Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#551) lsc válasza Alaska Can't (#550) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de a 400-as sem sokkal drágább egy-két helyen .

Az élet kegyetlen .

(#552) Alaska Can't válasza lsc (#551) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

HELP ME!
Várom a válaszait azoknak akik eddig is segitettek es ma is idetévedtek!:))

Rákotottem a HD3850et a rendszerre, lehuztam a rendszerhutoket, a kartya elindult.. felraktam alatta a windowst, jo egy jatekot is,aztan mikor elinditottam a Call of Duty 4-et, a toltéskor megallt..
Felraktam a 3Dmark06-ot és az is toltés kozben lefagyott.. 9.6-os drivert szedtem le hozza az AMD oldalárol. Elkepzelheto hogy a tap miatt csinalja ezt? Nem indul ujra a gep,csak ott lefagy az egesz, es nezhetnem akar keso estig, mert nem tortenik semmi. Ha a tap csinalja akkor nemgond, délutan veszek egy 420W Chieftecet. Remelem csak ez a baja. És még egy kerdes: nemtudom ponotsan hogy hivjak, de van egy atalakito kabel amit radugok az egyek vegen a kartyara, es a masik vege, ( "Y" alaku kabelrol van szo) ket 3tus molex csatibol all. Most mindkettot rakell dugni a tapra vagy csak az egyiket?

U.I: a processzorom, gyari orajelen 60fokos... nemtudom eldonteni hogy most a nagy melegmiatt csinalja-e, vagy kene egy bioszfrissites, netalantan az idosebb processzorok icsnalnak ilyet hogy egy ido utan jobban melegednek? 3,4Ghz-en marcius kornyeken jo ha elerte jatek kozben az 50egynehany fokot... Na ennyi, a valaszaitokat varom!

(#553) kriszbon válasza Alaska Can't (#552) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Az Agp kártyákhoz nem biztos hogy jó a sima driver, mert ha jól tudom akkor kell a [Hotfix] hozzá. Telepítsd fel, és próbáld úgy. A Trémárk is lehet hogy ezért nem megy, de ott még más is lehet mert annak is van (mark hotfix) A kártya tápcsatit rá kell dugni, és mind a két molex csatit használni kell, de lehetőleg ne 1 ágra kösd a kettőt. Tápot nem tudom vettél e, ha nem akkor vegyél, ha valami gagyi. A procid még nem vészes ha terhelés alatt 60 fokos, de sokat segít, ha a ház is jól szellőzik. Remélem tudtam valamiben segíteni.

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#554) Alaska Can't válasza kriszbon (#553) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

Koszi a segitseget! Kedden rakom be az uj tapot, kivancsi leszek azzal hogy mukodnek majd a dolgok. Ismerosom aztmondta hogy neki csak egy molex van radugva a tapra, es ugy megy.. :F Egyebkent meg terheles nelkul 60fokos a 3ghz prescott, zalman cnps7000alcu huti. nemtudom mi lehet vele, de taphiba lehet az hogy csak lefagy a gep es nem csinal smit?:S ja igen, es csak jatek alatt fagy le, sima windows alatt nem.

(#555) kriszbon válasza Alaska Can't (#554) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Hát szerintem a táp végett is fagyhat, ha nem kap elég kraftot a kártya 3D-ben. Ezért is írtam hogy mindkettőt, és lehetőleg ne 1 ágra. Ha jól olvastam vissza akkor a ringyózt újra raktad, így azzal nem hiszem hogy gond lehet. Directx 9.0c, Net2.0, meg a Hotfix legyen fent. A procit esetleg újra pasztázhatod, meg portalanítod a hűtőt, meg persze a ház szellőzés is fontos. Win alatt mehet attól még hogy nem elég neki a fesz.

Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#556) Alaska Can't válasza kriszbon (#555) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

Hat mar ujra pasztaztam, raadasul azelott egy ezusttartalmu volt rajta, es az 3,4en jatek kozben nem nagyon ment 55fölé. Es ezert nem ertem hogy most ilyen 58-60 miert megy huzas nelkul :F haz oldala levan szedve, elol egy fuj, hatul egy sziv, tetejen is egy fuj, es oldalt 2 sziv... fogalmam sincs mi lehet :F mondjuk perpill a hd3850er jobban izgulok. Lehet az a proci hibaja, hogy ha jatekok kozt neha 2mp-et beszaggat? CoD4.rol van szo, es 640x480 minden low-on vagy 1280x1024ben is highon ezt csinalja... szoval nem az a gond hogy nem birja a hardware....:S megprobalom majd ugy h ujrarakom a windowst,hotfix meg a jatekokat is hatha... de csak az uj tappal :))
Ha addig tud vlki irni erre vlmit azt nagyon megkoszonnem!

(#557) kriszbon válasza Alaska Can't (#556) üzenetére

kriszbon
(őstag)

A ház oldal levétel nem a legjobb megoldás szerintem, mert a légáramlás így nem jó. Meg aztán én másképpen raknám a hűtőket 1 elől be, 1 hátul/felül ki, oldalt 1-2 be, a képébe az egész lapnak :D A szaggatás elég sokminden lehet pl. kevés ram, driver hiba, (másikkal lehet hogy jó) kevés a proci. Egyenlőre más ötletem nincs.

(#558) Alaska Can't válasza kriszbon (#557) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

2giga ram van neki dualban, nemhinnem hogy ez a gond, ennyivel boven jonak kell lennie, 1024ben konnyeden elment high-on anno 768-al...:S

(#559) Alaska Can't válasza Alaska Can't (#558) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

tap hiba volt... :/

(#560) kriszbon válasza Alaska Can't (#559) üzenetére

kriszbon
(őstag)

Na csakhogy megoldódott a gond akkor örülök neki :)

(#561) Alaska Can't válasza kriszbon (#560) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

FSP EVEREST 500W nagyonviszi :R Ajanlom ezt a tapot mindenkinek, modularis, es 15k..:D bestbuy egyertelmuen!
üdv,
és Neked kulon hatalmas koszonet, peldaul a hotfixer! :R

:R Kriszbon :R

(#562) NEXUS-6 válasza kriszbon (#553) üzenetére

NEXUS-6
(újonc)

Ezt a hotfix-t asszem én is kipróbálom.

Pár napja én is vettem egy ilyen karit a 2600-ra felhúzott Athlon X2-höz.
A lemezen mellékelt driverrel pillanatok alatt működésbe lépett.

De egyszer csak elszállt a windózom és csak az utolsó jó konfiggal volt hajlandó elindulni, normál indításal nem.

Azóta viszont nem tudom felrakni a karit, csak azzal a driverrel, amit a win update ajánl hozzá. Az meg lefagyasztja a CCC-t, meg a tweak progikat is, szóval szinte semit nem tudok beállítani. Max a RivaTunerrel a frekit növelhetem, de az meg tök felesleges, mert a proci nem bírja a lépést.
Másrészt ezzel a driverrel sokkal gyorsabb lett a kari, igaz szerintem az AA-t teljesen kikapcsolta! Amit viszont annyira nem is venni észre az 1920*1200-as felbontás miatt, amiben pl a Call of Juarez 2 demoja rezzenés nélkül szaladgál. :R (Na jó néha csinál egy V-sync hibát :D )

Szal a kari jó, majd a drivert is megbuherálom valahogy, csak valami gyorsabb proci kéne hozzá.
:))

(#563) kriszbon válasza NEXUS-6 (#562) üzenetére

kriszbon
(őstag)

A régi drivert ami az előző kártyádhoz volt rendesen letakarítottad, és milyen is volt? Uninstallálod a régit, csökkentett módban újraindítod és a (Driver Sweeper) progival letakarítod ami még maradt! Aztán újraindít és fel az újat vagy ami Cd-n van (Agp Hotfix Driver) Remélem jó lesz, a prociban meg sajnos nem tudok segíteni :D
Ja igen, még az is előfordulhat hogy a rendszert is újra kell rakni, ha nem oldódik meg a gond, főleg ha előtte Nv. volt.

(#564) NEXUS-6 válasza kriszbon (#563) üzenetére

NEXUS-6
(újonc)

Köszi ezt a hotfixet!!!
Végigúgliztam a fél világot, vagy 5X legyalultam mindent a Driver sweeperrel is, aztán újra telpítettem, meg mindenféle fórumokon jártam, de máshol nem nagyon írták, csak jöttek a hülye ötletek, csirkebélből jósolás, vöröshajú szűzlány beáldozása, meg a számítógép felturbózása egy mikróból kiszerelt magnetronnal és végül a jól bevált gyufabenzin módszer. ;)

Most minden műxik!
És még a rencert sem kellett újrarakni, pedig még az nvidia driver is ott volt nyomokban.
:C :R

(#565) zbettenbuk

zbettenbuk
(újonc)

Szerintetek, ha nincs 6 pin-es csati a tápon, nem lesz gond az átalakítóval? Mondjuk egy 3650/3850-hez.

(#566) Alaska Can't válasza zbettenbuk (#565) üzenetére

Alaska Can't
(kvázi-tag)

Nem, a kártyához alapesetben adnak egy 6pin>2 molex- átalakitot. :)

(#567) Business1988 válasza Alaska Can't (#566) üzenetére

Business1988
(újonc)

Mennyit hoz a kari 3dmark 06-ban?

[ Szerkesztve ]

(#568) Swingboy válasza Business1988 (#567) üzenetére

Swingboy
(tag)

Alulról 10 000.

Remember, Elvis will be with you...always.

(#569) Swingboy

Swingboy
(tag)

Tud valaki valami hatékony, de nagyon halk hűtésmegoldást a Sapphire 3850AGP kártyámhoz? 13%-on forogva is illetlenül hangos a gyári ventillátor.

Remember, Elvis will be with you...always.

(#570) bandika1984

bandika1984
(újonc)

Hy! Nekem egy 3850 agp-s kártyám van egy k8ns-ultra 939 -es lapban athlon x2 4800+ os procival! És az érdekelne hogy windows 7 alatt miért nem tudja elindítani a kártyát? Lehet hogy csak xp-n menne? Köszi

(#571) TTomax válasza bandika1984 (#570) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Gondolom még nem tünt fel a Gigabyte oldalát kutatva,hogy a lapodhoz egy szem Vista/Win7 driver nincs, a gyártó nem támogatja XP "túl"...
[link]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#572) bandika1984

bandika1984
(újonc)

Jó köszi! Azt észrevettem! De a mostani lapomhoz sincs win7 ill. vista driver és azzal meg működik! Meg ahogy nézegettem az agp-s alaplapokak azoknak sincs vista driverük! Meg akkor egyébként is miért csinálnak vista drivert ha az alatt nem működik! De azért köszi!

(#573) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Hello! Egy olyan kérdésem lenne hogy cseréljem le a videókártyámat egy jobbra vagy ne? Most Asus Ah 3650 Silent AGP-m van(Gpu:725 Mhz, Ram 500 Mhz DDR2 512 mb 128 bit).A gépem Intel Core 2 Duo E7500(2x2,93 Ghz),2x1Gb KINGSTON DDR2 667 Mhz ram,egy Sapphire HD3850-et néztem ki (Gpu:670 Mhz, Ram:830 Mhz GDDR3 512 Mb 256 bit), véleményetek?(Alaplapot "NEM" akarok cserélni)

(#574) lsc válasza tomgabor (#573) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Cserélj, sokkal gyorsabb lesz, remélhetőleg a tápod is bírni fogja. Még annyi hogy pcie-ben féláron megvehetnéd .

Az élet kegyetlen .

(#575) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Chietec 550 w-os tápom van(tudom hogy ezért kapnák egy 1 GB-os HD4850-et de alaplapot nem akarok cserélni)

(#576) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Bocs Chieftec akart lenni

(#577) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Hello! Egy olyan kérdésem van hogy, Sapphire Hd 3850(GPU:670Mhz, Ram 830Mhz 256bit, 512Mb) vagy Powercolor Hd 4670(GPU:750Mhz, RAM:800Mhz 128bit, 1Gb)

(#578) Vikthor válasza tomgabor (#577) üzenetére

Vikthor
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sztem egyértelmű mert a 256bit nagyot dob.

~ Arcana ~

(#579) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Akkor HD3850?

(#580) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Hello van egy alaplapom Gigabyte GA-EP45-UD3LR és ehez szeretnék 2x1 Gb ramot csak nem értek hozzá annyira és a Gigának van ilyen Memory Support List-je itt ezt mennyire kell figyelembe venni(ezek lesznek benne Intel E7500, Giga Hd 4850)

(#581) rup1u5 válasza tomgabor (#580) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Na mi van mégis lecserélted az AGP-s konfigod? :)
Itt érdeklődj a lapoddal kapcsolatban!
Amúgy jó kis lapot vettél! :K Q9550 jobban illene bele! :K Nálam is az hasít az UD3R-ben. :)

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#582) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Hát úgy gondoltam inkább 50-ért alaplap+vga mint 30-ért Vga

(#583) tomgabor

tomgabor
(senior tag)

Akkor inkább INTEL Core2 Quad Q9650 3.00GHz csak kicsit drága 70-ért

(#584) tomgabor válasza rup1u5 (#581) üzenetére

tomgabor
(senior tag)

Miota van a ramod a lapban???????????????????????

(#585) rup1u5 válasza tomgabor (#584) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Egyrész 1 darab kérdőjel is bőven elég, másrészt már mondtam, hogy lapoddal kapcsolatban a megfelelő topikba fáradj át!

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#586) jeni válasza tomgabor (#573) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

szia
Milyen duo core II-s AGP-s csatis alaplapod van? Mert akkor lwecserélném a P4 rendszeremet és a kari megmaradna

(#587) tomgabor válasza jeni (#586) üzenetére

tomgabor
(senior tag)

Hello! Asrock 4CoreDual-SATA2 R2.0("VIA" chipsettes) az alaplapom neve kb.15e Ft-ba kerül, nem tudom mennyire értesz hozzá DDR és DDR2 667Mhz ramot tudsz belerakni max.2Gb-ot a legnagyobb proci bele az E7500-as (2x2,93 Ghz) ez kb.27e Ft-ba kerül ,PciE 4x csati is van rajta de az "nem" jobb mint az AGP 8x szóval ebbe csak az AGP kártyák királyát tudod belerakni az meg a Sapphire Hd 3850, ez meg jó hütövel olyan 30-35 körül van és ezért inkább lecseréltem egy Giga alaplapra Intel P45 chipsettel3 Giga Hd 4850 és HiperX 2Gb 1066-os Ram

(#588) jeni válasza tomgabor (#587) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

tehát azt mondod,hogy nem érdemes olyan alaplapot venni ami tudja kezelni a core duo II proccival együtt az AGP kártyát :DDD
inkább egy teljes új rendszert vegyek :F

(#589) LaMotta válasza jeni (#588) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Gombhoz ne vegyél kabátot, ne kövesd el ezt a hibát. Ha egy Core 2-t akarsz venni, azt amúgy sem tudod másmivel, mint újabb gyártású alkatrészekkel egyberakni.

(#590) jeni válasza LaMotta (#589) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Köszi,amúgy is gondoltam rá,hogy nem menne tökéletesen a két rendszer
Akkor marad az öreg P4 deszkám intel 3-s procckóval,2 giga rammal,és a 3850 karim egy darabig.
Majd jövőre a mostani csúcs holmik leesnek majd

(#591) CsabiHT

CsabiHT
(újonc)

Segítsetek please!!!!

Kb 2 hete vettem egy HD 3850 AGP-t, hogy majd én milyen jókat fogok játszani. Ehelyett a 2 hét alatt csak a tesztelések, kisérletezések mennek.

A konfigom:
Asus A8V-X (939)
Athlon XP 3800+ X2
2 GB Samsung 400Mhz dualba
360 W Chieftec táp

A problémám az, hogy egyszerűen nem megy stabilan a gépem.
Zsír új windows SP3 .Net 2.0 ati catalyst 9.10 AGP hotfix feltelepítve és olyan hibák jönnek elő, mint FarCry 2 telepítésnél hiba, miszerint a CAB fájl hibás. Másik gépen tökéletesen megy ugyanez a letöltött verzió.
COD 4 a 2. pálya töltésénél kilép hibával.
NFS Undercover legelején a videónál lefagy, de csak a játék.
Mióta megvan a kártya semmivel nem tudtam játszani és nagyon elszomorító a helyzet. Kicsit kezdem bánni, hogy megvettem ezt a kártyát.
Próbálok olvasgatni, hogy mi lehet a hiba, de nem tudok rájönni.
Memtest 86 lefuttatva hiba nélkül végig ment.
Probáltam csak egy memória modullal ugyanúgy hibák.
Vinyó letesztelve hibátlan.
Olvastam olyat, hogy az is hiba lehet ha a kártyára nincs rádugva az Y elosztóra minkét helyre a tápból áram. Azt is próbáltam most mindekttő be van dugva.
Egyedül a táp amire gondolok, de itt azt írtátok korábban, hogy a Chieftec 360W simán el kell, hogy vigye.

Próbáltam a 9.11-es drivert. Fel se tudtam rakni:S

Segítsetek légy szíves mit próbáljak meg, mi lehet a gond?

(#592) kriszbon válasza CsabiHT (#591) üzenetére

kriszbon
(őstag)

A procid esetleg nincs húzva? Ha igen akkor állítsd alapra az egész rendszert, vagy csinálj egy biosz resetet, mert néha megoldódnak tőle a gondok. :F

(#593) CsabiHT válasza kriszbon (#592) üzenetére

CsabiHT
(újonc)

Soha nem volt még húzva a proci...Bios-t pedig már próbáltam hogy beállítom a default állapotra, de az sem segített, viszont a "hardveres" bios resetet még nem próbáltam, megnézem hátha...

(#594) TTomax válasza tomgabor (#587) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

az AGP kártyák királyát tudod belerakni az meg a Sapphire Hd 3850,

Francokat....

HD4670...az az AGP teteje...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#595) LaMotta válasza CsabiHT (#591) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Teszteld le a kártyát valaki másnak a gépében, és telepítsétek ugyanezeket a dolgokat. Írd majd le a következtetéseket.

(#596) Speed(R) válasza TTomax (#594) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tévedsz, teljesítményben nem az.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#597) TTomax válasza Speed(R) (#596) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

De bizony az... :))

(#598) LaMotta válasza Speed(R) (#596) üzenetére

LaMotta
(fanatikus tag)

Mitől nem az? Szinte nincs olyan tesztelési "tárgy", amiben rosszabb lenne. Vagy megegyezik a teljesítményük, vagy jobb 10-20%-kal a 3850-esnél.
Ráadásul mindezt csak 128 bit-es memóriavezérlővel.

(#599) Speed(R)

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

..ne már.[link]
Mielőtt meg lennék vádolva, nézzetek szét a 4670 topikban..nekem is volt.
Fogyasztásban és HD-s funkciókban nyerőbb, ezt aláírom természetesen.

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#600) jeni válasza Speed(R) (#599) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Hello
Majdnem ezt a 4650(70)-s karit vettem,de lebeszéltek, arra hivatkozva,hogy a 3850-s a legerősebb AGP-s kari.
Ami mellett szólt az a kisebb fogyasztás,a HD funkció előnyéről nem írtak konkrétan.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.