Vajon mennyi lehet a villanyszámla? 
egyedi CPU tuningos bemutatók:www.bacsis-tuning.hu
Vajon mennyi lehet a villanyszámla? 
A Jaguar 7 megawattot zabál.
Mielőtt valaki megkérdezné. A Crysis szépen futna rajta. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Oh máj gád! 
2 értéknél kellett keresnem az állam:
37 300 db 6 magos Opteron...
2500 darab AMD Radeon HD 4870 X2.
Az elsőnél még megtaláltam, a másodiknál végleg elgurult...
Amúgy az a 37300*6 = 223800 mag, ha jól értem. 
Abu:
Ugyan, a Crysis még ezeken sem futna normálisan. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
hehe, amikor olvastam, pont erre gondoltam, ki fogja felvetni a témát 
egyébként az energiaigény igen nagy hányada hűtésre megy el, egyszer már igazán áttérhetnének valami vízhűtésre
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

Csak kiváncsiságból, valyon hány százalékban játszik szerepet egy ilyen gép összerakásánál a valódi teljesítményigény, és hány százalékban az a vágy, hogy eme lista elejére kerüljenek?
Mert ugye ha tényleg csak a teljesítményigényről van szó, akkor nem is készülne ilyen lista. (Hacsak nekünk nem, földi halandóknak.) A kínai szupergépben lévő 4870-esekről meg az jutott eszembe, hogy biztos az Országos Népi Gyűlés egy qva nagy Quakepartit csinált, ahhoz kellett. 
mennyibe kerül egy ilyen?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
Nincs annyi pénz a világon. Meg a villanyszámlára ![;]](/dl/s/v1.gif)
>> http://tinyurl.hu/i3i6/ << Referenciám| HTC Surround 7 16GB WP 7.5
de itt CPU-król van szó, szal a helyes felvetés így hangzik: Vajon a GTA IV szépen futna rajta?

Hehe
Egyébként tényleg nem semmi számadatok! 
Suhognak a Fuck.

"2500 darab AMD Radeon HD 4870 X2 kártyát tartalmaz" Hát mi a jó francot csinálnak ennyi GPU-val? 
Gondolom mindjárt cserélik is HD5870esekre ![;]](/dl/s/v1.gif)
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=73553

csillagászati illetve atomi méretű számításokhoz / időjárás elemzéshez bizony jól jöhet ez a gép ! ezen kívül nem hiszem hogy az a temérdek áram java hűtésre menne el ! gondolj csak bele egy ilyen 6 magos Opteron biztos befal vagy 120-130watt energiát ! és egy hozzá adott BOX-os hűtő nem hiszem hogy 5-10wattnál többet enne, egy normálisan légkondicionált helyiségben meg nem melegedne túl a rendszer!
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
micsinánának vele? villognak a többieknek Ne' hülle paraszt nekem egyszerre 2500 X2-es azaz 5000 RV770XT GPU megy Crossfire-be ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hát de ez hogyan lehetséges? Egyáltalán milyen alaplapba megy bele? meg hogy kötik ezeket össze?? Gondolom itt specko 4870x2-k vannak 
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=73553
Szoftveres renderrel? ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Ilyet akartam venni tavaly karácsonykor, de a válság közbeszólt. 
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
a légkondi meg ingyen van, nem? 
Amúgy ez a befal vagy 120-130watt energiát vicces.
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

"Pár év" múlva tesztelheted is! 
Az intézmény vezetőjének biztos ez van az fórum aláírásába, mint itt "néhány" arcnak.

Na és amikor ilyen megaszámításigényes alkalmazást futtatnak, és vicsorít egyet az egyik procc a 37300-ból, akkor mi van... kékhalál? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Panasonic N2QAYB000078 teljesen új, gyári távirányító eladó http://hardverapro.hu/apro/panasonic_n2qayb000078_teljesen_uj_gyari_taviranyi/hsz_1-200.html
hm, de szívesen lennék ott rendszergazda 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

A neptun egész jól menne rajta. 
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

Hát vazze, amikor meg kell keresni a hibás alkatrészt, vagy egy kontakthibát 

A Neptun "jól" megy bármin is????

Azt hiszem én kezdetben átvenném a főbb játékok szerver tulajdonjogát és ezen futtatnám...
Ebből már meg lenne a villanyszámla...
Aztán a "pár" maradék szabad slot-ot elhasználnám egy átprogramozott crysis-re és 81 darab projectorral vetíteném ki 17280*9720-as felbontásba 16x-os élsimítással és egyebekkel 
Persze valami szimulátoros környezetben,hogy alattam,felettem is kép legyen....nah meg hogy mögém is lássak megfordulás nélkül,ha kell 
Am...én átadnám asszem inkább olyan tudósoknak,akik a reaktorok sugárzó bomlástermékeiknek az újrahasznosításával foglalkoznak és kell nekik a szuperszámítógép,hogy kitalálják hogyan....kezdetnek
Aztán százalékot kérnék és vennék itthonra is egy ilyet 

Trolluska
biztos van valami önteszt
mint a ramoknál is megoldható...szerintem itt már ez a legkisebb akadály,mert gondolom online megszakítható a kapcsolat egyes szekrényekkel....
[ Szerkesztve ]
http://nightmarecorp.5mp.eu/web.php?a=nightmarecorp&o=7bNYgEISLh

Kéne egy cikk, ahol középérthetően "el van magyarázva" ezeknek a nettopoknak a működése, használata, hibái.
Hát mikor vákum csöveknél kellett keresni a hibát, na ott mennyi villanyszámla és fűtés volt... és szorozni tudott meg osztani
Egyébként elmondhatná valaki milyen célja van. Mert ok, hogy időjárásszámítás, atomhasadás szimuláció ( anno Cray T-3D teljesen más architektúra), miért kell ennyi GPU a CPU mellé, illetve fordítva is? valaki homályosítson fel plz! 
[ Szerkesztve ]
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

nettop??? Az igazi arc, akinek a Jaguar csak anettop kategoriába fér bele 

Na jó de ott összesen volt pár száz elektroncső! Egyébként kösd rá ezeket a gépeket az e-on hálózatára, aztán máris nem unatkozol rendszergazdaként 
ENIAC Körülbelül 5 millió kézi forrasztást tartalmazott. Az összeadást és a kivonást 1/5000 sec alatt végezte el. A sok elektroncső miatt csak 2-3 órát működött, és utána 2-3 napig szerelték.
U-alakú
30,5 méter hosszú
1 méter széles
3 méter magas
140 kW teljesítmény felvétel
órajel: 100 kHz
18 000 elektroncső
1500 jelfogó
70 000 ellenállás
10 000 kondenzátor
6000 kapcsoló
200 mikrosecundumos összeadási sebesség
3 millisecundumos szorzási sebesség
30 millisecundumos osztási sebesség
Szóval azért nem pár száz elektroncső meg azért a 0,14 MW- tel.

Az everest mit írhat ki? 
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
simán, imádom az ilyet csinálni 
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

miért x86 gépek ezek? (CISC Vs. RISC) van azé hatékonyabb proci is nem? lehet tévedek.

És szerinted milyen légkondi kell pár MW hőfelszabaduláshoz, hogy ne szauna legyen ott? 
Ha van egy kis eszük, vizet melegítenek ezzel. 
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html
svájcban már így van asszem valahol 

"Az energiatakarékos feldolgozási módszerek jegyében a zürichi Swiss Federal Institute of Technology (ETH, a világ egyik legrangosabb egyeteme) és az IBM (NYSE: IBM) egy újfajta vízhűtéses szuperszámítógép építését tervezi, amelynek hulladékhőjet közvetlenül újrahasznosítják majd az egyetemi épületek fűtésénél." [link]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Idő kérdése és az IBM újra előáll a leggyorsabb géppel. 
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

Az elvezetendő hőmennyiség attól még ugyan annyi lenne, szóval a hűtés sem fogyasztana kevesebbet. Sőt, a szivattyúk miatt még többet is.
Quan-Chi: A stock cooler nem fogyaszthat többet 6W-nál, lévén a szabványok ennyit engednek alaplapi csatlakozóról.
Si vis pacem, para bellum.

Viszont vízhűtésnél az elvezetett hőmennyiség hasznosítható.
Nyáron meg mondjuk az egyetem jakuzziját fűtik vele. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Szép rajta a matrica. Nem csak hogy jó a teljesítménye, de még jól is néz ki 
Kezd iPon szint lenni...
x86-ba van CISC és RISK is.
Igen, végül is a több, mint 10x több CPU alap... 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Tekintsük a helységet tökéletesen szigetelőnek.
A légkondi ekkor többet fogyaszt, mint a számítógép, mivel nem 100%os hatásfokú
[ Szerkesztve ]
1. Jaguar - Cray XT5-HE Opteron Six Core 2.6 GHz
2. Roadrunner - BladeCenter QS22/LS21 Cluster, PowerXCell 8i 3.2 Ghz / Opteron DC 1.8 GHz, Voltaire Infiniband
3. Kraken XT5 - Cray XT5-HE Opteron Six Core 2.6 GHz

[ Szerkesztve ]
alba gu brath

És ez mit is akarna bizonyítani?
Si vis pacem, para bellum.

Ha azok az Opteronok Socket 1207-esek akkor könnyen beelőzhetik a Jaguárt.
érdekelne miylen hangja van 
hallottam már 200 xeont (2x4mag) 1 terembe de azért ez egy kicsit több
ga jól számolgatok huhh
ezen a gépen egész Magyarország crysisozhatna medium felbontáson
nem jól számoltam lehagytam 2 "0" át
![;]](/dl/s/v1.gif)
Feltettük, hogy teljesen zárt rendszert alkot az a terem. Ha a gép fogyaszt 1 wattot, akkor egy több mint 1 wattot még arra kell szánni, hogy állandó legyen a hőmérséklet. Persze a valóság sokkal rosszabb, mert nem 1 wattot fogyaszt a szuperszámítógép.
[ Szerkesztve ]
Az egy kisebb város fogyasztása. Belegondolni is rossz.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

@Moha: csak vicceltem a vákuumcsövekkel
Ha belegondolunk, hogy milyen fejlődés ment végbe a számítástechnikában az elmúlt évszázadban, és ezt előrevetítjük a jövőre... Gondoljatok bele: vákuumcső --> tranzisztor, és a jövőben mondjuk tranzisztor --> memrisztor, vagy kvantumszámítógép. A tegnap szuperkomputerei egy mai asztali gép szintjét se biztos, hogy elérik, és ugyanez lesz a jövőben is. Csak azt nem bírom elképzelni, hogy mire tudjuk a hétköznapokban használni ezt a technikát?