95W-os kétmagos? Köhömm...
És miért lesz ez az utolsó kétmagos?
Lemaradtam valamiről?

95W-os kétmagos? Köhömm...
És miért lesz ez az utolsó kétmagos?
Lemaradtam valamiről?

Most mitvagy ezen igy kiakadva, maximum 95w es most akkor mivan??
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Jól van Nesa! Ne húzd fel magad. Biztosan nem úgy gondolta... 

Az elozetes tesztek alapjan jo szerianak tunik.
PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit
Remélem jó széria lesz! Hajrá AMD!
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Erről a 6500-ről én is olvastam már, meg elvileg itthon is lehet kapni, de azért megnéznék egy jó kis PH!-s tesztet róluk, hogy meddig lehet húzni őket és hogy azonos órajelen tényleg úgy verik-e a régi X2-ket....
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

Láttam vmi tesztet ahol 2,6-os Brisbrane magos-t és egy ilyen 2,3 ghz-n üzemelő kumát hasonlítottak össze.Játékokban rendre elverte a régebbi procit.Ha tuningban is bajnokoskodna azt hiszem megérné azt a 100$ körüli árát(ami kitudja mennyi lesz itthon
).
mod:hát mint látom egy hsz-el feljebb már nem is éri úgy meg 
[ Szerkesztve ]

Azért döbbentem meg, mert a négynagosok sem 190W-ot fogyasztanak.
Elvileg nem fele annyit kellene fogyasztania, mint a négymagos? Vagy a memória vezérlő eszik ilyen sokat?
[ Szerkesztve ]

nemnagy eséllyel, lehet lesz EE-s verzsön
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

Az AM2/AM2+ topikban már volt linkelve 
[ Szerkesztve ]
"Rongy ceruzámat inkább leteszem s köszörülöm a kasza élit, mert földünkön az idő érik, zajtalanul és félelmesen." (József Attila: Végül)
Biztos, hogy nem eszik 95W-ot, az Agenak (kisebbeknek) is annyi a max fogyasztás, én kb. 50W-ra tippelek az X2-ket illetően.
Szerintem az Athlon csak mint név fog kikopni, lesz kétmagos a jövőben is, csak Phenom (X2) lesz a neve.
[ Szerkesztve ]
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper
Magyarán kiszórják a két rossz maggal megáldott és mégis működő Agenákat is. Amúgy nem rossz döntés, mert a Phenom nem egy rossz CPU. X2-höz mérten pedig pláne nem.
Nem mondom, hogy nem lehetne jobb, dehogynem... 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Remélem is, hogy nem lesz kazán...
A cikkben ezt írta Abu: "...talán az AMD utolsó kétmagos terméke lesz."
Nem értem, mit akarnak a helyére rakni? Egy magosokat, vagy három magosokat?
[ Szerkesztve ]
De ha le van tiltva a két rossz mag, akkor a fogyasztásnak is kellene csökkennie nemde?
Amúgy kíváncsi leszek erre a Phenom X2-kre, jónak tűnik, alacsonyabb órajelen hozza azt, mint amit Athlonok magason. 
Bici: Na ez jó kérdés, a jövő már a 4 vagy 4+ magos prociéké, de szerintem lesznek még újabb kétmagos procik is, legalábbis remélem. 
[ Szerkesztve ]

Ezek többnyire inkább rosszabbul sikerült darabok lehetnek, amiknek túl nagy a fogyasztása ahhoz, hogy 3-4 magosnak adják el.
Egyébként aki sokallja a fogyasztást, az kukkancsa meg mennyit esznek a Nehalemek, pedig azok 45nm-esek...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Most akkor el kene dontenem, hogy ket magos vagy 4 magos CPUt vegyek a mostani 3800+om helyett.
Elvileg jövőre már nem igazán lesz Athlon néven fejlesztés. Csak hárommagos és négymagos chipekből lesznek új generációs chipek. Persze Phenom néven tovább viszik a kumát, de az nem lesz teljesen új ... Ergo gyakorlatilag az ütemtervek szerint az AMD utolsó kétmagos fejlesztésével állunk szemben.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Nem nagyon kell aggódni a kazán lét miatt. A gyári hűtő is elviszi az alapfeszes tuningot:
EarL 007:
Nem tudom, logikus amit írsz, de itt az egész egyben van, ezért lehet nem olyan egyszerű a leválasztás...
Mindenesetre nem kell nagyon aggódni. Letöltőgépbe tényleg nem optimális, de amint láttam neten 3GHz-et is simán elérik velük, azon meg elég szép teljesítményre képes...
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
A Nehalem vajon mitől fogyaszthat 130W-ot? Talán csak kicsit szeretnék a tápgyártók bevételét növelni?
(Összeesküvés-elmélet, hahaha!!!) Nem lepődnék meg, ha megjelenne egy új fűtéstechnikai cég, és Nehalemnek hívnák...

Jónak ígérkezik. Ha az ára is úgy lesz ahogy írják és 3,2 -ig fel lehet húzni akkor benevezek egyre.

Mert ott oda figyelünk a részletekre.
De valóban 2600 k8 vs 2300 k10 igen érdekes eredményt mutatott. Remélem egy be széria is kifér belőle jó áron.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)
Ez a 2 magos igazán olyan 3ghz-en ütne nagyot!
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD
Lemaradtam valamiről? Kiadták a Nehalemet és vannak róla tesztek?
A 2.2-2.3GHz-eset szvsz fel lehet húzni addig a BE változatot pedig még ezeknél is egyszerűbben.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
3,4ghz-ig lehet húzni 
így már pariban van az E2000-essekkel
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
Te még nem kaptál tesztpéldányt. 

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Valamit félreolvashattál, mert csak kérdeztem, hogy miért ennyi W az annyi, és utána meg marhultam egy karikát... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem... brühühü...
Btw a legnagyobb Penrynre is 135 watt van írva és meg lehet nézni, mennyit fogyaszt.
A Nehalemről úgy hírlik, hogy azonos teljesítményt feltételezve alacsonyabb lesz a fogyasztása, mint a Penryné.
De ez AMD-s topik, úgyhogy bekussolok, csak gondoltam kell egy kis kiigazítás.
Ettol most az AMD hivok a falra fognak maszni, de a szomoru valosag az hogy ennek a procinak a legnagyobb problemajat ugy hivjak "Intel Pentium E5200". €65-70 kozott osztogatjak a dobozos valtozatat.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
ezt AMD bácsi is tudja, azért se gyárt belőle sokat, így is vannak akik megveszik(AMD-kedvelők), és annyival nem rosszabb
tény hogy nem egy komoly kihívója az E5200-nak de megközelíti
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
Aztan hogy ez hogy valtozik a megjelenesig ki tudja, de a Conroe es a Penryn launch elotti informaciokbol itelve nem nagyon lesznek roszabbak az eredmenyek.

Nem lesz ez rossz CPU! 
.::www.megadanceradio.hu::.
Ja, ha ingyen adnák, akkor még jobb lenne!

Valószínűleg még ennek ellenére is többet hoznak nekik ezek a CPU-k a konyhára mintha kidobnák őket a kukába.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Te már láttál tesztet 5200 vs 6500? Vagy a jövöbe látsz? Eleve az 5200nél van 200MHz +. De úgy is az ár szabja meg a dolgokat.

Nem vagyok benne biztos, hogy érdemes ~+5ezret kiadni egy 5200+-hoz képest, picivel jobb teljesíítmény, és +30W fogyasztás miatt 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))
Hol mértek fogyasztást?

Most az hogy van 4 mag 95w-t. Ha ebből 2-t letiltunk nagyságrenileg mennyi a fogyasztás?
Mercutio_: nem olyan fain annak a fogyasztása, hiszen 45nm-n fogyaszt 65w-t.
[ Szerkesztve ]
Szerintem ezek a valóságban valahol 65 és 75 watt között fogyaszthatnak 100%os terhelés mellett de ugye ez már a 95W-os kategóriába esik.
igen ezt a kétmagos phenomot 3,4 ghz-ig húzták, az én E5200-zasom 3,7ghz-et tud
asszem ez mindent elmond, kötve hinném h a phenom képes lenne 3,6-3,8 ghzre, arról nem is beszélve hogy a core2 még mindíg fölényben van azonos órajelen
szóval elég könnyű kitalálni melyik lesz a nyerő
Bezzeg a szomszédé nem megy 3.7GHz-en. Azért neked jó procid van szó se róla.
Talan meg annyi sincs. Ha az itteni [link] 9600-as 73W-ja igaz akkor ennek a ketmagosnak 65W alatt kell lennie. Csak valoszinuleg a biztonsagra jatszottak (nagyobb legyen a szoras es legyen mibol valogatni) igy nem lett a 65W TDP kategoriaba sorolva. De szvsz a zome kiadott peldany max 65W lehet.

Szerintem aki kiad + ~5ezret,az nem véletlenül teszi
Na,az a 200 MHz is 200 Mhz
Akinek meg van rá keret,szive joga hogy megveszi e 5 rugoért azt a 200 Mhz et
+ a 3adszintű gyorsitotárat 
de ezek 3,6-ot mennek(E5200, E7200) mind, aki ennyit nem bír kihozni a wolfiból az ügyetlen
nem azt mondom h rossz ez a 2magos phenom, senkit se akarok lebeszélni hisz jól húzható(3,3-3,4ghz), de a riválisai erősebbnek tűnnek
egyébként korábban ki kellett volna hozniuk AMD-nek, akkor komoly alteratívát jelentettek volna a core-oknak
Gyuri27: jah ha tunningot nem számítjuk, akkor +200mhz az E5200-zas előnye, de sztem tök egyértelmű melyik a gyorsabb mind2-en tudjuk melyik az, nem az a fontos az a fontos hogy az AMD-nek van egy jól húzható 2magosa ami jó alternatíva aki AMD-t szeret 
[ Szerkesztve ]

A 6500 ára nem reális, változik az majd. Majd az éles tesztre kiváncsi leszek mert ez a következtetés nem valami pontos.
Bluegene: tuningról nem beszéltünk. Hányfokos a cucc és azt a sokat mivel hűtöd?
[ Szerkesztve ]
"Majd az éles tesztre kiváncsi leszek mert ez a következtetés nem valami pontos."
Pedig meg optimista voltam az AMD iranyaba abban a hsz-ben. Ennel csak roszabb lesz.
Én kissé szkeptikus vagyok azzal a 73 wattos fogyasztással kapcsolatos, de mindegy.
És ha AMD-s a rendszerem hova dugjam fel az 5200-asodat? 
nem az a fontos az a fontos hogy az AMD-nek van egy jól húzható 2magosa ami jó alternatíva aki AMD-t szeret ezt írtam, semmi gond
vegyed azt egészségedre! sokkal nincs lemaradva
majd írjál mennyit megy
[link]
[ Szerkesztve ]