Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) vinibali

vinibali
(senior tag)
LOGOUT blog

hazaérek és már olvasom is, jó kis meglepetés hétfő reggelre :)

BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

(#2) mpierre

mpierre
(PH! addikt)

Nocsak, nocsak...! Lehet megérné az asus m4a89gtd pro-ba bedobni egy fx 8100-t? (Ha lehetne kapni.) Bios is van hozzá, azt frissítik rendesen... Elgondolkodtató. :D

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!? ¤ BattleTag: Deckwood#2527

(#3) zetecR

zetecR
(őstag)

"pozitív hatás csak a enyhén többszálúsított alkalmazásoknál várható"

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#4) martonx

martonx
(senior tag)

Én továbbra is baromira hiányolok 1-2 kisebb bulldozer procit a tesztből.
Mondjuk egy Core i3 ellen mit tud egy 4XXX bulldozer?

HOPPÁ!

(#5) banhammer

banhammer
(őstag)
LOGOUT blog

Hétfő reggel ebben a hidegben új tesztre ébredni felér egy nagy pohár forralt borral!

http://prohardver.hu/tema/asus_p8h67-m_pro/hsz_1-50.html Running on Iconia A501 Grundstücksverkehrsgenehmigungszuständigkeitsübertragungsverordnung

(#6) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, ennyit az MS update -ről. :U És pár hónapja még azt rebesgették, hogy 10%+ is lehet a javulás... Továbbra sem értem az FX8150 árát, szvsz a 2500K árazását kellene vele követni.

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#7) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

LOL vagy ROTFL, esetleg LMFAO. Ezt mind el lehet mondani erről a driverről.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#8) Löncsi válasza BMW001 (#6) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Far cry 2 alatt +20%, szóval egy szavad sem lehet. :DDD

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#9) fatallerror

fatallerror
(őstag)

na most már van ilyen teszt is :P

(#10) 04ahgy

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az első oldalon, itt: "Ilyen jellegű frissítésekkel első körben az ASUS és az MSI állt elő, melyeket később valamilyen szintig az ASRock és a Gigabyte is követett."

Miért van az ASUS és az MSI pozitívan diszkriminálva azáltal, hogy a nevük linkesítve van, míg a másik két gyártóé nincs (holott mind az AsRock, mind a Gigabyte rendelkezik magyar nyelvű gyártói oldallal)?

"Úgy látszik, hogy az ASUS mérnökei jó munkát végeztek a BIOS elkészítése során, ugyanis számítási teljesítményben is csak minimális eltérést tapasztaltunk a korábbi AM3-as és az újabb AM3+-os rendszer között."

Az a minimális eltérés mérési hibán belüli, ezt fontos lenne kiemelni, már amennyiben a cikk az objektív tájékoztatás mellett tör pálcát. Amikor az ugyanazzal a rendszerrel végzett mérések ismertetésénél elemzi a cikk, ott viszont megemlítésre került ugyanez.

Mindenesetre a FarCry2 alatt mutatott jelentős gyorsulás örvendetes.

A vízhűtés ventilátora jó izmos, néhány táp ventilátorát is megszégyeníti.

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#11) BMW001 válasza Löncsi (#8) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, ha mást nem, azt meg lehet majd lovagolni. :DDD

(#12) Löncsi válasza BMW001 (#11) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Szigorúan 1280-as felbontásban. :DDD

A processzor elbírja e a vga-t ? Ez így nem helyes.Az hogy kihajtja e annek már van értelme. - Bib

(#13) Jim Tonic válasza 04ahgy (#10) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

Mert a lapcsoport támogatói... Ez van, sajnos.

#11: Ez a driver (valamint az oprendszer szálkezelése) (,ahogy a cikkben is szerepel,) egy nagy szart ér, ezért pedig kár a gyártót szidalmazni.

[ Szerkesztve ]

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#14) zsigus válasza 04ahgy (#10) üzenetére

zsigus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Miért van az ASUS és az MSI pozitívan diszkriminálva azáltal, hogy a nevük linkesítve van, míg a másik két gyártóé nincs"

Talán azért mert róluk volt hír, és az van linkelve?

Jim Tonic: Plusz valószínűleg ez. :)

[ Szerkesztve ]

(#15) tiborandras válasza Jim Tonic (#7) üzenetére

tiborandras
(senior tag)
LOGOUT blog

csatlakozom: ez a patch annyit er, mint halottnak a csok... :U

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#16) Stargun!

Stargun!
(tag)

Sosem értettem ezeknek a mini vízhűtéseknek a létjogosultságát.

Zajszint csökkentés szempontjából röhejes, mivel egy plusz pumpát is behoz a rendszerbe. Ugyanakkor a CPU hőmérséklet mérhető csökkenése hamis biztonságérzetet kölcsönöz a felhasználóknak, akiket ezek után már nem érdekel, hogy a CPU foglalat környékén található feszültség stabilizátorok a CPU hűtő ventilátor hiányából adódó légáramlás-hiány miatt megfőnek...

(#17) BMW001 válasza Jim Tonic (#13) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem szidalmazok én senkit sem. Egyszerűen az MS Update-hez is túl nagy elvárások voltak hozzárendelve. A többség arra számított, hogy az update után megtáltosodik az FX. :N De az FX8150 ára továbbra is nevetséges, az FX8120 viszont tényleg jó vétel. Csak kár, hogy az Intel által felállított középkategória plafonját sem érik el az FX-ek. A fogyasztás az továbbra is nagyon sok, ami plusz egy erős negatívum. Azt nem tudom megérteni, hogy milyen okkal fogyaszthat többet egy FX8150, mint egy i7-3960K, holott teljesítményben 40%-os a hátránya. :F

[ Szerkesztve ]

(#18) 04ahgy válasza zsigus (#14) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt benéztem. :( Olyan ez, mint a vezetés, nem szabad rutinból csinálni. Mint hozzászólásomból is kikövetkeztethető, azt hittem, hogy a megszokott módon a gyártók weboldala van linkelve, nem néztem rá a linkekre. Maximális respekt, és megkövetem a cikkírót (amúgy egyébként is)! :R

HGyu

Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#19) byZsolt

byZsolt
(tag)

hiába mondják sokan, nekem igenis tetszik a vizhűtéses Amd proci. átlag usernek igenis jó.

Ez Itt a .....

(#20) datatomm

datatomm
(kvázi-tag)

Asszem a Bulldózernek is meg kell várni a második kiadását. Vagy nem is tudom. Elvileg a Win 8-al együtt fejlesztették. Talán az kihoz belőle valamit, amit más nem tud. Bízok benne. :)

(#21) MasterDeeJay

MasterDeeJay
(senior tag)

Ha jól olvasom akkor elenyésző a hátrány AM3 és AM3+ között ha buldi kerül bele. Egy hónapja írtam a Foxconnak hogy írják meg az A9DA-S laphoz a biost legalább béta formában, vissza is írtak hogy értesítették az R&D-jüket és írnak ha lesz valami (remélem nem lett öngyilkos ezért senki). Hát sajnos még nem írtak, de ráérnek, a jelenlegi árakon úgysem venném meg.

Minecraft szerver: http://mcph.dyndns.info/

(#22) Roxbury válasza BMW001 (#17) üzenetére

Roxbury
(senior tag)

Lehet, hogy több benne a tranzisztor. Mellesleg meg mért akarod versenyeztetni õket? Az Intel méretéhez képest az Amd egy kis vegyesbolt. Így elnézve az a 40%- os elõny az Intel részérõl kevéske szerintem, már-már szégyenletes. Nekem egy X6 van, de felesleges volt megvennem, évekig nem fogom kihasználni. A cikk természetesen nagyon jó.

[ Szerkesztve ]

(#23) Malachi válasza byZsolt (#19) üzenetére

Malachi
(őstag)

nekem is tetszik, de ha ár/érték arányt nézünk akkor annyira mégsem jó. mindegy,. azért talán veszek majd egy AM3+ ready alaplapot, mert a mostani ahogy néztem nem viszi a Bulldozereket...és a múltkori beszámolóból arra következtetek, hogy a Bulldozer 2.0 is passzol majd bele, szóval 2-3 évig még jó lesz az is. egyelőre marad benne a kis Athlon II, aztán ha hosszú távon is normalizálóik az árfolyam, ki tudja.

(#24) datatomm

datatomm
(kvázi-tag)

Egy jó alaplap, Windows 8, és új Stepping!
Annyira más (új) a Bulldozer, hogy ez talán mindd kell hozzá.

(#25) 8th

8th
(tag)
LOGOUT blog

A Bulldozer továbbra is csak egy félkarú óriás. :(

(#16) Stargun!: Ismerős vízhűtéses gépén van egy 800-as S-Flex venti ami a procira és a memóriákra van "ráfordítva". Eddig nem nagyon értettem vízhűtés mellé minek plusz cooler de a hozzászólásodat elolvasva megvilágosodtam. :D

[ Szerkesztve ]

Élj úgy mint a kutyák. Ha valamit nem tudsz megenni, megdugni, vagy elásni akkor azt húgyozd le és menj tovább!

(#26) djculture válasza MasterDeeJay (#21) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem egy ASRock N68-VGS3 FX ezer éves chipszetű lapban van egy FX-8120 perpillanat.
Ezer éves chipset de az asrock megoldotta a kezelését simán. Raid miatt mindenképp erre a chipsetre volt szükségem.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#27) Tal2

Tal2
(tag)

Az AM3 gyári specifikációja 110 amperes maximális pillanatnyi áramerősséget ír elő, amit minden alaplapnak teljesítenie kell. ???
Biztos, hogy amper illetve áramerősség és nem watt illetve teljesítmény?

[ Szerkesztve ]

(#28) mpierre válasza Tal2 (#27) üzenetére

mpierre
(PH! addikt)

Kimaradt egy tizedesvessző.

(#29) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Ezt a Bulldozeres képet belehetne szereni valahonnan nagyobba?

Kerestem a google-ba, de nem találtam! Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#30) jozsef m.

jozsef m.
(fanatikus tag)

Jó az cikk ismét, köszönet érte,
engem az érdekelne ezt , hogy értétek el , elég sokat fut nekem is a háttérben de én még 0%-ban használt "magot" egyszer sem láttam, se a frissítés előtt se utána. :(
Vagy lekapcsoltátok azokat a szálakat?

(#31) Zeratul válasza BMW001 (#17) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Van benne egy csomó felesleges dolog aminek csak szerverben van létjogosultsága, [az ULV trinity viszont jónak ígérkezik :)]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#32) 04ahgy válasza mpierre (#28) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért maradt volna ki? 110A*1,3V = 143W, de 11,0A*1,3V = 14,3W. Szerintem úgy általában minden desktop CPU többet eszik, mint 14,3W.

Tehát igen, nem tévedés, nem maradt ki tizedesvessző, száz amperek szaladgálnak az alaplapi VRM és CPU foglalat között.

HGyu

(#33) .mf válasza Tal2 (#27) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Igen, az ilyen kis 1.0x-1.1x-1.2x V-os feszültségek mellett ilyen kis áramok futkorásznak, hogy a 1xxW összejöjjön.

(#34) epityesz

epityesz
(fanatikus tag)

Kösz a tesztet :R
ebben szép havas hidegben volt mit olvasni

tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(

(#35) Oliverda válasza 04ahgy (#10) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Legjobb tudomásom szerint a Gigabyte nem adott ki közleményt erről. Első körben "jó" szokás szerint az összes alaplapukra rápakolták az AM3+ foglalatot, majd ezek megkapták a 3.0-s revíziót egy eltérő BIOS verzióval, ami a korábbi alaplapokhoz nem jó. Erről volt hír, de a régebbi alaplapok tulajdonosait ez nem nagyon vigasztalhatja. Később (november környékén) szépen csendben elkezdtek megjelenni a korábbi revíziókhoz is a BIOS-ok, de erről sem egy rövid hír sem egy táblázat se semmi nem került ki tőlük. Ezzel szemben az ASUS és az MSI fél évvel korábban, már tavaly tavasszal hivatalosan bejelentette a korábbi alaplapjaihoz a támogatást (linkek az első oldal alján). Szvsz nyilvánvaló különbség van a gyártók hozzáállása között.

Az ASRock-os hírt most találtam meg, így azt mindjárt be is rakom linkbe. Ha találsz a Gigabyte-ról ilyen jellegű hírt, akkor azt is szívesen berakom.

jozsef m: Az nem 0% hanem 100%.

Boxi88: Nincs meg nagyobban, és hiába keresed mivel azt mi csináltuk.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#36) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Az a vízhűtés nem tűnik túl nagy számnak - adtak volna egy jobb, minőségibb léghűtést...

(#37) mpierre válasza 04ahgy (#32) üzenetére

mpierre
(PH! addikt)

:DDD Rosszul számoltam, mert nem mindegy mit osztok mivel... :W

(#38) Boxi88 válasza Oliverda (#35) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Értem, kár, de azért köszönöm a választ!

(#39) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akit érdekel: bő egy hete az Anandtech is letesztelte a MS frissítését, kicsit más szoftveres környezetben.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#40) 04ahgy válasza Oliverda (#35) üzenetére

04ahgy
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azóta már megkövettelek: [link]. :D

HGyu

(#41) Jim Tonic válasza BMW001 (#17) üzenetére

Jim Tonic
(PH! kedvence)

holott teljesítményben 40%-os a hátránya. Akkor most azt is próbáld megérteni, hogy nem is tudod, mi a valós arány, mivel meg sincs hajtva a Bulldozer.

(#42) Plazmacucci

Plazmacucci
(őstag)

Klassz drájver, klassz processzor :U Asszem aki maradt az előző generációnál, semmit sem vesztett.
Egyébként meg jó írás, hiánypótló. Köszi a fáradságot :R

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#43) SzlobiG válasza BMW001 (#6) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Már akkor mondtam hogy csodát nem kell várni...

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#44) stratova válasza Zeratul (#31) üzenetére

stratova
(őstag)

Van ott még több infó is ahonnan (pdf) ez jött ;)

A tesztet köszönjük, egy-egy további teszt az alsóházból tényleg nem lenne rossz.

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#45) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit nagyobb különbségekre számítottam... mindegy, majd talán a második kiadású Bulldozer már oda fog verni.
Annak viszont örülök, hogy ilyen jól megy a régebbi lapban, eléggé költséghatékony megoldás lehet ez.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#46) BMW001 válasza Roxbury (#22) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szégyenletes? :Y Mit akarsz ennél többet? És még azzal a 40% előnnyel is kevesebbet eszik az SB-E. Nem érzed a kontrasztot?

Jim Tonic: Te miről beszélsz? :F Milyen valós arány, és mi az, hogy nincs meghajtva a Bull? Van olyan alkalmazás, ahol az FX-nek pont dupla annyi idő kell a művelet végrehajtásához, mint egy SB-E-nek. Bull meg igen csak meg van hajtva, mivel az alap+turbo órajele jóval magasabb így is, mint az SB-E esetében a csúcsmodellé. Ez minimum 300MHz-s hátrányt jelent, de inkább többet a kisebb turbo miatt. OC-ról meg ne beszéljünk, SB-e viszi az 5GHz-t, míg a Bull -nál az már egy kicsit nehézkes. Ha csak az órajeleke kiegyenlítjük, belőjük mindegyiket fix 4.5GHz-re, már nem 40%, hanem bő 50% lesz az a hátrány.

[ Szerkesztve ]

(#47) T_Stark válasza martonx (#4) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Én is.
FX 8150-et nem hiszem hogy túl sokan megengedhetnek maguknak, meg ilyen áron akkor sem venném meg ha telne rá.
De az FX4100 meg 6100 nem olyan brutális árú, biztos sokakat érdekel mit is tudnak a Phenom II X4-ek meg az i3-ak ellen.

A cikk amúgy jó lett, akinek jobb féle AM3 lapja van megnyugodhat, viszont ezekkel a frissítésekkel kb adtak a szarnak egy pofont.

(#48) BMW001 válasza Zeratul (#31) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

AMD az integráció irányába tart elég erősen... Én már nem várok tőlük izmos megoldásokat erre a frontra. ULV trinity tényleg jónak ígérkezik, sajnos diszkrét VGA-hoz képest még mindig túl gyenge. Az Intel -t ezen a téren számba sem veszem, óriási verést kapnak. A mostani IGP is használhatatlan, az Ivy sem lesz annál jobb.

Sok minden van benne, ami ilyenkor inaktív. Legalábbis funkcióját tekintve... Ugyan úgy zabálja a wattokat sajnos, ezt is hibának tartom. Nem hiszem el, hogy nem lehetett volna ezeket a feature -öket menedzselni?!

[ Szerkesztve ]

(#49) Plazmacucci válasza T_Stark (#47) üzenetére

Plazmacucci
(őstag)

Van sok külföldi teszt, és kiderült, hogy semmit :)

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#50) Oliverda válasza BMW001 (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem eszik kevesebbet az SB-E, legalábbis, ha az i7-3960X-re gondolsz. Az Intel lapban pár wattal kevesebbet kért magának, de az kissé alulfeszelt. Most mértem újra egy P9X79 Deluxe-ban, és abban bizony 10-20 wattal többet evett. Amúgy hasonló a fogyasztásuk. Az ár meg a többi már más tészta, de egy normálisabb LGA2011-es alaplap árából már lehet venni akár egy FX-8150-et is.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.