Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#651) amigafanatic válasza jeni (#650) üzenetére

amigafanatic
(újonc)

64 biten nem akar menni :(

(#652) jeni válasza amigafanatic (#651) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

tedd kisebbre ha akkor azzal megy akkor el kell fogadni

(#653) amigafanatic válasza jeni (#652) üzenetére

amigafanatic
(újonc)

Fontos lenne a 64 bit és a kártya 3D tulajdonsága egy program miatt, amin dolgozni szoktam.

(#654) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Sziasztok az adatlapomon szerplő AGP-s konfigba szeretnék egy vga-t(HD3650 helyett) Full HD-ra kellene. HD3850 vs HD4670?

(#655) panyo válasza jeni (#650) üzenetére

panyo
(lelkes újonc)

Szia!
Milyen driver van fent neked?
Most váltottam win 7 re,de a sapphire HD 3850-t letiltja már próbálkoztam mindenféle driverrell :W

(#656) jeni válasza panyo (#655) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

szia
asrock P4 i65G alaplapban ment 2x1 giga ramal a ATi 10.5-s driverrel hibátlanul

(#657) jeni válasza tomgabor (#654) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

hello
amelyiket árban kedvezőbben megkapod :R
bár egyéb hírek szerint a 4670 gyengébb kari mint a HD3850

Mint látható, a HD4670 nagyon hasonlít a HD3850-re. Ugyanannyi shaderrel rendelkezik, amelyek ráadásul magasabb órajelen is ketyegnek. Cserébe elég erős visszaesés tapasztalható memória sávszélesség frontján, hála a 128 bites elérésnek

Egy biztos, a jelenlegi béta meghajtók mellett a HD3850 erősebb, átlagosan úgy 10%-al

(#658) panyo válasza jeni (#656) üzenetére

panyo
(lelkes újonc)

Szia!
Nekem Gigabyte k8ns ultra lapom van,de nem működik :W
Bármilyen drivert rakok fel,mindíg le van tiltva :W
Mi a bánatot csináljak?

(#659) jeni válasza panyo (#658) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

ha hozol egy erős tápot (van nekem de nem akarom emiatt szétszedni az új gépemet) és azzal a régit meghajtani
mert akkor az én lapomban ki lehet próbálni a karidat
más karival rendesen működik a Giga lapod?

(#660) jeni válasza panyo (#655) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

xp alatt meg rendesen?

(#661) panyo válasza jeni (#660) üzenetére

panyo
(lelkes újonc)

Xp alatt megy rendesen! :K
Ki akartam próbálni a Win 7 et,de úgylátszik nem szereti ezt a kártya+alaplap kombinációt :( A rendszerezközöknél sárga felkijáltójel van a videókártyánál és az a legszebb,hogy 3800 nak látja legalábbis azt írja ki ott :F De biztosan 3850 es a kártya!

(#662) jeni válasza panyo (#661) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

akkor mégsem van letiltva hanem csak korlátozva van a kártyád,tegyél fel korábbi drivert vagy a VGA saját lemezéről tegyél fel a vga drivert

(#663) rup1u5 válasza panyo (#661) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Nem hinném, hogy lap+kártya hiba.
Win7 alatt melyik Catalyst-al próbáltad?
Azt ugye tudod, hogy AGP-s 3850-hez külön driver van és nem jó hozzá a sima Catalyst?

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#664) jeni válasza rup1u5 (#663) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

bár nekem az ati.com leszedettel ami a 10.5 verziós van az megy rendesen az apám gépében és nálam is azzal ment és mindkét lap asrock
tény ez nem alaplapi hiba bár lehetnek egyes lapok ami finnyásak

(#665) cajn

cajn
(tag)

Üdv mindenkinek!
Lenne egy fontos és sűrgős kérdésem! Jó lenne e ez a konfiguráció egy Sapphire Radeon HD3850 512mb ddr3-as agp-s videókarihoz?! Leginkább a proci érdekelne!!
Alaplap. Asus P4P800-x
Proci: Intel Pentium 4 3.00GHz 1M/512k ami felhúzva 3.3GHz-re stabilan
1GB dula channer ram (2DB 512MB)
Táp: M-Tech táp 600watt

Előre köszi és tényleg S.O.S-be kéne.

És még annyi lenne hogy ha kisebb a proci mint ami a videókarinak kéne az mért baj?

(#666) cajn

cajn
(tag)

Jah és még annyi lenne hogy milyen táp csatlakozó kell a hd3850 agp-s re?

(#667) jeni válasza cajn (#666) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Alapból van hozzá mellékelve egy 2x molex csati aminek a másik végén egy PCI-e csati ami bele megy a kártyádba
Eleve a dobozában benne van az. :K
Amúgy a memóriát ha tudod spékeld meg még 2x512-al vagy 1 db 1 gigás rammal.,hogy a háttérben jobban menjenek a dolgok. Dual módban jobb a gép teljesítménye
Igaz a XP csak 3 gigáig látja a gépet.
Jelenleg az a max amit kitudsz hozni egy P4 rendszerből.
Igaz létezik egy erősebb P4 3,4GHz proci ami nem húzott. Éppen pár hete adtak el olyat 10-ért.
A kari erősebb annál,hogy a procid kitudná hajtani. tény a Dirt 2 és a NFS Shift alacsonyabb beállításnál elég szépen el megy a karid a játék alatt.

Itt láttam a 3,4GHz procit használtan ami gyári értéken volt.
[link]
Igazából azzal sem lenne teljes értékű a cpu a kártyádhoz képest.
Az AGP-s HD3850 jóval erősebb hogy a P4 rendszerben rendesen menjen fullon. Ahhoz valami erősebb CPU kellene ami nem P-4-s 478 slotos közül kellene keresned

(#668) jeni válasza cajn (#665) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

És még annyi lenne hogy ha kisebb a proci mint ami a videókarinak kéne az mért baj?

magyarul a az intel 3GHz Pentium Northwood vagy a Prescot is kevés a HD3850 max kihajtására

(#669) cajn válasza jeni (#668) üzenetére

cajn
(tag)

De ebben a konfiguban jobban futnak majd a játékok a Hd3850-nel mint egy HD3650-nel?

(#670) rup1u5 válasza cajn (#669) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Felbontás és játékfüggő.
De szerintem s478-as P4 mellé nincs értelme 3850-et tenni. :(
Bőven elég oda a 3650.

(#671) cajn válasza rup1u5 (#670) üzenetére

cajn
(tag)

De nem lassúl le attól még hogy HD3850 van benne?

(#672) rup1u5 válasza cajn (#671) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Mi lassúl? Hogy lassul? :F Ezt nem értem.
Gyenge proci + erős vga = platformlimit.
Fölösleges mellétenni egy 3850-et. Nem lesz érzékelhetően gyorsabb mintha 3650-et tennél mellé. Megyarúl bőven elég oda egy 3650.

(#673) TTomax válasza rup1u5 (#672) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Meg hát az 1G DDR RAM.... :U

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#674) tzsolesz válasza TTomax (#673) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A proci is gyenge, és a RAM is kevés. A 3650-ben rengeteg szunnyadó erő van már most is.
Nála már rég nem a VGA teljesítménye határozza meg a játékok gyorsaságát. :(

A 3850-nek annyi hatása lesz abban a konfigban, mint halottnak a csók.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#675) jeni válasza cajn (#671) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

nem lesz lassabb csak a proci nem tudja kihajtani a HD3850-t de a HD 3650-t sem

(#676) tszd

tszd
(újonc)

Sziasztok! Nemrég vettem én is egy ilyen kártyát, de CCC nélküli driver-rel csak alacsony frissítési frekvenciát hajlandó vele a monitorom megvalósítani. Azért csak a driver van fent, mert volt ati3duag.dll-es kékhalálom és egyes fórumok szerint a CCC is okozhatja...
Szeretném tesztelni CCC nélkül is a gépet huzamosabb ideig, de szemrontó a 60 Hz. Van ötletetek? Köszi.

(#677) Swingboy válasza tszd (#676) üzenetére

Swingboy
(tag)

Jó a CCC, nem kell félni tőle. Rendesen össze kell rakni és be kell állítani a rendszert, mind szoftveresen, mind hardveresen.

Remember, Elvis will be with you...always.

(#678) winhate

winhate
(tag)

Eloszor is koszonom a sok infot amit irtatok.
Vegre en is csatlakoszom a boldog Agp HD 3850 tulajokhoz.

Sajnos nem volt egyszeru beuzemelni a kartyat egy fel delutanom rament :/

HW Config:

ABiT NF7 v2
Amd Athlon XP Barton Socket A(462) elmeletileg olyan 3000+ -os (2100mhz)
1.5 Gb 400mhz DDR
Sapphire Ati radeon HD 3850 512mb (RV670) device id (1002-9505)

SW:

Winxar XP sp3
Sapphire AGP Radeon driver 8.7
+ Ati Tray 1.6.9.1486

stb...

Egy kis tapasztalatot osztanak meg mivel eleg sokat szivtam :

A BIOS -ban a proci sebesseget ami 2100mhz volt (10.5x200FSB ) levettem 9x200 FSB -re
igy lett 1800MHz es itt mar nem fagy a rendszer ha elinditom a hoki 3dmark-ot.
Megmaradt a Dual DDR 400 mhz memoriakezeles is :)

A kartyanak van DXVA tamogatasa is amit a DXVA CHECKER nevu progival ellenorizni is tudunk.
AKi esetleg nem tudja mi az a DXVA gondoljon arra milyen jo lenne lassu gepen full HD filmet nezni ;)
Ami tuti kihasznalja a kartyanak ezt az adottsagat:
http://www.xvidvideo.ru/media-player-classic-home-cinema-x86-x64/

[ Szerkesztve ]

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#679) jeni válasza winhate (#678) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

nagyobb nyerseség lenne az ATI HD3850-s karival a játék,ha nem AMD-t használsz hanem Intel P4 3Ghz procival vagy annál erősebbel használnád

és a DDR1 ramot ami neked 1,5GB az módosulna 2x1GB-ra mert akkor mehetne DUAL módban ha a lap támogatja azt a funkciót egyáltalán

[ Szerkesztve ]

(#680) jeni válasza winhate (#678) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Nvidiás chipes lapok álítólag nem kommálják a ATI videokártyákat és elvileg valamiért lassab is lehet,de ezt csak hallottam de még nem találkoztam még vele

(#681) jeni válasza winhate (#678) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

ha a játék céljából vetted meg akkor jól is jöhet de amúgy ma már más dologban nem is lehet menni semmire,mert internetre és egyéb PC használatra elegendő egy HD3450 kari is esetleg a 7600GT vagy a 7600GS kártyák

(#682) winhate válasza jeni (#679) üzenetére

winhate
(tag)

Igen koszi ! Ezt a gepet mar 2007 ota nyustolom es nem all szandekomban lecserelni!
Nem tudod eszrevetted e magyarorszagon vagyunk es nem a nemeteknel vagy amcsiban.

Itt nem cserelgetik az emberek a gepuket minden evben.

Intel -t meg nem szivesen hasznalok.

(#683) jeni válasza winhate (#682) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

igen én is egyetértek azzal amit írtál,tény és való ,hogy egy HD3850-s karival még mindig nagyon jó gépnek számít. Megállja a helyét ha nem is lenne az első de egy közép mezőnyben ott a helye.
Internetezésre,DVD írásra,szerkesztésekre,editálásokra még egy Nvidia 4200 kari is tökéletes,a VGA kártya terén a HD3850 kisebb értékekre állítva is elviszi a mostani új játékokat is.
Én csak azért írtam az intel-t mert azzal jobban kitudnád használni a HD3850 tudását.Mert a HD3850 kártyához bármely régebbi AMD platform nem tudja meghajtani rendesen,ellenben egy P4 2,8Ghz-3,4 Ghz már jobban lehetne alkalmazni. Természetesen nem az volt a szándékom ezzel,hogy cseréld le az AMD-t.

A mai AMD platformban nagyon jó gép az új Phenom X4 II 955BE procival párosítva akár egy kisebb Athlon X4 630 procival egyaránt,és nagyon jó lenne ahhoz a HD3850-s kari csak ahhoz az alaplaphoz már nincs AGP csatolás csak PCI-e.

(#684) Zeratul válasza winhate (#682) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Fastwrite és a SideBand ne legyen bekapcsolva mert ATi GPU +nVchipset párosításkor az nem szokott jól kijönni.

[ Szerkesztve ]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#685) gyraph

gyraph
(lelkes újonc)

Sziasztok !
Tudom, hogy rossz topic, de a HD3450 agp topik nem pörög, szóval bemásolom ide is...hátha.

Egy régi gépbe vettem egy Sapphire Radeon HD3450-es AGP-s kártyát, passzív hűtéssel.
Az a problémám, hogy mindegy, hogy melyik agp hotfix-es drivert teszem fel, egy idő után lefagy a gép. Három különböző drivert próbáltam...a legújabbat, egy kb. fél évvel ezelöttit, és egy kb. 1 éves drivert. A végeredmény ugyanaz...fagyás, de már win inditásnál is néha kékhalál.
A különböző driverekkel az Everest más és más hőmérsékleteket mutat alapjáraton : 67-80 c° között...
driver nélkül nem fagy a kártya, a hőmérséklete 80+c°... Az a gondom, hogy a régi kártyát /mx400/ pont azért cseréltem le, hogy a Win7 teljes pompájában (Aero stb.) tudjon müködni, szépen a driverével . Vga csere után Win reinstall volt.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen, vagy hasonló kártyával. Melyik drivert használjam, stb. ? Kezdek bekattanni. Utálok visszavinni hardvert, de tényleg nincs más lehetőség?

''Tavaszi fáradtság, nyári punnyadás, őszi levertség, téli álom...''

(#686) jeni válasza gyraph (#685) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

esetleg másik gépben kipróbálni?lehet,hogy az alaplap nem komálja a dolgot, a proci és a memória teljesítménye mennyi?

(#687) gyraph válasza jeni (#686) üzenetére

gyraph
(lelkes újonc)

Köszi ! Sajnos nincs lehetőségem kipróbálni másik alaplapba :( , Már csak PCI express-es lapok vannak a környezetemben.
Konfig: Abit IC7-es alaplap, P4 2.4 Ghz, 2GB DDR400(2x512+1x1024) .
Mire gondolsz azzal, hogy az alaplap nem komálja? Milyenfajta összeakadás lehet? Az alaplapon legutolsó Bios van.
Sajnos attól félek én is, hogy kicseréltetem /már ha kicserélik/ és a probléma közben pedig nem oldódik meg...

[ Szerkesztve ]

(#688) Swingboy

Swingboy
(tag)

Csak Intel chipset Intel processzorral! :))

(#689) jeni válasza gyraph (#687) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

sajnos nem véletlen az Nvidia és az ATi harca az alaplapoknál is,mint intel és a AMD esetén
elméletileg nálam kitudnád próbálni egy AsRock i65 PE lapban mert ott a HD3850 hibátlanul ment Intel 3Ghz procival és 2x1 giga Geil rammal,bár most egy sima Nvidia 6200 kari van és 2x 512 corsair ram

[ Szerkesztve ]

(#690) gyraph válasza jeni (#689) üzenetére

gyraph
(lelkes újonc)

Köszönöm ! Rejtély ez a kártya... Mindenesetre én visszavittem, most bevizsgálják. Kiváncsi vagyok nagyon, mert még az is lehet, hogy tenyleg jó a kártya, de akkor meg alaplapot kéne cserélni. Viszont ha alaplapot kell cserélnem, akkor pedig nem szívesen veszek már olyat, ami nem PCI-E-es...de hogy akkor meg minek vettem AGP-s kártyát... és igy tovább :) . Remélem a végére azért jól fogok kijönni ebből az egészből.

[ Szerkesztve ]

(#691) winhate válasza gyraph (#690) üzenetére

winhate
(tag)

Szerintem ne add fel nalam nagyon jol bevallt a kartya , igaz nem nagyon gammalok mar nem kot le es nincs ra idom csalad ,suli , munka mellett.
Amit szerettem volna a kartyatol azt hozza is gyorsabbak a regebbi gamak es HD filmeket roccenesmenetesen viszi !! (MKV 720p , 1080p)

(#692) winhate válasza gyraph (#685) üzenetére

winhate
(tag)

Probalj meg felrakni a gyarto oldalarol a hozza valo AGP -s drivert . Nalam bevallt. Nekem is AMD es Abit NF7 van .

(#693) Zeratul válasza Swingboy (#688) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

-"Köszönjük Emese!"

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#694) Swingboy válasza Zeratul (#693) üzenetére

Swingboy
(tag)

Majdnem szellemes voltál. Ne add fel, előbb utóbb azért menni fog!

(#695) roniR10

roniR10
(újonc)

Sziasztok. Szeretném a mostani karimat lecserélni,(bár az egész konfigot kellene :DDD!! ) csak nem tudom melyik jobb, sejtésem van de inkább meghallgatlak titeket :K 3850 512ddr3 (most bezzeg használtban sem találok :O
4650 1g(szerintem felejtős :) ) 4670 1G (horror áron).De ezek az én véleményeim,most lássuk ti mit mondtok. Előre is köszi :R :R

(#696) Swingboy válasza roniR10 (#695) üzenetére

Swingboy
(tag)

3850 szigorúan. Én még mindig boldogan használom, no azért némi kompromisszummal a legújabb játékok esetében.
Az én véleményem az, hogy Ati kártyából, az első számmal kiválasztod a generációt, a második szám csak akkor lehet hetes, ha a harmadik szám is hetes, és a 8-asokból a 30-as végűek is nyerők szoktak lenni. Amiben a második szám hatos, azt ki kell hagyni!

(#697) roniR10 válasza Swingboy (#696) üzenetére

roniR10
(újonc)

Köszönöm a válaszod :R Ez így is van,bár a 4670 specifikációi alapján egyen értékűnek kellene lennie (szerintem) a 3850-l. :F De inkább maradok az utóbbinál az sokaknál bevált :C :R

[ Szerkesztve ]

(#698) winhate válasza roniR10 (#695) üzenetére

winhate
(tag)

En is nemreg vettem a 3850 et nagyon meg vagyok vele elegedve. Igaz jatekot nem nagyon neztem mert vagy nem indul (proci miatt) vagy nem erdekel.
MKV h264 videokat is jol tolja kifele par % Gpu hasznalat mellett.

(#699) Psy83

Psy83
(újonc)

Sziasztok. Van egy tartalek gepem:

MSI K8N neo-2 platinum
Athlon 64 3500+
1.5gb ddr ram (dual)
MSI 6800gt

A vidikarimat szeretnem lecserelni egy HIS HD 3850-re. Szerintetek megeri ?
Azt tudom, hogy kegyetlenul megalazza a 3850es kari az enyemet, viszont tisztaban vagyok
azzal is, hogy a proci lenne igy a szuk keresztmetszet :)
Az erdekelne, hogy lenyegesen jobban futnanak e a dolgok, ha meglepnem a cseret ?
Amennyiben tulzas lenne a 3850-es kari ebbe a gepbe, mit tudnatok ajanlani ami lenyegesebben jobban mukodne egyut a geppel ? A garancia az szinten fontos, a fent emlitet kartyat garival tudnam beszerezni.

(#700) winhate válasza Psy83 (#699) üzenetére

winhate
(tag)

Nekem egy joval lassabb gepem van (Athlon XP 3000+) ami most csak 1800-on muxik.
Nekem megerte 15k -ert foleg hogy 1080p MKV t tok nezni riccenesmentesen. Jatekot nem teszteltem mert nem nagyon futnak az ujak.
Neked viszont szerencsed van mert mar 64bites a procid.

Ha te azt mondod hogy a proci a szuk keresztmetszet akkor en mit mondjak ?
Ami hasznalja a kartyat az nem a CPU -t fogja hasznalani ! Igen latvanyosan!
Elhiheted egy jo driverrel baromi jo lesz a gep.
Azt meg ki kell tapasztalni melyiket erdemes felrakni. Mindenkeppen AGP fix driver kell hozza es lehetoleg a gyarto oldalarol.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.