jah egészen együtt van a mezőny a quadok a phenom2 és a core i7 játékban

:K

meglepő és dicséretes az AMD részéről

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.