Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) fiATHaLON

fiATHaLON
(őstag)

Dejszen ez egész jóra sikeredett! :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

(#2) csaabz

csaabz
(senior tag)

Jó itt az elején írni, mert még nem szabadultak el az indulatok :)

Jó lett a teszt csak a 6600GT-t hiányolom :D :D

[ Szerkesztve ]

World of Tanks - Forza 4

(#3) emmm

emmm
(senior tag)

Űberf@sza kártya, hajrá AMD!

(#4) kavicssli válasza csaabz (#2) üzenetére

kavicssli
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azzal nem is fogsz találkozni mostanában! :DDD

Jó lett a teszt! :R

[ Szerkesztve ]

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#5) keszegduda válasza fiATHaLON (#1) üzenetére

keszegduda
(őstag)

Kemény 3-4 perc alatt elolvasni igen nehéz... :DDD
Egyébként ritka az ilyen hogy csúcs karit ajánlanak, nem?
A teszt minősége a megszokott módon: :R

(#6) Gerr'y

Gerr'y
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért ezek a képfelbontások eléggé vicces kategóriában vannak már. :)
Tudom-tudom csúcs kártyához csúcs monitor jár. :P

(#7) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

a trón vissza lett hódítva. :R

minőségi teszt :R

Fringe addict.

(#8) Bcy+

Bcy+
(kvázi-tag)

Háát igen catalyst frissitések lehetnének sürübek is :)
AMD 4ever !!!!

||| Wayteq xTAB 70i |||

(#9) Matej

Matej
(lelkes újonc)

2 kártya 1 ellen, gratulálok!

MaTeJ

(#10) tzsolesz válasza Matej (#9) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hol láttál te két kártyát? Vagy is mire érted? Jah, arra hogy SLI-ba raktak 2 db GTX260-at, és azt indították az 1 db 4870X2-es ellen, akkor jó van bocs, nem szóltam.

Erről jut eszembe, ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a 4870X2-őt belepattintjuk egy 10K-ós alaplapba és már megy is a csúcs élmény, akkor meg már szebben is fest egy kicsit a kép pénzügyileg is. :K
Jah, mennyibe kerül egy olyan alaplap amibe már érdemes beleereszteni két GTX260-ast? Ezt most komolyan kérdeztem, mert nem vagyok otthon SLI-ban. :F

A teszt szuper lett, én erre számítottam. Köszönjük. :R

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#11) AMATŐR válasza Matej (#9) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

A GT200-as chip túl nagy ahhoz, hogy az X2-eshez vagy a GeForce 9800 GX2-höz hasonló kétchipes videokártyát építsenek köré, annak kisebb geometriára ültetett verziója pedig még várat magára, de szerintünk még aköré is túl nagy falat lenne ilyesféle VGA-t tervezni.

Itt a válasz! Kinek is gratulálsz akkor? ;)

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#12) westlake válasza Matej (#9) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

szegenysegi bizonyitvany :U
mond az neked valamit, hogy leggyorsabb videokartya?? :U bar, ha nalad a 4870x2 ket darab videokartya, akkor szerintem nincs mirol vitatkoznunk..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#13) syC

syC
(PH! addikt)

Jó kis teszt, grat! :C Mar va'rtam ra' :B

• De hova temetik a túlélőket? •

(#14) Szatesz válasza tzsolesz (#10) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Hasznaltan 50k egy jo sli s lap....

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#15) nike_ válasza Szatesz (#14) üzenetére

nike_
(PH! kedvence)

Ja, kb. A CF-hez sokkal olcsóbban lehet király lapokat kapni.

(#16) tzsolesz válasza Szatesz (#14) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úristen. :Y :Y :Y :Y Soha nem kéne még használtan sem. Abból már veszek egy alaplapot, meg egy 4850-et. Na még egy ok hogy miért nem éri meg a SLI kiépítése a 4870X2-vel szemben.... :(

A te megoldásod viszont jó, mert oda nem kell SLI alaplap. (9800GX2). :R

(#17) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem gondoltam, hogy a 260 SLI-t így orrba veri, el is képedtem kicsit. :Y
A melegedés nagy csapás a felhasználónak, de aki ilyet vesz, ált. jól szellőző házba veszi úgyis.

PH semleges

(#18) whiz válasza Matej (#9) üzenetére

whiz
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kevés iq sok ellen, gratulálok...

"a videokártya teljesítménye a meghajtóprogramon áll vagy bukik"

Azért ez nem csak kétcsipes, hanem úgy általában minden vga-ra igaz :U

Amúgy meg respect az Ati-nak (nekem akkor is ati marad :)) ) ezért a teljesítményért!

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#19) westlake válasza stevve (#17) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

"oldalba veri".. es? a ket darab 260 dragabb, mint egy 4870x2, raadasul ugye ket darab, nem pedig egy.. nem hinnem, hogy a ket dolgot (4870x2, gtx 260 sli) barmennyire is egy lapon lehetne emlegetni..

I'm out.

(#20) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Jó kis teszt lett, bár én se gondoltam volna ennyire odaveri az nVidiát, ahogy nézem az új meghajtóprogramok elég sokat jelentenek. Tényleg így van ahogy a cikkben is, ha az ATI be tudná úgy fűzni a játékkészítőket mint az nVidia akkor lenne csak az igazi banzáj. Azt hiszem talán a Blizzardal jóba vannak...még jó hogy velük én is jóba vagyok ;)

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#21) 4sal3

4sal3
(fanatikus tag)

nem gondoltam volna, hogy az ati így összeszedi majd magát vga téren. hajrá :C :C

jó teszt lett ;)

edigital.hu --- xbox live: tisimaster

(#22) Ribi válasza westlake (#19) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

"260 SLI-t" Azert ennyire nem kell ugrani mindenre, emészd meg a dolgot elotte :)

(#23) Matej válasza westlake (#12) üzenetére

Matej
(lelkes újonc)

Ez akkor is két chip, ha egy nyákon van. Ez a leggyorsabb 2 "videókártya", nem egy.
És az a hülye, aki annyira piros, hogy ezt nem veszi észre.
Nem vagyok elgofult, cska ha lehet kihagynám, mind az SLi-t, mind a CF-et, mert sajnos nem 100%-os aműködésük. Ennyi.
Megnéztem az árakat, és úgy találtam, hogy 90 körül már lehet ilyen kártyát kapni, és két 260 tényleg többe fáj, mert az 100 körül van.

Amúgy, az nem kérdésées, hogy most az ATi volt kreativabb, és ezzel lépéselőnybe került.
Viszont sokakkal ellentétben, én azt remélem, hogy az Nvidia összeszedi magát, és fejleszt valami brutkót, mert nekem nem egy cég a szivem csücske, hanem a verseny, és egymás árainak a lenyomás!

[ Szerkesztve ]

MaTeJ

(#24) Aylarth

Aylarth
(kvázi-tag)

Tudom, h.sűrű kövezés lesz, de véleményem szerint az egész cikk amellett, h. szokásosan profin van megszerkesztve inkább úgymond ,,nvidiás". Hogy miért, egyszerűen a megfogalmazások, a teljes sikernél sem ,,ez igen fantasztikus" hozzáállás, hanem, hát igen, DE és jönnek az eshetőleges-most többnyire hátrányok.
Szerintem egy ilyen helyzetben lévő cégtől ilyen eredmény ahogy most fordítottak ezen a piacon nagy dolog!!
És, hogy a játékfejlesztőkkel ,,jóban" lenni? Pénz beszél kutya ugat - Crysis, Assasins Creed csak ennyi. És a pénzből igencsak kevés van az AMD-nek szerintem ezért nagy teljesítmény amit összedobott a videókarik minden szegmensében!
Bocs ha hosszú lett

Gigabyte 790GP DS4H/Phenom 9550/Hyper TX2/Sapphire HD5770 512MB/4GB CSX 800Mhz 4-4-4-12/640GB-Western Digital black/Corsair 650TX/Cooler Master 590

(#25) lsc válasza Matej (#23) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A két chipet szerintem senki nem vitatja, amennyiben a képeken Te két kártyát látsz akkor javaslom sürgősen egy egészségügyi intézmény meglátogatását . Ráadásul ehhez a kártyához elég egy sima lap, nem kell CF, az tény hogy a működése olyan .

Az élet kegyetlen .

(#26) tzsolesz válasza Matej (#23) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki mondta hogy vegyél CF-et, vagy SLI-t, vegyél 1 db 4870X2-őt és már ki is kerülted a kétkártyás megoldást. AZ 1 DB KÁRTYA..... nem kell hozzá CF-es lap.

Ugyanígy arra sem tudnál rábeszélni hogy vegyem ki a Core 2 Duo-t a gépből mert az úgy nem sportszerű hogy két magos procim van, az a sportszerű ha 1 magos P4-em van, vagy 1 magos athlon-om? :F :F Nem értem miért nem lehet elfogadni már végre hogy a VGA világában is a multi GPU-s megoldások jelentik a jövőt, ezt már komoly szakértők is hangoztatták itt a PH!-n, csak valaki nem figyel oda, amikor oda kéne. :O

Éppen ezért van az, hogy az AMD-nél, egyre nagyobb figyelmet fordítanak a driverekre, mivel a két gpu-s karikat fogják erőltetni a jövőben a hájgend pécékbe.

[ Szerkesztve ]

(#27) deicide

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért az NVidia kétchipes 9800GX2-je is beférhetett volna miheztartás végett, mert jelenleg nem egyértelműen a 280GTX a leggyorsabb NVidia kártya.

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#28) blaireau válasza Matej (#23) üzenetére

blaireau
(újonc)

Lehet hogy két chip, nade a tények azok tények. A legtöbb játékban gyorsabb mint az nVidia majdnem csúcskategóriás összeállítása, ami amellett hogy drágább, többet is fogyaszt.

Nem tudom ennek a megjegyzésnek, hogy két chipes mi értelme. Ha aranyszínű dzsungáriai törpehörcsögök számolnák ki nekem a képet clusterbe kötve, engem akkor sem zavarna ha ezt gyorsabban tennék mint az aktuális 1 chipes GPU giant (G280), ráadásul még olcsóbbak is lennének, nomeg a hörcsög mint tudjuk, kevésbé melegszik.

Bocs a hülyeségért, csak nem értem egyeseknek miért fáj az ha egy cég egészen másfajta megközelítéssel ér el jobb eredményt (jelen pillanatban). Más architektúra, más megközelítés, más üzletpolitika. Ennyi...

Amúgy messze áll tőlem, hogy bármelyik pártját is fogjam. Sajnos egyiknél sem vagyok se részvényes, se nem kapok jutalékot az eladott termékeik után :)

Üdv,
blaireau

UI:
Francba, megelőztek :D

[ Szerkesztve ]

(#29) Produkció

Produkció
(senior tag)

hiányoltam a végéról azt az összegző grafikont...hogy x2=100% és a többi meg alatta :DDD

Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P

(#30) westlake válasza Ribi (#22) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

1. nem kaptam fel a vizet, csak a tenyeket irtam le, amiket (velemenyem szerint) egyesek hajlamosak figyelmen kivul hagyni.
2. a nyelvtanosdit nem kellett volna eroltetned, mert csunyan benezted :U (talan majd legkozelebb tobb szerencsed lesz)

egy kis segitseg, ha nem esne le magatol:
vettem ket gyumolcsot. (almat, es barackot)
van nalam ket dolog. (alma, es barack)

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#31) Matej válasza deicide (#27) üzenetére

Matej
(lelkes újonc)

Ez pl. egy jó kérdés, mert a 9800GX2, majdnem mindnhol eléggé veri a 280GTX-et, csak akkor lehet, hogy nem a 4870X2 lett volnna mindenhol a legjobb, és akkor nagy-nagy dráma lenne.

MaTeJ

(#32) lsc válasza Matej (#31) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az nem lehet benne mert az "2 kártya ", Te fejtetted ki az előbb .
Egyébként itt (le)szerepel a gx2 is .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#33) kecsetif válasza Matej (#23) üzenetére

kecsetif
(tag)

Mint látod ennek a működése stabilabb, mint a CF-nek, így ez a kari 1 jól működő csúcskártya.
A másik nem elhanyagolható tény, hogy valszeg zöldék viszont nem fognak tudni kétcsipes karit építeni a 260-ból vagy a 280-ból, mert nem találnának hozzá elég nagy nyákot... :DDD

U.i.:
Jól lemaradtam...

[ Szerkesztve ]

(#34) cousin333 válasza westlake (#30) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pedig ezt te nézted be :U

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#35) Foglalt név válasza westlake (#30) üzenetére

Foglalt név
(MODERÁTOR)

Azt írta, hogy az ati kártya csúnyán elveri az sli összeállítást is. Ennyi.

[ Szerkesztve ]

Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

(#36) westlake válasza Matej (#23) üzenetére

westlake
(PH! nagyúr)

nem all szandekomban veled vitatkozni mivel (amint latom) nem igazan tudsz racionalisan gondolkozni a kerdessel kapcsolatban, de az azert tisztazzuk mar, hogy videokartyarol, vagy gpu-rol beszelunk.. a publikalt tesztekben (kb. 99.9%-ban) a leggyorsabb videokartya valamelyik szinonimajat hasznaljak, nem pedig a leggyorsabb egy, vagy ket gpu-s vga kartya kifejezes.. akar hogy is erolkodsz, ez ket darab videokartya (tudod, egy NYAK :U) tesztje..

#31: mert a 9800GX2, majdnem mindnhol eléggé veri a 280GTX-et.. mutass mar nekem 2-3 ilyen tesztet.. koszi!

#35: lehet, hogy igaza van (bar szamomra meg mindig nem esett le), de attol meg nem egetem magam.. maximum nem veszem eszre, hogy mire gondolt.. valaki majd veszi a faradtsagot, es elmagyarazza, mit is neztem be.. bar annak is biztosan sok ertelme van, hogy 23-an leirjatok, hogy "egetem magam"..

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#37) tzsolesz válasza Matej (#31) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az majdnem hogy biztos hogy elnáspángolja a GTX280-at sok helyen a GX2, sőtt a 4870Xt-őt is. Nagyon erős kártya az tuti, csak a jövőt nézve állítólag nem hosszú életű megoldásokkal van felvértezve, szemben a 4870X2-vel, ami a jövőben még gyorsulni fog remélhetőleg.

(#38) Matej válasza lsc (#32) üzenetére

Matej
(lelkes újonc)

Ha a 4870X2 1 kártyának számit, akkor a 9800GX2 is, vagy egyik sem.

MaTeJ

(#39) K21_overlord

K21_overlord
(tag)

Szerintem minden teszt végére felkéne tüntetni a tesztelet konfigurációk árát is. Esetleg elosztani egy átlag teljesítmánnyel, így látni lehetne h pl egy cross fire kicsivel drágább az x2 nél, nomeg a 260 sli is drágább, ha esetleg 280 sli lett volna arról már nem is beszélve...

Lenne egy kérdésem azokhoz akik szerint ez 2 kártyás rendszer: Szerintük mennyibe kerülne egy 280 sli rendszer összerakásához mi feltehetőleg azért már befogná a kártyát vagy előzne (alaplap, procesor, memória,+ 2 vga? ja meg táp hozzá) :F

(4870x2 t meg már láttam 88k ért... :) )

A Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.

(#40) Gaboman válasza Matej (#31) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

A 9800GX2 sem gyorsabb sokkal a 280 GTX-nél,a 4870X2 a 9800GX2-nél is sokkal erősebb VGA.
Nem kell itt kerülgetni a forró kását,jelenleg a 4870X2 a leggyorsabb videókártya.
Ezen nincs mit magyarázkodni.

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#41) Tom5 válasza Gaboman (#40) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ámen ;)

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#42) fiATHaLON válasza keszegduda (#5) üzenetére

fiATHaLON
(őstag)

:DDD :DDD
Betyár módon a játéktesztekkel kezdtem, majd
ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy életemben először
első legyek egy ph-s hozzászólásokban... :B :DDD

Igen, alakul ez a versengés szépen.

http://www.youtube.com/watch?v=dO5em1rn5Ik

(#43) lsc válasza Matej (#38) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez akkor is két chip, ha egy nyákon van. Ez a leggyorsabb 2 "videókártya", nem egy. Ezt nem emlékszel ki írta ? Nem volt az olyan rég . Az előbbi hsz-ban linkeltem egy tesztet, ott szerepel a gx2 is .

Az élet kegyetlen .

(#44) dokar válasza tzsolesz (#37) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na persze, keresd a GX2-őket: [link] ;]

extra

(#45) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Jó lenne egy STALKER: Clear Sky eredmény az X2-ről. A játék motorja elvileg az ATI-nak kéne hogy jobban feküdjön, ennek ellenére mindenhol azt hallom hogy nagyon fosul teljesít, lealázzák a geforceok.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#46) westlake

westlake
(PH! nagyúr)

oooo, bazz.. persze, hogy nem esik le.. konkretizalhatta volna, hogy en a #17-es hozzaszolasban levo sli-t neztem be, nem pedig az en hozzaszolasomban (#19) irtam valamit rosszul nyelvtanilag.. (a #30-ban is szerepel a 260 sli kifejezes)
teljesen igazatok van, elegge beneztem :B

#45: mintha ebben a topikban valaki igerte volna, hogy megnezi a stalker:cs-es a kartyat.. bocs, hogy konkretabban nem remlik, hol :B (ha mar itt tartunk, en is megnezhetnem :D )

[ Szerkesztve ]

I'm out.

(#47) Brundle válasza Matej (#23) üzenetére

Brundle
(újonc)

Matej te hülye ,akkor nekem van pl egy 4 magos processzorom akkor az 4 processzor??? :W Ez ugyan az...

(#48) Sundesz válasza Dr. Akula (#45) üzenetére

Sundesz
(őstag)
LOGOUT blog

Megy ott is az AMD/ATI. :)) [link]

Hörcsög Powa'

(#49) Dr. Akula válasza Sundesz (#48) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

htx

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#50) wagi

wagi
(fanatikus tag)

A 4870X2-őt a 9800GX2-vel kellene összehasonlítani mivel azonosak a kártyák.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.