Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) KaiotEch

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Külalakra adhattak volna kicsit :(

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#2) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

A kinézet az lényegtelen, az igaz hogy a design az nem a legjobb.

Egyébként pont holnap veszek egy ilyet kap egy Tomato-t + 1TB HDD-t ;]

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#3) adamka16

adamka16
(őstag)

mi kerül ebbe ennyibe???? egy tp 1043-as még mindig sokkal jobban megéri.. és fele ennyibe se kerül..
ami talán előny a tp-vel szemben: tomato vagy dd wrt alatt meg másol usb hdd-ről 10 mb/s+ -al

igaz tp is tud 11-12mb/s-t openwrt alatt usb hdd-ről... :D

nem mellesleg, nem megy naprakész cikk

[ Szerkesztve ]

(#4) bsh

bsh
(senior tag)

ez a két éves cucc most miért került elő?

(#5) KaiotEch

KaiotEch
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk a tudásától sem vagyok elhasalva. Egyedül az jó benne, hogy lehet rákötni HDD-t, azon kívül tudja azt amit a Linksys-em kb fele áron. Mondjuk ASUS-nál a márkanevet is megfizettetik a vásárlóval.

[ Szerkesztve ]

Ha rom-ot cserèlek, mièrt nem vàltozik az IMEI szàm? by крокодил ||| Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG ||| Vannak jobban és vannak kevésbé jobban sikerült darabok, és van a Gigabyte. by ///Krisz\\\

(#6) radi8tor1

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Mérés közben egy konkurens 2,4 GHz-es hálózat működött a környezetünkben.

Ugyanezen a csatornán?

TRON addict

(#7) Pavti válasza radi8tor1 (#6) üzenetére

Pavti
(senior tag)

Pont ezt akartam én is kérdezni. Mert ha igen akkor az interferencia miatt mehet az egész mérés a levesbe. :)

• Powered by: Tanker` •

(#8) noxwill

noxwill
(őstag)
LOGOUT blog

amikor láttam hogy Asus akkor már sejtettem hogy kicsit magas lesz az ár.... :(

Vezetékes telefont is csak azért tartok, hogy reggelente megtaláljam az Okosmobilom, aki okosan elbújt előlem..... CRYSIS2: N0XW1LL / NFSW: N0XW1LL / ACR: NOXWILL

(#9) worxland válasza KaiotEch (#5) üzenetére

worxland
(tag)

Az ASUS, mint márkanév hálózatoknál? Egy Linksys-el (Cisco) szemben? Jaj, a rekeszizmom.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#10) Mr.Peter

Mr.Peter
(tag)

Kis hiba: " ...amiben egységugarú felhasználók is könnyen eligazodnak."
Gondolom egységsugarú akart lenni!

Azt honnan lehet egyébként tudni, hogy egy usb-s router milyen típusú hdd-kat támogat?? Vagy az összeset? :U (mindegy milyen rack-ben van?)

[ Szerkesztve ]

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#11) avman válasza adamka16 (#3) üzenetére

avman
(őstag)

gyorsabb proci, és 4x annyi ram. utóbbi azért jól jön. (van tépé és asus is, igaz tényleg csak nyomtatómegosztásra kell, meg ap-nek, most már csak)
amúgy egyetértek, egy pillanatig azt hittem, visszarepülhettem 1 évet az időben, :DDD

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#12) avman válasza worxland (#9) üzenetére

avman
(őstag)

sohoban linksziszpersziszkó? jajjj, a rekeszizmom.

(#13) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Bah. Ennyi pénzért ez nem éri meg, ottvan a Tp-link WR1043ND, ami ennél annyival tud kevesebbet, hogy csak 1 USB-je van, hja és TP-link fele annyiba kerül, továbbá ugyanúgy megy rá Open- meg DD-WRT :) Upsz látom ez már másnak is beugrott:D

Amúgy azzal szerintem nincs baj hogy két éves cucc, gondolom emiatt nem maradunk le más tesztekről....

[ Szerkesztve ]

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#14) KicsiUbul válasza Mr.Peter (#10) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

nekem egy Asus WL500gP, a HDD támogatása szerintem hasonló.
Az enyém alap fw el vitte az 1T WD HDD-t, meg pendrive ot is.
Viszont az olyan 2,5" os HDDk használata, amik USBről veszik fel a tápot is nem javasolt.
Arról bősz hallgatás van, hogy a WAN port az gigabites-e. Gyanítom nem...

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#15) adamka16 válasza avman (#11) üzenetére

adamka16
(őstag)

de ha azt hozzávesszük, hogy sokan félnek lecserélni a gyári FW-t, akkor semmivel se tud többet az 1043-tól. hiába több a ram és gyorsabb a proci.... szerintem! legalábbis a wifi eredményeiből nem az jön le nekem, hogy milyen jó hardver van a dobozban, hanem hogy sokba került egy tp-hez képest... pedig az is stabil cucc!

(#16) Svájcinéger

Svájcinéger
(senior tag)

Jó kis cucc ez ! Én nagyon meg vagyok vele elégedve !

[ Szerkesztve ]

A következő szám tulajdonképpen egy szerelemes dal: Necrophiliac - Tom Araya

(#17) avman válasza KicsiUbul (#14) üzenetére

avman
(őstag)

átvariálták a tápellátást, valszeg ezek már nem döglenek ki.
gigabites a wan port.

(#18) Cyberpunk válasza KicsiUbul (#14) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

A WAN is gigabites:)

(#19) avman válasza adamka16 (#15) üzenetére

avman
(őstag)

tépén gyári fw alatt nincs nyomtatómegosztás meg torrent és ftp/http letöltés. az asus-nál igen, és gyári fw-el is tud letölteni, állítólag már seedel is.

[ Szerkesztve ]

(#20) tiborandras válasza avman (#19) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

"az asus-nál igen, és gyári fw-el is tud letölteni, állítólag már seedel is." ciki ha az embert azert tiltjak ki az xyz oldalrol, mert a routere nem osztotta vissza az anyagot :DDD

itt egy masik teszt, bar masfel eves, de megbizhato az oldal ;)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#21) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez azért egy kicsit sok érte, kicsit meglocsolom sokkal jobb routert veszek.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#22) KicsiUbul válasza Cyberpunk (#18) üzenetére

KicsiUbul
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi az infót. :) Nem mintha vennék ilyet, csak kíváncsi voltam. :U

Értem én... / Szakmai kérdésre használd a topikot!

(#23) avman

avman
(őstag)

ami még érdekes lehet, h letöltésnél (torrentnél, ftp-nél) a tépé meg az asus milyen le és feltöltési sebességeket kezel le a wan oldalon. mert azért az megeszi a hardvert is.
amúgy, kb. sokszor írtam már le a fórumán is, h szerintem akkor nem volt túlárazott, mikor megvettem (se tp-re, se másra nemigen volt alternatív fw, nekem meg jól jött az n-es wifi, a gigabit lan és a nyomtatómegosztás), viszont az évek haladtával jócskán túlárazottá vált.

(#24) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

nem gyenge ára van

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#25) Jack@l válasza worxland (#9) üzenetére

Jack@l
(senior tag)

Linksys mostanában nem remekel annyira otthoni rputerek terén... Mindent egybevéve ebben az árkategóriában inkább ezt a routert venném, mint bármelyik másikat. (kár hogy kicsit drága egy tényleg két éves cucchoz képest)
Viszont azt nem értem mért pont most jött elő ez a cikk? A széria már igencsak kifutóban van, gondolom az újak merő véletlenségből éppen augusztus környékén fognak megjelenni.
Legalábbis a D-Link már régóta lebegteti az ő usb3-asát.
Valaki irta TP-Link-et: minőségben azét nem mernék mérget venni rá, hogy jobb :) Arról nem is beszélvbe, hogy aki ért hozzá, az tudja, hogy 32 ram igen szűkös egy okosabb routernek, ebben 128 van.

(#26) MarQs válasza avman (#19) üzenetére

MarQs
(fanatikus tag)

A tépé legfrissebb firmware-ébe már beépítették az ftp/http hozzáférést - működik is szépen...
Media szerverként is funkcionál gyárilag.
Már csak a nyomtató megosztás kellene :) és komplett lenne a cucc, bár így is BesztBáj.

[ Szerkesztve ]

...ellenben joggal merül fel az emberben a kérdés, hogy ez az egész anti-piracy háború nem csak egy átkozott ürügy-e az internet szabad használata ellen, legyen bármennyire puha előírás is ez az ACTA-féle egyezmény...

(#27) ecaddict

ecaddict
(senior tag)

Nem értem ezt az egész tesztet. Ez a router már több éves és aki vette tipikusan nem a gyári firmware-el használja. Tény, hogy van rá DD-WRT, de ugyanúgy van Tomato ill. Oleg is.

Ha csak simán router kell arra lehet egy olcsó 10k-s cucc is megteszi, bár vsz. kevés router van (ha egyáltalán) ami ennyire stabil (tény: nem gyári firmware-el).

Ezt a routert tipikusan egy mini szerverként szokás használni 24/24-ben a hozzá csatolt HDD-re feltolva néhány progit (fájl megosztás alapból megy), pl. lighttpd (web server, saját oldalakkal), rtorrent/Transmission (csak a népszerűbbek), VPN és tunelling protokolok, DLNA, screen stb. stb.

A WiFi sebessége stb. ilyen kontextusban aligha a legfontosabb paraméter. Akinek ez kell vegye a házon belüli konkurenciát (RT-N56U), az lemossa az összes többit.

Szerk
Saját fórum: Link

[ Szerkesztve ]

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#28) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Már több, mint másfél éve nyúzók 1 ilyen routert. Kezdeti nehézségek után azt kell mondjam nem bántam meg, sőt... pedig akkor még 33k-t kértek érte. Elsősorban torrentre használom (pc nélkül), az folyamatosan megy rajta, na meg persze nyomtatómegosztásra és internetmegosztásra. A wifi szinte csak böngészésre van használva, de kábelen 120-as UPC netet simán viszi.
Persze a rá kötött hdd elérése lehetne gyorsabb, de most is ugyanezt venném. :)

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#29) davep

davep
(tag)

Ez volt az egyik versenyző nálam is a sokat emlegetett TP1043-as mellett, de végül egy Netgear WNR3500-as lett a befutó az öregecske Linksys WR200-as leváltásakor. A TP egy vicc, ez az ASUS meg jó, csak nem ennyi pénzért.

Machete don't text

(#30) Integra

Integra
(Jómunkásember)

miért vegyek 30ezres routert (cisco-t is beleértve), ha a tp-link kemény 11ezerért 5 év garival mindent tud? :U

(#31) Integra válasza worxland (#9) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

miért? szerinted az amúgy cisco-ra átkeresztelt új tipusok milyen chipsettel dolgoznak?
amúgy pedig a cisco épp fontolja, hogy eladja az egész home user ágazatot.

(#32) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 3 antennából miért is következik, hogy 300 Mbps-es? 3x3 MIMO esetében 450 Mbps lenne a sebesség..

(#33) davep válasza Integra (#30) üzenetére

davep
(tag)

Miért vesz az ember egy vadi új kombi E Mercit 15 milláért, mikor a használt Swift is mindent tud 5 kilóért...

Machete don't text

(#34) LordX válasza Integra (#30) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meeeert a 11 ezres nem tud mindent? Első ránézésre még lehet, hogy úgy néz ki mindent tud az is, de amikor kifogy a memóriából és eldobálja a kapcsolatot, amikor mindenféle szűrésre, QoS-re nincs elég CPU ereje és gyökkettő alá csökken az áteresztőképessége, akkor.

Ha nem használsz ilyen dolgokat, vedd meg az olcsót azért van. Ha használsz, vedd meg a jobbat.

(#35) Iscariah válasza davep (#33) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert az említett két router ugyanazt tudja csak az asus kétszer annyi pénzért, a 15 millás merciben meg azért jóval több az extra mint bármelyik swiftben... :U Még jó hogy nem repülőgépeket hasonlítasz össze, lol.

LordX: Akkor úgy is fogalmazhatnál, hogy pár ezerért többért sokkal jobb routereket kapsz mint ez az ASUS.. :P

[ Szerkesztve ]

(#36) Dyra

Dyra
(senior tag)

Egy jó fajta TP-LINK agyon eteti ezt a felfújt vacakot (árban). Mikor megláttam az árát hangosan felnevettem. Ezt tényleg csak azoknak lehet eladni akik márka fanok. Egy szaki meg megveszi a TP-LINK-et jóval olcsóbban.

[ Szerkesztve ]

a személyi számitógép csak a kezdet..... (honlapom http://dyra.eu/)

(#37) Cyberpunk válasza Iscariah (#35) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

LordX fentebb leírta a lényeget ;)

Dyra gondolom a véleményedet hosszútávú aktív használatos tapasztalatokból szűrted le.

[ Szerkesztve ]

(#38) LordX válasza Iscariah (#35) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért is?

4x-8x annyi memória van benne, mint egy átlag routerben (128 MB vs. 16-32 MB), a processzora meg 2x akkora órajelen megy (480 MHz vs. kb. 200 MHz). Pár ezerért többért ennél erősebb hardvert nem nagyon kapsz.

(#39) Dyra válasza Cyberpunk (#37) üzenetére

Dyra
(senior tag)

11 éve vagyok a pályán.
Minden időnek megvannak a sláger termékei. Annak idején a SMC 7004VBR -ből adtuk el sokat, majd volt egy ZyXEL korszak. Ezek lassú de megbízható routerek voltak . Az akkori netkapcsolatokhoz bőven elegek. Majd sajnos jött egy D-LINK korszak rengeteget adtunk el és aztán rengetegnek ment tönkre az adaptere ezzel egy időben indúlt a Linksys WRT54G majd Linksys WRT54GL ideje. Rengeteg ment el belőlük és nagyon is jók voltak sok helyen a mai napig működnek. Volt szerencsém Asus routerekhez is. Mi több egy iskolában az Asus WL-500G routerét üzemeltem be. Azzal sincs baj a mai napig szépen teszi a dolgát csak hát 25 rongy volt. Ekkor robbant a TP-LINK mely árban a legolcsóbb és ahhoz képest messze a legtöbbet tudja. Iszonyatosan sokat adtunk el. Számolni sem tudom. A mostani kedvencem a TP-Link TL-WR1043ND mindent tud. Amit nem ahhoz meg inkább Atom szervert üzemelek be. Mivel üzemeltetek pár tüzfalat és proxy szervert magabiztosan állítom, hogy a TP-LINK egy szenzációsan olcsón jó cuccokat adó cég. Remélem nem mennek csődbe. Az Asus nem is tudom mit akar ezzel a masszívan túlárazott cuccal.

[ Szerkesztve ]

(#40) Iscariah válasza LordX (#38) üzenetére

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem tom ti mit csináltok a routerjeitekkel, de az én 1043nd-m még nem dobott el kapcsot, se sávszél problémák nem voltak, pedig én se mindig kímélem.

A nagyobb hardver az okés, de ez önmagában nem hinném hogy megérné a plusz kétszeres felárat, főleg hogy ezek nem épp drága alkatrészek. Akkor legalább lenne benne pár plusz extra funkció a nála kétszer olcsóbb vetélytársakhoz képest, és akkor máris feljebb vagyunk egy kategóriával, így lenne korrekt.

(#41) Cyberpunk válasza Dyra (#39) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Persze jó a TP-link jelenleg nekem is az van teszi a dolgát, nett megosztásra bőven megfelel ez a kis WR340GD is :)

(#42) avman válasza Dyra (#39) üzenetére

avman
(őstag)

üzemeltél már be és használtál vagy használtattál hosszú távon bármelyik alternatív fw-et nas jelleggel a két cucchoz? igennel és nemmel lehet válaszolni rá, az önfényezést meg a mennyit hova adtam el statisztikát ha lehet mellőzzük, irreleváns.
egyébként ez az asus a balkánon kívül simán megfizethető (nekem sem kellett megvonnom a számtól a falatot anno), ezzel a hardveres háttérrel (proci, ram) illetve szofferessel (oleg, tomato, ddwrt, openwrt) annak a szűk rétegnek, aki tényleg kihasználja az adottságait továbbra is jó vétel. ahogy nézegettem a tépének megvannak a korlátai erősen a gyengább proci és a 32 mega ram miatt. illetve a flash része is jóval kisebb.
egyébként meg ott van jelenleg a hp microserver, atom helyett. csaxolok.

[ Szerkesztve ]

(#43) davep válasza Iscariah (#35) üzenetére

davep
(tag)

Az említett két autó pont ugyanazt tudja, elvisz A-ból B-be. Csak a hogyan nagyon nem mindegy.

Machete don't text

(#44) LordX válasza Iscariah (#40) üzenetére

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam otthon van egy Asus WL-500GP. Nem mai darab, de a 10 megás netek korában aktuális cucc volt. A mai 100 megások Chellókhoz és Digikhez az ilyen RT-N16-féle is elkelhet.

A 8/1 megabites (hivatalosan 10/1, csak szar a vonal) netemen torrent 7,9/1 Mbps-el megy, miközben netes játék (WoW) 50 ms-es pinget kap (ugyanennyi ha nem megy a torrent).

Ugyanezen egy csoda TP-linkkel (nem tudom milyen, kölcsönbe volt amíg nem volt nálam az ASUS) kb. 6 Mbps / 500k, és a játék játszhatatlanul laggol, 700-1000 ms. Ja és fél-egyóránként ledobta a kapcsolatot, mert a torrent megtámadta 3000 kapcsolattal, és az már kicsit sok volt a conntracknak. Ha torrentet kilőttem, vagy lekorlátoztam, onnantól már a TP linknek sem volt semmi baja.

Csak ennyi a különbség a kétszeres árért. Vagy ha onnan nézed, +10e egyszeri befektetésért ki tudod használni a saját neted mindenféle kompromisszum nélkül.

(#45) VS461

VS461
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Amikor megvettem kb. egy éve, két hét alatt halt meg, azaz nem volt internetkapcsolatom rajta keresztül, se kábellel, se anélkül. Gyári firmware-t frissítettem rajta, dettó... Aztán az Oleg-féle fw segített rajta, azóta teszi a dolgát egy szó nélkül. Így már jó kis cucc (bár nem használom még ki az extra funkcióit), azt viszont elvártam volna, hogy ennyi lóvéért "out-of-the-box" fullos élményt adjon.

[ Szerkesztve ]

Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота

(#46) Svájcinéger

Svájcinéger
(senior tag)

Valaki 3 ezerért vesz farmert, valaki 60-ért. Elvileg a 3 ezresből sem lóg ki az ember töke, de vannak - nem is kevesen - akik mégsem 3 k-ért vesznek. Ezen akár tök felesleges is lehetne akár vitázni, de mivel ez egy fórum, így nem. :DDD

A következő szám tulajdonképpen egy szerelemes dal: Necrophiliac - Tom Araya

(#47) worxland válasza Integra (#31) üzenetére

worxland
(tag)

Olvasd el még egyszer.
Nem mondtam, hogy jobb a Linksys, azt írtam, hogy (el)ismertebb márka.
A Cisco-hírt olvastam már, de ennek végképp semmi köze se a Linksys minőségéhez (amitől nem vagyok elájulva*), se a márkanevéhez kapcsolódó hypehoz.

* A WRT320N elég sokszor dobta a WiFit - pedig a fogadófél USB-adapter is Linksys. Utána meg még fel is dobta a pacskert. A jelenlegi tépé 1043ND sokkal megbízhatóbb cucc.

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#48) Integra válasza LordX (#34) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

4 linksys routerrel a hátam mögött (mai napig mind hibátlan) nyugodtan fogadd el, hogy nem a linksys és az asus ellen fújok. csak leszoktam a márkabuziságról, ami az egyik legrosszabb aminek ember kiteheti magát..
nem azért vettem tp-t mert nem vehetek akár 50-100ezerért cisco-t, csak tök feleslegesnek tartom megvenni otthonra, ha az 50mbit-es netet hibátlanul elviszi és ddwrt is gyönyörűen fut rajta. ha mégsem jó, bármikor megveszem a drágábbat is. de ész nélkül csak azért mert x név van valamire ráirva és mert megtehetném, már rég nem veszem meg. ebből sok éve kinőttem.

(#49) Dyra válasza avman (#42) üzenetére

Dyra
(senior tag)

Ne haragudj nem válaszolok. Ez egy erősen belekötök , meg bele ugatok stílusú hozzászólás volt. Nekem nincs időm olyanokkal vitatkozni akik a minimális tiszteletet nem adják meg a másiknak.

(#50) Integra válasza Dyra (#39) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

eddig GL routereim voltak mindenhol ddwrt-vel. sajnos mivel b/g, eljárt felettük az idő, meghalnai 50mbit-nél wifin, leredukálódik 10mbit-re a sebesség. ezért lett a 1043nd.
szeretem nagyon a cisco-t, de tényleg, ezen a területen már nincs meg az az előnye, főleg ár tükrében, mint korábban volt. 5év gari? köszöntem. tönkremegy a tp? bedugom arra a pár napra a linksys-t, aztán kicseréltetem és kész. inkábbb kapja össze magát a linksys/cisco és mutasson valami frankót. a design-on kivül viszont nem sokat látok tőlük.. ez az igazság.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.