Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Scalpel

Scalpel
(senior tag)

Hmmm. Érdekesek ezek a táskák, mondjuk nekem nem tetszenek.
A nagy Toshiba Qosmio gépnek nem 1920x1080 a felbontása? Ha már 16:9.

Intel-AMD partihoz annyit tennék hozzá, hogy szeremcsére ez már nem érint, meg elégedett vagyok a jelenlegi intel mobil platformmal is.

(#2) body007

body007
(őstag)
LOGOUT blog

AMD powa :DD

I ♥ Tech House * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#3) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szavazás állása sokatmondó... :C

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#4) Cayman válasza Egon (#3) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

gondolom nem arra gondoltál, hogy az Intel a király, ezer % :DDD

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#5) Oliverda válasza Egon (#3) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:C

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#6) Egon válasza Cayman (#4) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:)
Nem írom le, amit ezzel kapcsolatban gondolok, mert mindig nekem esnek - mindenesetre a realitásokat látom tükröződni az (eddigi) eredményekben.
Egyébként egy kicsit túlreprezentált az AMD, főleg a piaci részesedése tükrében - de hát ezt már megszokhattuk itt a ph-n. Emlékeim szerint volt olyan szavazás is, amikor több AMD-tulaj volt mint Inteles.

[ Szerkesztve ]

(#7) Cayman válasza Egon (#6) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Szerintem rendben van arányaiban a szavazás. Magyarországon több a kispénzű ember, ezért lehet magasabb az AMD konfigok aránya. Lehet, hogy mondjuk egy Svájcban vagy Svédországban ez az arány a piaci részesedésekhez képest a másik irányba billenne.
Az pedig hogy 10-en x % most az AMD CPU + NV chipset arány, az mutathatja azt is, hogy az emberek lassan fejlesztenek, a 939/am2 virágzásakor sűrűbben vettek nV chipsetes lapokat.

Azt pedig tényleg kár lenne túlbeszélni hogy az AMD vagy az Intel a "jobb", kissé unalmas téma lenne.

[ Szerkesztve ]

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#8) Zofren

Zofren
(fanatikus tag)

4. oldalon első mondat 3. szavában elgépelés:
"Nem csak notenookokat, hanem..."
Köszi, a cikket, épp laptopot kell kiajánlom ilyen 400K körül. Ez jó is lesz :)

''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein

(#9) Cayman

Cayman
(PH! addikt)

Szerkesztésen kívül... Egyébként pedig neked is ugyanúgy érdeked, hogy az AMD sikeres maradjon a piacon, különben a büdös életben nem fog lemenni a fasza i7-esek ára a jelenlegi 100-300 ezerről :)

(#10) Egon válasza Cayman (#9) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet.
De ennél jóval összetettebb a kérdés. Ha nem menne le az ára, akkor nem menne le a használtnak sem (nem 5K-ért adnád el a 2 éves procidat, hanem 50-ért). Ha lelassul a fejlesztés üteme, akkor egyrészt végre kénytelenek lennének optimalizálni a fejlesztők (ha gyakorlatilag egyenkonfigokról beszélnénk, még sansz is lenne rá), másrészt nem kellene évente konfigot cserélni.
De ezt már kétszázszor leírtam.
Szerk.: tök jól elvagyok a 8200-assal. Cca. 1 óra alatt megcsinálja a családi videók tömörítetlen avi-ból DVD Video-ra történő konvertálását (a régi 3 GHz-es NW procim majdnem 3 órát szüttyögött vele). A z ára csaknem annyi, mint egy éve, amikor vettem (nyilván a forint gyengesége miatt is), szóval bukni se buktam rajta. Amire használom, tökéletesen elég. Tőlem lehet egy ideig 6 számjegyű az i7-esek ára.

[ Szerkesztve ]

(#11) Oliverda válasza Egon (#6) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó döntés. :) Mindenesetre nem értem hogy mit kell ezen annyira meglepődni, meg "sokatmondnó", hát persze. Ha jól tudom az AMD valaha elért legnagyobb piaci részesedése 25,3% volt. Másrészt ennek több oka is van. Egyrészt az Intel tisztességtelen üzletpolitikája, másrészt a hatásosabb marketing, hogy csak két példát említsek.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#12) Egon válasza Oliverda (#11) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak leírom: szerintem a fő ok, hogy sokan nem bíznak a garázscégekben. Részemről a flémet (amit te kezdtél) itt abba is fejezném.

(#13) jer1cho válasza Oliverda (#11) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk az sem utolsó, hogy egy ideje az AMD sebességben a közelébe se tud menni az Intelnek. Persze jogos, hogy kell-e ekkora sebesség, de ilyenkor nem az a lényeg. Egyszerűen a főlény...ezzel az emberekben egy olyan kép alakul ki, mintha mindig 1 lépssel le lennének maradva. És ennek nagy a vásárlás ösztönző ill. elriasztó hatása.

(#14) Oliverda válasza Egon (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na és ki a garázscég? :)

"Részemről a flémet (amit te kezdtél)"

Ez a mondatrész sokatmondó... :C

jer1cho: Amikor minden tekintetben jobbak voltak ("sebesség", fogyasztás, stb.) akkor sem tudtak 25% fölé menni. Feljebb leírtam két okot hogy miért.

[ Szerkesztve ]

(#15) Egon válasza Oliverda (#14) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerinted ki a garázscég a kettő közül? Nyilván amelyiket az egyik meg tudná venni kilóra... :U
Persze értem én, hogy savanyú a szőlő... :C :C :C
Ezt a jó kis tapsoló szmájlit is sikerült átvenni elvbarátodtól, a naaaaagy fanatikus hobizolitól... :C

[ Szerkesztve ]

(#16) Cayman válasza Egon (#10) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Mindez csak nézőpont kérdése. Számomra ez a dolog amit írtál, lényegtelen, mert én soha az életben nem vettem és nem is fogok processzort venni 50 ezerért, a legdrágább CPU amit megvettem eddig az még az A64 3700+ volt, 22 ezret fizettem érte, több mint egy évig volt nálam, és 9-ért számolták be :) A mostani konfigomon most én sem bukok, én is tavaly vettem, de ennek az egyedi gazdasági helyzet az oka. Egyébként annak én is jobban örülnék, ha optimalizálnának, ezért nem kéne sűrűn fejleszteni, de azt úgysem fogják engedni amíg a hardverek tudnak gyorsulni, magyarán nem ütközünk valahol technológiai határba. A profitnak jelenleg az tesz jót, ha minnél sűrűbben cserélsz...
Én személy szerint jobban várom, hogy lemenjenek az árak, mert kéne olcsóbban az erősebb cucc. Nekem, kispénzű embernek az a taktikám, hogy bevárom szépen amíg az aktuális közép-felső kategóriás cuccok árai lecsúsznak az alsó-középbe, majd utána fejlesztek. Ezért vagyok most az AMD pártján, sajna nekem egy Penryn konfigra a váltás, most egyszerre jó sokba fájna :( Pedig a teljesítmény/fogyasztás arányát elnézve, irigykedek, és szívesen megtenném. Az AMD-t meg most tudom fillérekért tologatni, lassabb ütemben.

[ Szerkesztve ]

(#17) LGLuke válasza Egon (#15) üzenetére

LGLuke
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem igazán értem miért kell kritizálni az AMD-t?!
Annak idején az Athlon XP-vel és az Athlon64-gyel bucira is verte a béna P4-eseket.
Árban meg egyenesen alázta!
Szóval AMD-nek is volt jó periódusa.
Ha neked az Intel a favorit, akkor vedd azt, de nem kell itt osztani az észt...

(#18) Oliverda válasza Egon (#15) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert ez szerinted így működik. :) Ha garázscég lenne a kisebbik akkor a böszme nagy multiknak biztok lenne AMD-re épülő IT-infrastruktúrájuk... Ugyan kérem... :)

Kódolgass inkább egy picit a 8200-al, mert az a reprezentatív. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#19) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Ez a kérdés feltevődhetne kb 6 hónap múlva is, mert addigra tutter kipucolom a gépházból az intel-t...és nem leszek vele egyedül. ;]
Lehetett volna egy olyan kérdés is hogy milyet szeretnél a közeljövőben. :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#20) Egon válasza Cayman (#16) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

50-ért én sem vettem sosem procit: asszem 35K körül volt a legdrágább (olyanból már több is volt). vga-ért ellenben cca. 65K volt a legtöbb amit fizettem, ennél többet csak monitorért adtam (a mostani P19-2 120K-ba került amikor megvettem).
Nyilván nem vagyunk egyformán eleresztve, de azt a saját káromon (is) megtanultam, hogy ami olcsóbb, az néha drágább...

(#21) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

II. oldalon van egy rész, amit megint nem értek. Minő meglepő, hogy ismét a fogyasztásról szól a történet :)

Itt ugyanis én azt látom, hogy 33W egy 4850e+780G páros fogyasztása terhelés nélkül. A HD filmek alatt meg látható ugyanitt, hogy 10-20% a CPU terhelése, s az átlag az 60W körül mozog, azaz mint egy villanykörte.

Viszont nem látom azt, hogy ennél, az erre a piacra szánt energiatakarékos CPU-val szerelt 780G-s platformnál hogyan is fogyasztana kevesebbet egy akármilyen inteles 9400/G45-ös rendszer.

"Fogyasztás és melegedés szempontjából viszont érdemesebb az Intel processzorai köré HTPC-t építeni."

A melegedés meg a másik érdekes része ennek az állításnak, mivel van itthon pár ilyen "e" CPU-m (Sempron 1150, 5050e, BE-2350), s ebből pl. a Sempi gyári hűtővel, táppal hűtött házban prime mellett max. 36°C 1400RPM-es gyári hűtő társaságában. Az X2-k sem sokkal melegebbek alapórajelen (s feszültségen). Az intel az netán a környezeténél is hűvösebb, vagy mi..?

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#22) Andre1234

Andre1234
(fanatikus tag)

Látszik hogy mennyire tör elő az amd chipset.Még sok ember ddr1es k8ról ír, azért sok az nvidia alaplap.
De szereintem htpc-kbe majd a kétmagos 45nm-es amd legalább olyan jó processzor alternatíva lesz mint az intel.szvsz nem mintha a jelenlegi nem lenne elég.De azt senki se felejtse el hogy mikor jelenik meg az amd új integrált vga lapkakészlete amely ennél is többet tud majd HD környezetben.
lassan ideér a passzív hűtésű időszak.

szebb jövőt!

[ Szerkesztve ]

Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...

(#23) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már bocsi, de olyan gusztustalan ami már itt is kezdődik. Minek kell minden topiknak ide jutnia?

Egon: 10# - ez a kapitalizmus. Gondolom otthon még mindig a 30 éves Moszkvics-al közlekedtek, régi Orion tévé üzemel, mert ugye az a jó, ha sokáig megvan valami. Nem értem a hozzáállásod, köbö olyan mintha azt mondanád minek továbbtanulni, tovább haladni?

Ott volt példának az Nv trónolása a 8800gtx-el. Jobb lett tőle a világ?
A P4 korszakig az intel trónolása. Volt fejlődés a rivális megjelenéséig?

True Success is Blonde

(#24) Ottoka válasza Oliverda (#11) üzenetére

Ottoka
(őstag)

A harmadik ok hogy nagyságrendileg jobbak az intel procik. ;)
A szavazás eddigi eredménye is egyértelmű, a tények makacs dolgok :DDD

Mezőhegyes

(#25) karantÉN

karantÉN
(fanatikus tag)

azért nem semmi , hogy 49% intel cpu intel platformot használ , nemgondoltam volna ekkora külömbségre :)
használtam már sok amd és sok intel platformot :)

a cikkben van 1 pici elírás az első oldalon
...hogy az inteles veruió grafikai képességekben messze....
a 3 vga-s alaplap fölött 2-3 sorral .

6543210

(#26) Egon válasza Ste (#23) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, nyilván sokkal jobb egy mesterségesen felgyorsított "fejlődési" ütem: ugyan a játékokat csak a grafika adja el, és nem ritkák a 6-8 óra alatt végigtolható cuccok (vedd meg 10K-ért), a konfigod meg elavul mire összerakod, és lassan félévente kell vga-t cserélni. Igazad van, ez a tuti... :R
Ez nem kapitalizmus, inkább komfortidiotizmus, meg fogyasztói társadalom.

(#27) Oliverda válasza Andre1234 (#22) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

754, illetve 939 alatt/mellett a legtöbb gépben nForce van, de még a sima AM2-es gépekben is, hogy a két foglalatos Socket F rendszereket ne is említsem.

Ottoka: Látom a papírfromát még mindig sikerül hozni. :D

(#28) jer1cho válasza Oliverda (#14) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elvben jó, amit reagáltál, gyakorlatban nem állja meg a helyét. Ugyanis attól, hogy x hónapig az egyik van előnyben, nem változik a helyzet. Azért nem a PH közössége az átlag. Valaki vett most egy C2D-t. Ha holnap kijönne az AMD egy bitang jó procival hány % cserélné le a C2D-t? Karcsú. Azzal max a most vásárlókat tudják már csak megfogni. Ahhoz, hogy jelentősen tudja növelni az előnyét, jóval hosszabb időre lenne szükség. Min. 2-3 év tartós előnyre, hogy aki cserél, az is AMD-re váltson.

HTPC: én alapvetően Intel párti vagyok, de már tervezgetem a HTPC-t és 1000%, hogy AMD lesz. A lentebb is melített 780 + 4850e. Olcsó, és arra, amire kell, tökéletes...

(#29) Cayman válasza Egon (#20) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Nekem a legtöbb pénz amit monitorra költöttem, az 30 volt, 2 alkalommal, VGA-ra 47500 de az nagy bukás volt, 23-ért ment el egy év után! Alaplapért 18.500 volt a legnagyobb összeg amit leszurkoltam egyben, kp-ban, szóval jól látszik a különbség... Ez még talán a 120 ezres moncsit se takarja be :)

(#30) Oliverda válasza jer1cho (#28) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát anno desktop-on az Athlon 64-el és az X2-vel, illetve szervereknél az Opteron-nal nem 2 hónapig voltak előnyben.

A PH! pedig valóban egyáltalán nem mérvadó az össz. részesedést nézve.

(#31) Vistaboy

Vistaboy
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát, az igazat megvallva korábban kipróbáltam az AMD-t és az ATI-t is, de újabban azt lehet mondanom, hogy ha Alaplap+CPU-párosról van szó, akkor Intel, ha VGA-ról, akkor pedig Nvidia.

Mondjuk most VGA terén kacsingatok a HD 4870 felé is, majd kiderül, év végén marad-e NV a gépemben, vagy AMD-ATI VGA lesz benne.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222

(#32) Egon válasza Cayman (#29) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az a monitor nyilván egyszeri eset volt, de abban az időben a 20 colosok 200K felett voltak, a 17-esek natív felbontása ugyanakkora mint a 19-esnek (a cégnél volt 17-es, és utáltam a kis betűket), szóval a méret az adott volt. Mivel játszani is szerettem volna, meg normális képet is szerettem volna látni (a céges TN+Film-esek nagyon nem jöttek be), maradt az overdrive-os mva panel, ami akkor 100K feletti összeget jelentett. Viszont azóta már a harmadik konfigom van (monitort nem kell évente cserélni, ezért nem akkora bukta anyagilag).
Le sem merem írni a billentyűzet árát, amin ezt a hozzászólást pötyögöm... :DDD

(#33) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tényleg nem sok köze van annak, hogy mit használok ahhoz, hogy most milyet vennék, vagy mit tartok jobbnak.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#34) shadeofme válasza Cayman (#7) üzenetére

shadeofme
(tag)

Pontosan. Nekem is inteles gépem lenne, ha nem számítana a pénz. De számít, ezért AMD-s gépem van... Sokadik generáció óta.

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#35) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Látom megint megy a vita :D
De majd érdekes lesz a dolog ha megjönnek pár hét múlva az új Athlon X4-ek, olcsóbban, négy maggal,kisebb fogyasztással, és az intelt beérő órajelekkel....na ide már jogos a tapsikoló smile :C

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#36) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

AMD rulez! ;)
Inteles gépem még sohasem volt! :K (És soha nem is lesz! :D )

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#37) Sundesz

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem 1996-tól 2007-ig szinte csak AMD-s rendszerem volt egy kivételtől eltekintve, mert SOKKAL olcsóbban hozta akkoriban az Intel teljesítményét. Aztán 2007 végén kékre váltottam, mert egyszerűen azonos árban több, jobb, "szebb" volt az Intel megoldása. Nálam erről szól az egész, nem a szimpatizálásról. (VGA-k terén is ugyan ez volt, NV-ATi váltogatta egymást). Most a Phenom II ismét szimpatikussá tette az AMD-t mint alternatívát, nem beszélve az AMD-s chipsetekről. Egyébként minden AMD-s géppel maximálisan elégedett voltam, főleg az Athlon 64-ek voltak nagyon jók. Van egy 7 éves konfigom is Athlon XP alapokon és (lekopogom) hibátlanul működik, még egy kis játszás is bőven belefér és csendes is.

Hörcsög Powa'

(#38) zed1983 válasza Vistaboy (#31) üzenetére

zed1983
(őstag)

Az alaplap +cpu páros = Intel
A VGA meg = ATi szvsz...

(#39) punk17 válasza Killing (#36) üzenetére

punk17
(fanatikus tag)

Ezzel egyetértek :DD :DD .

Thinkpad T61 Ubuntu 12.04 | Xperia X8 4.0.4 MiniCM9 3.0.2 + nAa-ics-03 | Xonar DS + Creative MW 250D

(#40) Stiky

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

A Qosmio G50 toshi-ba ( :DDD ) biztos fájt volna ha egyforma méretű hdd kerül... :U

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#41) Prof01

Prof01
(PH! addikt)

Jók ezek a szavazások, mindig meglepődök rajtuk. :)

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#42) Sethdobaloah

Sethdobaloah
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

akinek otthon 1 intel és 2 amd alapú konfigja van mire szavazzon? (és csak hogy szebb legyen, az egyik amd nvidiás, a másik pedig amd chipszetes :) )

"s mint egy hűvös hullám: a 2 x 2 józansága hull rám."

(#43) Enszuke válasza Oliverda (#14) üzenetére

Enszuke
(őstag)

"Amikor (az AMD) minden tekintetben jobbak voltak ("sebesség", fogyasztás, stb.)"
Fogyasztasban a regi "kazan" prescott jobb volt munkara, mint az akkori A64.

(#21) TomBoy1986
HTPC-ben intel procihoz nem kell video dekodolasban segito igp. Annelkul is boldogul a filmekkel. Igy arban es fogyasztasban is, kb ugyan ott van, mint az AMD.
Tom's Hardware teszt szerint, fogyasztasban 30-40%-al jobb is lehet.

(#44) erdoke válasza Scalpel (#1) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

De, 1920x1080 lesz az.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#45) TK36

TK36
(tag)

Tetszett a cikk. Főleg a processzoros és alaplapos részek.

A szavazáson szerintem nem kell meglepődni, úgyse reprezentatív. De azért kíváncsi lennék, a kor és nem szerinti megoszlásra. ;)

Nekem volt már mind a két részről processzoros gépem, és egyikkel sem volt problémám. Igaz hogy csak PC-s gépek és nem csúcs gépek voltak és van (még mindig DDR1-es gépem van). Sőt nálam is az anyagiak szólnak közbe, így manapság nem tudom egyszerre megvenni a gép összes alkatrészét.

De ha valakinek van felesleges pénzecskéje, azt szívesen elfogadom. :DD

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#46) venember83 válasza Ste (#23) üzenetére

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ilyen címmel miért lep meg egyáltalán? :DDD

Én is konfigváltáson gondolkodok, de döntés még nem született, kivéve akkor, ha a videokártyám is megveszik, akkor nem kérdés, hogy melyik platformra esik a választásom.

Az utolsó képen lévő táskák nagyon tetszetősek.

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#47) Peetig

Peetig
(lelkes újonc)

Csak azt tudom mondani, hogy vegyétek, vegyétek! Mindegy, hogy Intel vagy AMD, mert a verseny nekünk fogyasztóknak jobb árakat hoz. És a válságnak is vége lesz egyszer :D

Compaq Armada 7400.

(#48) Pyton

Pyton
(fanatikus tag)

NUR AMD! Athlon MP és AMD 760 MPX chipset powa'! 7 éves platform, de nekem tökéletes.
Mondjuk a cikknek én más címet adtam volna, ez így nyílt felhívás egy flémháborúra.

[ Szerkesztve ]

(#49) jer1cho válasza Peetig (#47) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És a válságnak is vége lesz egyszer

A kis optimista. :DDD Csak lehet én azt már nem élem meg. Pedig nem vagyok olyan öreg. Vagy egyszerűen addigra éhen halunk...

(#50) Killing válasza punk17 (#39) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

10000.-ért vettem egy Athlon X2 4400+ (2,3Ghz,Brisbane,rev2.0) nagykeráron! :Y
Az Intel ezért 30000.- ezret kér egy olyan prociért ami (papíron) ennyit megy.
Azért ez pofátlanság!Meg amennyit elkér a Core i7-ért is...
Szegény júzernek nem hogy 80000.-ért kell vennie procit is a foglalat váltás miatt még ugyanennyiért deszkát is :Y
A Phenom II lényegesen olcsóbb, ráadásul 20000 forintos lapban is elmegy.Ha nem lenne AMD akkor mindenki menne a fogyasztó védelemhez panaszkodni hogy ilyen meg olyan k*va drága az Intel. ;]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.