Ejj, pedig pont ez kellene nekem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Amugy ami meg tuti, az az, hogy nem 3g-s a cucc, szal csak plusz modemmel lehet majd mobilnetezni.
Az ainolnak amugy van par megoldasa ebben a temaban, proci, illetve kijelzo felbontas/minoseg keveres teren.
Paladin, advanced 2, aurora, elf (a wizard talan az elf?)
Énis ránéztem erre a gyártóra. Szép cuccai vannak relatíve tűrhető (89$-99$) áron.
Egy tucat bontatlan CD, Clingo Game Wheel, Iphone bőr tokok és egy HP Probook 4520s eladó!

z00mhead
(kvázi-tag)
Érdekes, hogy most a CES-en mutatták be, de egy hónapja már megvásárolható mindenféle webshopban, átlagosan 100-120 dollár között.
Egyedül a 3-4G hiányzik belőle, autóba navigálni 7 coll kicsit sok, így a GPS hiánya nem katasztrófa.
Youtube-on nézegetve 1-2 videót róla, nekem meggyőzőnek tűnik a sebessége, netezni/játszani/filmet nézni pont jó...
A Paladin a Basic olcsósított változata amiből hiányoznak a kamerák, minden más megegyezik.
Ennek a MIPS -es szériának amúgy négy tagja van (Paladin, Basic, Legend és Swordman), az eltérés köztük a kulsőn kívül a kamerákban és csatlakozókban leledzik.
Hivatalosan forgalomba nem fog kerülni de a kínai webshopokból könnyen beszerezhető.
(#4) .mf
Gyakorlatilag mindegy, egy cég.
[ Szerkesztve ]
http://bit.ly/SoCkisokos Friss hírek,újdonságok: http://bit.ly/tjb007
Jaja a 3g hianya, meg esetlegesen az elolapi kamerae a fajo pont.

BoC1ka
(tag)
Ha en pl megrendelem a honlaprol, akkor kapok legalabb angol menut meg minden? magyar nem is fontos...meg a market meglesz ugyanugy? Lehet hulye kerdes...de ennyiert siman megrendelnem a gyartotol...
JOHN CENA -Rise Above Hate- pólók eladók:) -Me against the world-
Angol nyelv és Market is van.

Fancy-boy
(senior tag)
Ezt a gépet már tavaly decembere óta meglehet vásárolni. Láttam már bruttó 89 dollárért is!
[ Szerkesztve ]

z00mhead
(kvázi-tag)
...én meg fűben nyuszit.
Adj egy linket, rendelem is.
A gyártó oldalán most is annyi.
"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

Fancy-boy
(senior tag)
Azzal egy gond van. Nézd meg mennyi szállítási díjat pakolnak rá. 60 dollárt?
z00mhead
Láttam, annyi volt. 1 napig annyiba került, ingyen szállítással.
Most 104 dollár, szintén ingyen szállítással. [link]
14 dollár plusz, gondolom nem vág földhöz. Jó rendelést!
[ Szerkesztve ]
Ha nem a gyártó oldalán rendeled meg, hanem máshol, akkor csak $25 a postaköltség.
De ha nem akarsz vacakolni, akkor nem túl drágán itt, a HA-n is beszerezheted és ne mkell vacakolni. Elismert személy a terméket kínáló.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Gabócza
(tag)
Pl. itt:
$89 + $25 DHL-lel a posta Mo-ra...
Megelőztek...
[ Szerkesztve ]
Nexus S összes tartozékkal, 16 hó garanciával eladó: http://goo.gl/y7wSu

Fidel76
(kvázi-tag)
DHL-nél mindig vámoltatják...
akkor mindjárt 145 $-nál tartunk...

z00mhead
(kvázi-tag)
240-es dollárárfolyamnál?!?!? De.
Egyébként van egy tabletem, kábé hasonló tudással (Ideos S7 Slim) de az ICS miatt ez eléggé izgalmasnak tűnik, főleg 20-25 ezer pénzért.
Aliexpress 82$ + 25$ posta
Végülis, ha csak netre/videózásra kellene egy tablet, bőven megfelelne. App kínálatával még mindig nem vagyok kibékülve, de hát így 1 Blade-es áron...
Kábé best buy. Egy review: [link]
[ Szerkesztve ]
4 8 15 16 23 42 | "See ya in anotha life, Brotha!" | dropbox regisztráció: db.tt/hgDgaFf it's good for you!

Bici
(PH! kedvence)
Ezek a kínai tabletek az esetek többségében egy összetákolt Android verziót futtatnak. Ez megnyilvánul olyanokban, hogy az angol menü néha tartalmaz kínai szövegrészeket, néhány program nem műxik rajtuk (ritka eset), néhány meg bugos (ez gyakoribb).
Az AINOL márkával nekem is van tapasztalatom. A Novo 5 esetén pl. az érintő képernyő iszonyatos, alig kezelhető, ezen kívül még az Angry Birds is szaggatott rajta. Ráadásként az összerakási minőségérzet is rossz; nem rosszak az illesztések, de a műanyagok annyira vékonyak és emiatt puhák, hogy olyan érzésed van, mintha nem is műanyag, hanem valami kartonpapír lenne a burkolat. Egy ujjal könnyen el lehet törni.
Ezen kívül 5 WiFi hálózatból 3-ra nem tudott csatlakozni, mert 2-3 másodperc után megszakadt a kapcsolat.
Persze, sokféle kínai tablet létezik, de aki ilyen olcsón vesz ilyesmit, az ne úgy vegye, hogy egy teljes értékű cuccot kap, mert akkor 80%, hogy csalódni fog.
A maradék 20% meg vagy kifogott egy jó típust, vagy alacsonyabbak az igényei.
Azért van köztük sok, ami használható.
Én az AINOL 5-öt azért vettem, hogy megtanuljak rá fejleszteni, de nem ismerte fel az Android SDK, sem egyéb Android fejlesztéshez szükséges eszköz. Wifin keresztül kellett az APK-t rátenni. 
Ja, és a Market sem működött néha, mert szerinte hibás fiókkal jelentkeztem be, néha meg ugyanazzal jó volt. 
Szóval csak óvatosan! 
[ Szerkesztve ]

Fancy-boy
(senior tag)
Ez régebben valóban így volt, de a mostani gépek már jobbak, teljes értékű Androiddal.
Persze jelenleg sem szabad noname gépet venni.

Bici
(PH! kedvence)
Oké, legyen igazad, de én 3 ilyesmi tabletet próbáltam és ezután döntöttem úgy, hogy várok még legalább egy évet, mire egy akkori hasonló árú tabletet meg merek venni. 
Lehet, hogy már jobb a helyzet, ezt nem tudom, de én személy szerint várok még. Ha más miatt nem is, de a 250Ft-os dollár miatt mindenképp. 
Emlékeim szerint van náluk sima posta opció is, akkor van esély rá hogy megúszod a vámot (ami igazából 0%, viszont az Áfa-t ki kell fizetni).
Nekem inkább a Ramos, vagy Cube által gyártott gépek jönnek be, ők még desing-ert is alkalmaznak.
Az aktuális kollekció.
Laci

szszilard
(újonc)
Hát nem 80 dollár, de magyar oldal:
http://www.digifactor.hu/android-tablet/4556-novo7-paladin-android-4.0-tablet-7-1ghz-8gb-hdmi-1080p-feher.html
Rendelt már innen valaki? Tapasztalatok vannak?

Bici
(PH! kedvence)
Máshol sem 80 dollár. 
79 dodo az most kb. 20 000 HUF nettóban. Ehhez jön még majd + áfa + szállítás.
Mivel garis, így sztem egyáltalán nem számít drágának ez az ár.
[ Szerkesztve ]

neonkukac
(lelkes újonc)
vaterán is lehet kapni 
[ Szerkesztve ]
Amit ma megtehetsz azt halaszd holnapra, hátha holnapután már nem is kell :)

fcsabika1
(újonc)
A legtöbb kínai webshopban ma jelent meg a legújabb verziója, az Ainol Novo 7 Elf!
Ez szerintem jobban megéri mint a Paladin, igaz drágább, de lényegesen többet tud nála, pl:
- 0.2 GHz-vel nagyob, 1.2GHz-s CPU
- MIPS helyett ARM processzor (a MIPS csak kevés app-ot támogat)
- dupla annyi RAM (1GB)
- nagyobb felbontású, 800x480 helyett 1024x600-as képernyő
- 2 MP-s előlapi kamera
Így kb. 45 dollárral drágább mint a Paladin.
A legolcsóbban a Pandawill-en tudjátok megvenni, itt $148-ba kerül.
(Megbízható oldal, többször is rendeltem már innen, és lehet hogy vám se lesz rá, mert direkt kisebb összeget szoktak ráírni, hogy ne vámolják meg.)
A legjobb ajánlat az Ownta-n van, itt $2 dollárral többe kerül, vagyis $150-be, de itt kapunk hozzá ajándék tokot, képernyővédőt és EU-s töltő adaptert.
(Én innen fogom 1-2 napon belül megrendelni.)
Mindkét oldalon ingyenes a kiszállítás.
Remélem ezzel a hozzászólással segítettem.
Hat annyi, hogy a MIPS procira vonatkozo "csak keves appot tamogat" helyett elviekben a "nehany app nem fut ezen a procin" a helyes.
Masreszt viszont elvileg lesz ugyanez az elf IPS-es kijelzovel is (wizard?)
A hatranya tovabbra is a 3G hianya.

Fancy-boy
(senior tag)
Az ELF nem az újabb verziója, hanem egy külön modell.
Úgy tudom, a Paladin HDMi csatlakozóval sem rendelkezik.

Fancy-boy
(senior tag)
3G nem tudom miért vársz 40 ezer alatt. Még a Lenovo A1-ben sincsen 200 dollárért, akkor miért lenne egy olcsóbb és kevésbé márkás tabletben?
ELF IPS kijelzős változata az Aurora és nem csak az IPS-ben különböznek.
[ Szerkesztve ]
De ezek mire ide eljutnak az aruk meglessz vagy 130$ is 
No butts, no cuts, no coconuts. /Sheldon Cooper Ph.D/

icemad
(fanatikus tag)
Nekem Ainol Novo8 Advancedem van. Jo kis gep. Szeretem. Egyebkent van hazhosszalitas a vilag minden orszagaba. Nekem a megrendeles utan 2 hettel gyartottak le (!!!) es 4 hetre ra jott meg a gep.
Azért jó a Playboy magazin,mert megmutatja mire képes a Photoshop.
Néhány kínai gyártó már a CES-en is képviselteti magát, reméljük lassan Európába is eljutnak a termékeik.
Laci
Már tavaly is meg azelőtt is képviseltették magukat (ami önmagában ugyebár semmit sem jelent), ez egy jó lehetőség reklámozni magukat meg partnereket keresni, az elérhetőségük viszont nem nagyon fog javulni, ugyanolyan lesz mint tavaly vagy azelőtt, ha nincs mögöttük egy bejáratott márka (na meg szervizhálózat) akkor esélytelenek a piacon. Az, hogy valami olcsó és jó önmagában még nem elég.
[ Szerkesztve ]
Ha nem akarnak Kínán kívül is terjeszkedni, akkor nincs sok értelme CES-re menni. Én is abban reménykedem, hogy találnak valami partnert, aki lát fantáziát a forgalmazásban és biztosítja pl a szervizhátteret.
Laci

shedar
(újonc)
Nem tudtok valamit a Novo 7 Legendről? elvileg még ki se jött, de már volt ahol azt írták hogy 99$ lesz, viszont sehol se találok ilyet..
Érzed, hogy nincs összefüggés 2 állításod között? Attól, mert még nem jött ki, tudhatunk árat, ellenben nyilvánvaló, hogy még sehol sem látod, mert még nem árulják, lévén még nem jött ki...
Egy tucat bontatlan CD, Clingo Game Wheel, Iphone bőr tokok és egy HP Probook 4520s eladó!

shedar
(újonc)
"Ennek a MIPS -es szériának amúgy négy tagja van (Paladin, Basic, Legend és Swordman), az eltérés köztük a kulsőn kívül a kamerákban és csatlakozókban leledzik.
Hivatalosan forgalomba nem fog kerülni de a kínai webshopokból könnyen beszerezhető."
Ez alapján gondoltam hogy lehet hogy árulják már valahol, viszont nagyon kevés kínai webshopot ismerek és ott nem árultak ilyesmit és google-ön sem találtam, úgyhogy gondoltam rákérdezek, hátha..
Mivel a hír a Paladinról szól így az elérhetőség is arra vonatkozik.
A Legend és Swordman még nem került forgalomba.

shedar
(újonc)
Oké, akkor várok még, köszönöm.

cyberapa
(újonc)
Ez a gép nagyon böki a csőrömet, amint lesz magyar teszt eredmény benevezek rá... 
Ainol Novo 7 Elf Android 4.0 Tablet PC HD Screen 7 Inch 8GB 1GB RAM Camera HDMI
http://www.android.lapozz.hu - Adj hozzá te is egy linket!

vertigojames
(lelkes újonc)
Én már megrendeltem az Elf-et... remélem nem csináltam rossz üzletet.
Bár ennyi pénzért, ráadásul ilyen belső tartalommal nem hiszem.
A videók is biztatóak.
Valakinek van tapasztalata, hogy mennyi idő alatt jön meg a rendelés a pandawill-ről?

Fancy-boy
(senior tag)
Mivel most ott holdújév ünnep van, ezért várhatsz februárig mire megjön.
Mikor rendelted meg?
[ Szerkesztve ]

cyberapa
(újonc)
húúú, de kíváncsi vagyok, majd írd meg a tapasztalataidat 
http://www.android.lapozz.hu - Adj hozzá te is egy linket!
(#45) Bernardo20 válasza vertigojames (#42) üzenetére
hú, feltétlen írd meg a vélményedet, nagyon érdekel!

Én egy aurorát szeretnék majd rendelni, csak megvárom az ünnep végét.
Motorola Atrix Multimédia Dock eladó!
(#46) vertigojames válasza Bernardo20 (#45) üzenetére

vertigojames
(lelkes újonc)
Még 18-án megrendeltem. Elvileg az élet náluk igazán 25-én áll le. Remélem ezt még elpostázták előtte 
Már nagyon kíváncsi vagyok én is... Egyre több videót néztem meg, és kíváncsian várom már, hogy milyen lesz élőben. Jó lenne valahol valami tesztet olvasni róla, mert az még nem nagyon van.
Gondolkoztam az Aurorán is, de úgy voltam vele, hogy annyit nem ér csak a kijelző közti különbség, amennyivel többe kerül. Inkább rendeltem hozzá még egy tokot, meg egy memória kártyát... 
(#47) Bernardo20 válasza vertigojames (#46) üzenetére
Akkor reméljük mihamarabb megjön és tudsz róla írni egy részletes beszámolót

(#48) vertigojames válasza vertigojames (#46) üzenetére

vertigojames
(lelkes újonc)
Bakker, kicsit figyelmetlen voltam...
Én normál áron megrendeltem a Pandawillről a készüléket (Ainol Novo 7 Elf, tokkal, memória kártyával), és nem figyeltem, hogy a kínai holdújév miatt vannak kuponok, amiket lehetett volna használni... Mivel a rendelésem fölé ment a 150$-nak, így simán ellőhettem volna egy "pandawill150-10" kupont, amivel 10 $-t spóroltam volna... Ha valaki gondolkozik vásárláson, ezt még használja ki...
Részletek: http://pandawill.com/allof/chinanewyear/en
[ Szerkesztve ]
(#49) Bernardo20 válasza vertigojames (#48) üzenetére
Köszi az infót
Most különösen érdemes lenne, mert régen volt ilyen erős a forint a dollárhoz képest
én is komolyan gondolkodóba estem
(#50) vertigojames válasza Bernardo20 (#49) üzenetére

vertigojames
(lelkes újonc)
Jaja... ráadásul a forint erősödésének, plusz a kuponnak köszönhetően ma már kb. annyiért vehető meg az Aurora is, mint amennyiből az Elf-et vettem...