Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Plazmacucci

Plazmacucci
(őstag)

omg ezt a hűtést. Nem akarom tudni mekkora a hangja :U

(╯°□°)╯︵ ┻━┻ Fuck the TABLE!

(#2) zetecR

zetecR
(őstag)

Igényes a D-sub kialakítás...

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#3) ChRiS_RS válasza zetecR (#2) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

Alacsony profilú kártyán láttál már másfajta kialakítást? :o

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#4) Ribi válasza zetecR (#2) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Azért néz így ki, mert adnak hozzá alacsony profilú végcsatlakozót (nemtudom mi a hivatalos neve) és ugye valahogy le kell csatlakoztatni a d-subot a kártyáról.

(#5) .mf válasza Plazmacucci (#1) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Apa, kezdődik... még egyikőtök sem látta, hallotta, nem is kell nektek, mégis sír a szátok. Két kis ventilátor van rajta, na és? Ekkora méretben (LP miatt) csak ilyen kis ventilátorok férnek el, s kettő alacsonyabb fordulatszámú könnyen lehet halkabb és hatékonyabb, mint egy, nagyobb fordulatszámú.

zetecR: mégis hogyan máshogyan csinálják meg, hogy igény szerint lehessen 1 teljes slotos, vagy 2 LP slot, vagy csak 1 LP slot (és akkor a D-subot lecsatlakoztatják)? Nem véletlenül ilyen mindegyiknél...

---

Nekem csak az nem tetszik, hogy evvel a hűtéssel hiába LP, de közel 2 slot magas. Igaz, a Dell, HP, Lenovo stb SFF irodai PC-kben gyakori a LP mATX, oda jól jön; de mITX-be már csak kevés házba fér.

(#6) Ringman válasza .mf (#5) üzenetére

Ringman
(senior tag)
LOGOUT blog

a 2 slotos kártyáktól - low-profile-nál talán ennél még belefér - ilyen fogyasztás mellett én is hülyét kapok.

meg kell nézni a profi kártyákat, vagy a régebbi kártyákat, ott valamiért sikerült ez a mutatvány. ha valamely gyártó mégis csinál igyet, akkor meg biztos itthon nem lehet kapni (van 1 slot gtx460, gts 450, hd 6770 - ezt spec. lehet 1 helyen kapni - hd 6850)

[ Szerkesztve ]

hülyékkel nem tárgyalunk

(#7) Male

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4-5 centis ventik, mint "szélgépek" :DDD

ChRiS_RS, Ribi, .mf: Mivel két slotot foglal a hűtője miatt, így a hátlap is lehetne két slotos, és máris nem kell a kábeles megoldás...

[ Szerkesztve ]

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#8) hoax válasza Male (#7) üzenetére

hoax
(senior tag)

Ez igaz! Viszont ha a ház hátulján csak egy slot van kialakítva, akkor meg azért nem jó.
Bármin lehet fogást találni... ;)

Don't panic!

(#9) zetecR válasza .mf (#5) üzenetére

zetecR
(őstag)

Esetleg egy árnyékolt kábelt is lehetne használni, akkor lényegesen jobb lenne a képminőség.

Vagy a Male-féle megoldás.

Nem én vagyok a tervező, de volt már dolgom ilyen D-sub kialakítással és elég hervasztó az eredmény.

[ Szerkesztve ]

Aludni kell, anélkül meghalok.

(#10) Male válasza hoax (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Olyannal még nem találkoztam, hogy volt hely mégegy slotnak a házban, de hátul nem volt meg a kártyahely... persze ettől még lehet, hogy létezik ilyen is.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#11) Silentfrog

Silentfrog
(őstag)

A jelenlegi árfolyamon meg majdnem 30k /lenne/ az ára.

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#12) Márton válasza .mf (#5) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"Két kis ventilátor van rajta, na és?"

HTPC-be kizárólag passzívat teszek :)

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#13) hunmyke válasza Márton (#12) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

HTPC-be gyengébb is bőven elég...

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#14) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az ötlet nem rossz, ám az a két kis szélgép biztos, hogy nem lesz valami halk...

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#15) Ribi válasza Male (#7) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Vékony gépekbe jó ha 1 slot szokott lenni, így oda nem fér el a 2 slotos hátlap.
Amúgy csak tudnám miért zavar? Berakod a gépbe és soha többé nemlátod. Ha meg vékony gépbe rakod úgyis lecsatlakoztatod róla a D-subot és kész.

(#16) Male válasza Ribi (#15) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...de a két slotos kártya sem...

Engem nem zavar, mert nem veszek ilyet.

(#17) Isee válasza hunmyke (#13) üzenetére

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt akartam írni én is, htpc-be felesleges ilyen vga.....

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#18) vanhalen

vanhalen
(senior tag)

Kell az a légtekerentyű arra az elnyújtott P2-es bordára :DDD Nem köll aggódni, halk lesz :D

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#19) Márton válasza hunmyke (#13) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

hát jah, én is passzív gef210-zel nézek 3dbluray-t 15% procihasználattal :C

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#20) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Nem kell aggódni a kis ventilátorok miatt, le lehet venni a bordáról. Értelmes szellőzéssel+ bios-mod-al szerintem ellenne passzívan ;)

A borda rugós felfüggesztése nekem tetszik :R

Az élet értelme:42 igen. Csupa páros szám, nem véletlenül:)

(#21) hunmyke válasza Isee (#17) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Jó alaplapot kell választani, azt kész, van egy jó HD radeon vagy gf 8400-hoz hasonló az már full HD-hoz elég.

AMD Brazos vagy Intel + ion szinte mindenre elég egy HTPC-ben.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#22) Srodney

Srodney
(senior tag)

htpcbe nem is rosssz...

(#23) mepet

mepet
(fanatikus tag)

Ez frankó lenne a Barebone PC-mbe (csak low profile megy bele)!
Remélem fogják árulni MO-n is.
Még várok a videókari vásárlással, mert ez jóval gyorsabb lenne, mint a jelenlegi (MO-n is) létező leggyorsabb alacsony profilú kártya, az 5570-es.

(#24) hunmyke válasza mepet (#23) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Van picivel erősebb is: [link]

(#25) Boxi88 válasza Srodney (#22) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Sőt kifejezetten jó! :K

(#26) mepet válasza hunmyke (#24) üzenetére

mepet
(fanatikus tag)

Köszi, aszittem ezt nem árulják nálunk.
A gamer gépemben nem is olyan régen nagyon bevált az 5870-ről 6870-re váltás, annak ellenére, hogy minden tesztben lehúzták a neten, így lehet érdemes megvárni a 6xxx-os szériát akkor is, ha teljesítményben nem is lesz több.

(#27) Tomcat

Tomcat
(őstag)

Ha 3-4000 fordulat körüliek a ventilátorok akkor még elviselhető a hangjuk. Anno én is csináltam házi tuning gyanánt duplaventilátoros P2 hűtést ellenállással -mint a Zalman adaptere- a sima egyventilátoros (5000 RPM) kialakításból. Az eredménye az lett hogy nem volt hangosabb a lassabb dupla ventilátor mint a gyorsabb szimpla és jobban is hűtött. Eléggé kiterjesztette a tuningpotenciált. :)

Tomcat

(#28) Coix

Coix
(lelkes újonc)

Nem rossz.

Nekem HTPC-m van, amiben most egy Sapphire Radeon HD5670 LP van. Nagyon jó kis kártya, hasonló két ventis felépítéssel. Normál esetben alig van hangja, és összességében eddig ez volt a legjobb a LP kártyák között (tudom, hogy van HD6850 és HD6750 is, csak kis hazánkban nem kaphatók).

Viszont más a második ilyen kártyámnak meg tönkre az egyik ventilátora, amitől nagyon zajos lesz. Szóval alapból nem lenne rossz konstrukció, csak jól meg kéne csinálni.

Remélem, a HIS jobban ért a ventikhez, mint a Sapphire...

(#29) Coix válasza Coix (#28) üzenetére

Coix
(lelkes újonc)

Bár a kép alapján a Sapphire és a HIS hűtése pontosan megegyezik... :W

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.