Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt a revans. ez gyorsan jött.
"Persze ezt a terméket eleve számkivetettként tartjuk számon, így egy hasonló teljesítményű és árazású, számkivetett Radeonra tényleg nincs szükség." :C
Emlékszem az 5830 ra is volt mondva hogy "számkivetett" :D
nagy szükség erre a karira szterintem tényleg nincs

#2: na igen, füstölhet majd utána az nv

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#2) Runo válasza Ł-IceRocK-Ł (#1) üzenetére

Runo
(őstag)

Revans, ami valszeg lezúzza az ellent egyben :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem értem mi szükség van a 6790-re, a 6850-árát csökkentik egy kicsit és az 550 ti múltidő. Ár/teljesítményben már most is akár az 5770-hez akár a 6850-hez nézzük, de a gtx460-nal szemben is elvérzik.
Hacsak nem sok a selejt 6850-es gpu, de ezt nem tartom valószínűnek.

Az élet kegyetlen .

(#4) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Azt a sparkle 450-et SLI-be. ;] :DDD

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#5) Paul119 válasza SzlobiG (#4) üzenetére

Paul119
(őstag)
LOGOUT blog

4giga vázz, annyi mint az asus marson :DDD,bár mondjuk teljesítményben köszönő viszonyban sem :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

"A fedélzeti memória GDDR5-ös chipekből épül majd fel, és 256 bites buszon kapcsolódik majd a grafikus processzorhoz."
Sokaknak a 128bit szúrja a szemét, az 5770/50 esetében. Így most ezzel sem lehet gond, feltéve ha akörül lesz az ára.

Had jöjjön, a vérfrissítés sosem árt!
Ami kérdés hogy miért 90 a vége?? :)

[ Szerkesztve ]

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#7) mg105

mg105
(senior tag)
LOGOUT blog

ez támogatja majd az AMD energiatakarékos funkcióját, azaz kikapcsol, ha elég a prociban lévő GPU teljesítménye? mert akkor megvan az 5770 utódja :)

(#8) Paul119 válasza Giot (#6) üzenetére

Paul119
(őstag)
LOGOUT blog

gondolom ember csalogató hogy 90 s a vége akkor biztos lenyomja aaaa... teszem azt gtx460 at :U

(#9) nbg

nbg
(fanatikus tag)

No, sparkle kifogyott vegre a DDR2-es csipekbol? :U

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#10) SzlobiG válasza nbg (#9) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Jó lassan fogytak ki, mondjuk nem csodálom most jöhet a DDR3.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#11) vinibali válasza Giot (#6) üzenetére

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

tudomásom szerint idáig a x7xx-es szériák 128bitesek voltak "csak". ezek szerint most átvariálják kicsit ezt a részt. szerintem pont ettől volt nagy külömbség közöttük. az 5770 felezett 58xx-es dolog nagyon bejött. most mivel érnek el ekkora hézagot, ha a memóriabusz 256bites lesz :F

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#12) lujó55

lujó55
(őstag)

150Watt? Na ide kell hűtés! És ez a középkategória... :C Nagyon kafa!

Nem bizniszelek pattanásos milliomos gyerekekkel, akik maguk sem tudják mit akarnak!

(#13) stratova

stratova
(őstag)

Hümm :)

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#14) Retekegér válasza lujó55 (#12) üzenetére

Retekegér
(PH! addikt)

Az pletyka volt... 115-ről szól a fáma.

A Sparkle nem okozott csalódást, a neve összeforr az übergyors memóriachipekkel. :C

<< Don't forget kids: the more posts you have, the larger your e-penis is. >>

(#15) MongolZ válasza Giot (#6) üzenetére

MongolZ
(fanatikus tag)

Mivel egyes piacokon (oem?) az 5750/5770 megjelent 6750/6770 néven, és a 6850 alá kell esnie. Gondolom a xx30 túl alacsony szám, ezért lett inkább 6790. Szerintem elég nagy kuriózum lesz ez a kártya, a kérdés az, hogy a letiltott részek tényleg hibásak, vagy feloldhatóak? :)

(#16) Archer

Archer
(őstag)

Adják max 25k-ért, akkor lehet értelme de drágábban... Miért nem bírnak már egy normális 30k alatti középkategóriás kártyát kiadni? 30-45k között bezzeg tobzódnak a kártyák.

Sparkle úgy tűnik most ddr3-ból vásárolt pár konténerrel, jönnek majd megint a 15-20k-s kártyák 2-3-4 giga memóriával :DDD

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#17) M3Ny3'T válasza lujó55 (#12) üzenetére

M3Ny3'T
(senior tag)

Kizárt dolog, az 5850-nek ennyi a TDP-je azt hiszem. :P

Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff

(#18) manoarc válasza Archer (#16) üzenetére

manoarc
(senior tag)
LOGOUT blog

sztem mert rájöttek,hogy a relatíve olcsó de erős kártyákra nagy a kereslet és úgyis megveszi majd mindenki akár többért is. :((

>> ЯeSpΞkT <<

(#19) Devid_81 válasza nbg (#9) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Pssszt, meg ne hallják! :D
Bár már lassan úgy érzem nem kerülnek elő a DDR2-ők a grafikus kártyákon.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#20) PodMAN

PodMAN
(tag)

Van itthon pár EDO ramom. Elküldöm a Sparke-nak ... hátha csinálnak a közeljövőben valami "LIMITED EDITION"-t ;-)

(#21) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Radeon HD 6790? Minek?

6850 pár $-rral olcsóbban és 550 letudva.

Milyennapvan?

(#22) bogyo112

bogyo112
(őstag)

Sparkle, nem csalódtam benned! :))

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#23) nkmedve

nkmedve
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De ennek most tényleg mi értelme, ennyire sok hibás Barts chip van? Én azt gondoltam volna, hogy mostmár a kihozatal annyira jó, hogy még 6850-re sincs elég hibás GPU, nem hogy kihozzanak még egy új modellt.

[ Szerkesztve ]

(#24) Himym

Himym
(senior tag)

Én szerintem ez az egész csak arra megy ki, hogy az Nv-t jól felidegesítsék. . . Jól betáblázzák magukat mindenki tud venni mindefélét azt jó van.

Am. ez a kártya arra jó, hogy MM-ben eltudják adni olyan névvel, hogy "Briiliáns grafika 1GB DDR5-ös rammal" szerelt grafos gép. . . :W

(#25) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

Azta,ember legyen a talpán az aki nem ért a kártyákhoz és most akar venni, és olvasgatja a forumokat melyik éri meg a pénzét. ;)

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#26) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

a hd4730 volt ilyen
nagy fogyasztás kis teljesítmény :(((

(#27) tombar

tombar
(fanatikus tag)

na a 450 meg mi a csudának. 10 rugóért ide nekem... mármint ők fizetnek nekem és elviszem :D
agp-set nem akarnak csinálni? :D:D:D pedig az a menő xD

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#28) Móci válasza nbg (#9) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem fogytak ki, csak nem találják az elpakolt DDR2-es chipeket. De ha egyszer rájuk bukkannak, jajj lesz nekünk... ;]

A 6790 egy felesleges válasz egy felesleges vga-ra, lol.

[ Szerkesztve ]

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#29) yakuza.tora

yakuza.tora
(PH! addikt)

A Sparkle-nek ezek a lila ventijei... :W

Alléz Olympique de Marseille!

(#30) Móci válasza yakuza.tora (#29) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A tervezők valószínűleg milka csokipapírral szívták fel a kokót, s megmaradt bennük ez a szín... :DDD

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#31) proci985

proci985
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

106os TDP (gyakorlatban több), 2 fázissal. a VRMek hűtőjét már majdnem elkezdtem kritizálni, aztán rájöttem, hogy a zotac az ampokról pl le is hagyta. a festett alutömb hatékonyságát meg inkább nem kommentálnám.

hasonlóak közül a 5770/8800gt/3870en három fázis volt.

6790: hm, 5770 váltó?

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

(#32) banderasz77

banderasz77
(PH! addikt)

Engem érdekel ez az új HD6790, nem tűnik rossz karinak. Az ára mindent meg fog határozni, tán csak lesz valami űr a HD6850-hez képest. Mármint normális űr. :U Nem úgy, mit az 5850 vs. 5830 között....

(#33) Zodicus

Zodicus
(fanatikus tag)

Szerintem totál felesleges kategória...

(#34) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

mennyi ennek a ramsávszélessége? 256 bites ez tutira? mert nem 68xx... ???

~ Arcana ~

(#35) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Ha felesleges, ha nem, a "hibás" lapkákat is el kell adni. Legalábbis meg kell próbálni. :)

(#36) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elvileg 130 dollár...

The HD 6790 disables a further 2 SIMDs from the Barts die, now left with 800 SP and 40 TMU. The GPU is clocked at 840 MHz, so thus far, it looks much like a HD 5770.

(#37) Fr3eWar

Fr3eWar
(senior tag)

Naa mitörténittkéremszépen. Elfogyott a DDR2 memó a raktárról és most elkezdték kisöpörni a felhalmozódott DDR3 lapkákat?

Ez kb olyan mint mikor megveszi az ember a friss kenyeret és megeszi a szárazat, hogy kárba ne vessze, és másnap már a friss is száraz -> mókuskerék (el lehet játszani néhány évig:D)...

Life's a piece of shit, When you look at it, Life's a laugh and death's a Joke, it's true.

(#38) imibogyo

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk ha valami nagyon jó árat adnak annak a kis Geforce-nak (értsd. 10k :D ), akkor passzívan egy Accelero társaságában simán jó lehet egy netezős, multimédiás gépbe. :P

(#39) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit izélgetitek a Sparkle-t?
A retró= MENŐ. Ilyen szép ventis megoldást má' 6 éve nem láttam. A memória is jó lehet, majd raknak rá többet, belefér, biztos van nekik! :C

:D

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#40) ftc válasza ViZion (#39) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Főleg ha találnak még a raktáron DDR1-et is :D

(#41) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sparkle + gts450 + 2 giga =

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

(#42) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sparkle-nél le vannak maradva mindig 1-2 generációval memóriában... :C habár, ha felvásárolják mindenkitől jóáron a raktáron ragadt régi ramot, akkor akár jól is csinálhatják... :K mit néz az átlagember főleg: "hány gigás?" (hát a sparkle az sok, tehát tuti befutó lehet ez a kártya is... hiába van mellette mondjuk egy sz@ros, gtx560 kevesebb memóriával)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#43) UnSkilleD

UnSkilleD
(tag)

6790-re válaszul jönni fog a Ti nélküli GTX 560, szép :D

(#44) hyperman25

hyperman25
(lelkes újonc)

Valami kártya kellett már a 6-os szériába a 6850-es alá is. A 6750/70-es csak OEM piacra ment, ezeken kívül nagy volt a pangás a Radeon-oknál. :(

Én egy magyarországi árra vagyok még kíváncsi. Egyelőre a 6850-es 40-45k közötti ára eléggé meggyőző, hogy elcsábuljak mondjuk akár egy 35k-s 6790-től is.

Persze amennyire megy mostanában a DX11 szekere, elvagyok a 4770-esemmel. :)

(#45) ftc válasza hyperman25 (#44) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

6750-t Te is megveheted 5750 néven....amennyi fejlesztést kapott azért nem éri megvenni..

(#46) wody21 válasza ftc (#45) üzenetére

wody21
(kvázi-tag)

4770-ről 5750-re nem érdemes váltani. (4770-em van, tényleg bőven jó még) De egy (jó) 6790-nél már érdekesebb a helyzet!

HI

(#47) Ł-IceRocK-Ł válasza wody21 (#46) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez így, ebben a formában nem teljesen igaz.

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#48) Vikthor

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

134 GB/sec a sávszélessége ennek a VGAnak ami ergo 2x 4850. Nem is vészesen rossz ez a VGA akkor...

~ Arcana ~

(#49) banderasz77 válasza Vikthor (#48) üzenetére

banderasz77
(PH! addikt)

Nem hát. Mondom én, ha jól lesz árazva ütős lesz... :K

(#50) - = Zk = - válasza D1Rect (#21) üzenetére

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

úgyvan... :)

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.