Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) Cyberpunk válasza Alchemist (#47) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Ez esetben sem látom túl sok értelmét még ha valaki HC gamer és sokat utazgat egyik helyről a másikra azt megértem hogy kell a teljesítmény ez esetben.
De akkor sem járkálnák egy ekkora géppel a honom alatt, persze autóval más a helyzet ;]

Ha meg a kényelem és a hordozhatóság a szempont akkor még mindig lehet jó gépeket találni kisebb méretben. Oké nem ennyire erős hardverrel, de ha csak hébe-hóba játszik akkor meg minek ekkora teljesítmény :F

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#52) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Huhhh, eleg izom cucc :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#53) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Terheletlenül egész jó kört fut aksiról is :)
Viszont ez a mobil 5850 eddig elég nagy csalódás. Ha a ram fogja vissza, akkor a gép árát fogja csúnyán megdobni a Gddr5 párosítása

True Success is Blonde

(#54) huszar90 válasza vergilx (#35) üzenetére

huszar90
(tag)

Lol ne kezdődjön már ez el itt is mint a fika blogokon :W :D

(#55) Runo

Runo
(őstag)

Ennyi pénzért ez szinte ajándék :DDD

[ Szerkesztve ]

(#56) t72killer válasza acsa77 (#45) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A táblázat hibásan van a 2. oldalon, ott GDDR5 VRAM-ot írnak, meg is örültem hirtelen:))

Aztán a teszteket látva meg is ilyedtem, hogy a HD58** nem tud elbánni egy őslelet GTX 260M-mel :F Én az 5650-et reméltem, hogy legalább ilyen erős lesz. Úgy látszik, akkor a DX11-et egyelőre mobil vonalon elfelejthetjük, majd a következő generációval (és a 28-32nm-es karikkal)

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#57) brd

brd
(PH! kedvence)

OMG. :W Igazi Acer, jó HW (bár a dedikált kártya kikapcsolhatatlansága baki, mondjuk a kategóriában ennek nem sok szerepe van), fos körítéssel, igénytelen tömegeknek tervezve. :( Az a multimédia basz nem tudom, kinek hiányozna, a tapipad lehetne középen, a kijelző lehetne normális (nem tükör mögé kellene zárni), a billentyűzet a szokásos szar, fontos gombok kicsik, lényegtelenek túl nagyok (bár a CTRL+Fn legalább normális helyen van, ez pozitív), össze-vissza ledek világítanak az ember arcába. Nem látom a célközönséget. :F A sznobok nem vesznek Acer-t, a hozzáértők sem, a többieknek meg drága, bármilyen jó is a HW.

One trend a day keeps the doctor away

(#58) nghost

nghost
(kvázi-tag)

nekem tetszik, kicsit csálé a billentyűzet, de maximalista darab :)

The only man who gets his work done by Friday is Robinson Crusoe..

(#59) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

Azert a tartossagra, kiemelten a zsanerra kivancsi lennek...

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#60) rudi válasza Cyberpunk (#51) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az esetleg nem jutott eszedbe, hogy vannak a világnak olyan részei, ahol max kéthetes keresetből lehet ilyen gépet venni, vagy a gyerek 1-2 hónap hétvégi melóval megkeresi az árát? Nem feltétlenül kell mindent a magyar viszonyok szerint nézni. Ebben a kategóriában szinte minden gyártónak van gépe, szóval biztos, hogy van értelme. Az mellékes, hogy felőlünk nézve ez az értelem nem feltétlenül látszik.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#61) Cyberpunk válasza rudi (#60) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát igen sajnos vannak olyan régiók ahol nem túl megerőltető egy ilyen gép megvétele és kár hogy kicsiny országunk nem ezek közé tartozik :(((
Értelme van mivel vannak akik megveszik, az persze más kérdés hogy tapasztalt PC-s vagy gamer szemmel már nem sok értelme van ilyen gépet venni.
Én ha noti-ra vágynék akkor vennék valami kisebb szolidabb de jófajta gépet, és elsősorban a hordozhatóságot és a minél nagyobb akus üzemidőt nézném.
De ez én vagyok van aki meg ilyenre vágyik hát egészségére én nem mondom meg hogy ki mit vegyen :U

(#62) zeg válasza Cyberpunk (#51) üzenetére

zeg
(senior tag)

Ez a méret tökéletes arra hogy a tervező a vevő számára pl a készülődő/tervben levő házát be tudja mutatni a helyszínen és módosításokat tudjon végrehajtani a rajzokon, vagy ha valamit össze kell dobni cad-ben a helyszínen megteheti az ember.
Bármekkora nagy batár, azért csak könnyebb hordozni mint egy desktop cuccot. Igencsak életképes termék, és pl. ha tehetném inkább vennék egy hatalmas laptopot(a kocsiban elfér) aprócska netbuk mellé, mintsem az összekábelezett(tehát ronda) mozdíthatatlan desktop cuccon dolgozzak, vagy a 15"-os mérettel kelljen állandóan kompromisszumokat kötnöm(rajzhoz kicsi, nethez nagy).
Az is biztos hogy nem ezt az acert választanám, ezzel a tükrös kijelzővel pont a lényeg veszik el, egyébként meg olyan mint a brutto százpárezres vacak fényes műanyag társai, nélkülözi a visszafogott, minőséget sugárzó dizájnt.

3dfx cuccokat keresek megvételre, oldalam: www.z3dfx.atw.hu

(#63) Napfénysüti válasza zeg (#62) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Arra azért kíváncsi lennék mennyire bírná az építkezésekre cipelést ez a hatalmas dög. :)

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#64) Skipqer

Skipqer
(tag)

A második HDD-nek csak hely van, vagy ténylegesen csatlakozók, minden adott a beszereléshez...
Tervezem egy ebbe a kategóriába tartozó gép beszerzését, de az Acer magyarország azt a választ adta, hogy csak azokban a gépekben van meg a csatlakozó is a második lemeznek, amik gyárilag kettővel vannak szerelve... Eredetileg a 8735G-744G100MN típust néztem ki, de szemezek a 8942G-334G50MN Core i3-as verzióval is, de ebbe kellene még egy HDD-t tenni... jó lenne tudni, hogy most mi az igazság valóban bele lehet tenni?
Nagy kár, hogy nem lehet "nagyobb" Win-nel vagy legalább oprendszer nélkül kapni, kellene a shadowcopy szolgáltatás de az csak Professional-tól érhető el...

(#65) rudi válasza Skipqer (#64) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A mi gépünkben ott volt a második csatlakozó. Viszont második merevlemezt nem tettem bele, szóval nem tudom, hogy nincs-e valahol fizikailag gátolva a második HDD beszerelése.

(#66) Skipqer válasza rudi (#65) üzenetére

Skipqer
(tag)

Előkerestem a pontos válaszukat:
Azok a készülékek, amelyekben 1 HDD van, ott nincs meg az előkészítés a 2.
HDD fogadására, így az nem támogatott.

Feltételezem, hogy előkészítés alatt a csatlakozók értendők... azért ennek fényében megpróbálok újra írni nekik, esetleg valami központi címre is, hátha ott tényleg tudják.

Köszi az infót!

(#67) zeg válasza Napfénysüti (#63) üzenetére

zeg
(senior tag)

Valszeg nem az fogja a maltert keverni, aki a notit használja:)

(#68) gyga

gyga
(senior tag)

nemrég vettem egy 5942-t hasonló kaszni csak nincs num bill. rajta. De igen barátságos gépezet.

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#69) Z_A_P válasza gyga (#68) üzenetére

Z_A_P
(fanatikus tag)

Mi a turonak kell a usernek fizetni a GPU-ert a CPU-ban, ha ugyis kulon videokari van benne? Iszonyu lehuzasnak talalom ezt!! :((( :(((

OK

(#70) xmaas

xmaas
(lelkes újonc)

nah 1 ilyet elfogadnek szivesen asztali gepnek van benne elegendo teljesitmeny

(#71) Napfénysüti válasza zeg (#67) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ÉN se így értettem. Hanem ha például a te általad vázolt szituból indulunk ki és a tervező kiviszi a helyszínre megmutatni a terveket rajta a vevőnek na már vajon azt mennyire bírná?
Nem hinném hogy ekkora méretű notebook spéci anyagok nélkül túl masszív lehetne. :(

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! Hattrick csapat: Újbudai revans (578818)

(#72) gyga

gyga
(senior tag)

hát érdekes dolog az igaz, de szívesebben használok külön beépített karit...

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#73) S*Tom* válasza Napfénysüti (#71) üzenetére

S*Tom*
(senior tag)

Nekem egy nem sokkal kisebb 17"3 Asus-om van és egyáltalán nem látom nagynak, sőt ez a legkisebb kijelző a környezetemben. Ez a noti sincs spéci anyagból, ha vigyázok rá nem lesz baja, nem legoból rakták össze, ha használom nem fog szétesni.

(#74) BlueAthlon

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Junipert rendesen fogja a 800-as GDDR3 által nyújtott elméletileg 25,6GB/sec memsávszél.
Ezért tört bele a bicskája a GTX260M -be. GDDR5 esetén már haladna rendesen....

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#75) zeg válasza Napfénysüti (#71) üzenetére

zeg
(senior tag)

Én nem ajánlottam a cikkben szereplő Acert, egyedül arra hívtam fel a figyelmet hogy van létjogosultsága ekkora, vagy még nagyobb notinak:)
(akár 22"-os méretet is el tudnék képzelni az asztalomon)
Ez egy játékosoknak/otthoni felhasználónak készült 'olcsó' műanyag model, nagyon távol áll a valódi munkagépektől(nem a teljesítménye miatt).
Amire készült, arra tökéletesen megfelel.

(#76) enamessias válasza Cyberpunk (#40) üzenetére

enamessias
(fanatikus tag)

Hetente költözök, havonta repülök. Asztali gépemet egy évben 20 napot látom. Probáltál már asztali gépet repülöm szállitani?

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#77) Cyberpunk válasza enamessias (#76) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Én nem mondtam hogy senkinek nincs értelme ilyen gépet venni. Vannak speciális esetek amikor van létjogosultságuk az efféle gépeknek. Főleg aki úgymond nomád életet él:D
Én az átlag felhasználóról beszéltem aki amúgy is többnyire otthon használná a gépét :U

(#78) Napfénysüti válasza Cyberpunk (#77) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos az átlag felhasználó ritkán gondolkodik racionálisan. :(

(#79) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

tetszik jó noti
de egy ilyen kategóriás notira rakhattak volna usb 3 -as csatikat
már csak az időtállás miatt

príma írás köszi

(#80) rudi válasza Skipqer (#66) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

No, még a tesztlaborban volt a nagy Acer, ezrét megnéztem a HDD-s kérdést. A mi gépünkben fizikailag és elektronikusan is ki volt építve a második HDD helyet. Beletettem egy 64 GB-os SSD-t, minden gond nélkül felismerte. Egyedül azzal lehet para, hogy a második helyhez nincs fémdarabka, ami rögzítené a HDD-t, szóval csak a SATA csatlakozó tartja - megjegyzem elég erősen. Szóval eszkábálni kell majd oda valami tartót, ha egy HDD-s gépet akarsz bővíteni második HDD-vel.

(#81) Skipqer válasza rudi (#80) üzenetére

Skipqer
(tag)

:R Nagyon köszönöm!
Akkor úgy néz ki ő lesz a befutó, a rögzítést meg valahogyan csak meg lehet majd oldani, attól félek a legkevésbé.

(#82) acsa77 válasza t72killer (#56) üzenetére

acsa77
(kvázi-tag)

Bocsi, nem értettelek pontosan. De háromféle memóriával lehet forgalmazni, és ebben a gépben nem GDDR5 van. De lehetne (mondjuk +10.000Ft?). Azzal már ki lehet használni, és akkor tényleg megfelel az asztali, hasonló paraméterekkel rendelkező 57xx-nek. Nagyigényűeknek az már elfogadható. Az órajel nem olyan kardinális. A mai kártyáknál nagyobb a sávszélesség szerepe, mint valaha. Főleg, hogy óriási a feldolgozóegységek száma.

(#83) t72killer válasza acsa77 (#82) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, azt a 10k-t szivesen rádobnám, ha arról van szó, h nem folytjuk+a kártyát. Bár SzVSz akkorsem fogja túlságosan beelőzni a GTX260-at (csak a csúnya lemaradásokat csiszolja le nagyfelbontáson GDDR5-tel), ergo a komolyabb generációváltásra még várni kell.

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#84) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

hát azért a GTX260 még mindig ott van a topon ;)

(#85) acsa77 válasza t72killer (#83) üzenetére

acsa77
(kvázi-tag)

A 260GTX és hasonlók már csúcskategória. Az 5850 inkább még felső-közép. Talán 20% a teljesítménykülönbség? Ez árban is látszik valószínűleg. Tehát nem egymás ellen versenyeznek. Az 5850 a 260GTS ellen megy. "Rossz" memóriával meg a 160GTS ellen.

(#86) chipland válasza rudi (#80) üzenetére

chipland
(lelkes újonc)

Kedves rudi!

A problémára van megoldás. A 18as gépekhez a pesti Acer szervíztől (EC-CO Kft) lehet rendelni pár ezresért egy "HDD bracket"-et, ami megoldja a kérdést és tökéletesen rögzíti belül a 2. HDD-t.

Egy ilyen komoly gépet nem szabad barkácsolni ;-)

(#87) tybusz

tybusz
(újonc)

Üdv!

Épp notebookvásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket. A tesztet a Core i5 miatt olvastam, mivel számomra fontos lenne a jó CPU-teljesítmény. Ennek oka, hogy sokat dolgozom ArchiCAD-el (valamint AutoCAD stb.). A gond csak az, hogy max. 230.000 az az összeg amit még gépre tudok áldozni, és jelenleg két gépet találtam, amik szerintem szóva jöhetnek
1. ASUS K52JR-SX077D: Intel Core i5 430M + ATi Mobility Radeon HD5470
2. ASUS N61VN: Intel Core 2 Duo P7450 + Nvidia Geforce GT 240M 1GB VRAM GDDR3

A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megéri-e az i5-s gép a gyengébb VGA-val, vagy inkább a 2. az melyből hosszú távon profitálhatok?

Köszi előre is.

(#88) Darth_Revan válasza t72killer (#56) üzenetére

Darth_Revan
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért, mert nem GDDR5 van benne, hanem csak GDDR3 (rudi véletlenül elírta a cikkben)...alapvetően a HD5850 erősebb, mint a GTX260M, csak az a baj, hogy az ATi 256bites busz helyett 128biteset rakott rá...ez mondjuk GDDR5-nél még nem is annyira gáz, de az Acer furcsa módon inkább GDDR3-at rakott rá...ezért "tűnik" lasabbnak, mert az Acer spórolt pár ezer forintot a GDDR5-n...

[ Szerkesztve ]

(#89) rizso

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szó nélkül elfogadnám :B Mondjuk nem tudom, mennyire lenne alkalmas a heti hurcolásra(séta+busz) - valószínűleg semennyire :(

(#90) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Találtam egy elírást a cikkben:

Az Acer Aspire 8942g Mobility Radeon HD 5850-es verziójához való színprofil innen tölthető le, a masimálisnál eggyel kisebb fényerőn adja a leghelyesebb színeket.

masimálisnál = maximálisnál

Amúgy nagyon jó cikk! :C

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.