Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Psych0

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon tetszik. Semmi felesleges csicsa, egyszerűség, apró részletekre való figyelés.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#2) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

milyen erdekes a hasonlosag :U

[ Szerkesztve ]

(#3) shtml válasza Psych0 (#1) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Meg igénytelenség. A 8mm-es hőcső dícséretes ugyan, de az már nem, hogy alumíniumtömbbe van ágyazva, nem rézbe. Ezzel nagyjából el is vész a hőcső és a processzor közvetlen érintkezése adta előny.

Apró nyelvhelyességi hiba a cikkben:

"A Nero három 8 milliméteres hőcsövet tartalmaz, amik közvetlenül érintkeznek a processzorral a lehető legjobb hőátadás miatt."

a lehető legjobb hőátadás végett vagy érdekében vagy céljából - de semmiképpen nem miatt.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#4) daa-raa válasza shtml (#3) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha a csövek közvetlenül érintkeznek a CPU-val, akkor ugyan mindegy mibe ágyazod őket. Annak a kis fémdarabnak csak szilárdsági szerepe van, szóval akár acélból is lehetne.

Ha kiegészítő hűtési szerepe van, akkor meg jobb ha alu, elvégre az könnyebben adja le a hőt, mint a réz.

gyiku: Nem mintha a Freezer64/7 Pro lett volna az első ilyen kialakítású cooler...

[ Szerkesztve ]

Si vis pacem, para bellum.

(#5) Psych0 válasza shtml (#3) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem nincs itt problémaa hőátadással

[ Szerkesztve ]

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

(#6) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Elég jónak tűnik, és masszívnak is. :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#7) gyiku válasza daa-raa (#4) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

naja, de arban is hasonlo lesz? ketlem :K

amugy ha az osszes slothoz jo a huto, miert a core i7-hez erkeztek? :F igy nyilvan tobben kattintanak ra...

[ Szerkesztve ]

(#8) Balinov

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vajon az AK-965 tipusu kisteso milyen lehetne egy huzott E5200-hoz? Hyper TX-et vadasznek, de nem nagyon kapni errefele, de ez a 15€ koruli araval eleg szimpatikus alternativa a BOX E5200 hutovel szemben. Velemenyek?

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#9) gyiku válasza Balinov (#8) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

jol keresel, vegyel rendes hutot. :P

(#10) Balinov válasza gyiku (#9) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A medve oleljen meg,gyiku, hat kell neked mindig kostolgatni? :DDD

Elobb kimaradt a kerdesbol, hogy az Akasa-nak lattam hazventijeit,hdd hutoket,soot meg VGA hutot is. Ezekkel mik a tapasztalatok hang,rezonancia vagy csak szimplan minosegugyileg? 700-1000Ftnyi osszeg korul vannak "Silent" 8cm-es hazventijeik is. Foleg ezek erdekelnenek.

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#11) gyiku válasza Balinov (#10) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

Nyugdijas talan fel tud vilagositani :K

(#12) jasohn válasza gyiku (#7) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Valszeg azért i7-hez érkeztek, mert kompatibilis a foglalattal és kimondottan erre a családra készítették, csak hát mivel még jelenleg a vásárlóereje kisebb sokkal a core i7-es processzorokkal rendelkezőknek, ezért csomagolnak mellé"régebbi"foglalatokhoz lefogatókat.
De tényleg lehet, hogy csak simán úgy érdekesebb az emberek számára :U

[ Szerkesztve ]

(#13) akosf válasza shtml (#3) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A Nero három 8 milliméteres hőcsövet tartalmaz, amik közvetlenül érintkeznek a processzorral a lehető legjobb hőátadás miatt."

Szerintem nincs gond a "miatt" szóval sem. Persze nem maga a "legjobb hőátadás" okozza az érintkezést, de épp a "legjobb hőátadás miatt" tervezték így. Vagy tévedek? :F

(#14) gyiku válasza jasohn (#12) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

ok, de ez miert akkora ujdonsag, a noctua, thermaltake es coolermaster utan majd 1 honappal? [link]

[ Szerkesztve ]

(#15) shtml válasza akosf (#13) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Vagy tévedsz. :) Általános iskolában tanultuk az okhatározó és a célhatározó közti különbséget.

Avagy szerinted helyes a következő mondat: "Az eső végett kinyitottam az esernyőmet."?
Avagy ez a mondat: "A sebesség növelése miatt ráléptem a gázpedálra."?

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#16) shtml válasza Psych0 (#5) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Probléma csak annyi, hogy réztömbbel jobb is lehetne. Mivel az alu rosszabb hővezető, a talp harmadán-negyedéb rosszabb hővezetésű anyag viszi el a hőt és adja át a hőcső processzorral nem érintkező részének.

(#4) daa-raa:

"Ha kiegészítő hűtési szerepe van, akkor meg jobb ha alu, elvégre az könnyebben adja le a hőt, mint a réz."

Jajjajjaj, már te is??? :((

(#17) jasohn válasza gyiku (#14) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Talán nem az az újdonság, hogy core i7-hez, hanem, hogy Akasa :P
Nem olyan nagy újdonság, csak szimplán egy ismertető, hogy egy újabb gyártó is beállt azok közé akik immár szolgáltatnak terméket core i7-hez.
És ha megnézed, akik előbb mutatták be saját portékájuk, azok nem mindig új hűtőt csak egy szimpla lefogatót kínálnak néha kicsit ügyes-bajos módon.

shtml#16:igazán jobb hőleadást akkor lehetne elérni a rézbe ágyazással, ha utána az érintkeznek nem csak a hőcsövekkel hanem a lamellákkal is, mert a hőcsövek azon észének ami nem érintkezik a processzorral annyira kevés hőt tud átadni, hogy az nem számottevő, mert a hőcső átmelegszik és maximum a hőcső felső(procasszorral érintkező felületttel szemközti fele)részének lenne értelme átadni a hőt, amihez meg nem adja át a réz sem, mert útközben az is lead hőt a levegőnek.

[ Szerkesztve ]

(#18) hemaka

hemaka
(PH! kedvence)

Nem rossz hűtőnek néz ki. :)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#19) .mf válasza shtml (#16) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Szerinted az a darab fém, ami csak arra való, hogy a hőcsövek és a leszorító között legyen valami, számít valamit? Alig van hőleadó felülete, és mivel a leszorító támaszkodik rá, azzal se megy sokra. Az, hogy a lamellák hogyan vannak a hőcsőre téve, vagy hogy a hőcső 6-os (mint a legtöbbnél), vagy 8-as, sokkal de sokkal többet számít.

8-as hőcsövek + HDT = várhatóan jól fog teljesíteni; már csak az ára kérdéses.

(#20) akosf válasza shtml (#15) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Általános iskolában tanultuk az okhatározó és a célhatározó közti különbséget."

Helyesebben: tanították... :U

Avagy szerinted helyes a következő mondat:
"Az eső végett kinyitottam az esernyőmet."?
Avagy ez a mondat:
"A sebesség növelése miatt ráléptem a gázpedálra."?

Az elsőre azt mondtam vonla hogy nem helyes, de csak azért mert szokatlan.
A másodikat viszont simán elfogadtam volna.
( Na igen, nekem inkább csak tanították a helyesírást... )

Viszont utánanéztem a miatt és végett közti különbségnek. Úgyhogy valóban a cikkben is célhatározóként a "végett" lenne a helyes. :R

[ Szerkesztve ]

(#21) shtml válasza jasohn (#17) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

A levegőnek igen keveset ad le, egyrészt az igen kis felület miatt, másrészt pedig azért, mert oda kevés jut a ventilátor légáramából.

Abban persze igazad van, hogy nem lehet nagy a különbség az alu és a réz talp között, nekem is inkább azért szúrt szemet az alu, mert kissé igénytelennek tartom: ha lúd, legyen kövér. :)

(#22) sephi válasza gyiku (#2) üzenetére

sephi
(őstag)

nagyon sok újdonságot már nem tudnak kitalálni...ez megy már egy pár éve...

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#23) old gray válasza sephi (#22) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

Egyetértek. Mint a reklámok: nem tudnak már igazi újdonságot kitalálni, így mindig v.mi hagnzatos jelzőt biggyesztenek az aktuális termékükre, vagy egy kicsit változtatnak a felépítésén. Még jó, hogy itt az i7 széria, lehet megint a vevőket hülyíteni...

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#24) oliba

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Ismét egy Xigmatek licence 1-1-be. Kíváncsi vagyok még hány gyártó fogja licencelni, így fejből eddig: Vantec, OCZ, Sunbeam, akkor már Akasa is :C

(#25) jasohn válasza shtml (#21) üzenetére

jasohn
(tag)
LOGOUT blog

Hát, hogy igénytelen-e vagy sem, ezt így látatlanban nem tudom megítélni.
Ha belegondolsz egy kicsit, ha az a talp réz lenne, akkor már legyenek a lamellák is rézből, így megdupláztuk az árat, de biztos, hogy szebben nézne ki teljesen rézből és rá lehetne írni a dobozára, hogy "full Cu"! :DDD
Amúgy szerintem az alu3réz eléggé jól mutat.
És ahogy fentebb is írték a lényeg a hőcső átmérője és, hogy mivel van töltve.

oliba#24:ha jobban megnézed nem teljesen ugyan az a két cucc, mert az Akasán a hőcsövek közvetlen érintkeznek a proci sapkájával míg a másikon nem, csak egy tömbben vannak, amiből elvezetik az általa vezetett hőt, szval az Akasáé jobb, és ki tudja, hogy nem e az Akasát másolja mindenki :D

[ Szerkesztve ]

(#26) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Milyen találó név egy processzorhűtőnek. Nero nem arról volt híres hogy hűvösen tartotta Rómát, hanem arról hogy porig égette...

Marketingből egyes.
Történelemből is.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#27) shtml válasza jasohn (#25) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

A lamellákhoz már kiválóan megfelel az alumínium. Na nem azért a marhaságért, mert "az alumínium jobban adja le a hőt", hanem azért, mert még dupla vastagságban is olcsóbb és ekkor már jobb lesz, mint az egyszeres vastagságú réz.

Tudtommal a Xigmatek készített először HDT (Heat-pipe Direct Touch) hűtőket, talán a szabadalom is az övék.

(#28) Rossi válasza simonzé (#26) üzenetére

Rossi
(őstag)

Hasonlóan elmés lenne Vulcan-nak, Fire-nek vagy simán Heat-nek nevezni...

„Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság, és látá az erényt az ő alakjában…”

(#29) Psych0 válasza shtml (#27) üzenetére

Psych0
(senior tag)
LOGOUT blog

"Tudtommal a Xigmatek készített először HDT (Heat-pipe Direct Touch) hűtőket, talán a szabadalom is az övék."

Az olyan lenne mintha csak egy gyártó gyárthatna olyan autót, aminek az abroncsa érintkezik az aszfalttal.

(#30) shtml válasza Psych0 (#29) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Ahogy mondod. Ha a kereket vagy a csavart most találná fel valaki, minden gond nélkül szabadalmaztathatná.

(#31) oliba válasza Psych0 (#29) üzenetére

oliba
(senior tag)
LOGOUT blog

Jó, de ha megnézed a Xigmatek (az oridzsinál) HDT talp kialakítását, meg ezét, pontosan ugyanaz. Na ennyire pofátlannak sem szabad lenni, hogy ha másolják, akkor 1-1-be az egészet lemásolják... OCZ az licenceli, megértem, Vantec is, mivel ugyanaz. Scythe HDT-je legalább különbözik ezektől, nem koppintásszagú az egész. :U

(#32) Thrawn válasza simonzé (#26) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Félreértetted, ez a hűtők császára! :D

Different songs for different moods.

(#33) Metalfan válasza Thrawn (#32) üzenetére

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor ez most a procit fogja porig ...akarom mondani, szénné égetni? :DDD
Nem vennék ilyet... nem fér bele a notebookomba :))

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#34) finest

finest
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kapható már ez a hűtő nálunk?

“Don’t shoot, I’m Globish.”

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.