Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Burege@r

Burege@r
(újonc)

Sziasztok!
Nemrég vettem egy ASUS P7P55D-t Core i5-tel és az Istennek sem sikerül beállítanom, hogy az oldszkúl PATA-s CD meg DVD íróimat felismerje, pedig már átvizsgáltam mindent a BIOS-ban, de nem találom az erre vonatkozó opciót.
Ha valaki meg tudná mondani, hogy mi a nyavalyát kell ehhez beállítani, annak nagyon örülnék. Na meg hogy miért van egy külön SATA vezérlő (JMicron)a lapon, arra sem tudok rájönni. :F
Válaszaitokat előre is köszönöm.

(#52) Burege@r válasza Burege@r (#51) üzenetére

Burege@r
(újonc)

Megoldottam.
Most már tudom, hogy miért van a JMicron-os vezérlő a lapon. :)

(#53) bigdigit válasza Burege@r (#51) üzenetére

bigdigit
(őstag)

én tegnap raktam össze hasonló konfigot.sima ide kábel rá a dvd meghajtóra és ment.ezt a jmicronos dolgot nem értem.
mit csináltál?
más:használtad az auto tuning programot?ha igen mire jutottál?

[ Szerkesztve ]

(#54) Burege@r válasza bigdigit (#53) üzenetére

Burege@r
(újonc)

Alaphelyzetben engedélyezve van a JMicron-os vezérlő, de én letiltottam (azt gondolván, hogy ezzel is gyorsítom a bootolást) és az után próbáltam meg az IDE-s eszközöket rácsatolni. Utána átolvastam a felhasználói kézikönyvet és rájöttem, hogy pont ez felel az IDE-s eszközökért.
Jelenleg a stock hűtő van a procin, és addig, amíg nem veszek egy komolyabbat nem tuningolok. Egyedül az EPU-6 Engine van feltéve, amivel manuálisan állíítom a dolgokat. Leginkább a Max.power saving-re állítom, hogy ne zúgjon annyira a cpu hűtő. Így visszaveszi magát 1158MHz-re.Turbo módban pedig 2906MHz-en ketyeg. Jelenleg.

(#55) bigdigit válasza Burege@r (#54) üzenetére

bigdigit
(őstag)

oké értem.
hyper tx3-at ne vegyél.gyenge és iszonyú hangja is van.

(#56) Burege@r válasza bigdigit (#55) üzenetére

Burege@r
(újonc)

Kösz a tippet. Egyébként gondoltam, hogy nem túl halk, azzal a 9 centis ventivel. Igazából a Hyper 212+ -al szemezgetek, de még nem biztos, hogy az lesz.

(#57) bigdigit válasza Burege@r (#56) üzenetére

bigdigit
(őstag)

dettó szar hűtő. :((
logout-ban katt77(asszem) tesztelte.

(#58) Burege@r válasza bigdigit (#57) üzenetére

Burege@r
(újonc)

Annyira nem lehet azért szar hűtő ha az árát is belevesszük. Mindenesetre katt77 írása alapján kiábrándultam belőle. Nem mintha szükségen lenne nagy tuningra. Most az elsődleges szempontom az, hogy ne zajongjon.

(#60) Rover623 válasza Burege@r (#58) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ninja 2 Rev. B?
Egy jó 12cm-es, max. 1000-1200 rpm-es ventivel?
;)

primus inter pares

(#61) BioNiCMaN válasza Rover623 (#60) üzenetére

BioNiCMaN
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem az van, én is ajánlanám. ;) :K

[ Módosította: BioNiCMaN ]

(#62) Burege@r válasza Rover623 (#60) üzenetére

Burege@r
(újonc)

Na pont ez az, amit kinéztem. Már meg is venném, csak egy picit nehéz beszerezni.

(#63) Godefroy

Godefroy
(senior tag)

Üdv!

1600 as Ramokat miért akarja 1.85V hajtani a lap alapból (amikro berakomn kiirja pirossal megemeli a feszültséget).
Ha kézzel visszaveszem 1.65V ra nincs probléma.

"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

(#64) cirkus

cirkus
(tag)

Egy P7P55D-t veszek én is 2X2 giga rammal !
Dualban hogy működik a Ram, melyik slotba kell helyezni őket ennél a lapnál ??Lehetséges, hogy a ram meghosszabbított hűtő része bele lóg esetleg a proci hűtésébe, így nem lehet majd az 1-es vagy akár a 2 -es slotba tenni a memóriát ?

(#65) Black Dragon válasza cirkus (#64) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez csak a procihűtődtől függ.:)

Nekem 4x2gb van benne, minden megy faszán.:)

Először a feketébe kell berakni, ha jól tudom, aztán a kékbe...

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#66) Black Dragon válasza Godefroy (#63) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Attól függ milyen a ramod, xmp profilos vagy nem?

Május 27-től Június 3-ig külföldön tartózkodok, ezért telefonon kérlek ne hívjatok! Akinek fontos kérdése van bármelyik hirdetésemmel kapcsolatban, privát üzenet vagy email formájában írja meg nekem.:) köszönöm

(#67) Black Dragon válasza Burege@r (#62) üzenetére

Black Dragon
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem az, már mindenhol elég sok van.:)

(#68) segevus

segevus
(újonc)

Az alaplap specifikációja szerint:
Támogatott memória típusa: DDR3 2000 MHz (oc), 1866 MHz(oc), 1800 MHz(oc), 1600 MHz (oc), 1333 MHz, 1066 MHz, Triple Channel.
A 3 RAM modult milyen elosztásban tegyem be a 4 slotba hogy tényleg működjön a 3 csatornés özemmód?
Ha a proci csak 2 csatornás üzemmódu RAM-mot támogat akkor érdemes e három csatornásat venni, vagy tegyek bele 4x2 GB-ot.
Úgy olvasom, hogy az INTEL Core i7-860 csak 2 csatornás memóriavezérlővel rendelkezik!!! (Memory Types DDR3-1066/1333 # of Memory Channels 2)
Ha valakinek van már erről tapasztalata kérem ossza neg!

(#69) Nebuló

Nebuló
(újonc)

Sziasztok!

Van egy asus p7p55D alaplapom, amin egy i7-870-es proci ketyeg. Még ezekkel együtt vettem kittben 3x2gb geil ramot, de mivel az alaplap nem tudja a 3 csatornás meghajtást ezért csak két modult használtam eddig. Most vettem még 2gb ramot, úgyhogy mindegyik foglalatban van egy-egy modul. Nos, azóta tiszta x-akta a dolog. Elindítottam a gépet, és a 64bites win7 látta a 8gb ramot, de kíírta, h ebből csak négyet használ. Gondoltam -jó, akkor variálunk egy kicsit a modulokon- de utána el se indul a gép. Ventik forognak, vinyó kattog, de sajnos ezen kívül semmi. Próbáltam egyesével is a ramokat, dualba is, de sajnos semmi eredmény. Ez tartott egész tegnap estig. Akkor eluntam, és ráhagytam ma reggelig. Akkor ébredés után gondoltam teszek még egy próbát -és akkor jött a meglepi- anélkül h hozzányúltam volna tegnap óta, a gép elindult! Mivel, akkor csak egyetlen modul volt benne, úgy gondoltam akkor itt az ideje, hogy behelyezzem az összeset. Eredmény: azóta megint a tegnapi jelenség. Kérlek Benneteket, segítsetek ötletekkel, mert én már kifogytam belőlük!
Köszönettel: nebuló

…megyek be a izébe, és megváltoztatom a izét! ©

(#70) kertsa válasza Nebuló (#69) üzenetére

kertsa
(senior tag)

Van az alaplapon egy "MEM OK" gomb... tartsd lenyomva addig amíg el kezd villogni mellette a led... egyszer csak megáll majd a villogás és elindul a gép... jó esetben ;]

Vááá most nézem, hogy 1 éves a kérdés :U

[ Szerkesztve ]

Win8 CP... Ubuntu 12.04

(#71) sinya85 válasza kertsa (#70) üzenetére

sinya85
(senior tag)

Kihalt a totyik. Kár

ஜ۩۞۩ஜ

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.