Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) VaniliásRönk

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Már több mint 20 perce kint van a hír, és még senki sem szólt hozzá. Úgy tűnik a PH közösségén még dolgoznia kell egy kicsit az Apple-nek. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#2) Integra válasza VaniliásRönk (#1) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

remélem növelni fogják a részesedésük!
csak jót fog tenni

(#3) VaniliásRönk válasza Integra (#2) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A unixoknak talán jót tenne az Apple előretörése, de nekem marhára nem hiányzik mégegy Money$oft. :P

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4) ebx

ebx
(fanatikus tag)

Pont a lényeget nem említi a hír: hány százalékos az apple vállalati gépek aránya? 0,1?

mert innen nem túl nehéz 60 százalékos növekedést produkálni

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken

(#5) k3l3r0n

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Irodába biztos jó lehet. Mert ahogy az asszisztensek a windows-hoz és office csomaghoz sem értenek, úgy ehhez sem értenének és menne a szidalmazás. Az informatikusokról nem is beszélve.
Ipari(bb) környezetben viszont hamar meghalna. Pl AutoCAD, PLC-s progik és még egy sor minden nem elérhető rá.
Mondjuk ami tetszik, van MindManager és Eagle is mac os-re. Viszont ami nekem most fáj, semmilyen plc-s soft nem jelent még meg rá. Nem vagyok pesszimista, de sztem nem is fog. Pedig kíváncsi volnék rá, mennyivel volna stabilabb mac os-en a téma...

Jézus megváltoztatta az életed! Akarod menteni a változásokat?

(#6) janpotocki válasza ebx (#4) üzenetére

janpotocki
(VIP)

a 60 százalék nem erre vonatkozott, szerintem olvasd el még egyszer

(#7) k3l3r0n válasza janpotocki (#6) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

9-ről 14-re növekedett és term az USA-ban. Persze ezeket a statisztikákat lehet jól manipulálni....

(#8) Alvin_ti4200 válasza k3l3r0n (#5) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bootcamp?

(#9) janpotocki válasza k3l3r0n (#7) üzenetére

janpotocki
(VIP)

a 60 százalék nem a vállalati gépek szegmensére, hanem a kiskereskedelmi forgalmazásra vonatkozik, a 9 és 14 is erre értendő.

(#10) xedos

xedos
(PH! addikt)

Nincs mit hozzá tenni :-)
Rám is kerek szemekkel néztek amikor bementem az almás notival és az osx-el...
Utána tovább kerekedett amikor a virtuális XP alatt gyorsabban tekert az adatbázis, mint a 4procis szerveren :-)

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#11) Integra válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

de akkor legalább az ms (talán) összekapná magát.
tudom, naív gondolat:))

(#12) k3l3r0n válasza Alvin_ti4200 (#8) üzenetére

k3l3r0n
(fanatikus tag)

Bootcamp mire jó? nem használtam semmire, amikor mac-em volt sem.
Illetve képzeld el, milyen komoly, egy ipri környezetbe eladsz egy 6W-ot fogyasztó SBC helyett egy mac mini-t. Arról nem is beszélve, hogy 2-3x drágább, mint a 6W-os SBC.
Meg mondjuk a mac-eken elég sok a soros port, amivel könnyedén mehetsz RS485/422 vonalakra. Bővíteni meg csak a macpro-t lehet. Az USB meg elég biztonságos, 10-ből 1x működik is, de pont akkor nem, amikor kéne. Szóval ezek ipari dolgok, itt nem lesz mac az elkövetkező 5-10 évben (sem). Szinte csak win-ekkel találkozni, pedig minden mást stabilabbnak mondanak.

[ Szerkesztve ]

(#13) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én csak ugatom a témát, de nagyon meglepett hogy még senki nem említette hátrányként hogy Mac-en nem fut a crysis.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#14) core2 válasza simonzé (#13) üzenetére

core2
(Ármester)
LOGOUT blog

A MACen nem fut a Crysis? ;] :Y Mégegy ilyen szar gép nincs a világon... :DDD

[ Szerkesztve ]

Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z

(#15) arty

arty
(senior tag)

... és MAC-re a 64bites photoshop CS4 sem jön ... és nem az adobe tehet rola a hírek szerint :)

(#16) Power válasza k3l3r0n (#12) üzenetére

Power
(senior tag)

Ipari(bb) környezetben viszont hamar meghalna. Pl AutoCAD, PLC-s progik és még egy sor minden nem elérhető rá.

Bootcamp mire jó?

pont arra jó, hogy ezek is futhatnak rajta.
Az apple sbc-t, de nem akar, mert ott nem számít az amiben az apple erős.
A mai apple gépek gyakorlatilag sima pc-k, apple designnal.

Power

(#17) Power válasza core2 (#14) üzenetére

Power
(senior tag)

Már, hogyne futna?
Felraksz egy windowst és fut.

Power

(#18) M@trixfan válasza arty (#15) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Ez amolyan fele-fele dolog. Az apple elég radikális tud lenni az új dolgokkal kapcsolatban és a visszafelé kompatibilitásban sokszor húz meg erős határokat. Emiatt az új technológiákat sokkal jobban ki lehet használni, viszont most visszaüt a Carbon API 64 bit támogatásának megszüntetése. Az Adobe részéről meg illene Cocoa-ban írni a Photoshopot és akkor semmi gond nem lenne.

twitter: MatrixfanLive

(#19) evone válasza simonzé (#13) üzenetére

evone
(őstag)

1. te nem ertesz ehhez a temahoz, menj kapalni
2. te nem tudod mirol beszelsz
3. fut

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#20) evone válasza arty (#15) üzenetére

evone
(őstag)

olvasd el ujra a hireket. akkor van ra szukseg ha kurva sok ramod van gigaban. 4 giga rammal nem hasznalod ki se meken se winen a 64 bites photoshopot. innentol kezdve nem lesz gyorsabb windowswon mint meken

(#21) evone válasza M@trixfan (#18) üzenetére

evone
(őstag)

na igen, adobe hibaja, miert nem irja meg ? :)

(#22) arty válasza evone (#20) üzenetére

arty
(senior tag)

erről beszélgess majd grafikusokkal is picit ;)
a 2g/4g határ náluk már biztosan évek óta gond, amit macen továbbra is 'élvezhetnek' - ha akarnak. ismerős 'piti' fotós, de már ő is simán kihasznál 2-3 giga ramot... pedig nem óriásplakátra dolgozik :)

a 64bites API nem támogatása apple sara, bár nemtom miota létezik és mennyi időre vállalták anno a támogatást. vagy ez a ppc->x86 váltáskor lett csak gond? azaz x86ra nem irták át az API-t? mert akkor megértem őket, h nem akarnak bele energiát ölni tovább.

(#23) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

osx-nél elég sok helyen probléma az activex hiánya és ez nem csak a böngészö alapú válalati megoldásoknál, hanem a PowerPoint prezentáció készitésnél is. Egy nyamvadt flash bannert ennek hiányában nem igazán lehet berakni a PP-ba.
Ismerösem közül akik win-röl osx-re váltottak (az ok nem érdekes, de általában erös sznob inditatás is bele játszott) és web design-nal foglalkoznak elég hangosan anyáznak e-miatt, mert ugye a megbizónak általában PP-ban kell a koncepció leirás és a müködö layout, mivel ök igy viszik tovább prezentálni az ügyfélnek... Keynote pedig nincs win-re.

[ Szerkesztve ]

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#24) No M Tobi válasza Integra (#2) üzenetére

No M Tobi
(újonc)

Kinek? mert a vásárlóknak biztosan nem...

én pont az ellenkezőjét gondolom

[ Szerkesztve ]

...::: are you swimming with the mainstream or creating your own wave :::...

(#25) M@trixfan válasza arty (#22) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Na még egyszer nekifutok utoljára ennek a 64 bites témának! :) A Carbon a Mac OS 8.1 idejére tehető, főleg az OS X előtti, most már classic-nak nevezett rendszerek API-ja. Ebben írja az Adobe a Photoshop-ot. A másik 4 nagyobb környezet egyike a Cocoa, ami NEXT hagyatéka (96-ban felvásárolta az Apple a Next-et). 10 év után elhagyta az Apple a 64-bit támogatást a már régi Carbon API-ból az OS X 5. kiadásában. Szvsz ösztönző szándékkal tette, hogy végre Cocoa-ban fejlesszenek zömében OS X alá. Sokkal fejlettebb mint a Carbon, jobban kihasználja az OS X Quartz rétegét, illetve a Webkit-et, ráadásul automatikusan követi az Apple egységes design szabványát. Csakhogy ellustult az Adobe és csak a CS5-ben szándékozna áttérni a Cocoa API-ra. Igazából a Macintosh verziónak már évek óta Cocoa-ban kellene lennie és akkor most nem lenne semmi. :(((

twitter: MatrixfanLive

(#26) arty válasza M@trixfan (#25) üzenetére

arty
(senior tag)

köszönöm a részletes leirást!
ezek alapján akkor mégiscsak az adobe sara a hiányzo port, idejük lett volna 'megtérni' :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.