64 biten nem akar menni 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
amigafanatic
(újonc)

jeni
(PH! addikt)
tedd kisebbre ha akkor azzal megy akkor el kell fogadni

amigafanatic
(újonc)
Fontos lenne a 64 bit és a kártya 3D tulajdonsága egy program miatt, amin dolgozni szoktam.

tomgabor
(senior tag)
Sziasztok az adatlapomon szerplő AGP-s konfigba szeretnék egy vga-t(HD3650 helyett) Full HD-ra kellene. HD3850 vs HD4670?

panyo
(lelkes újonc)
Szia!
Milyen driver van fent neked?
Most váltottam win 7 re,de a sapphire HD 3850-t letiltja már próbálkoztam mindenféle driverrell 

jeni
(PH! addikt)
szia
asrock P4 i65G alaplapban ment 2x1 giga ramal a ATi 10.5-s driverrel hibátlanul

jeni
(PH! addikt)
hello
amelyiket árban kedvezőbben megkapod 
bár egyéb hírek szerint a 4670 gyengébb kari mint a HD3850
Mint látható, a HD4670 nagyon hasonlít a HD3850-re. Ugyanannyi shaderrel rendelkezik, amelyek ráadásul magasabb órajelen is ketyegnek. Cserébe elég erős visszaesés tapasztalható memória sávszélesség frontján, hála a 128 bites elérésnek
Egy biztos, a jelenlegi béta meghajtók mellett a HD3850 erősebb, átlagosan úgy 10%-al

panyo
(lelkes újonc)
Szia!
Nekem Gigabyte k8ns ultra lapom van,de nem működik 
Bármilyen drivert rakok fel,mindíg le van tiltva 
Mi a bánatot csináljak?

jeni
(PH! addikt)
ha hozol egy erős tápot (van nekem de nem akarom emiatt szétszedni az új gépemet) és azzal a régit meghajtani
mert akkor az én lapomban ki lehet próbálni a karidat
más karival rendesen működik a Giga lapod?

jeni
(PH! addikt)
xp alatt meg rendesen?

panyo
(lelkes újonc)
Xp alatt megy rendesen! 
Ki akartam próbálni a Win 7 et,de úgylátszik nem szereti ezt a kártya+alaplap kombinációt
A rendszerezközöknél sárga felkijáltójel van a videókártyánál és az a legszebb,hogy 3800 nak látja legalábbis azt írja ki ott
De biztosan 3850 es a kártya!

jeni
(PH! addikt)
akkor mégsem van letiltva hanem csak korlátozva van a kártyád,tegyél fel korábbi drivert vagy a VGA saját lemezéről tegyél fel a vga drivert

rup1u5
(PH! kedvence)
Nem hinném, hogy lap+kártya hiba.
Win7 alatt melyik Catalyst-al próbáltad?
Azt ugye tudod, hogy AGP-s 3850-hez külön driver van és nem jó hozzá a sima Catalyst?
ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

jeni
(PH! addikt)
bár nekem az ati.com leszedettel ami a 10.5 verziós van az megy rendesen az apám gépében és nálam is azzal ment és mindkét lap asrock
tény ez nem alaplapi hiba bár lehetnek egyes lapok ami finnyásak

cajn
(tag)
Üdv mindenkinek!
Lenne egy fontos és sűrgős kérdésem! Jó lenne e ez a konfiguráció egy Sapphire Radeon HD3850 512mb ddr3-as agp-s videókarihoz?! Leginkább a proci érdekelne!!
Alaplap. Asus P4P800-x
Proci: Intel Pentium 4 3.00GHz 1M/512k ami felhúzva 3.3GHz-re stabilan
1GB dula channer ram (2DB 512MB)
Táp: M-Tech táp 600watt
Előre köszi és tényleg S.O.S-be kéne.
És még annyi lenne hogy ha kisebb a proci mint ami a videókarinak kéne az mért baj?

cajn
(tag)
Jah és még annyi lenne hogy milyen táp csatlakozó kell a hd3850 agp-s re?

jeni
(PH! addikt)
Alapból van hozzá mellékelve egy 2x molex csati aminek a másik végén egy PCI-e csati ami bele megy a kártyádba
Eleve a dobozában benne van az. 
Amúgy a memóriát ha tudod spékeld meg még 2x512-al vagy 1 db 1 gigás rammal.,hogy a háttérben jobban menjenek a dolgok. Dual módban jobb a gép teljesítménye
Igaz a XP csak 3 gigáig látja a gépet.
Jelenleg az a max amit kitudsz hozni egy P4 rendszerből.
Igaz létezik egy erősebb P4 3,4GHz proci ami nem húzott. Éppen pár hete adtak el olyat 10-ért.
A kari erősebb annál,hogy a procid kitudná hajtani. tény a Dirt 2 és a NFS Shift alacsonyabb beállításnál elég szépen el megy a karid a játék alatt.
Itt láttam a 3,4GHz procit használtan ami gyári értéken volt.
[link]
Igazából azzal sem lenne teljes értékű a cpu a kártyádhoz képest.
Az AGP-s HD3850 jóval erősebb hogy a P4 rendszerben rendesen menjen fullon. Ahhoz valami erősebb CPU kellene ami nem P-4-s 478 slotos közül kellene keresned

jeni
(PH! addikt)
És még annyi lenne hogy ha kisebb a proci mint ami a videókarinak kéne az mért baj?
magyarul a az intel 3GHz Pentium Northwood vagy a Prescot is kevés a HD3850 max kihajtására

cajn
(tag)
De ebben a konfiguban jobban futnak majd a játékok a Hd3850-nel mint egy HD3650-nel?

rup1u5
(PH! kedvence)
Felbontás és játékfüggő.
De szerintem s478-as P4 mellé nincs értelme 3850-et tenni. 
Bőven elég oda a 3650.

cajn
(tag)
De nem lassúl le attól még hogy HD3850 van benne?

rup1u5
(PH! kedvence)
Mi lassúl? Hogy lassul?
Ezt nem értem.
Gyenge proci + erős vga = platformlimit.
Fölösleges mellétenni egy 3850-et. Nem lesz érzékelhetően gyorsabb mintha 3650-et tennél mellé. Megyarúl bőven elég oda egy 3650.

TTomax
(PH! kedvence)
Meg hát az 1G DDR RAM.... 
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/
A proci is gyenge, és a RAM is kevés. A 3650-ben rengeteg szunnyadó erő van már most is.
Nála már rég nem a VGA teljesítménye határozza meg a játékok gyorsaságát. 
A 3850-nek annyi hatása lesz abban a konfigban, mint halottnak a csók.
[ Szerkesztve ]
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

jeni
(PH! addikt)
nem lesz lassabb csak a proci nem tudja kihajtani a HD3850-t de a HD 3650-t sem

tszd
(újonc)
Sziasztok! Nemrég vettem én is egy ilyen kártyát, de CCC nélküli driver-rel csak alacsony frissítési frekvenciát hajlandó vele a monitorom megvalósítani. Azért csak a driver van fent, mert volt ati3duag.dll-es kékhalálom és egyes fórumok szerint a CCC is okozhatja...
Szeretném tesztelni CCC nélkül is a gépet huzamosabb ideig, de szemrontó a 60 Hz. Van ötletetek? Köszi.

Swingboy
(tag)
Jó a CCC, nem kell félni tőle. Rendesen össze kell rakni és be kell állítani a rendszert, mind szoftveresen, mind hardveresen.
Remember, Elvis will be with you...always.

winhate
(tag)
Eloszor is koszonom a sok infot amit irtatok.
Vegre en is csatlakoszom a boldog Agp HD 3850 tulajokhoz.
Sajnos nem volt egyszeru beuzemelni a kartyat egy fel delutanom rament :/
HW Config:
ABiT NF7 v2
Amd Athlon XP Barton Socket A(462) elmeletileg olyan 3000+ -os (2100mhz)
1.5 Gb 400mhz DDR
Sapphire Ati radeon HD 3850 512mb (RV670) device id (1002-9505)
SW:
Winxar XP sp3
Sapphire AGP Radeon driver 8.7
+ Ati Tray 1.6.9.1486
stb...
Egy kis tapasztalatot osztanak meg mivel eleg sokat szivtam :
A BIOS -ban a proci sebesseget ami 2100mhz volt (10.5x200FSB ) levettem 9x200 FSB -re
igy lett 1800MHz es itt mar nem fagy a rendszer ha elinditom a hoki 3dmark-ot.
Megmaradt a Dual DDR 400 mhz memoriakezeles is 
A kartyanak van DXVA tamogatasa is amit a DXVA CHECKER nevu progival ellenorizni is tudunk.
AKi esetleg nem tudja mi az a DXVA gondoljon arra milyen jo lenne lassu gepen full HD filmet nezni 
Ami tuti kihasznalja a kartyanak ezt az adottsagat:
http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/
[ Szerkesztve ]
http://pouet.net/prod.php?which=5633

jeni
(PH! addikt)
nagyobb nyerseség lenne az ATI HD3850-s karival a játék,ha nem AMD-t használsz hanem Intel P4 3Ghz procival vagy annál erősebbel használnád
és a DDR1 ramot ami neked 1,5GB az módosulna 2x1GB-ra mert akkor mehetne DUAL módban ha a lap támogatja azt a funkciót egyáltalán
[ Szerkesztve ]

jeni
(PH! addikt)
Nvidiás chipes lapok álítólag nem kommálják a ATI videokártyákat és elvileg valamiért lassab is lehet,de ezt csak hallottam de még nem találkoztam még vele

jeni
(PH! addikt)
ha a játék céljából vetted meg akkor jól is jöhet de amúgy ma már más dologban nem is lehet menni semmire,mert internetre és egyéb PC használatra elegendő egy HD3450 kari is esetleg a 7600GT vagy a 7600GS kártyák

winhate
(tag)
Igen koszi ! Ezt a gepet mar 2007 ota nyustolom es nem all szandekomban lecserelni!
Nem tudod eszrevetted e magyarorszagon vagyunk es nem a nemeteknel vagy amcsiban.
Itt nem cserelgetik az emberek a gepuket minden evben.
Intel -t meg nem szivesen hasznalok.

jeni
(PH! addikt)
igen én is egyetértek azzal amit írtál,tény és való ,hogy egy HD3850-s karival még mindig nagyon jó gépnek számít. Megállja a helyét ha nem is lenne az első de egy közép mezőnyben ott a helye.
Internetezésre,DVD írásra,szerkesztésekre,editálásokra még egy Nvidia 4200 kari is tökéletes,a VGA kártya terén a HD3850 kisebb értékekre állítva is elviszi a mostani új játékokat is.
Én csak azért írtam az intel-t mert azzal jobban kitudnád használni a HD3850 tudását.Mert a HD3850 kártyához bármely régebbi AMD platform nem tudja meghajtani rendesen,ellenben egy P4 2,8Ghz-3,4 Ghz már jobban lehetne alkalmazni. Természetesen nem az volt a szándékom ezzel,hogy cseréld le az AMD-t.
A mai AMD platformban nagyon jó gép az új Phenom X4 II 955BE procival párosítva akár egy kisebb Athlon X4 630 procival egyaránt,és nagyon jó lenne ahhoz a HD3850-s kari csak ahhoz az alaplaphoz már nincs AGP csatolás csak PCI-e.

Zeratul
(PH! addikt)
Fastwrite és a SideBand ne legyen bekapcsolva mert ATi GPU +nVchipset párosításkor az nem szokott jól kijönni.
[ Szerkesztve ]
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

gyraph
(lelkes újonc)
Sziasztok !
Tudom, hogy rossz topic, de a HD3450 agp topik nem pörög, szóval bemásolom ide is...hátha.
Egy régi gépbe vettem egy Sapphire Radeon HD3450-es AGP-s kártyát, passzív hűtéssel.
Az a problémám, hogy mindegy, hogy melyik agp hotfix-es drivert teszem fel, egy idő után lefagy a gép. Három különböző drivert próbáltam...a legújabbat, egy kb. fél évvel ezelöttit, és egy kb. 1 éves drivert. A végeredmény ugyanaz...fagyás, de már win inditásnál is néha kékhalál.
A különböző driverekkel az Everest más és más hőmérsékleteket mutat alapjáraton : 67-80 c° között...
driver nélkül nem fagy a kártya, a hőmérséklete 80+c°... Az a gondom, hogy a régi kártyát /mx400/ pont azért cseréltem le, hogy a Win7 teljes pompájában (Aero stb.) tudjon müködni, szépen a driverével . Vga csere után Win reinstall volt.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen, vagy hasonló kártyával. Melyik drivert használjam, stb. ? Kezdek bekattanni. Utálok visszavinni hardvert, de tényleg nincs más lehetőség?
''Tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''

jeni
(PH! addikt)
esetleg másik gépben kipróbálni?lehet,hogy az alaplap nem komálja a dolgot, a proci és a memória teljesítménye mennyi?

gyraph
(lelkes újonc)
Köszi ! Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni másik alaplapba
, Már csak PCI express-es lapok vannak a környezetemben.
Konfig: Abit IC7-es alaplap, P4 2.4 Ghz, 2GB DDR400(2x512+1x1024) .
Mire gondolsz azzal, hogy az alaplap nem komálja? Milyenfajta összeakadás lehet? Az alaplapon legutolsó Bios van.
Sajnos attól félek én is, hogy kicseréltetem /már ha kicserélik/ és a probléma közben pedig nem oldódik meg...
[ Szerkesztve ]

Swingboy
(tag)
Csak Intel chipset Intel processzorral! 

jeni
(PH! addikt)
sajnos nem véletlen az Nvidia és az ATi harca az alaplapoknál is,mint intel és a AMD esetén
elméletileg nálam kitudnád próbálni egy AsRock i65 PE lapban mert ott a HD3850 hibátlanul ment Intel 3Ghz procival és 2x1 giga Geil rammal,bár most egy sima Nvidia 6200 kari van és 2x 512 corsair ram
[ Szerkesztve ]

gyraph
(lelkes újonc)
Köszönöm ! Rejtély ez a kártya... Mindenesetre én visszavittem, most bevizsgálják. Kiváncsi vagyok nagyon, mert még az is lehet, hogy tenyleg jó a kártya, de akkor meg alaplapot kéne cserélni. Viszont ha alaplapot kell cserélnem, akkor pedig nem szívesen veszek már olyat, ami nem PCI-E-es...de hogy akkor meg minek vettem AGP-s kártyát... és igy tovább
. Remélem a végére azért jól fogok kijönni ebből az egészből.
[ Szerkesztve ]

winhate
(tag)
Szerintem ne add fel nalam nagyon jol bevallt a kartya , igaz nem nagyon gammalok mar nem kot le es nincs ra idom csalad ,suli , munka mellett.
Amit szerettem volna a kartyatol azt hozza is gyorsabbak a regebbi gamak es HD filmeket roccenesmenetesen viszi !! (MKV 720p , 1080p)

winhate
(tag)
Probalj meg felrakni a gyarto oldalarol a hozza valo AGP -s drivert . Nalam bevallt. Nekem is AMD es Abit NF7 van .

Zeratul
(PH! addikt)
-"Köszönjük Emese!"
Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

Swingboy
(tag)
Majdnem szellemes voltál. Ne add fel, előbb utóbb azért menni fog!

roniR10
(újonc)
Sziasztok. Szeretném a mostani karimat lecserélni,(bár az egész konfigot kellene
!! ) csak nem tudom melyik jobb, sejtésem van de inkább meghallgatlak titeket
3850 512ddr3 (most bezzeg használtban sem találok 
4650 1g(szerintem felejtős
) 4670 1G (horror áron).De ezek az én véleményeim,most lássuk ti mit mondtok. Előre is köszi

Swingboy
(tag)
3850 szigorúan. Én még mindig boldogan használom, no azért némi kompromisszummal a legújabb játékok esetében.
Az én véleményem az, hogy Ati kártyából, az első számmal kiválasztod a generációt, a második szám csak akkor lehet hetes, ha a harmadik szám is hetes, és a 8-asokból a 30-as végűek is nyerők szoktak lenni. Amiben a második szám hatos, azt ki kell hagyni!

roniR10
(újonc)
Köszönöm a válaszod
Ez így is van,bár a 4670 specifikációi alapján egyen értékűnek kellene lennie (szerintem) a 3850-l.
De inkább maradok az utóbbinál az sokaknál bevált

[ Szerkesztve ]

winhate
(tag)
En is nemreg vettem a 3850 et nagyon meg vagyok vele elegedve. Igaz jatekot nem nagyon neztem mert vagy nem indul (proci miatt) vagy nem erdekel.
MKV h264 videokat is jol tolja kifele par % Gpu hasznalat mellett.

Psy83
(újonc)
Sziasztok. Van egy tartalek gepem:
MSI K8N neo-2 platinum
Athlon 64 3500+
1.5gb ddr ram (dual)
MSI 6800gt
A vidikarimat szeretnem lecserelni egy HIS HD 3850-re. Szerintetek megeri ?
Azt tudom, hogy kegyetlenul megalazza a 3850es kari az enyemet, viszont tisztaban vagyok
azzal is, hogy a proci lenne igy a szuk keresztmetszet 
Az erdekelne, hogy lenyegesen jobban futnanak e a dolgok, ha meglepnem a cseret ?
Amennyiben tulzas lenne a 3850-es kari ebbe a gepbe, mit tudnatok ajanlani ami lenyegesebben jobban mukodne egyut a geppel ? A garancia az szinten fontos, a fent emlitet kartyat garival tudnam beszerezni.

winhate
(tag)
Nekem egy joval lassabb gepem van (Athlon XP 3000+) ami most csak 1800-on muxik.
Nekem megerte 15k -ert foleg hogy 1080p MKV t tok nezni riccenesmentesen. Jatekot nem teszteltem mert nem nagyon futnak az ujak.
Neked viszont szerencsed van mert mar 64bites a procid.
Ha te azt mondod hogy a proci a szuk keresztmetszet akkor en mit mondjak ?
Ami hasznalja a kartyat az nem a CPU -t fogja hasznalani ! Igen latvanyosan!
Elhiheted egy jo driverrel baromi jo lesz a gep.
Azt meg ki kell tapasztalni melyiket erdemes felrakni. Mindenkeppen AGP fix driver kell hozza es lehetoleg a gyarto oldalarol.