Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Apika

Apika
(PH! addikt)

Tetszett a cikk! Jól összefoglaltad... :C

(#2) e30st válasza Apika (#1) üzenetére

e30st
(tag)
LOGOUT blog

Köszönöm!! :R

jöhetnek egyébként negatív kritikák, javítások, ötletek is, de légyszi ne vegyétek el a kedvem a további cikkírástól :)

"the internet has gotten a lot weirder since Russians started using cameras"

(#3) bandika1988

bandika1988
(újonc)

remek, logikusan felépített, észérvekkel alátámasztott cikk, gratula hozzá :R
a 2012-re felsorolt újításokkal egyetértek, leginkább az iPhone-hoz kapcsolódó nagyobb, reményeim szerint 4"-os kijelzőt várom, megnövelt akkumulátor kapacitással

(#4) fricz19

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

nem volt rossz.

" és ami a legfontosabb, egy retina kijelző, vagyis a jelenleginél 4x nagyobb pixelsűrűség."
mi az a retina kijelző?

(#5) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Azt hittem, hogy nem is halt meg SJ úgy, mint Elvis.

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#6) Youri

Youri
(PH! addikt)

Vitathatatlan tény, hogy a 1996-os helyzet után ez az előretörés páratlan.

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#7) sz.mark15

sz.mark15
(újonc)

Végre valaki kinyitja a száját ezek ellen a baromságok ellen!
jó kis cikk! :K

(#8) Lenry

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de nincs olyan, aki HD TV-n az esetek több mint 70%-ában HD adást néz.

de van. én pl még egyetlen SD filmet sem néztem még a TV-men. TV adásra meg nem fizetek elő

ezen kívül a cikk viszont nagyon tetszik, le a kalappal :R

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#9) sittes79

sittes79
(senior tag)

A 3D nagy igazság, egyedül talán PS3-al lehet kihasználni, de ugye az sincs az átlag 3D TV vásárlónak. Tartalom semmi, esetleg 2-3 db 1000 éves film újra feldolgozva.

(#10) Zolom89 válasza Lenry (#8) üzenetére

Zolom89
(tag)
LOGOUT blog

"de nincs olyan, aki HD TV-n az esetek több mint 70%-ában HD adást néz."

Szerintem ezt írd át, mert egyáltalán nem jó így...saját és barátaim nevében mondhatom hogy azért van Full HD tv-nk hogy HD tartalmakat nézzünk. És biztos vagyok benne h nem vagyunk egyedül :K

iPhone 4 16GB, iPod classic 80GB

(#11) Lenry válasza Zolom89 (#10) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt most nekem akartad írni?
mert én is pont erről beszéltem, a hozzászólásom első sora meg idézet a cikkből, ezért is dőlt betűs, bár az idézőjel lemaradt

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | "Két webfejlesztő beszélget: - Milyen az új csajod? - 90/60/90 - Sötétlila?" | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#12) Youri

Youri
(PH! addikt)

A 40"-os IPS panelű Apple márkajelzésű tv-t 1200$-ért szerintem olcsónak lőtted be. Amúgy jó cikk, nem is tudom ki hitte ezekben az űrtechnlogógiás dolgokban :)

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#13) Zolom89 válasza Lenry (#11) üzenetére

Zolom89
(tag)
LOGOUT blog

Bocs nem neked :D

(#14) atike

atike
(őstag)
LOGOUT blog

Jó cikk... :R

Épp itt tesztelgetek egy iMac-et... Nem semmi. Lenyűgöző a külső, tény. Engem a belső (Mac Os X) annyira nem fogott meg. Az viszont tuti, hogy ha az asszony meglátná kellene neki egy otthonra... :) :) Kb addig amíg meg nem mondom az árát... :D

Szerk: 10.7.3-as van rajta... Elég friss... :D

[ Szerkesztve ]

"Happy endings are stories that just haven't ended yet..."

(#15) Straw

Straw
(senior tag)

"A másik eshetőség, hogy valami sokkal nagyobb dologban gondolkoznak, egy rendes TV piacra dobásán." Erről már hallottam én is, lehet hogy csak pletyka de kiváncsi lennék hogy mit kezdene a többi gyártó ha az alma belépne a TV piacra. Viszont az ő árazásukat ismerve, az 1200 USD kevés lesz, egy fullos minőségi 40"-es TVhez.

"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

(#16) D-Roy

D-Roy
(tag)
LOGOUT blog

Tökéletesen leírod a valóságot.
Jó cikk.

(#17) Zolom89 válasza Straw (#15) üzenetére

Zolom89
(tag)
LOGOUT blog

Az apple nem fog kijelzőt gyártani, szóval a nagy konkurencia csak "örülni" fog ha tőle veszik majd a panelt.
Ha jóltudom akkor a Sharpal van kapcsolatban az Apple kijelzők terén :)

(#18) Straw válasza Zolom89 (#17) üzenetére

Straw
(senior tag)

Meg az LG-vel, de nem a panel a lényeg, hanem a kész termék. Tudom hogy az Apple semmit sem gyárt, még egy kalapácsot sem, de a haszon hozzájuk vándorol, és ahoz lesz egy két szava többi gyártónak is.
Annak nyilván örülnek majd hogy egy 200 dolláros panelt tőlük vesz a nagy Alma, de attól még nagyobb haszonnal ugyanazt a kijelzőt az Apple fogja tudni eladni és ez fogja szúrni a többiek szemét.

(#19) e30st válasza fricz19 (#4) üzenetére

e30st
(tag)
LOGOUT blog

Az Apple így nevezte el az extra nagy pixelsűrűségű kijelzőit, utalva arra, hogy a 300dpi-nél nagyobb felbontást az emberi szem képtelen feldolgozni, vagyis olyan kicsik a pixelek, hogy azokat nem is látod. iPad esetén egy iyen kijelzőnek a felbontása 2048x1536 pixel lenne.

(#20) N-vidi-A válasza fricz19 (#4) üzenetére

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

A cikk nagyon jó lett, egy valódi okos tévét by Apple megkukkantanék szívesen! :D

fricz19:

Steve Jobs a bemutatón arra is felhívta a figyelmünket, hogy az emberi szem kb. 300ppi-s (pixel per inch) felbontásra képes. Ez azt jelenti, hogy ami e felett van, azt már nem tudjuk érzékelni (nyilvánvaló azonban, hogy ezt embere válogatja).

(Röviden azért lett retina kijelző, mert az emberi szem kb 300ppi felbontásra képes, e fölött már szinte tökéletes a kép, amit elénk tesznek, tehát a kijelző az emberi retinával egyenértékű<jobb, ez amolyan jól hangzó név!)

Az alábbi linken olvashatsz bővebben!

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#21) e30st

e30st
(tag)
LOGOUT blog

okl, lehet hogy ez az 1200 USD-a TV ár kicsit sok, bár szerintem ha csak szimpla fullHD lenne, akkor vehetnének a samsungtól, LG-től, Sharptól (mindhárom cég szállít jeleneleg is paneleket az applenek) kijelzőket, amik azért annyira nem drágák. És ezen kívül még egy iPad3-mal felérő hardver kéne bele, hogy lehessen rajta külső adathordozókról filmeket nézni. Amit árként közöltem, hogy szerintem 1200 USD körül lenne, úgy gondolom azért reális, mert ez még így is magasabb más gyártók árainál, az Apple árait nézve pedig ez megegyezik egy 21,5"-os iMaccel, amiben elég erős hardverek vannak a kijelzőn kívül is, valamint a 2560x1440-es felbontású 27"-os monitor is "csak" 999 dollár. És az a kijelző szerintem drágább, vagy egyenértékű egy 40"-os, de kisebb felbontású kijelzővel.
De ha tényleg lesz almás TV, akkor azért szerintem 1500-nál nem lesz drágább.

Javítom a HD TV-s számot, én mondjuk a szüleim példájából indultam ki, meg egy átlag magyar családból, aki karácsonykor hitelre megveszi a Tesco-ban a TV-t. Továbbra is fenntartom hogy az emberek több mint fele nem használja ki, de elfogadom hogy itt ezen az oldalon, olyanok vannak, akik tudják mi mire való, és hogy kell kihasználni az erőforrásokat.

Oké, törlöm azt a 70%-os részt, utólag átolvasva tényleg kicsit hülyeség, és meggondolatlanság volt leírni.

[ Szerkesztve ]

(#22) Zolom89 válasza e30st (#21) üzenetére

Zolom89
(tag)
LOGOUT blog

Teljesen reálisnak tartom a gondolatmeneted az Apple TV árával kapcsolatban. És így belegondolva elég fura, hogy nem lehet kapni olyan készüléket ami bitang erős hardverrel van felruházva és még is csak egy tv. Egy elég jó multimádiás központ. Most azt mondják sokan hogy erre nincs szükség..én is azt mondom. DE nem a szükség, hanem az igény szüli a piacot. iPad-ra sem volt szükség..de igény meg nagy rá.

(#23) Syl válasza e30st (#21) üzenetére

Syl
(őstag)
LOGOUT blog

Ha az Apple összehoz egy (okos) tévét, szerintem az a minimum, hogy iOS fog rajta futni. :K

There’s no time like the past.

(#24) Youri válasza e30st (#21) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Én azt az árat, legalábbis a forintosított megfelelőjét tartottam alacsonynak, egy Apple névhez. Főleg, ha IPS

(#25) Zolom89 válasza Youri (#24) üzenetére

Zolom89
(tag)
LOGOUT blog

Vedd figyelembe hogy ami kint 1000$ Az amire itthon a boltba kerül lesz 300.000Ft biztos

(#26) Youri válasza Zolom89 (#25) üzenetére

Youri
(PH! addikt)

Jogos, hiszen dollár=euró, meg fogalmam sincs mennyibe kerülnek kint a tévék...
bár a 350.000-et sem tartom nagyon Apple árnak, hiszen dögivel vannak tévék ennyiért

[ Szerkesztve ]

(#27) Straw válasza Syl (#23) üzenetére

Straw
(senior tag)

És ha így lesz akkor szerintem FullHD-nál nagyobb lesz a felbontása, hogy a már meglévő alkalmazásokat a lehető legkönnyebben lehessen futtatni rajta.

(#28) raper válasza banhammer (#5) üzenetére

raper
(fanatikus tag)

Miért? Meghalt? :)

(#29) fricz19 válasza N-vidi-A (#20) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

ez egy ironikus kérdés volt
mert csak marketing fogás
"retine kijelző" :O

(#30) BDave

BDave
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

"Ilyen esetekben szokták azt csinálni, hogy éppen az új termékről beszélnek, majd közlik, hogy ja és ez a mai naptól megvásárolható közel 30 országban."

"Ez pedig nem teljesen így van. Tény, hogy az iPadet, iPhonet, és az operációs rendszereiket hamarabb mutatják be, mint hogy az elérhető lenne."

Ajánlom ezt a figyelmedbe. ;)

[ Szerkesztve ]

(#31) sz.zoli25 válasza fricz19 (#4) üzenetére

sz.zoli25
(fanatikus tag)

Google a barátod... :DD

http://phmegbizhatosag.atw.hu

(#32) fricz19 válasza sz.zoli25 (#31) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

mivan :F

(#33) domperke

domperke
(őstag)

Jó volt olvasni köszi.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke

(#34) e30st válasza BDave (#30) üzenetére

e30st
(tag)
LOGOUT blog

megvan, kiolvastam.

pontosan melyik részére akarsz utalni?

[ Szerkesztve ]

(#35) myckie2 válasza e30st (#34) üzenetére

myckie2
(kvázi-tag)

Jó cikk volt, de te a Hologramnál csak a telefonálási lehetőségeket vetted figyelembe a sima kivetítő funkciót nem. Igaz nem is baj mert ha csinálnának is hozzá technológiát a legfölöslegesebb dolog lenne egy telefonba belezsúfolni.. Arra ott a videóhívás...

"For every man there is a cause which he would gladly die for."

(#36) sz.zoli25 válasza fricz19 (#32) üzenetére

sz.zoli25
(fanatikus tag)

"mi az a retina kijelző?"

http://phmegbizhatosag.atw.hu

(#37) fricz19 válasza sz.zoli25 (#36) üzenetére

fricz19
(senior tag)
LOGOUT blog

[link]
jó én meg most veszem észre hogy a 4. re írtad

[ Szerkesztve ]

(#38) tob!as

tob!as
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Teljesen korrekt cikk! Végre egy hely ahol minden egyben van. Az oltári nagy hülyeségek cáfolatai, és egy korrekt előrejelzés. Habár az iPad előlapi és hátlapi kameráinak változását én nem venném bele, de meglássuk :)
Mióta iPadem van egyszer nem jutott eszembe hogy fotózzak vele. FaceTimera meg teljesen megfelelő az a gagyi előlapi kamera ami benne van. Hátlapra meg sokkal jobb kamerában ekkora vékonyság mellett nem nagyon van opciójuk.

http://jatek.alkupiac.hu/s/C8LDbM

(#39) h-yle

h-yle
(őstag)
LOGOUT blog

Az érintős iMac-et és a kivetítős bill-t kizártnak tartom.

Egyik sem kényelmes, főleg az érintős mac, és ez az Apple-nél bőven elég arra hogy elvessék.

Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven

(#40) BDave válasza e30st (#34) üzenetére

BDave
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A termékbejelentésekre, ott kicsit össze-visszaság van, amit írtál (vagy csak nekem tűnik annak).

(#41) Lalikiraly

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezt jó volt végigolvasni :) :C

(#42) wikings2 válasza BDave (#40) üzenetére

wikings2
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csak neked.
Függetlenül ettől jó cikk lett :)

"Maximiliano Irázabal és Alejandro Salvatierra egy és ugyan azon személy" x)

(#43) RaZroX

RaZroX
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jó cikk!!! :R

Nem értem, hogy hogy hihetik azt egyesek, hogy hologrammos kijelző lesz, meg átlátszó iPhone :DDD Ilyeneket majd a kínai okos telefonokban tudok elképzelni, de azokban is minimum még 5 év....

(#44) zseko

zseko
(őstag)

Azért azt így egyenesen kijelenteni, hogy valami soha nem lesz, eléggé maradi dolog.

[ Szerkesztve ]

(#45) e30st válasza zseko (#44) üzenetére

e30st
(tag)
LOGOUT blog

muszáj volt, hogy változatos legyen a szóhasználat :) De akkor a soha szót értsd úgy, hogy a következő 8 éven belül nem.
(a lézeres billentyű, az érintőképernyős iMac, és az átlátszó iPhone esetében továbbra is fenntartom hogy soha)

(#46) e30st válasza tob!as (#38) üzenetére

e30st
(tag)
LOGOUT blog

a legutóbbi iMac frissítéskor mutatták be a facetime HD camerát, és ez bekerült a MacBookokba, meg talán az aribe is (ez utóbbiban nem vagyok biztos), és emiatt benne kell lennie az iPhoneban és iPadben is előbb vagy utóbb. Ha pedig az előlapi tudja a 720P-t, akkor a hátlapinak annál jobbnak kell lennie.
Lehet hogy nem most kerül bele, de a 4. generációba már mindenképp. De szerintem már a 3.ban is ott lesz.

Az összevisszaságért elnézést, legközelebb majd többször átolvasom a cikkeimet publikálás előtt. :R

(#47) ViZion

ViZion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"éppen az új termékről beszélnek, majd közlik, hogy ja és ez a mai naptól megvásárolható"
Én ezt átfogalmaznám:
éppen az új termékről beszélnek, majd közlik, hogy ja ELLOPTÁK, ELKOBOZTÁK, MEGSEMMISÍTETTÉK az UFO-k. ;]

Bocs a caps-ért, de ált. ez nagyobb "hír", mint a termék. Kicsit unalmas ez a marketing, de sokadikra is bejön, mert átlag népek csak a bulvárhíreket nézik.
Amúgy jó cikk, sok helyen biztosan eltaláltad. Én akkuidő-környezetkímélő vonalon várok vmi nagy dobást, sztem az évtized marketing dumája lesz a "zöld technológia", biztosan nem hagyják ki.

Photoshop tutorialok, segédanyagok kezdőknek: http://tinyurl.com/PSalapok „Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója by hircsarda.hu

(#48) kerekfej

kerekfej
(senior tag)

Medion mióta Lidl-ös nálad és nem Aldi-s :F

RC Autó 1/10 kerék, felni, LiPo őr és Vitorlázórepülő eladó: www.href.hu/x/h8ui <-> www.href.hu/x/hhxe <-> www.href.hu/x/hh2g

(#49) csepelball

csepelball
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Én azt olvastam, hogy almáék nem akarnak nagyobb kijelzőt az almaphoneba, mivel azt már 1 kézzel kényelmetlen irányítani. Emiatt sem lett nagyobb a négyS-nek a kijelzője.
Ha meg valaki nagyobbat akar, arra szerintem ott az Ipad.

(#50) pechman8

pechman8
(tag)
LOGOUT blog

Had írjam meg ide azt a családon belüli tapasztalatot amit Sógorommal folytattam a minap aki Kaliforniában él. Azt mondja a feleségének IPhone-ja van neki mag HTC telója. (csak röviden összefoglalva írom, a lényeget) A HTC mindent tud, videók, GPS, mindent. Ráadásul ingyen! Ha valami alkalmazás nem OK, letölti a google-ról, ingyen. Mivel Android fut a telón. Az Iphone viszont finnyás. Ha valami nem fut rajta létezik hozzá alkalmazás de a letöltése XY dollár. Ezért az Ő környezetében (Santa-Clara, szilicon völgy. ) mindenki androidos telóra vált. Külön kiemelte, hogy a HTC-n futó GPS annyira klassz, hogy mindenki átáll a google alkalmazására szemben a direkt GPS készülékekkel -TOM-TOM- NAVI-MIO stb. Azt mondja nem lehet egy napon említeni. Hosszan ecsetelte mindazt amit ingyen nyújt a rendszer de nincs kedvem annyit gépelni...

Ebből amit én megjegyeztem: Androidos teló klassz és ingyenes szoftverrel. Az Apple meg mivel mindenért pénzt kér piacot veszít! Hisz mindazt mások ingyen nyújtják.

Minden tiszteletem a nálam okosabbaké!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.