Variálnak AMD-nél is rendesen 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Processzorok, tuning » [Re:] Árcsökkentés, áremelés és egy új CPU az AMD jóvoltábólHozzászólások

hunmyke
(fanatikus tag)
Igen, de azért 2 dolcsi áremelés csak nem tántorítja el a vevőket
Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.
IGP nélküli Llano... lehet, hogy én vagyok hülye, de ezt nem tudom sehova sem tenni.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Xaels
(PH! kedvence)
Azt vártam, hogy a 8XXX-es Bull ára essen. Jelenleg nem az én pénztárcámhoz van szabva. Másra meg nem váltanék a 955-ről...
(#5) D1Rect: na igen
Gondolkoztam tegnap még 4GB memória beszerzésén, de a tegnapi árhoz képest már 200HUF-al emelkedett az ár...
[ Szerkesztve ]
A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...
400Ft-os euronál olyan mindegy...
Milyennapvan?

MZperX75
(őstag)
315
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/
Mi ezzel a probléma? Mivel a Llano gyártásánál a legtöbb selejtet az iGPU okozza, a letiltott iGPU-s lapkák eladhatók Athlon II X4 néven. A tokozás persze FM1 marad.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Nyilván ő már a jövőről írt. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

MZperX75
(őstag)
ez így van,de a "majd" szó kimaradt.
lakásfelújítás-festés http://homedesign75.freewb.hu/

atti_2010
(PH! kedvence)
Beraksz egy olyat egy FM1 alaplapba mellé egy 6770-es VGA-t és mindjárt van egy ütős idle nagyon keveset fogyasztó géped, ami ráadásul nem is túl drága.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Tehát az eddigi 631-es procit, most drágábban adják 651-esnek nevezve.
A többi árváltoztatás, meg elenyésző, ez nem segít, az ilyen gyengébb A6-3500-ak továbbra is ott fognak rohadni a polcon, mert ennyiért senkinek nem kell. Ami meg jó lenne, az tényleg nincs. 
Én ezt értem, de ugye a Llano 'fő' ereje a az iGPU. Anélkül 'csak' egy Athlon II X4, akkor meg minek az FM1-es foglalat?
Jó, tudom, ezeket is el kell adni.
Nem, megmaradt a 631 is.
(#12) Móci: Az AMD ebben segít a GloFo-nak. Elméletben nem kötelező megvenni az Llano lapkákat nem működő IGP-vel, de a GloFo ezeket nem fogja kukázni. Inkább odaadja az AMD-nek darabját extrém olcsón, az is pénz.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Vannak piacok, ahol 500Ft érvágásnak számít?
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Silentfrog
(őstag)
+1 Én is pont erre gondoltam.
Egyébként lehet azt tudni ,hogy a fm 1 3850 mikortol lesz elérhető nálunk akadozás mentesen?
Nem sok helyen látok készleten
Aki másnak vermet ás az sirásó!
akkor már inkább veszel a régi am3 lapodba egy phenom 2 és jópár ezresed megmarad.Ennek pont az előnye az volt hogy egyes felhasználási igény esetén nem kellett vga-t venni.De ha már veszel új lapot meg egy ilyen procit meg még vga-t is az jóval drágább móka.
[ Szerkesztve ]
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.
Mit is?
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Szállítás alatt van, de az AMD elmondta, hogy első a mobil piac. Ezért emelik az asztali termékek árát. Így is hiány van. Ha megveszik drágábban ugyanazt a mennyiséget, akkor miért ne adnád drágábban.
[ Szerkesztve ]
Ja első a mobil piac ahol alig találni amd-s termékkel szerelt gépet mert intelt árulnak mindenfele.Végül is így is lehet csődbe menni,nem muszáj tenni ellene valamit.
Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

Silentfrog
(őstag)
Mostanában ezért én már elég szép számmal látok e-350 e-450 -es notikat.
ne csak a magyar piacot nézd, mi nem vagyunk tényező. én elhiszem az AMD-nek, hogy eddig minden darabot eladtak.
-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)
Pont a mobil piac ez ellen a kulcs. A Q3-ban az AMD rekordmennyiségű terméket szállított le ide. Most van történelmük óta a legnagyobb részesedésük ezen a piacon.
Jó hát én oktöberben néztem vagy 20 boltba kb 10 intelre jutott 1 db amd,volt ahol megkérdeztük az eladó is azt mondta az amd nem ajánlott
.Lehet hogy külföldön máshogy van nemtudom itt élünk nem ott

Silentfrog
(őstag)
Az meglehet.
Viszont a napokba jött hozzánk valami karácsonyi elekrto katalogus abban szép számmal voltam már Amd notik.

atti_2010
(PH! kedvence)
Igen de egy Phenom 2 legalább 65-70W fogyaszt egy 6770-el, és nem pedig 40-45W, nem mindegy ha kis fogyasztású gépre törekszel ami azért megy is ha játszani akarsz.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

Zsozso5
(újonc)
Nekem is A8-3850-em van, es hat mitne mondja vartam is ra 3 hetet. 2x kellett megrendelnem, mert mire kiszallitottak volna az elsot, veletlenul "osszetortek" ...

berVi
(fanatikus tag)
ez teljesen jó hír, A4-et úgysem szabad venni, az A6 sokkal-sokkal jobb ár/érték arányban (nekem is ilyen van), azt a pár ezredes pluszt teljesen megéri.
Ja véletlenül összetörték.
Tehát nem jött meg időre.

atti_2010
(PH! kedvence)
Ja véletlenül összetörték. Véletlenül ráléptek az UFO-k. 
Fenét, eltörték benne a tranyókat. 

Zsozso5
(újonc)
ket levelet mutatnek az eladotol:
1.:
Tisztelt XY!
A ma esti szállítmánnyal visszajött az Ön csomagja szállítás sérülten.
Nem tudták kikézbesíteni így.
Alaposan szemrevételezve a csomagot, vagy inkább a maradékát úgy néz ki mintha ezt a csomagot véletlenül valamihez odacsukták volna. A processzor is sérült.
Elnézést kérünk a késedelemért és a kellemetlenségért. Valahogy a kis csomag olyan helyre került szállítás közben ahová nem kellett volna.
A processzort hétfőn tudjuk pótolni.
2.:
Tisztelt XY!
Sajnálattal kell közölnünk, hogy beszállítóink levették ezt a terméket a kínálati listáikról. Még a csere processzort sem tudják biztosítani.
Így le kell mondanunk a termék szállítását.
Üdvözlettel.
Vevőszolgálat
Az a baj, hogy szerintem csak hazudoztak osszevissza h van, es kozben meg nagyon nem volt,... de mivel ez csak megerzes, igy nem irnam le a bolt nevet.

bogyo112
(őstag)
De ki vesz meg egy ilyen "kicsutkázott" Llano-t asztali gépbe, amikor a konkurrencia fillérekért dobálja a Sandy - Pentiumokat, Sandy-Celeronokat működő IGP-vel. Itt még az sem játszik, hogy "de ehhez nem kell új deszkát venni, megy a régiben is". 
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

atti_2010
(PH! kedvence)
Olyasmire már gondolni sem merek hogy volt egy darab de odaadták egy ismerősnek.
bogyo112 Ne kezdjük már megint az Inteles marhaságokat, nézd meg menyibe kerül és menyibe egy Sandy.
[ Szerkesztve ]
Ezek kifogások szvsz.
Persze. Nem kell a boltot név szerint belekeverni, de látszik, hogy kitalált sztori. Odacsukták a procit valamihez, na ja. 
[ Szerkesztve ]
Főleg Tesco edition gépekbe szánhatják. Igazából a proci oldaláról a teljesítmény elég magas, és 100 dollár alatt van. Az AMD-nek ebben az éri meg, hogy a GloFo marha olcsón adja nekik ... 10 dollár körül. Az araboknak is jobban megéri eladni, mint kidobni. Win-win szituáció. Na meg adhatják csomagban Radeon VGA-val. Úgyis túltermelik az olcsó GPU-kat. Tescoba ideális, nem fogja megváltani a világot, de lesz belőle valamennyi eladás. A GloFo-nak is előnyös. Bár nem kellene megvenni, de a tisztesség úgy kívánja, hogy illik vásárolni, ha már az arabok állják a gyártáson a veszteséget.
[ Szerkesztve ]

bogyo112
(őstag)
"Kici, ócó" gépbe 12kHUF-ért kapsz működő IGP-vel Sandy Celeront. Nemigen gyöngébb (vagy csak nagyon kevéssel) , mint ezek a kiherélt vackok, fele annyit (se) zabál és 12k egy alaplap hozzá.
Ehhez drágább a deszka, drágább a proci, meg még egy külső VGA is kell hozzá (nincs még alaplapi integrált sem). Miről is beszélünk?!
#36: Azt elhiszem, hogy az AMD-nek megéri. Én csak a (leendő) vásárló szemszögéből próbáltam meg nézni...
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!
Működik az IGP, de hiányzik a Quick Sync Video, az InTRU 3D, a Wireless Display illetve a teljes Clear Video HD technológia. Utóbbi fáj a legjobban. Egy mai belépőszintű VGA, a Celeronok IGP-jét körberöhögi. Ráadásul kapsz natív lejátszási módot a a 23,976 fps-es filmekhez, és teljes DXVA kompatibilítást. Az olyan extrákról, mint a Flash 11, natív WebGL, DX11/OpenCL/OpenGL 4.x nem is beszélve. Tudom ezek nem nagy dolgok, hiszen bármelyik AMD Fusion IGP-ben benne vannak, de az Intelből hiányoznak. Bármennyire is olcsó a Celeron egy VGA-t megéri hozzá venni, mert jelentős az extra szolgáltatás, amit kapsz ezzel.
[ Szerkesztve ]

atti_2010
(PH! kedvence)
fele annyit (se) zabál és 12k egy alaplap hozzá. Menyit zabál egy Llano? 32W körül idle, ennél kevesebbet eszik a Celeron? Nem beszelve hogy csak 2 magosak ez meg 4, játékokban sokat számít a magok száma.
[ Szerkesztve ]

Viktor77
(MODERÁTOR)
32W idle? Nem sok az egy kicsit? Tekintve, hogy az i3-am olyan 6-7W-ot fogyaszt.
Bazinga!

atti_2010
(PH! kedvence)
Alaplapban készre üzemelve vagy a porci papíron? Mert nem mindegy én 32W gondoltam de mindenestől nem pedig a 12V ágon mért fogyasztást.
[ Szerkesztve ]

Roxbury
(senior tag)

Viktor77
(MODERÁTOR)
Igen, biztos. De én csak a procira gondolok.
Bazinga!

atti_2010
(PH! kedvence)
De azt a füled mögé teheted, az számít mikor összerakod a cuccost mert sajnos a proci rádrótozva a 12V ra egymagában nem működik.

madgie
(VIP)
23.976 fájó dolog,de egy olcsó PC-nél (nem HTPC) nem szempont,mivel még a 120 ezres monitorok sem támogatják ezt a frekit, sőt, 50/60-on kívül semmi mást sem.
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

Viktor77
(MODERÁTOR)
Lapot, ramot (vinyót, egyebeket) minek venném bele az összevetésbe (nem gondoltam, hogy te beleveszed), hiszen ugyanannyit fogyasztanak, mindegy milyen proci van alattuk.
Bazinga!

Roxbury
(senior tag)
Inkább belinkelem ezt.
Idleben még kevesebbet eszik, mint a tiéd.
(#50) Viktor77: jah értem. 
[ Szerkesztve ]
Egy HDTV-k viszont kezelik. De valóban a DXVA problémái nagyobb gondot jelentenek. Ez a Celeronon és a Pentiumon a QSV motor nélkül nem is javítható az Intel elgondolásával. [link]
Az egyetlen megoldás, hogy a kritikus részeket az alkalmazás gyorsan átadja a procinak, majd vissza az IGP-nek. Sajnos az ingyenes programok ezt a megoldást nem alkalmazzák.
[ Szerkesztve ]
És csak intel-nél fogyasztanak a különböző perifériák 
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123