Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Yutani

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó hír, örömmel olvasom, hogy az AMD kezd magához térni! :R

[ Szerkesztve ]

Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

(#2) mocsanisi

mocsanisi
(senior tag)
LOGOUT blog

Végre éledezik az AMD! Remélem sikerül nekik egy kis nyereséget is szerezni! AMD 4ever :D

‎"Ismerd el sporttársaid eredményeit! Ne őket húzd le hanem meríts belőlük erőt és motivációt, hogy te is még magasabbra emelkedhess! Tisztelet, alázat, akarat! Ez az élsport!"

(#3) mokus1

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Durva lenne az a 12mag.Kiváncsi vagyok mit lép az Intel.
bizony ha tényleg kezdi hozni a régi formáját az AMD erősen csökkenhetnének az árak. :K

(#4) Źşë' válasza mokus1 (#3) üzenetére

Źşë'
(őstag)
LOGOUT blog

az biztos, mit fog futeni :D meg milyen borda kell neki oohoooohoo... ez viszont azt jelenti h ha kijon ev vegen akkor sz#rt sem fognak mar erni a 2 magos cpuk, potom penzert lehet oket kapni, 4 mag lesz az elterjedtebb es hat oszinten megmondom orulok is neki meg nem is, nemsok minden hasznalja meg ki a 4 magot sem, ezek utan a 6 -8 -12t meg vegkepp semmi xD de azert johetnek : ) erdekes dolgok vannak

"..az emberiség úgy ér majd véget, hogy belefullad a fénybe mert nem ismerte a féket!" Day

(#5) gPoint

gPoint
(tag)

Nagyon szeretnék több évnyi szünet után újra AMD proci vásárláson gondolkodni :))

(#6) divergens

divergens
(tag)
LOGOUT blog

"Az első negyedévi 1,5 milliárd dolláros forgalom mintegy 15 százalékkal volt kisebb, mint a 2008 végi, ám még így is 22 százalékkal jobb eredmény, mint az egy évvel korábbi."

Esetleg nem 2007. év utolsó negyedéves forgalmi adataihoz viszonyítva? :F

quake III arena

(#7) v.tom

v.tom
(őstag)

Én is optimistán látom az amd jövőjét. Sokan (főleg az Intel és az Nvidia fanatikusok) temetik az AMD/ATi-t, de ennek nem látom értelmét. Főleg annak tudatában, hogy még emlékszik rá mindenki, milyen helyzetben volt az Intel az Athlon XP-k, és az nvidia a Radeon 9700/9800-ak korszakában. A piac mindig változik, hol élesebb a verseny hol nem. Csak azt remélem hogy az amd kiheveri az ati felvásárlását, az ati pedig végre bizonyítja, miért is volt képes 1985 óta fennmaradni a konkurenciával szemben.

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#8) djtoomi

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hajrá AMD!!!
Intelt nyomd a sárba ismét, és visszatérek hozzád, végre!!!
Intel emg nehogy fejlessz...... :DDD
Király, télleg örülök neki, ez egy nagoyn jó hyr, hogy amd kezdi összekapni magát, mert phenom egy kalap......

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#9) sh4d0w válasza Źşë' (#4) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is Neked/nekünk készül a 6-12 magos processzor, hanem szerverekbe - ott meg sosem elég :)

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#10) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Éljen éljen éljen!!!
Nemsokára lesz itt jajj az Intelnek ;]
Érzem, a 45nm-es cuccok lesznek a megváltók ;)

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#11) MBazsee

MBazsee
(tag)

Dejó! Az AMD éledezik (remélem)!!!

Sok hajrá neki!

De szeretném már lecserélni az 1,7-es cerkámat egy Athlon x2-re. :O

"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

(#12) fLeSs

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Én arra lennék kíváncsi, hogy aki az AMD jövőjével kapcsolatban optimista, az mire alapozza az optimizmust? Vannak olyan termékek a tarsolyban, amik optimizmusra adnak okot?
Komolyan kérdem, hátha lemaradtam vmiről.

(#13) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mivel eddig megbízhatóan (sőt!) teljesítettek az AMD procik szerverekben, nagyvállalati rendszerekben, majdnem biztosra vehető volt, hogy az újabb stepping után a bizalom helyre áll és vásárolni fogják az új CPU-kat. Erre építettek, gondolom, az első hibás négymagos asztalik kisebb kudarca után. Ezért is volt felesleges minden károgás, ami az AMD halálát vízionálta... és ezért is lesz továbbra is felesleges az ilyen találgatás.

AMD :C

[ Szerkesztve ]

PH semleges

(#14) akosf válasza fLeSs (#12) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy vérbeli optimista nem bizonygatja a dolgokat, különben lesüllyedne realistává...

(#15) fLeSs válasza akosf (#14) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

ez süllyedést feltételez? :D

(#16) Thrawn válasza akosf (#14) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez aláírásgyanús volt :D

Different songs for different moods.

(#17) Yutani válasza fLeSs (#12) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Istenben is hiszünk, pedig senki nem tudta eddig még bizonyítani a létezését! ;)

(#18) VaniliásRönk válasza Yutani (#17) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Már aki. :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#19) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Nem történt itt semmi különös... Nincs semmi "titkos fegyverük" és egy ideig nem is lesz.

Az amd-nél egy ideje minden már csak bizakodásra adhat okot.

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#20) juliabrilke válasza Yutani (#17) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Pár embertől hallottam 4 feles után, hogy találkoztak vele. :D :DDD

(#21) Noi88

Noi88
(tag)

Reméljük semmi nem jön közbe megint... Ámen

(#22) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vajon mennyivel járt volna jobban az AMD, ha nem vásárolja fel az ATi-t, hanem csak felkéri, hogy segítsen fejleszteni a Fusion-t? :F AMD is jól járt volna (nem lennének ilyen komoly anyagi gondjai) és az ATi is (jobban látszana a kártyáin, hogy csak erre koncentrálnak)...

Vagy még túl rózsaszín világban élek és igazából nem csak így mennek a dolgok? :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#23) Noi88 válasza leviske (#22) üzenetére

Noi88
(tag)

Azért AMD buktájához az is hozzájárult, hogy ült az X2-esek sikerén, és nem nagyon csinált semmit.

(#24) sh4d0w válasza leviske (#22) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valószínűleg az AMD-nek igaza volt a felvásárlással, nemrég volt hír arról, hogy az nVidia is bepróbálkozott a VIA-nál. Intel teljes platformot tudott és tud kínálni, AMD-nél belátták, hogy erre szükség lesz, így felvásárolták az ATi-t. nV most belátta ugyanezt és próbált is lépni, de így nehéz lesz versenyben maradnia - pláne azok után, hogy gubancok vannak az inteles licencekkel.

(#25) leviske válasza sh4d0w (#24) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És ha így haladnak az S3-asokkal, akkor bizony nem lesz szüksége egy darabig a VIA-nak az nV-ra... max a pénzére. :))

Szóval igazából ha nem vásárolta volna fel az ATi-t, akkor komolyabb bajban volna, mint mont. (Főként, hogy az ATi hoz neki némi nyereséget)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#26) Oliverda válasza juliabrilke (#19) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezt kár volt kérödző tehén módjára ide beböfögni.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#27) sh4d0w válasza leviske (#25) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen. Az egyetlen baj az ATi-s felvásárlással csak az volt, hogy az AMD annyit adott érte, amennyit nem ért a cég...

(#28) yakuza.tora válasza fLeSs (#12) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

[I]"de talán már az első hatmagosok is megjelennek idén, a 12 magos óriás pedig néhány hónap késéssel követi őket."[/I] Valószínű, hogy erre a "talán"-ra alapoznak egyesek...Szurkolok nekik, de egyenlőre teljesen beszűkült a piacuk, ami azért okozhat komoly problémát, mert eddig akik akartak áldozni erős gépre, (4 magosra) azok nagyrészt bevásároltak a Q6600-ból. Persze, erre a teljesítményre se nagyon van szükségük - néhány kivételtől eltekintve - ezért ha valamilyen csoda folytán az AMD tudná tartani a cikkben szereplő ütemtervet, akkor sem számíthat elsöprő rohamra...Én pl. egyáltalán nem tervezem lecserélni a februárban vásárolt konfigomat. A játékoknak bőven elég a proci és a ram, max. ha érdemes, akkor egy új vga befigyelhet, de konfigot pusztán azért nem váltok, hogy 6 v. 12 mag legyen a gépben, amiből 4-10 mag nem csinál semmit! :(

[ Szerkesztve ]

Alléz Olympique de Marseille!

(#29) leviske válasza yakuza.tora (#28) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon sok ember van, aki csak azért vett Intelt, mert a legtöbb AMD cpu-val nem lehet kihajtani egy komolyabb vga-t 1280x1024-ben.
A Phenomoknak meg az egyetlen baja, hogy túl nagy fába vágták vele a fejszéjüket, túl sokat késtek és az emberek túl sokat vártak tőlük.
Ha mondjuk a B3-as Intelek ellen jöttek volna ki, akkor már nem lenne akkora hatalmas előnyben az Intel. Viszont mivel megvártak 3 revíziót (B3, G0, C0) a Core2-kből... :(
Mind1... én kíváncsi leszek, hogy mit mutatnak majd fel a Nehalem ellen. :)

(#30) X@b3e válasza yakuza.tora (#28) üzenetére

X@b3e
(PH! addikt)

Idézet a cikkből:
"Több mag a szerverprocesszorokban"
Olvasd végig, megéri, talán akkor megérted, hogy nem otthoni játszadozásra fejlesztenek ;)

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#31) yakuza.tora válasza X@b3e (#30) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Tudom, hogy szerverprocesszorokról van szó! A kérdés nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy egyesek az Intel-t akarják lecserélni az AMD új procijaikra. Azért abban megállapodhatunk, hogy a szerverproci fejlesztései, az architektúra le fog szivárogni a desktop kategóriába is...

leviske: Egyetértek! :K

Alléz Olympique de Marseille!

(#32) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Az ősszel érkező 45nm-es cpuk már az új am3-as lapokba mennek majd, vagy még a régi am2+ -ba?

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#33) juliabrilke válasza Oliverda (#26) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Bocs, nem tudtam, hogy ide csak amd fanok írhatnak!

Akkor mondjam inkább ezt: Jaj de jó! Végre menni fog az amd-nek! Szuper! Remélem most talpra áll.

Ebből van bőven, tehát akkor ezt most kihagynám. Te meg annyit megtehetnél, hogy a közeljövőben olyanokhoz szólsz, aki isteníti az amd-t és az opteronokat. vagy legalább ne hozzám)

Ajánlom még a negyedéves értékelésük áttekintését. Csökkent a forgalmuk és 10%-os kirugás lesz a cégnél. Ez aztán a pozitív helyzetkép! :C Ezt már hányszor olvastad, hogy most megmutatja az amd? Milliószor... Csak hát az eredmények...

"a veszteségek további lefaragásában, ugyanis az AMD részvényeinek ára kismértékben, de újra emelkedett." Hónapok óta a béka segge alatt van.

(#34) Oliverda válasza Sandormaster (#32) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A "régi" AM2+ foglalatba.

juliabrilke: Az a baj hogy folyamatosan olyan dolgokhoz próbálsz hozzászólni amihez halvány lila dunsztod sincs. Én már megszoktam, csak néha kicsit unalmas.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#35) (Kolombusz)

(Kolombusz)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szomorú, hogy már a 360 millió dolláros veszteségnek is örülnek az emberek.

(#36) juliabrilke válasza Oliverda (#34) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)

Eddig TE mit is szóltál hozzá a témához? A "régi" AM2+ foglalatba. és a másik egy mondatos hozzászólásod.

Érdekes, hogy MÁS kibírta, hogy nem dumál bele és ÉN is kibírtam, hogy nem kötök bele más beleszólásába. Sajnos ez NEKED nem sikerült. De ezt már megszoktam.

Ha meg néha unalmas, akkor olvass szépen tovább és szöszmötöljél más hozzászólásán. Mitől és mióta vagy egyébként te nagy amd guru? Mert attól még, hogy nem tetszik még nem kellene beleszólni.

(#37) Cagm^c

Cagm^c
(kvázi-tag)

Sokan látom nem értik a helyzetet. A Sanghajnak és az utódainak nem az lesz a célja, hogy feleáron porba alázzák az Intelt. Kicsit hosszabb távon is tudni kéne gondolkodni. Elég az, ha sikerül csökkenteni a hátrányt, és szép fokozatosan felfejlődni. ( Tessék megnézni F1-ben a BMW-Sauber csapatát. Nem az volt a cél, hogy rögtön 1. éveben nyerjenek. A cél a folyamatos hátránycsökkentés. ). Nem tudom miért lenne szégyellnivaló és rossz helyzet az Intellel szemben csökkenteni a lemaradást? Ez véletlenül nem azt jelenti, hogy az adott időszakban nagyobb volt a mérnöki teljesítményük?

WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc

(#38) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Remélem hogy hasonlóan az A64, és FX sorozathoz, Intel alázós új cuccok jönnek, isten adná szegény kis cégünk magára találna.

(#39) Oliverda válasza Cagm^c (#37) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Főleg úgy hogy az Intel nagyságrendekkel nagyobb technikai hátérrel és költségvetéssel rendelkezik. Persze ezt sokan nem veszik számításba...

(#40) v.tom válasza yakuza.tora (#31) üzenetére

v.tom
(őstag)

A szerverek világában a 8-10 mag is csinál valamit.... Desktopra pedig nem 1 év alatt fog elérni ez a technológia, és addigra már nagyobb eséllyel lesznek sok magot kihasználó fejlesztések is. Magasabb szinten nem az dönt általában, hogy ki amd és ki intel fan, hanem az, hogy minek jobbak az ár/érték mutatói, stb. Ha az amd új szerverprocik jók lesznek, nem lesz túl nagy probléma a platformváltás. Nem vagyok amd fan, azért van athlon-om mrt olcsóbb, szóval elfogulatlanul mondom.

(#41) t72killer válasza Cagm^c (#37) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a 12 mag másfél éven belül megvalósul, akár versenyképes lehet a 8magos nehalemekkel. Nem azt mondom én sem, h porba alázza, hanem mondjuk pluszminusz 10%-on belül tudja hozni egy neha teljesítményét. Ha ezt letennék az asztalra, simán elég az életbenmaradáshoz.

A piacvezetéshez kicsit több kéne: elsősorban meg kéne hódítani a mobilszegmenst (=a mobil 4magos nehalemmel+calpela platformjával szemben kellene letenni valamit).
A platform többi részét nézve nincsenek túlságosan lemaradva: az integrált grafikájuk magasan veri az intel megoldásokat, a chipset többi része sem rossz. "Csak" egy erősebb+energiatakarékosabb processzor hiányzik:))

#40: a számolgatós munkaállomásokban is. ld nem véletlen szorgalmazzák a sokmagos GPU-k felhasználását is ilyesmire.

[ Szerkesztve ]

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#42) Gyuri27 válasza (Kolombusz) (#35) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jelen esetben igen. :K De nincs ezzel baj.
A marketingen és az árakon kell kicsit faragni és rendben lesz minden.
Remélem hamarosan valami asztali változatról is lesz szó. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#43) Yutani válasza (Kolombusz) (#35) üzenetére

Yutani
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Minden relatív. Ha impotenciával küzdenél, egy félkemény f@roknak is nagyon tudnál örülni...

[ Szerkesztve ]

(#44) Ayg0 válasza Yutani (#43) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

Ezen röhögtem akkorát, hogy majd kiesett a fogsorom annak ellenére, hogy még original. :DDD

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#45) Gyuri27 válasza Yutani (#43) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Lankadt f.ssz.l b.szn., meg álló f.ssz.l pisilni nagyon nehéz. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#46) ]Phobos[ válasza sh4d0w (#24) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Pontosan, ha jobban belegondolunk, az AMD/ATI mindig is úttörő volt a technológiai újítások terén, lehet, h ők már tudtak valamit :D

Már csak a teljesítményt/árat/marketinget kell rendbe rakniuk, és nem lesz itt probléma :))

[ Szerkesztve ]

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#47) v.tom válasza juliabrilke (#19) üzenetére

v.tom
(őstag)

Szerintem az, hogy az amd-nél minden csak bizakodásra adhat okot, egyáltalán nem gond. Lehet hogy nem vagy jártas az üzleti életben. Mindennek van hátránya és előnye, az amd pedig elég nagy cég ahhoz, hogy ne 1 évre előre tervezzen. Az ati felvásárlása valószínűleg még évekig fog látszódni a pénzügyi helyzetükön.

(#48) nesa válasza sh4d0w (#24) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Az lenne mindenkinek a legjobb ha az nv meg nekialna procit is gyartani... akkor en meg nekialnek hutest gyartani olyat es akkorat amekkora meg nemvolt mert gondolom 1 mai hutes se birna el... 3/4 es csatlakozoval kinalnak bolokokat amire telen rakotheted a radiatorokat:)

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#49) Bundás22 válasza juliabrilke (#19) üzenetére

Bundás22
(őstag)

Nem történt itt semmi különös... Nincs semmi "titkos fegyverük" és egy ideig nem is lesz. ha titkos, az azt jelenti h titkos tehát mi nem tudhatunk róla, honnan tudod ilyen biztosan h nincs? attól még lehet :U

egyébként manapság elég jól megy nekik a titkolózás, gondoljunk az R700-ra már gyártásban van de semmi konkrétum nincs róla, még azt se tudjuk h hány sp van benne

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#50) v.tom válasza Bundás22 (#49) üzenetére

v.tom
(őstag)

Ott a pont. :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.