Ez de állat
Hátha sikerül csökkenteni a méretét.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Zsoo21
(fanatikus tag)
Sztem is jó meg minden. 
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,

jodován
(tag)
"úton-módon" -> ez olyan mint a 'de viszont' és a 'tény és való'? mekkora hülyeségek. bár a sansztalan vezet.
Tetszik ez a csipszethűtő. Vhol biztos erre lesz szükség.
cserépkályha, kemence, tűzhely építés, ésszerű feltételekkel --- sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?

gfefe
(őstag)
érdekes.... várom a végleges változatot.
DOWNLOAD ██████████████ 105%

Versus
(senior tag)
És mindezt olyan chipsetre teszik ami 15-20W-ot ver a konkurenciára fogyasztásban.
Viharabiliben ? 
Premium Vintage

Guruka
(senior tag)
CPU-ra miért nem tesznek ilyet?! 
www.pcgear.hu
Nagyon szép gesztus, a Singer fanatikusok biztos imádni fogják! 
De mi lenne, hogyha nem ebbe feccölnének energiát, hanem olyan chipsetet gyártanának ami nem termel ennyi hőt, vagy maradjunk a jól megszokott passzív megoldásoknál?!
Amikor az 500W-os táptulajdonosok már nem mernek felnézni az utcán, ezeken a megoldásokon csak mosolyogni tudok, vagy még azt sem... 
[ Szerkesztve ]

engusz
(PH! nagyúr)
Mert ez még csak az első kísérleti darab. Ha beválik, lesz jövője a technológiának, akkor majd biztosan alkalmazzák számos más területen is. Kis idővel tehetsz majd a CPU-dra is. 
[ Szerkesztve ]

gog
(őstag)
agymenés hűtés
a pszihé és a test, vagy a test és a pszihé?

greatchaos
(PH! addikt)
érdekes ketyere. kíváncsi vagyok, hogy mely gyártók fogják hasznosítani a technológiát

Cyberbeni
(őstag)
miért kezdenének el chipsetet gyártani? intel, nvidia, amd, sis, via, stb. gyárt(ott) chipseteket, az msi nem!
vízhűtéses bazárom: http://href.hu/x/6cvd

joi29
(őstag)
Tiszta "perpetuum mobile"
tetszenek az ilyen megoldások.

Versus
(senior tag)
Jaj.

Premium Vintage

Cyberbeni
(őstag)
ja, mert a hőlégballon is az, mi? azt is kell fűteni, csak azt gázzal fűtik.
[ Szerkesztve ]

joi29
(őstag)
-Természetesen nem komolyan értettem.
"a kis szerkezet a hőenergia akár 70 százalékát is mozgási energiává alakítja"
ha elérik a 100%-ot ott a Nobel-díj 

Cyberbeni
(őstag)
a stirling-motort nem ők találták fel. én már láttam nagyobban(~0,5 méter átmérőjű tükörrel, ami felmelegíti a fekete cuccot a fókuszpontban) is élőben. (működés közben)

adm
(őstag)
a kép alapján elsőre a technika órai postás gumis "motorcsónak" ugrott be. 
pecs2100.hu

jasszer
(senior tag)
Ügyes szerkezet, de biztos h itt kell kezdeni a takarékoskodást? Vajh' hány év alatt hozza be az árát? 
Apokalipszis? Ezeknek?!
Vajon a Seebeck-effektust felhasználva nem lehetett volna egyszerűbb? 
[ Szerkesztve ]

gog
(őstag)
szerintem ennek semmi köze nincs se a takarékossághoz, se a hatékonysághoz, viszont jópofa
kíváncsi lennék meddig bír zakatolni szerencsétlen egy nforce-on
[ Szerkesztve ]

eziskamu
(PH! addikt)
Viszont mondjuk egy laptopba építve egy ilyen stirling motort fel lehetne használni áramtermelésre. Már csináltak olyat is, ha jól emléxem, hogy a billentyűzet leütését is felhasználták áramtermelésre.

joi29
(őstag)
azokkal a pici fröccsöntött fogaskerekekkel nem sokáig 

Lipton
(senior tag)
Az már más kérdés, hogy mennyi energia kell egy ilyen előállításához. 

Cyberbeni
(őstag)
nem, mivel ott először áram, és csak aztán mozgási e, itt meg egyből mozgási e jön létre.

Stalker-2572
(PH! kedvence)
Tök béna. Miért nincs hidroplán vagy kukkusóra formája? 

All Black...

Godefroy
(senior tag)
És ha mondjuk gözgépet tennének a tunning procikra?
Kis síppal a tetején...
"A világ bármely hazugságát ki lehet rakni véges számú igaz állításból. "

danati
(senior tag)
Az a venti mennyivel forog rajta?
4-5 rpm? 
[ Szerkesztve ]
ez tetszik
valaki kísérletezett ezzel a kütyübel, csak ő konzervdobozból építette, és mindenáron a ph-sok tudtára akarta adni. de így már értelme is van legalább. egy kicsit komolyabb kerékkel elég életképes konstrukció lehet.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Cyberbeni
(őstag)
tud elég gyorsan is hidd el (láttam élőben, csak nagyobbat)
de itt van egy forgás közben: http://youtube.com/watch?v=TAA-FgX6e8U&feature=related

paix
(kvázi-tag)
hogy sikerült azt a két msi tappancsot pont a venti elé berakni?
leszedhetők?

danati
(senior tag)
ez nagyon komoly
egy ien kell nekem is! 
Természetesen nem úgy értettem, hogy az MSI kezdjen chipset gyártásba, hanem a jelenlegi gyártók legyenek inkább környezettudatosabbak és ne hőenergiát termeljenek, hanem számolási kapacitást... Az MSI meg használjon heat-pipe-t, mert ez tényleg egy komolyabb műszaki tartalommal bíró vicc, mintsem egy hétköznapokban is jól használható, hatékony megoldás!
Rohadjak meg, nekem is a jó öreg RGbs idők jutottak eszembe.
Vorsprung durch Technik..
Ettől még nem egyszerűbb. Az "egyből mozgási e"-vel ugyancsak meg kell küzdeni. 
Mindenesetre, így is, úgy is csak "koncepció"-hűtésnek tűnne a dolog.
itt nem a hp helyett használ stirling-motort, hanem azzal együtt. mi a gond azzal, hogy egy máshol bevált, de ritkán használt dolgot bevet a hűtés során? a hp is így kezdte annak idején, az elején a hozzáértőkön kívül mindenki úri huncutságnak hitte, most meg majdnem minden komolyann hűtő hp-s.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto
"A prototípus azon megoldások sorába illeszkedik, melyekkel az MSI demonstrálja, milyen úton-módon lehet a számítástechnikai termékeket, azon belül is az alaplapokat energiatakarékosabbá, környezetbaráttá tenni" - emiatt zavar kicsit a dolog. Mert ettől a szerkezettől semmi sem lesz környezetbarátabb, mintha csak szimpla HP-t használnának szerintem. Mindamellett aranyos kis szerkezet, de kíváncsi lennék a hatékonyságára!
ui.: Van egy kis terelésszaga ennek az egésznek, mert ez a gombon a kabát, vagy hogy érthetőbb legyen, az állatvédők nercbundáján a műanyaggomb... 

Tomcat
(őstag)
Mekkora ötlet! Nem is gondoltam volna hogy ezt a technikát itt is lehet alkalmazni.
Kérdéses viszont a beépített mozgóalkatrészek élettartama.
Tomcat

kalosiszilar
(lelkes újonc)
Hat gratula a MSI mernokeienk. Vegre valahara belelapoztak egy fizika konyvbe is, hehe

Budog geci naci vagyok es bombagyar.hu-t olvasok!!!
Függőlegesen. De a gépekbe ált. az pont vízszintesen van

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

gog
(őstag)
Kombinálni kellene vízhűtéssel, persze ha nem hallatszik ki a házból a dugattyú zaja.
Én csak azt találom érdekesnek, hogy a dugattyú mozgását egy kis fogaskerékre közvetítik, ami a ventilátor fogaskerekét forgatja. Ez pedig nagyobb. Kicsi hajt nagyot, akkor lassan forog a venti. Ha fordítva lenne, akkor jobb hatásfokot lehetne elérni, nem?
Egyébként meg ha ilyen hagja van, akkor felejtős az ötlet (legalább is a csendes gépet építők körében)
[ Szerkesztve ]
sálálé
RGB feelingem lett nekem is egyből. 
Hány szelep és milyen gyertya van a dugattyúkamra tetején?! 
Ha valaki már elsütött ilyet sorry, de nem olvastam mind vissza.
Egyébként jó ötletnek tartom. És mellesleg üde színfolt a mindennapi megoldások között.
~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

_AnTi_
(tag)
Hát ez tök jó!
Gondolom a hűtése kb. nulla, de legalább fantáziadús. 
Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

yakuza.tora
(PH! addikt)
Jézusom! Ekkora bóvlit! 
Alléz Olympique de Marseille!

DuplaZso
(fanatikus tag)
Azon kívül, hogy elindul rajta a venti, egy kalap kaki az egész. Gyakorlati jelentősége hűtés szempontjából mondhatni nulla. Mindattól függetlenül jútúbon akadnak köztük igazi kis gyöngyszemek is. 
"Eladás oka:..." Kutyát nem érdekli ! És miért kell kamuzni, ha még kérdés sem hangzott el ?
Jó kis videók vannak fent!
De mókának ez az MSI-s verzió sem rossz! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Family Guy Online - Closed Beta

Pepe78
(senior tag)
Hy!
Kíváncsi lennék mekkora fordulatszámot tud majd valójában produkálni.........
Amúgy érdekes! 
Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.