Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Ari18

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Jó lenen tudni az árakat, mert az Intel tokozás variálásából elegem van, Valószínű nemsokára megveszem első AMD procimat.

[ Szerkesztve ]

(#2) ThaBoss

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó ez a GPU NOS, pár helyen 980-1000MHz-re pimpelték fel az IGP-t (ami elérte a 100°C-ot), és látványosan gyorsított a grafikus alkalmazásokban. :)
Bár én azt vártam, hogy új chipset, akkor új gyártástech, tehát 40nm-re vártam őket...
De így is elég erős (és gazdaságos), hogy valaki egy bitang HTPC-t építsen (vagy akár PC-t)
Közben már egy német cikkben "susmogtak" a 795GX-ről is...

Ari18: kb. 100 $ és környéke

És pár teszt:
Gigabyte GA-MA785GPM-UD2H
Gigabyte MA785GMT-UD2H
Gigabyte MA785G-UD3H
Asus M4A785TD-V EVO

[ Szerkesztve ]

(#3) -XadAnuX+ válasza ThaBoss (#2) üzenetére

-XadAnuX+
(őstag)

Ennyiért nem is rossz ár..
Nagyon belehúzott az AMD, nyomják csak így tovább.

(#4) Ari18 válasza ThaBoss (#2) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Upsz most olvasom, hogy ezek mATX-es lapok :B akkor felejtős.
ThaBoss :R

(#5) ThaBoss válasza -XadAnuX+ (#3) üzenetére

ThaBoss
(senior tag)
LOGOUT blog

Remélem folytatják, és nem lesz megállás! :)

Ari18: nem mind mATX, pl. a TD-V EVO sem... :) Én személy szerint arra pályázok, HardverAprón már rendelhető 22k körül 3 év garival

[ Szerkesztve ]

(#6) Morden24 válasza Ari18 (#1) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem vagy egyedül ezzel ;)

Sectumsempra - For Enemies

(#7) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért örülök, hogy egy AM2+-osat is kihozott az ASUS, van akinek jobb még a DDR2-vel működő lap. Meg mondjuk HTPC-be minek kellene drágább DDR3 ugye.
Meg még mindig érdekes, hogy mostanában egyre több lap jön ki VIA HD audio codec-el. Ez a VT1708S tényleg nem is olyan rossz megoldás, csak még mindig annyi, hogy kicsit jobban kéne szoftveresen támogatni a cuccot. Szinte elérhetetlen a normálisan működő Windows 7 driver ehhez.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#8) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Asus árak UK oldalról: [link]
Tehát 20-25eFt magyar pénzben, ami elég jó!

(#9) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Csakhogy a DDR2-esre nem raktak sideportot :(. Nem nagyon akarok DDR3-ast.
Asszem megnézzük mit tud majd a Gigabyte.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#10) Ari18 válasza Morden24 (#6) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

SimonYana ajánlotta most nekem. Ő I7 után váltott AMD-re. Egész jó áron kapni. És a lapok is sokkal olcsóbbak hozzá, ugyan olyan felszereltséggel.

(#11) Vassili

Vassili
(tag)
LOGOUT blog

Nekem az msi 785GM-E65 nagyon bejön, sztem beruházok egyre! Időszerű lenne mostmár leváltani a s939-et! De legalább a DDR2-őt kibekkeltem...

"A csend szar zajnak, dallamnak meg főleg!"

(#12) audi100td válasza Ari18 (#1) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nálam már lehet is kapni pár darabot: [link] ;)

Van Asus és Gigabyte is ATX méretbenben. :K

[ Szerkesztve ]

(#13) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valahogy az Asus megoldásai szimpatikusabbak... :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#14) Morden24 válasza Ari18 (#10) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én két hét múlva megyek AMD-s frontot erősíeni, szóval már nálam is eldőlt, lefutott dolog ez... :K

Sectumsempra - For Enemies

(#15) Gabis válasza Morden24 (#14) üzenetére

Gabis
(senior tag)

mi a gond a mostani konfiggal?

(#16) t72killer

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szimpatikus darabok, lehet, benevezek egy AMD rendszerbe.

Fontos kérdés: van ezekben ACC? (lehet vele egy Phenom X2 550-ből négymagosat csinálni?)
Mert ha igen, akkor nagyon tuti megoldás lenne: olcsó lap+olcsó proci, időtálló foglalat (AM3+DDR3), használható integrált VGA, ami a DirectX 10.1 miatt a windows7-es aero-t is hatékonyabban viszi, mint pl egy akármilyen DX10-es vas.

Kiváncsi lennék mennyire lehet majd ezekkel a phenom x4-es procikat húzni?

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#17) Gabis válasza t72killer (#16) üzenetére

Gabis
(senior tag)

ha jól tudom a 710 és 750-es chipset-ben van szal elméletileg lehet :U

(#18) t72killer válasza Gabis (#17) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+várjuk akkor az első ilyen irányú teszteket, nem mind1, hogy 28-30k egy "magsokszorozó" lap (ráadásul némi kockázattal, hogy marad 2magos a cucc), vagy 20k-ért már megvan, és ha nem jön össze a plusz magok aktiválása, akkoris egy korrekt árú 2magos rendszere van az embernek :C

NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html

(#19) Gabis válasza t72killer (#18) üzenetére

Gabis
(senior tag)

erre alapozni már azért sem érdemes mert a mostani prociknál már egyre kisebb az esélye a többmagosításnak (persze itt az aprón azért vannak előre tesztelt cpu-k)

(#20) flimo

flimo
(őstag)

Arról tudni valamit, hogy az AM3-at mikor tervezik áemdéék leváltani?

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#21) t72killer válasza Gabis (#19) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Éppen erre vadászok, boltival persze nem érdemes próbálkozni, de ha talál az ember olyat, amit más már kipróbált (esetleg az árus ilyen irányban teszteli, és csekély felárral - de az X3-aknál olcsóbban árulja), akkor semmi bajom vele. Amúgy a lehetőségek úgy tűnik adottak.

#20: remélhetőleg 1-2éven belül nem. Az lenne a tuti, ha a 6-8magos procigeneráció is elmenne majd ezekben a deszkákban :))

[ Szerkesztve ]

(#22) audi100td válasza flimo (#20) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Nem hiszem, hogy mostanában, még csak pár hónapja jelent meg...

(#23) flimo válasza audi100td (#22) üzenetére

flimo
(őstag)

Ehh igen?:) Én azt hittem vagy két éve :D De ezek szerint csak szó volt róla.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#24) audi100td válasza flimo (#23) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Szerintem kevered az AM2+al... :)

(#25) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem bejön mind1-k, de sztem ddr3-ra váltok a következő lap+procinál. Addig még simán kihúzza az E2160 3Ghz-en. (intel termékkinálatából nekem is elegem van, a 3 féle foglalatból)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#26) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szerintem elférne még egy mATX AM2+ sideportos is. Nekem jó lenne bele egy 45W-os 5050e is. Nem is értem, hogy miért lett lehagyva a memória az egyetlen am2-esről, ami itt a hírben szerepel.

(#27) Ari18 válasza audi100td (#12) üzenetére

Ari18
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi, elmentettem a linekt :K

#14 Morden24 Jól tetted, én még megvárom a dx11-es karikat. Tőlük függ mennyi pénzem marad lapra + procira :)

(#28) audi100td válasza antikomcsi (#26) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Gigabyte-nak van/lesz ilyen lapja, GA-MA785GPM-UD2H.

[ Szerkesztve ]

(#29) antikomcsi válasza audi100td (#28) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Igen, ezeket már néztem a tegnapi hír kapcsán is, de kinek a pap, kinek a papné, és én előbb vennék asrockot, mint gigát. :B

(#30) audi100td válasza antikomcsi (#29) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ezzel mondjuk én is így vagyok, pedig jó kis lapok ezek, csak nem ártana megtanulni BIOS-t írni...

(#31) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég komoly, hogy lassan az mAtx lapok szélesebbek lesznek, mint a amilyen hosszúak - bár szerintem a képen láthatók közül némelyik már az is.
Új szabvány lesz beköszönőben? Nem hosszú lesz mint az Atx, hanem széles mint valami EmAtx :)

True Success is Blonde

(#32) Jamby18

Jamby18
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezek a AMD780G chipsetek mivel tudnak többet mint a 770es... hogy van rajtuk 1 integrált VGA és ennyi???

Amit szeretnék véghez vinni: Érettségi(szept 1.), C,D jogsi, Buszvezetés :)

(#33) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biost irni :F inkább az AsRock-nál van csapnivaló BIOS(ASROCK K10N78M-kalap kaki,igaz ez NV chipsete deszka),de Kinek a Pap kinek a papné :DDD

[ Szerkesztve ]

(#34) t72killer válasza Jamby18 (#32) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lényegében ennyi. egy JÓ alaplapi VGA van rajtuk, ami ha nem játszol (ill. ha régi játékokkal játszol) tökéletesen elég - HTPC-be, mozigépnek kiváló, lévén az IGP-n a legújabb HD-gyorsító chip van.

Ha mindemellett olcsóbb lesz, és jó tuningeredményeket fog adni, akkor ez igenis előrelépés.

[ Szerkesztve ]

(#35) audi100td válasza LackoMester (#33) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Gondolom Te nem próbáltál márciusban X3 710-es procit rakni MA770-UD3-ba, a cpu support list szerint támogatta a lap a procit, de a valóság nem ezt tükrözte, 3 hetem ment el egy értelmetlen gariztatásra, mire kiadtak egy új BIOS-t amivel működött rendesen. Ezek után nekem nem kell Giga lap, el vagyok én a Sapphire-ral :K , tanulhatnának tőlük Giga-ék... :U

[ Szerkesztve ]

(#36) TK36

TK36
(tag)

Na, szép sok lapok.
Az áruk, ha 20-25 környékén maradnak, akkor nekem is bejönnének.
Akkor nemsokára itt is várható tesztek, ha már ennyien gyűlnek össze?

[ Szerkesztve ]

Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

(#37) antikomcsi válasza audi100td (#35) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Kétszer vettem giga lapot. Előszőr szívtam vele a bios miatt, mert egy taliga kaksi volt.

Aztán vettem mégegyszer, merthogy ne ítéljek elsőre, de azzal is szívtam. Pedig dual biosos volt a lap, de ez csak dupla szívást eredményezett. Néha volt, hogy gondolt egyet, és nem indult el, egyszerűen nem ismerte fel a procit. Hiába ment előtte már vele. Ezután az Istennek sem indult el X2-es procival, se kép, se hang. Viszont bele kellett rakni egy valami régi 3000+-os sempront, vagy valamit, egyszer elindítani, kikapcsolni, vissza az x2, és úgy működött, mintha mi sem történt volna.

Lehet csak pont az a 2 lap volt amivel porúl jártam, de már nem kockáztatnék. Bár lehet még egyszer berizikózom, mert 3 a magyar igazság. ;]

(#38) t72killer válasza antikomcsi (#37) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a csábító bennük, hogy egy csomó tuninger ezeken produkálja a szép eredményeket, ill. ránézésre minden van rajta+jó anyagból vannak (minőségi kondenzátorok, stb) - mindemellett nem olyan drágák, mint pl egy DFI LANParty deszka. bár +gondolom még mi legyen...

A többi gyártóról mi a vélekedés? (ASUS, MSI)

(#39) LackoMester válasza audi100td (#35) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát nem mivel Intel alapú gépeim vannak....hát az szarügy(Sapphire deszkát viszont hát nemtudom)...akkor inkább Asus..
Nekem is van 2 Giga deszkám-az X48TDQ-6 az elég problémás volt sorra égette el a OCZ memókat(az elvileg Supportosokat is-persze utánna csere Corsiair-ra)BIOS csere után egyébként már OK-tuningban nagyon jó,hihetetlen jól q9450 párositva :K
A másik egy EP43DSEL,ezzel semmi gond E5200 procival simán elég filmnézésre,letöltésre..

(#40) antikomcsi válasza t72killer (#38) üzenetére

antikomcsi
(PH! kedvence)

Persze, hogy ezeken produkálják, mert a giga rendezett mostanában ilyen tuning versenyeket. :)

Manapság a lap gyártója már szinte mindegy teljesítmény szempontjából, a lényeg, hogy jó minőségű alkatrészekből rakják össze. Egyébként azonos kategóriájú lapok ugyan azt tudják, szinte hajszálra márkától függetlenűl.

ASUS "olcsóbb" lapjait ATX terén kerülni kell. 20-25K alatti lapok nem érnek semmit. Raktam össze párat csak ilyen alap szintre, de szinte mindegyiket alaposan megnyírbált bios, alulméretezett hűtés, kretén elrendezés jellemezte. No persze azok akik használják ezeket a lapokat erről mitsem tudnak, és nem is érdekli őket, ezért nem is zavaró számukra. Viszont egy rendes PH felhasználó messziről kerüli. ;]

Én is gondban vagyok, hogy mit kéne választani rengeteg mATX lap van, de szerintem szinte bármelyik 785G-vel szerelt deszka jó lesz.

(#41) t72killer válasza antikomcsi (#40) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó hűtés, jó alkatrészek és tuningbarát BIOS kéne. Ránézésre az MSI 785GM-E65 jónak tűnik. Közben elgondolkoztam, megvárjam-e a natív SATA-3 támogatást. Bár ha sikerül egy 4magosítható 550-es procit szereznem, akkor nem várok:)) Már csak a poén kedvéért sem.

(#42) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Ez érthető is.. tudják mi a minőség. :K

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

(#43) audi100td válasza LackoMester (#39) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Intel-es Giga lapom is volt, P35-DS3 rev.1-es, azzal nem volt semmi gondom és a tuningot is szépen vitte, miután eladtam, ha jól emlékszem 538FSB-t ért el vele a következő tulaj, viszont AMD alatt csak szívtam vele, de a Sapphire 790GX tényleg igen jó lap, ne ítélj amíg nem próbáltad. :)

(#44) Hebry

Hebry
(senior tag)

Nem rosszak szerintem ezek az alaplapok.
Ara amire tervezték teljesen jó.
A mindennapi használatra.

(#45) LackoMester válasza audi100td (#43) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért irtam,h.hát nemtudom,mert tényleg nemtudom :DDD ...elhiszem,h.jó(Sapphire VGA-król csak jót tudok mondani) :K

(#46) Kantorpe

Kantorpe
(tag)

Az esata eroltetese zavar engem igazan, ezzel nallam mindegyik kiesett.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#47) t72killer válasza Kantorpe (#46) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miért baj az, ha van? attól nem lesz rosszabb... Bár inkább a SATA-3-at szorgalmazták volna, 1-2 éven belül olyan SSD-ket fognak árulni rendes árban, amik 3-400MB/s-mal olvasnak (olvasnának...)

(#48) t72killer válasza antikomcsi (#40) üzenetére

t72killer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közelebbről +nézve a ASUS M4A785TD-V EVO nem is tűnik olyan rossznak, van rajta hűtőborda elég. (új széria:)))

(#49) finest

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit tud az Anuszokon implementált VIA VT1708S hangkodek?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#50) Gyuri27 válasza t72killer (#48) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azért 23-25k-s lapnál ez már csak belefér. :DDD Bár ezt az agyon dizájnolt hűtést nem tudom hova tenni. Biztos átvettek valakit az asrocktól (vagy sokat nézték az operaházat a kengurúk földjén). :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.