Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Sweet Lou 6

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ígéretes technológia lesz :C

androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#2) FRENK1988

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah ezaz AMD! Csak igy tovább. Azért a tavalyi elméletből mára kézzel fogható müködés lett, ez szép. :R

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#3) VaniliásRönk válasza Sweet Lou 6 (#1) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Én meg nagyon remélem hogy megbukik.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#4) liksoft

liksoft
(PH! nagyúr)

8-10M? Egy felhasználónak vagy mindnek egyszerre? :D

Érdekes. Az I.....-től nálam a 8 sem jön le. Mondtam felezzék, és a másikat duplázzák. Mondták jó, felezünk, de mindent! :W :W :W

OK. Az enyém más tészta, de érzem mikor az otthoni netes TV adások elindulnak. Akkor indul be nálam a csiga effekt. :D :O :O De nekem munkára kell!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). Ingyenes állapotfelmérés. adatmentes.kralik.hu

(#5) zsirfecske válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

mér bukjon meg? a jövő úgyis ez, amikor majd gigabitben mérjük a minimum sebességeket és a mai internet helyett is lesz vmi alapjaiban új hálózat, észre sem fogod venni és természetes lesz a cloud computing. bee :)

(#6) Sweet Lou 6 válasza VaniliásRönk (#3) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Miért?

(#7) CsíkosMókus

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

ez a jövő
:)

(#8) VaniliásRönk válasza Sweet Lou 6 (#6) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Mert nem akarom, hogy a segglyukamba is kérdés nélkül belenézhessen bárki.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#9) DEV_NULL

DEV_NULL
(fanatikus tag)

nem kell a cloud, bukjon csak meg

NEKED A DIVAT MONDJA MEG, HOGY KI VAGY. HA NINCS MEG AZ AMI ÚJ, A SZÍVVERÉSED KIHAGY..

(#10) Sweet Lou 6 válasza VaniliásRönk (#8) üzenetére

Sweet Lou 6
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel a technológiával a személyes adatokhoz is hozzá tudnak férni? (mint pl. a Google Chrome effektus)

(#11) Narancs

Narancs
(őstag)
LOGOUT blog

Kiváncsi vagyok, hogy fordítva működne-e a dolog. Tehát nem kell egy szuperszámítógépet üzemeltetni, hanem a folding@home-hoz hasonlóan más felhasználók gépei alkotnánk a felhőt. Lehetne mérni, ki mennyi időre / mekkora teljesítménnyel szállt be a felhőbe, és jutalmazni pénzzel, kuponnal, akármivel. Persze így mindkét fél részéről kell a gyors net, de nálunk szerencsésebb országokban ez nem okoz gondot...

[ Szerkesztve ]

(#12) CPT.Pirk válasza VaniliásRönk (#8) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak nem az anális motozással tarkított afrikai drágakőbánya emlékei zaklatnak megint?

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#13) Abu85 válasza Narancs (#11) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az értelmetlen. A folding@home-nak pont az a lényege, hogy te ad be a géped teljesítményét. Ha szuperszámítógépet akarnak, akkor építenek egyet. :)

CPT.Pirk: :DDD - szerintem még a vaníliarönk emléke él benne. ;] :R

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na ez jó ötlet, de a jövőben azért majd a Mars-ról jövő jelet nem tudják meggyorsítani, ott, hogy küszöbölik ki azt a fránya lagot, hö? Na, mégis csak kellenek az asztali PC-k. :DDD

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#15) Narancs válasza Abu85 (#13) üzenetére

Narancs
(őstag)
LOGOUT blog

Épp ezt mondom. ,,A" felhasználó gépe adja a teljesítményt, amit B felhasználó gyenge gépe felhasznál. Így sokkal többet lehetne munkára fogni 1000 GPU-nál...

[ Szerkesztve ]

(#16) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én sem szimpatizálok a cloud-al, de míg csak a játékok kerülnek ki, az nem baj... sőt, ha jól értem, ez meg is oldaná a Linux egyik fő problémáját (egyben viszont meg is szűnik az OS szerepe, ha jól értem) és egyben a játékfejlesztők warez problémáira is orvoslást jelentene. Arról nem is beszélve, hogy így a fejlődés sem áll majd meg 2014 után sem.

Az már más kérdés, hogy ezt milyen formában kell majd finanszírozni... Mert gondolom nem ingyen lesz. A havidíjért meg nem vagyok különösebben oda.

(#17) schawo: Ha kicsit a jövőbe tekintünk, akkor nem biztos, hogy annyira korlátolt vélemény... Nem valószínű, hogy a cloud ott meg fog állni, hogy a játékok számításigényét egy szuperszámítógéppel ki lehet majd elégíteni. Valószínű, hogy a későbbiekben az összes program ki fog kerülni, az OS végleg törlődik a userek gépéről (felkerül helyette egy egyszerű klien), utána lassan a tárhely is kikerül a gépekről, mert ugye, ha ellopják/eltűnik/elromlik, az adataid sértetlenek maradnak... Lehet ezt még tovább is gondolni.

A cloud ésszerű és környezettudatos technológiai irány, de attól még a a PC, mint fogalom, elfog miatta tűnni.

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#17) schawo válasza VaniliásRönk (#8) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég korlátolt vélemény volt ez.

Ez nagyjából egy remote desktop szerű valami, csak 3D-sítve. Itt nem fog senki a segglyukadba nézni, legfeljebb felhasználod a központi szerver számítási kapacitásait, ha a tiéd nem elegendő.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#18) schawo válasza leviske (#16) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A lag hatása a nagytól az óriási felé tendálna. Egyszer el kéne juttatni az adattot a központi rendszerbe. Ott szét lenne bontva, majd szétküldve a feldolgozók részére. A feldolgozók feldolgoznák az adatokat, és visszküldenék a számítások után. A központi szerver összefogná az eredményt, megfelelő sorrende rendezné, és visszaküldené a "megrendelőnek". Ha ezt a műveletsort végiggondoljuk, akkor a pár másodperctől a sok másodpercig tartana egy csomagok számítása és megfelelő sorrendbe rendezése. A folding@home is többórás csomagokat használ az overhead és az adatsorrend probléma áthidalása érdekében.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#19) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Na de... feltételezem ezzel a módszerrel annál is jobban előjön a lag (késleltetés), mint a szokásos Internetes többjátékos játékoknál szokott. Azoknál csomó mindent a helyi gép számol, és igyekszik elrejteni, hogy némileg ki vagy esve a szinkronból a másik játékoshoz képest, és/vagy szerveren futó "hivatalos" játékvilág állapothoz képest. Pl. ha megrántod az egeret egy normálisan megírt on-line FPS-ben, azonnal elfordulsz, nem vár a gép addig amíg a szerver ezt megtudja és visszaigazolja. Itt viszont semmi ilyen cselezést nem lehet elsütni (ha jól sejtem), tényleg becsületesen meg kell járnia oda-vissza az utat a jelnek... gáz.

[ Szerkesztve ]

(#20) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát azért pesten, miskolcon, szegeden és pár nagyvároson kívül nincs sehol se meg a 8 Mbit. Legalább a lakosság felének nem elérhető még. (bár sztem inkább 2/3-a)

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#21) schawo válasza bartucc (#20) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bocsi, de nekem falun is megvan a 8Mbit. 3 éve.

(#22) Kendek válasza schawo (#21) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor te a lakosság azon felébe, vagy harmadába tartozol, akinek megvan. Nem is azt mondta, hogy mindenki számára elérhető és megfizethető. Igaz beleírhatta volna még, hogy pár nagyfalun kívül.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#23) schawo válasza leviske (#16) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A remote destop / vékony linux kliens elv már évtizedek óta működik, mégsem szorította ki a PC-t. Ez elsősorban igen kis teljseítményű gépekre hozhatná meg a nagyobb számítási kapacitást. Nem hiszem, hogy a célközönség a PS3 vagy PhenomII+48XX tulajok lennének. Kicsit MUD-os feelingje van a dolognak, háromdésítve ;)

(#24) VaniliásRönk válasza schawo (#17) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nyilván nem konkrétan erre gondoltam, hanem az egész ködösítős témára.
A minősítgetéstől meg eltekintek, hátha elküldenének pihenni pár napra. :P

Szerk.: Abu85, CPT.Pirk, nektek meg külön köszönöm. ;)

[ Szerkesztve ]

(#25) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem se tetszik, de ez a jövő, ezt kell szeretni. Ismét elismerésem az AMD-s fiúknak, tényleg nem a levegőbe beszélnek.

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#26) Atis707

Atis707
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Állást nem foglalnék (nem is tudok) a cloud-ról, de ha jól értem, akkor pl. egy kissebb géppel (atom vagy tegrával szerelt) ezen keresztül lehetne videót konvertálni vagy (játékokat tegyük félre) más számítás igényes feladatra befogni?

Attila

[ Szerkesztve ]

(#27) zsirfecske

zsirfecske
(őstag)
LOGOUT blog

hehe, nagy testvértől felesleges félni.
inkább a robotoktól meg a skynettől :)

(#28) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még jó hogy van Tvnetwork. :D 4 Mbps-os Invitel ADSL-el nem nagyon zakatolna a gépezet. :DDD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#29) CPT.Pirk válasza VaniliásRönk (#24) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bármikor... ;)

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#30) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

jó lesz, bár a játéknak úgysincs értelme :)

www.keytar.hu - improve yourself

(#31) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Hmm Érdekes! És egyszere hány ilyen Cloud gép lesz?!Vagy egy és az kiszólgál x millió embert?! :DDD

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#32) h_rowley

h_rowley
(tag)
LOGOUT blog

Nekem tetszettek ezek a videók.. és gondoljatok bele, ha egy emberke kiszeretne próbálni egy játékot kaphatna egy trial periódust pl 1 óra játékidőd és ha bejön előfizethet rá. Vagy megveheti véglegesen, majd cserélgethetné.. ez azért is lenne jó mert , pl aki laptopon akar játszani nagyon a zsebébe kell nyúlnia, de így sokkal könnyebb lenne a dolguk csak egy gyors netkapcsolatra lesz szükségük. Nemrég a T-s cég optikai kábeleket kezdett a családi otthonokba bevezetni 50Mbit/s szóval, nem akkora baj az a netkapcsolat. Mire kiforrott lesz ez a technológia addigra a net sebesség is meglesz(pár elég foltozott ez a mai internet,mivel eredetileg nem erre találták ki). Még annyi, hogy nekem ne kéne a full HD felbontás beérném egy skálázhatórendszerrel, így a kisebb sávszélességű emberkék is kitudnák használni ezt a lehetőséget.

Acer Travelmate 5530G > AMD Turion x2 , 2gb ram, 250gb hdd, hd3200+hd3470 vga,bt, W I N D O W s 7 Pro, enny..

(#33) Ste válasza CPT.Pirk (#12) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:)) :C :R - az eddigi egyik legjobb beszólás, amit olvastam
Külön köszönet érte

True Success is Blonde

(#34) VaniliásRönk válasza h_rowley (#32) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Gondolj bele hogyan fog a sok warezos játékidőt letölteni torrentről. :DDD

(#35) Televan válasza Killing (#28) üzenetére

Televan
(senior tag)

Inviteles vagyok , egy Duna melletti kis faluban. Én 8Mbit fizetek és csak 3,4Mbit -tel jön a net. Én ezt a szolgáltatást se fogom egy darabig használni, ha valamikor elindul. :( :O :(

"Jegyezd vele az égre Örök tanúságúl: Habár fölűl a gálya, S alúl a víznek árja, Azért a víz az úr!"

(#36) CsíkosMókus válasza bartucc (#20) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

falun 790kb/s lefelé, 8mbitnek hazudják

(#37) azbest válasza CsíkosMókus (#36) üzenetére

azbest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az 6.32 Mbps... lehet a modemed nem bír többet (valami ilyesmi limitre emlékszem régebbi modeleknél)

ne keverd a bit és a byte fogalmát

[ Szerkesztve ]

Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD

(#38) CsíkosMókus válasza azbest (#37) üzenetére

CsíkosMókus
(fanatikus tag)

nem kevertem..
én ezt elég jónak minősítem, itt mucsán :D
köszi az átváltást :)

(#39) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Amúgy ha kisebb a sávszélesség, akkor elvileg lehetne kisebb felbontásban játszani, aztán majd felskálázza képernyőméretre a kliens, mint videólejátszásnál is szokás... 1,5-2 mbps-en már DVD-szerű minőséget lehet kapni. Ami érdekesebb, hogy alacsonyan kell tartani a hálózati késleltetést... és nem csak átlagban, hanem az ingadozásoknak is ritkáknak kell lennie.

(#40) Translator

Translator
(tag)

Pedig Shadowrunban már így kapja mindenki a VR környezetet, szóval lehet, hogy tényleg ez a jövő, de ott volt nekik lakásig tartó üvegszál is... :U

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.