és melyik táppal megy rendesen?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
jeni
(PH! addikt)
köszi akkor sejtetem,mert az öregem gépében ép ilyet (7200Ft globálPc) vettem a HD3850-s kari mellé. Bár 9500 Ft-ért nem vettem volna meg mert akkor +1000 Ft-t ráteszek és akkor vettem volna a Chieftec CTG 500W 80P tápot ami jóval erősebb +1 év gari és hosszabbak a kábeleik valamint több csatik vannak rajta. Jó a FSP csak a csatikkal volt gondom vele,ugyanis kevés a molex dugó rajta.
[ Szerkesztve ]

Swingboy
(tag)
Minek az a sok molex dugó? Nem tudom hova elrendezgetni azokat... 
Remember, Elvis will be with you...always.

norman94
(újonc)
Szísztok, én most adtam el a VGA-m ami agp-s volt, és most akarok venni 1 hd3850-et, szerintetek jól müködne:
Alaplap: Intel Bonanza.
Ram: 1,5 giga
Táp: 2 szer 400-as
Winyó: 160 giga
Processzor: Intel Pentium 4 2.4 gigahertz.
Előre is köszönöm.

winhate
(tag)
Irhatnad kicsit bovebben.
Milyen tipusu a tap ?
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633
Arra a tápra és egyáltalán, ehhez a géphez 3850et venni..nagy meggondolatlanság. Egy 6600GT kategóriájú karit is éppenhogy ki tudnál használni, miért vennél 3850et? Szerintem időben gondold át a dolgot, csalódás lenne a sebesség, amit kapnál a várt helyett..konfigcserén gondolkodj inkább.
[ Szerkesztve ]
★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

winhate
(tag)

norman94
(újonc)
És a :
Gigabyte hd 4650, Sapphire hd 4650, Asus hd 4650, Sapphire hd 3650 jó lenne, vagy melyik lenne a legjobb ezek közül??

Swingboy
(tag)
Egyik sem jó. Vegyél 3850-et!

kriszbon
(őstag)
Megnézted hogy milyen proci van neki, hogy ennyire bátran ajánlod a 3850-et?
Mert annak azért nem árt egy 3GHz-es kétmagos, nem pedig egy 1 magos 2.4-es amiről még az is kiderülhet hogy csak celeron.
Ráadásul ha jól tudom az a lap nem a legjobban tuningolható, de ha az lenne akkor is édeskevés az a proci, és csak pénzkidobás ilyen drága kártyát venni hozzá.
A tápot már nem is említem, mert a 3850-es kártya nem biztos hogy díjazza azt az ajtókitámasztót. 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

norman94
(újonc)
Akkor tudtok ajánlani enekm 1 oylan kártyát ami jó PL: Modern Warfare 2, Crysis, Gears of War és hasonló, a modern warfare 2 minimum közepesen fusson... pls help

rup1u5
(PH! kedvence)
Szerintem felejtsd el azt a konfigot ha a felsorolt játékokkal akarsz játszani!
Egy komplett új konfigot kéne összeraknod valami normális 400W-os táppal, 2*1giga rammal és minimum egy Athlon II X2-vel. Ebből a mostani konfigodból max a vincsit tartsd meg.
Eleve crysis-hoz nagyon kevés az a P4 proci! MW2-höz is jól jön a 2 mag. Pénzkidobás lenne amellé egy 3850 vagy 3650. Itt a fórumon tudnak segíteni neked egy olcsó és a jelenleginél sokkal gyorsabb konfig összeállításában. Nem érdemes pénzt ölni abba az antik P4 konfigba! 
[ Szerkesztve ]
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

norman94
(újonc)
Van nekem másik, az pci- expresses az a gép, az jó teljesen, csak kéne 1 agp-s kártya báttyámnak karácsonyi ajándékba, a Gears of War minimum maxon fusson rajta, most a régi karival minimumon futott, ezért kéne új, pls help

rup1u5
(PH! kedvence)
Nem érted? 
Gyenge a proci! Hiába tennél mellé erősebb videókártyát, nem tapasztalnál gyorsulást!
Abba a konfigba max egy GDDR3-as 7300GT-t vennék használtan innen az apróból!
Itt van egy kártya amit ajánlanék abba a konfigba. Ez bőven elég ahhoz a procihoz és táphoz.
[ Szerkesztve ]

Swingboy
(tag)
Sosem vallottam, hogy a processzorokat és a videókártyákat ilyen módon társításba kellene erőltetni. Nincs ilyen kényszer, és semmi jelentőseg nincs. Minden alkalmazásnak megvan a maga processzorigénye és a maga videókártya-igénye. A kettő teljesen különböző is lehet. A videókártyát nem a processzor hajtja meg, így értelmetlenek az ilyen felvetések. Ha az alkalmazás úgy kívánja, egy olcsóbb processzorhoz is kiváló lehet egy drágább videókártya és fordítva ugyanez.
De mindezeken túl, azért javaslom a 3850-et, mert ahhoz képest a többi tárgyalt VGA -vezérlő csapnivalóan gyenge. Én nem ajánlom azokat senkinek.

Swingboy
(tag)
3850.

rup1u5
(PH! kedvence)
"A videókártyát nem a processzor hajtja meg," 
Hát akkor mégis mi? Lendkerék? 
Hülyeségeket beszélsz és haszontalan tanácsokat adsz!
Hallottál már a processzor limitáltságról?
Egy 2.4ghz-es P4 mellé még egy 3650-et is csak max HD videó kódolásra van értelme betenni de játékokra fölöslegesen erős, nem hajtja ki rendesen az a proci.
Egy s478-as, HT-s, 3Ghz-es P4 mellé tettem be egy AGP-s 3850-et.
Nem volt képes normálisan kihajtani még ez a proci sem ezt a kártyát.

rup1u5
(PH! kedvence)
"Sosem vallottam, hogy a processzorokat és a videókártyákat ilyen módon társításba kellene erőltetni. Nincs ilyen kényszer, és semmi jelentőseg nincs."
Téves meglátás. Ideje lenne felülvizsgálnod.
Olyannyira fontos a megfelelő CPU-GPU párosítás, hogy időnként még a PH! is külön cikkben foglalkozik a témával.
Ajánlom neked átolvasásra:
CPU-VGA párválasztó a csúcskategóriában
Saját és mások tapasztalatára alapozva mondom, hogy egy 3850 alá belépőszintű core duo vagy Athlon X2 ajánlott. Ha az újabb játékok kompromisszumos futtatása a cél (crysis, mw2) akkor oda már nagyon kevés egy régi P4-es processzor.

Swingboy
(tag)
Hiába írsz hülyeséget és hiába vered a fejed a falba. A vedókártyát nem a processzor hajtja. Saját áramellátása, csatolófelülete, számítóegysége és meghajtóprogramja van.
Processzor-limitáltságról hallottam már. Semmi köze a videókártyákhoz. Az alkalmazáshoz van köze, ami a processzort használja.
Attól, hogy hülye példákkal leírod még ezerszer, hogy ˝ez˝ a processzor nem hajtotta ki ˝azt˝ a vidókártyát, még mindig nem a processzor fogja a videókártyát hajtani.

Swingboy
(tag)
Nem téves meglátás, és azért mert a PH! fpglalkozik egy témával, még nem lesz igaz az összes azzal a témával kapcsolatos általánosító és szakmaiatlan kijelentés.
Soha nem állítottam, hogy nem számít, milyen processzort, vagy milyen videókártyát használ valaki.
Én nem ajánlok neked semmit olvasásra. Teljesen alkalmazásfüggő, milyen processzor és videókártya használata optimális az adott alkalmazás futtatásához.

milanovics
(tag)
Ülj le eggyes!
Szerintem te írsz hülyeségeket és azért ne tedd mert még valaki elhiszi. Képzeld el a CPU dolgozza fel az adatokat (számol) a GPU számára, ha hiszed ha nem. Ha nem elég a CPU teljesítménye a GPU-nak várnia kell amíg jön az adat. Hát kb. ez a helyzet nagyon leegyszerűsítve. Szóval ne keverd a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

AusWolf
(senior tag)
Egy TV tuner kártyának is saját csatolófelülete, számítóegysége és meghajtóprogramja van, mégis a processzor teljesítményétől függ, hogy milyen minőségben és milyen sebességgel tudsz TV-ből rögzíteni. Ez azért van így, mert MINDEN, ami a gépen történik áthalad a processzoron, így a videokártya által számolandó adatok is. Persze vannak játékok, és 3D-s alkalmazások, amik úgymond "VGA-igényesek", de az a rengeteg adat is átfut a procin, ami ilyen esetben a VGA-t terheli. A különbség csak annyi, hogy ilyenkor a procinak nincs vele annyi dolga. Érdemes megfigyelni a 3DMark03 audio tesztjét, ahol hanggal alacsonyabb FPS-t kapunk, mint hang nélkül. Pedig hangkártya is van a gépben "saját számítóegységgel" és minden mással.
Saját tapasztalat: Van öcsémnek egy gépe Athlon64 3000+ procival. Régen egy GeForce 7800 GS AGP volt mellette, így 3DMark06-ban kb. 3000-3200 pontot kapott. Most egy Radeon HD 2400 Pro AGP van benne (a 7800 elromlott), amivel kb 1300-1400 pontot kap. Mondhatnánk, hogy ez micsoda nagy különbség, viszont érdekes módon a játékok javarésze nem futott látványosan jobban a 7800-zal sem.
Nincs 3850-em, csak benéztem.
[ Szerkesztve ]
Assimilate this! --- http://www.infowars.com/ --- http://prisonplanet.tv/

kriszbon
(őstag)
Azért 3850-es kártyát egy ilyen régi gépbe nem azért akar venni valaki, mert szaggat a pasziánsz, vagy nem tud filmet nézni, esetleg lassú a net vagy képnézegetésre.
A játékokhoz meg akármilyen hihetetlen, de nem árt egy erős proci(multihoz meg még erősebb ha jól tudom).
Nekem volt 3850 egy (3GHz-es) Prescott társaságában, és harmatgyenge volt a 2 magos alapon (2.5GHz-es) e5200-as procihoz képest ehhez a kártyához.
De még (3.65GHz-en) is az volt. Amúgy (ennyit) tudott a 3850-es egy kétmagos húzott procival.
Na most hol is van ezekhez képest az 2.4GHz-es 1 magos proci teljesítménye? 
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

Swingboy
(tag)
Nem hinném, hogy a VGA lendkerékhajtása, és a nem a CPU hajtja a VGA-t állítás között az utóbbi volna a hülyeség. De majd utánanézek a kedvedért. 
Soha nem állítottam, hogy a VGA és a CPU egymástól független rendszerben működnének.
Úgyhogy, ülj le, szövegértelmezés egyes! Helyesírás meg pláne! 

Swingboy
(tag)
A VGA kártya ˝kihajtása˝, és a TV-tuner kártyával való mozgóképrögzítés két teljesen más téma. Sajnálom, hogy képes vagy mindent mindennel összekeverni, csak, hogy odamondhass valamit.
Neked is elmondom, soha, sehol nem állítottam, hogy a CPU és a VGA egymástól független rendszerben működne. Más kérdés ez a ˝kimithajtki˝ misztérium.
A hozzászólásod többi részével egyetértek, hiszen magam is azt állítottam, hogy alkalmazásfüggő, mikor, melyik CPU-VGA kombináció az optimálisabb.
Van 3850-en, de ez mindkettőnk véleménye szempontjából indifferens. 

Swingboy
(tag)
Alkalmazás és felhasználófüggő az eredmény. Extrém eseteket valóban nem érdemes tárgyalni, bár ismerek olyanból is ˝CPU nem kell, VGA meg minél gyorsabb, annál jobb a játékélmény˝ példát. Ha, az alkalmazás látványorientált, akkor hiába a CPU fejlesztés, mint, ahogy többszálú CPU intenzivitást igénylő program esetében sem hoz javulást régi, egymagos CPU esetén csak a VGA fejlesztése. Ha a felhasználó viszont szeretne igazán felturbózott látványt, magas értékű anizotróp szűréssel és legjobb minőségű élsimítással...stb, akkor a VGA fejlesztés önmagában is igen komoly játékélmény javulást okozhat.
Alkalmazásonként változó, melyik VGA-CPU párosítás a legkedvezőbb. Sok esetben elegendő csak az egyik fejlesztése is, hogy a korábbi akadozás megszűnjön. Ha, az alkalmazás úgy kívánja, érdemes mindkét komponenst, vagy akár az egész rendszert fejleszteni.
[ Szerkesztve ]

eziskamu
(PH! addikt)
Hát azért ez így nem teljesen igaz. Sok kártya csak olyan nyers adatfolyamot állít elő amit részben a CPU-nak (jó esetben a videókártyának) még fel kell dolgozni. Ugyanakkor sok adatmásolási feladatot már a processzor megkerülésével meg lehet oldani, nem kell minden forgalomnak áthaladni. Már a PCI előtti korszakban is voltak olyan inteligens eszközök amik képesek voltak közvetlenül kapcsolatba lépni más eszközökkel vagy akár a memóriával.

kriszbon
(őstag)
Nem kell ezt túlmagyarázni, mert ahhoz a procihoz hót felesleges/sok az a kártya, ha nem tervez proci fejlesztést. Azon a vonalon őneki meg nem igazán van sok lehetősége.
A megvétele után jön rá az ember hogy mennyire igazuk volt azoknak akik azt mondták hogy procit is kellene cserélni, ezt saját tapasztalat után írom (neki egész platformot).
Amihez elég az a proci, oda meg nem kell 3850-es kártya, mert elég egy gyengébb/olcsóbb is, természetesen ez csak az én véleményem.
Eladja az öreg gépből a cuccokat, és hozzáteszi azt a pénzt amit az Agp-s 3850-es kártyára költött volna+esetleges proci cserére, és vehet belőle egy olcsó és fejleszthető konfigot.
Nem tudom hogy te végigjátszottad-e azt amit neki javasolsz, mert én igen. 

Swingboy
(tag)
Hát én nem mondtam, hogy ne vegyen jobb gépet, csak azt, hogy ne vegyen rosszabb videókártyát, mint a 3850-es.
Továbbra is az a véleményem, hogy minden alkalmazásnak van egy CPU és egy VGA igénye, ami ráadásul skálázható is a legtöbb alkalmazásban. Jártam már úgy is, hogy továbbléptem P4HT CPU-ról CORE2DUO CPU-ra és nem lett gyorsulás, ellenben VGA fejlesztéskor meglett minden, amit szerettem volna az alkalmazástól.
Továbbra sem fogadom el a ˝CPU kihajtja/nemhajtjaki a VGA-t˝ okoskodásokat.
Szerintem is visszaléphetünk a topictémához. 

eziskamu
(PH! addikt)
Továbbra is az a véleményem, hogy minden alkalmazásnak van egy CPU és egy VGA igénye, ami ráadásul skálázható is a legtöbb alkalmazásban
Ott a pont. Programfüggő a cpu limitnek csúfolt jelenség.

milanovics
(tag)
Ritka nagy troll vagy (írnék még mást is) de te pontosan ezeket állítottad.
Ezt ki írta a szomszéd? 
"Hiába írsz hülyeséget és hiába vered a fejed a falba. A vedókártyát nem a processzor hajtja. Saját áramellátása, csatolófelülete, számítóegysége és meghajtóprogramja van.2
Szóval mi lenne ha valamivel alátámasztanád a hülyeségeidet? Nem fogod tudni mert rosszul tudsz valamit és mindenképpen be akarod nekünk magyarázni. Hogy jön ide a meghajtóprogram és a csatolófelület?
LOL

Swingboy
(tag)
További jó primitívkedést neked.

milanovics
(tag)
Milyen VGA volt a P4-es procihoz? Ugye az sem mindegy. Ha radeon 9000 akkor ugye párosíthatod core 2 duo cpu-val, attól még a gyenge vga lesz a "bottleneck".
Pl. a játékok esetében magas felbontáson az esetek nagy részében a VGA lesz a szűk keresztmetszet ha arányosan van összeállítva a konfig.
Ez nem jelenti azt hogy egy P4-es procihoz mehet egy 3850-es. Ott bárhol CPU limit lesz és azt a CPU okozza, nem az alkalmazás.

milanovics
(tag)
Te meg jobban teszed ha kicsit utánaolvasol a dolgoknak mielőtt osztod az észt.
Üdv!

dízelracer
(őstag)
Egyetértek. Egy Athlon64 4000+ (1mag, 2.4GHz @ 2.65GHz, 1024kb L2), 4x 512MB/400, HD3850 gépen simán proci limites volt minden frissebb játék. Pedig ez alap órajelen egyenértékű egy 3,4Ghz P4-el.
Lendkerék... Ez fájt. 

rup1u5
(PH! kedvence)
Pontosan így van! 
Arról nem is beszélve kedves Swingboy, hogy jelen esetben pontosan tudjuk milyen alkalmazásokról lenne szó!
norman94 itt egyértelműen leírta mik az elvárásai!
Idézem:
"Modern Warfare 2, Crysis, Gears of War és hasonló, a modern warfare 2 minimum közepesen fusson..."
Különösen az aláhúzott részt ajánlom figyelmedbe!
Mindezt ő egy 2,4Ghz-es P4-el szeretné kivitelezni! Ezzel a procival még a játékhoz ajánlott minimumot sem éri el. A felsorolt játékok közűl egyiknél sem éri el a minimum követelményt ez a proci!
A vita kiindulópontja ez a konfig és az imént felsorolt játékok voltak. Erre adtuk neki többen is azt a tanácsot, hogy jobban járna egy teljes konfigcserével.
Az, hogy te ezekhez a játékokhoz egy AGP-s 3850-et ajánlanál neki a 2.4Ghz-es P4 mellé, egyértelműen megvilágítja számomra azt a tényt, hogy nagyon nem vagy képben a CPU-GPU témát illetően! Sajnálom ha ezzel rossz hírt közöltem.
Tudom, hogy nagyon nehéz feldolgozni azt ha téved valamiben az ember de sokkal bölcsebb időnként beismerni a tájékozatlanságot, mint agresszív trollkodásba kezdeni.
Te most épp ez utóbbiban jeleskedsz drága barátom!

Swingboy
(tag)
Itt most mit, kinek írtál?

dízelracer
(őstag)
Csak trollkodik, fel ne ülj már neki. 

rup1u5
(PH! kedvence)
A "pontosan így van" szól milanovics kollégának, a többi neked.
Szerintem elég egyértelmű.
(#790) dízelracer:
kösz. észrevettem, hogy direkt csinálja de gondoltam összefoglalom, hogy honnan is indult ez az épületes eszmecsere.
[ Szerkesztve ]

Swingboy
(tag)
Ja, csak elfelejtettél megszólítani. Tényleg az én hibám, hogy elvártam tőled.
Sokat tévedsz. Nem a konfig volt a vita kiindulópontja.
És sosem voltam a barátod, öcsi!

monosz
(senior tag)
Üdv Mindenkinek!
Olyan gondom van,hogy a lányom gépében egy Cub3d Radeon 3850 Agp-s vga van,amely ha feltelepítem a saját diverét,nem ad képet.Totál fekete a képernyő.Ha a Windows saját drivere van fenn alapból,akkor meg van kép.A hibajelenség úgy kezdődött,hogy néha elindult a redszer,néha meg nem.Raktam friss OP.rendszert,és utána is ez volt tapasztalható.Kipróbáltam másik gépben,de sajnos ott is ugyan ez a helyzet.
Az lenne a kérdésem,hogy mi lehet a gond? Vagy csak egyszerűen megadta magát,és kukás lett a kártya.
Az alaplap amiben ez a karesz van,egy Asrock 775i65g.
Mondjuk nagyon sajnálnám,mert eddig szépen,és hűvösen teljesített.
Előre is köszönöm.
//Thermaltake TP 750W Eladó! (moduláris)//
Milyen táp van a gépben ?
Az élet kegyetlen .

Swingboy
(tag)
Üdv!
A 3850-es új alkatrészként került a gépbe? Mert elképzelhetőnek tartom, hogy a gép energiaéllátásának elégtelensége okozza a jelenséget. Persze a hiba sincs kizárva, de jó lenne ha többet írnál a kártya históriájáról.

monosz
(senior tag)
Sziasztok!
Egy 400W-os Chieftec.De én úgy gondolom hogy nem táp hiba,mert eleinte semmi gond nem volt,aztán egyszercsak nem indult a gép.Még a bios-ig sem jut el. 
Swingboy : Az a baj,hogy random indul,van amikor jó,de egy ujraindítás,és kész.
Már lehúztam az összes perifériát,hátha tápgond,de nem mert ígysem okés.
Attól függetlenül,lehet hogy mégis a táp a ludas,nemtudom.
Ha nem túl öreg a táp akkor elég kell hogy legyen. Az összes csatlakozót nézd át, hátha ott van a hiba, illetve a videokártyát is kivehetnéd és vissza, lehet ott van valami gond.
Ami még eszembe jutott, hasonló gondot okozott nálam a tápegység tápkábele.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

monosz
(senior tag)
Közben eszembe jutott hogy a táp,ventiszabályzó panelen meghalt egy tranyó,el is szállt a gyári ventilátor.A tranzisztor ki lett cserélve,meg kapott egy thermaltake 12-es ventit.
A feszültségeket megmértem,és jónak tünnek.De van már vagy 7 éve hogy megy a Chieftek.A csatlakozókon,és a kárta kivéten túl vagyok.Ugyan az!
A kártya honlapján min.450w-os minőségi tápot javasonak,lehet mégis megfáradt a jó öreg Chifi.
Sajnos az asszony gépében sem tudom kipróbálni,mert ugyan neki 450w-os táp van,de az meg gagyisztikus.Van még vész esetére egy Deer 400-as,no de ezt meg inkább hagyjuk.

rup1u5
(PH! kedvence)
Ott van a neved vastag betűvel kiemelve megszólításként. Látom olvasni sem tudsz.
De bizony, hogy a konfig volt a kiinduló pont te szerencsétlen. Te ajánlottad, hogy tegyen mellé egy 3850-et. Legalább olvass vissza és próbáld is meg értelmezni amit írnak neked. Ócska hazugságokkal és ferdítésekkel próbálod kimagyarázni magad te szánalmas troll!
Tegyél egy szívességet és kíméld meg a tanácsaidtól ennek a topiknak a látogatóit!
[ Szerkesztve ]

Mercury ??