Bocs dude, félrenyomtam.
Az elözö Camelferr-nek ment.
Mégegyszer bocs. 
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)

Bocs dude, félrenyomtam.
Az elözö Camelferr-nek ment.
Mégegyszer bocs. 
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

Ja hogy ezt nekem?? ok.. 
De hogy tisztázzuk: nem ez alapján nem veszek w7 os-t. Fikázták előttem, és ez után is fikázni fogják. Mert egy kompromisszum az egész. Lehet vele élni de messze nem tökéletes. Csak használható.
De én itt le is zárnám a vinhét témát. Az előző hsz-el is csak annyi volt a szándékom hogy közöljem: ilyen gond XP alatt nincs. (van más). De engem halálra idegesítene, hogy tudom: jó az akku, ennek ellenére a gép random leállásokat produkál. Akár munka közben.
Ez egy ilyen bolygó.
Akinek nem inge...
Amúgy az életbe nem fogod megtudni biztosra, hogy a Windows vagy más tehetett róla. Persze a Windows-ra a legkönnyebb ráfogni annak ellenére, hogy elég sok probléma volt már akkukkal az évek folyamán.
Mondjuk ha szoftveresen gallyra lehetne vágni csak úgy egy akksit akkor erre már rég lenne 1000 féle különböző vírus.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Nagyon nem nyert. Ott itt mondtam, hogy nem volt bajom Atival, ezzel a problémával ellenben találkoztam. Dell Vostro 1000. XP-ben nem volt, win7 telepítése után azonnal akku gond. Nem nehéz kitalálni, mi a gond.
[ Szerkesztve ]
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Ott azt mondtam.... Sorry. 
de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

Nyilván, engem is idegesítene
, de várjuk meg, hogy mit fog a Microsoft lépni, mert addig ez csak "kacsa". Kb olyan komoly dolog, mint a gyilkos Toyoták, amik persze csak amerikában gyilkolnak. 
Tönkrevágta az akksit vagy csak rosszul jelzi ki a szintet?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

5 hónapja használok windows 7-et a Dell SXPS-emen, de nincs ilyen probláma. Sokat megy akkuról, minden nap hálózat nélkül 3+ órát is és 10 %-os elhasználtságnál tartok...
Dell Studio XPS 1640 ... pár aprósággal fűszerezve ...

Nekem is folyton hibas aksit ir ki de ezen nemparaztam soha, betudtam hogy hulye es kesz, az aksi kb ugyanugy teljesit mint elotte.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Szerintem ez teljesen hülyeség, hát az oprendszer nem tud az elektronikába belenyúlni max a bios nem?
Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

Üdv,
Nekem Acer Aspire 5610z notebookom van, szeptember környékén tettem fel a win7et és kb december közepe óta jelentkezik a probléma. Először én is azt hittem, hogy az akksi a ludas, majd rátaláltam egy külföldi fórumra aminek sajnos már nem emlékszem a címére. Jó hosszasan taglalták a témát el is vett néhány órát, amíg elolvastam. Nagyjából minden második usernek ez volt a problémája. Volt egy bejegyzés, hogy valaki bejelentette ezt ami MS-nek, akik csak annyit írtak vissza, hogy adja ki a powercfg -energy -output c:\energy-report.html parancsot, majd az eredményt küldje el. Ennek a riportnak szerintem semmi olyan informatív tartalma sincs, ami a hibához köthető... No mind1 ebből csak azt akartam kihozni, hogy nagyon komolyan gondolhatja az MS. Aztán majd kiderül, mindenesetre várom a megoldást.
Az éremnek két oldala van. Nézz a háta mögé is!

Toshiba L300-1FQ típusnál én ilyet nem tapasztalatam, lehet ez is típusonként változik.?!
A Microsoft már elismerte a problémát és az érintett gyártókkal közösen vizsgálják a jelenséget.
De kik az érintett gyártók?
Füge
Szerintem se lehet szoftveresen kinyírni, nem is állítottam, de az tény hogy a win7-től megbolondult valami és ezért hamarabb lemerül a telep. Helyesbítek, a pontos történet: nem folyamatosan romlott a teljesítménye, hanem működött rendesen és 30 nap után mintha elvágták volna.
30. napon 2 órát bírt, 31. napon ~10 percet.
Azt, hogy mi okozta pontosan tényleg nem lehet tudni, de az illető mondta hogy visszateszi az XP-t, ha ez javulást hoz, akkor az többé-kevésbé választ ad a kérdésre.
zsolt320i: mint az égből pottyant mesében: ...á dehogy. 
(#51) Jaffafa: oks 
Aurea mediocritas

1. megveszed a laptopot/netbookot/bármit
2. megveszed a win7-et
3. a win7 elrontja a hw-t (ok most nem tudjuk mi okozza az aksi-halált, de tegyük fel hogy a win7 tutira)
ezek után miért ne lehetne kárigényt benyújtani és miért ne itélnék jogosnak?
Ha fontos a garanciáztatás korrektsége, akkor kerüld el a digitrendet!

az akksi ilyen elhalálozása nem ritkaság...nekem már két különböző notim eljátszotta ezt (thinkpad t40 és hp nc4400), ráadásul xp-vel 
ha lehetne bizonyítani hogy a win7 okozza, akkor természetesen lehetne élni a kárigényléssel, de még ekkor is nehéz lenne a dolog egy ekkora multi ellen. elhúznák mint a rétestésztát, még ha a Fogyasztóvédelmen keresztül mennél nekik akkor is.
de ez járható út, csak mondom a bizonyítás nehéz.
adorjant: ja én nem is kezdtem sárdobálásba, és benne van hogy csak úgy megadta magát, szerencsétlen win7 meg pont akkor tévedt arra és egyből ő a gyanusított. de most ő az egyetlen és elsőszámú. ha xp visszamegy, okosabbak leszünk. meg remélem az MS is okosít hamarosan.
Aurea mediocritas

Kíváncsi leszek a végkifejletre!
i can resist anything, expect temptation ~ Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat! ~ Ha nem lenne utolsó utáni pillanat, semmi sem készülne el... * Elveszett fémtárgyak megkeresését vállalom! *

Én Asus k50in laptopot használok és meg év elején raktam fel a win7-et semmi problémám nincs vele. Ha a win7 rosszul olvassa ki a bios-bol az aksi energiáját akkor ez xp-nel nem fordulhatna elő . Szóval ha a win7 tönkre tenné az aksit akkor miután tönkre tette és feltennék az xp-t még mindig rossz lenne az akumlátor. Ki kellene próbálni. De ez csak egy gondolatom.

Sajnos nekem is gondom van a visszajelzéssel eléggé rendesen. Remélem élettartamot viszont nem befolyásol, ahogyan fent említve lett.
Azért az gondolom téged is érzékenyen érintett amikor az Everest segédkezett a friss Phenom procid örök vadászmezőkre küldésében 
Ott is a szoftver "gyilkolt"
True Success is Blonde

egyébként fura, mert a T400am akksija egyszer csak bekrepált (akkor még RC volt rajta). de mondjuk az gatyára, ilyen winfosos üzenetet akkor nem láttam, és lenovoék gariba cserélték. az új akksival egyszer írta ki az x200 hogy cserélni kell mert elfogyott a kapacitása, de kikacpsolva fullra töltöttem és azóta nem volt ilyen gond.
A vér nem válik VAZZE!™
Az azért kicsit más volt. Gyakorlatilag annyi történt hogy indításkor a szenzor szkennelésnél felnyomta csutkára a CPU feszt. Azt a CPU feszt amit manuálisan is fel lehet tekerni a BIOS-ban és még jópár Windows-os segédprogival is. Tehát ha valaki nagyon elvetemült akkor manuálisan is lehet reprodukálni ugyanezt. Egy notebook akku esetében ez már elég nehéz lenne...
kifogják fizetni az aksimat ha elromlott emiatt??
rejtett számot nem veszek fel!
Kár azon rugózni, hogy ez MS hiba-e vagy sem. fizetni nem fog, elismerni pedig csak annyit ismer el a cég, hogy rosszul olvassa ki a Win7 bizonyos típusoknál.
Ez is olyan X-akta, amit az életbe nem tudunk meg pontosan.
Van egy rakás akksi-figyelő progi a neten, amik hasonlóan működnek, mint a Windows figyelője. Ennyi erővel azok is tönkre vághatnák. Túltölteni nem lehet, kiszárítani sem, így marad a rejtély.
Elhiszem, hogy sokan a Win7 használata alatt tapasztalnak hasonlót, esetleg ilyenkor meg lehet próbálni egy BIOS frissítést / resetet.
Nekem is Win7 van a laposon (D830) és várom is a fejleményeket, de eddig semmi gondom nincs az akkuidővel.
RandomGosu:
100%, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
PH semleges
Az említett lenovo akku nem lett visszahívva esetleg? Igaz a visszahívottakon kívül is olvastam már pár lenovo akkuról, amik hirtelen adták be a kulcsot. Mondhatni egyik napról a másikra. Szal többesélyes a játék, sok gyártó is ludas lehet benne nem csak szoftver kreáló
True Success is Blonde

Nekem kb 1 hónapja van fent a win 7, hp nx6325-ös notebookon. Az akksi eddig 14perces volt xp alatt, most 8perces. Amúgy a win 7 nem írja ki, hogy gond lenne vele, csak a hp battery check. Erősen javallt lenne a cseréje. 
Valami viszont tényleg nem tetszik a win7 energiagazdálkodásában. Ha kiegyensúlyozottan hagyom az energiagazdálkodást, akkor is visszaveszi a fényerőt film alatt. Ez még kisebb baj, átállítom teljesítménycentrikusra. Viszont ha nem használja a hangkártyát, azt is kikapcsolja. Ha ilyenkor indítok valamilyen hangkeltő programot (legyen csak egy youtube videó vagy winamp) jó 6-7 mp is eltelik, mire kialszik a némítást jelző led, és megszólal a hang...
Persze cseles, mert ha nem lenne az a led a quick launck buttons-on akkor észre se venném mi lehet a baj, mert a tálcán nem jelzi, hogy el lenne némítva...
Pólóblogom: http://findyourself.iblogger.org - Utolsó frissítés: 03.17. Ideiglenes domain.

többféleképpen is ki lehet nyerni az infót, különböző részleteséggel, lehet, h a w7 egy olyan apit használ amit a többi os nem. mint ahogy az is lehet, h a hozzá írt rutin hibás.
Ki tudja, hogy egy akku esetében mihez tud hozzányúlni a szoftver.
Pl noti esetében nem tudod a proci fesz értékét sem módosítani, érdekes módon szoftverrel ezt mégis meg tudod ejteni. Ebből kiindulva ki tudja mennyi olyan beállítás létezik Bioson keresztül is akár, vagy Win-es energiagazdálkodás alapján, amihez Te nem férhetsz hozzá, egy szoftver viszont igen.
True Success is Blonde
haver acer gépével van ez a huzavona.
Aurea mediocritas
Ez is olyan mint a nyomtatópatron, hogy pofázik a cseréért, oszt még kijön vele 30-50 lap? 
Fujitsu A530/P6100/2GB/IntelHD

Nálam hasonló a jelenség. Miután kiírja, hogy pár %van hátra még bírja vagy 15percig néha meg tényleg nem bírja és akkor lehibernálja magát.

Nem vág tönkre semmit, az marhaság. A kijelzés nem működik, azt mondja, az akkumulátor cseréje javasolt, merthogy hibás.
[ Szerkesztve ]

Hogy ha ez igaz amit mondasz akkor a Microsoft azt ismerte el hogy rosszul olvassa ki a bisbol a win7 az aksi energiáját.
Éppen arról van szó, hogy többségnél ha visszarakták a régi oprendszert, azzal sem ment rendesen...
"A gépnek nincsen múltja, sem hiedelmei. Csak alkatrészei vannak neki." _________________http://flickr.com/photos/szombatitomi/________________
(#87) Sir Riccio válasza RandomGosu (#74) üzenetére
Ha eredeti volt a windows-od és be tudod bizonyítani, hogy emiatt ment tönkre akkor szerintem ki kell nekik, de valószínűbb, hogy majd a gyártókon keresztül intézik, de itt még nem tartunk, csak ott hogy néhány embernek kifeküdt az akkuja, ami lehet véletlen egybeesés is. Majd kiderül.Jó volna ha visszakapnám már a notimat mert elvonási tüneteim vannak. 
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Blog & Photography | Esküvői és egyéb fotószolgáltatások - www.riccio.hu
szerintem ez csak úgy képzelhető el hogy az ms leperkálja a gyártóknaka kárt, akik pedig folyamatosan cserélik az akksikat. 
Ezek után ahogy többet is írjátok a tapasztalataitokat, mostanában, biztosan nem fog látni a gépem winhetet.
Akkut most vásároltam újat, de a kárigényemet lehet elküldöm az msnek a régire.
( viccnek szántam, nem ötletnek)
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."
Mióta kijött a W7 ez így van,nem tudom miért akkor felfedezés ez! 
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

Tegnap vettem laptopot, fel merjem tenni a Win7-et? 
All Black...
ez nem ez a topik sztem.
illetve milyen notit vettél,leírás,a többiek is csak utánna tudnának mit mondani erre.
Eladó cuccaim: http://goo.gl/LDsSP; "Mivel a gondolkodás a létező legnehezebb munka, csak igen kevesen foglalkoznak vele." - Henry Ford; BATTLEFIELD 3 LE(sok extra) eladó!

Lenovo IdeaPad G550L [link]
All Black...

Vigyázz vele! Két ilyenem volt, az egyik felrobbant, a másik kettétört, amikor feltelepítettem rá a Windows 7-et 
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™

Nekem a win7-el a régi laptopom aksija tovább bírta, mint xp-vel...
MSI Ex610...Nekem hál Istennek nem voltak hasonló problémáim...
A kedvenc hirdetéseim azok, amire ki van írva, hogy jó árban, meg olcsón, de amikor megkérdezem az árat, akkor: "árat mondjak Én".Ha el akartok adni vmit, egy irányárat csak tudtok rá?!

Hello!
Toshiba a300-144-em van felraktam windows7-et pár hónapja. Xp-hez képest tovább bírta viszont most előjött ez a telepcsere cucc. kb 15-20 perc alatt lemerül idáig kb 50-60 perc volt. Everest 63%-os elhasználódást írt. mit tegyek. rakjak xp-t vissza? vagy újra 7-et?
Előre is köszi
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.

Én az Acer Aspire-ömre raktam fel először XP-t még tavaly tavasszal, aztán nyáron váltottam Winfos 7-re aztán most meg vissza XP-re. Régen az XP-vel kb 2-2,5 órát bírt, aztán 7-tel max 1 órát most meg XP-vel max 20 percet
Hali! Nekem egy DV5-ös HP Pavilion-om van amin Win7 fut, és nekem is gyilkolja az akksimat. Mint ahogy itt is írják. Erre nincs valami megoldás már?
üdv.: SlimShady
Nézelődök látom a topic címét.....
Pár hete van notim (első életemben) Acer Extensa 5635Z, kapásból win7 ulti ment rá, ez még Xp-t nem látott, mit is mondjak hát a rekord vele 3 óra 39 perc és ekkor még nem merült le tökig. Páromnak ugyan ilyen notija van és nincs gondunk, kop kop!
GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap
Nem akarlak elkeseríteni, de nálam sem egyből jelentkezett ez a jelenség. :S Szerencsére szinte mindig tápról megy a gép, különben kihullot volna már az összes hajam. Hihetetlen, hogy gondol egyet és leáll, vagy alszik a gépem ha akksiról megy.
Ha bárki tud ennek megoldásáról valamit az bátran ossza meg velem is. 

[ Szerkesztve ]
üdv.: SlimShady