Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#51) szab.tam válasza Flashcash (#44) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én már a múl szerdán megrendeltem, de állítólag még 1-2 hét mire a balkánra ideér...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#52) Maestrohun válasza Nightmare (#40) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

De szánalmas... :((( NA PERSZE!!!

Erre a tomi kristálynak van egy jó szlogenje... Hogyan is szól? Valahgy így: Többet ésszel, mint pénzzel? Grat hozzá... :C Én is valami hasonlóan fogom kihúzni a DDR3-ig, csak én SokcetA-ról váltottam, most egy picit. És két gépet is életben kell tartanom a családban, ezért kicsit nehezebb... :(((

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#53) Nightmare válasza djtoomi (#46) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy dologra válaszolj.
Honnan van Neked pénzed erre a configra, ami az adatlapodnál szerepel?

Maestrohun Ezt nekem szántad? :U Me' sztem nem... :)

[ Szerkesztve ]

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#54) szab.tam válasza Nightmare (#53) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

megbocsáss, de ez ritka hülye kérdés volt...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#55) killahdrums

killahdrums
(senior tag)

Egyre izgibb. :D

There is no God, just Technology...

(#56) djtoomi válasza Nightmare (#53) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mit érdekel az téged? Amúgy meg adás-vételből. :U

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#57) GReddy

GReddy
(fanatikus tag)

MI a halál náthás f@száért kell minden fórumból AMD vs INTEL hisztit csinálni??? Nem unjátok még? Mert én baromira unom! Hihetetlen, hogy mindenből képesek vagytok ezt a faszságot kihozni.. Egyszerűen nem értelek benneteket. Komolyan nem..

Komolyan veszek egy RISC vagy IBM procis gépet., hogy egyik táborba se tartozzak.. :W

Dominate the woods... The Bowhunter.

(#58) Nightmare válasza djtoomi (#50) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX (2.40 GHz (FSB 1066),2x 4MB L2,Kentsfield (65 nm),105W) 1 év garancia
46 175 Ft
55 410 Ft
Intel Core 2 Quad Q6600 OEM (2.40 GHz (FSB 1066),2x 4MB L2,Kentsfield (65 nm),105W) 1 év garancia
45 275 Ft
54 330 Ft

Aliensomputers...és elnézést...55000. Esedezem bocsánatért.

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#59) Nightmare válasza djtoomi (#56) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hallottam hírét, de ez mellékes. De most őszintén ám... ;)

(#60) Maestrohun válasza djtoomi (#50) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem azon vitatkozunk, hogy elavult, ne kersd a kibúvót, ez nem erről szól, hanem hogy valakinek még mindig megéri erre cserélni, mert nem szükséges neki Quad, ahogy neked, mert videózáshoz tényleg kell a minél gyorsabb CPU, de játékhoz még mindig inkább VGA kell, amit meghajt lazán az x2 is. Szóval nekik jó választás, ha legközelebb egy újabb generációra akarnak beruházni és nem a mostanira. Miért kell a véleményedet ráeröltetni másra?

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#61) joi29 válasza djtoomi (#50) üzenetére

joi29
(őstag)

"normális sebességre húzott Core 2"
-Tehát aki nem rendelkezik legalább egy ilyen cpu-val az ne is vegyen
40k-nál drágább VGA-t?

GReddy: :DDD

[ Szerkesztve ]

(#62) szab.tam válasza GReddy (#57) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DDD :C

ja, és különben is: az ibm egy fos, ezért, meg ezért.... :DDD

(#63) GReddy válasza szab.tam (#54) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

A helyes válasz:

KÖZÖD?

(#64) killahdrums válasza Maestrohun (#60) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Ott a pont.

(#65) GReddy válasza szab.tam (#62) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ... :DD :DD :DD

(#66) djtoomi válasza GReddy (#57) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem hozok ki vitát, de senki en mondja hogy amd így meg úgy mindenre jó, meg agp a legjobb.... :U

Nightmare: Én pl. 45-ért vettem a procimat, és?Megérte? Meg, 5ezerrel több mint egy E6750 és ahol van értelme a 4magnak, 2-szeres gyorsulást hoz, amire emg én használom, van értelme. ;)

joi29: Inkább ne, hacsak enm vesz előreláthatólag rövid időn belül normális procit hozzá. :K

Maestrohun: Nem erőltetem rá a véleményem senkire, de ha egy ilyen kártya 20k-val több mint egy pci-e amibe viszont belefér egy agp-pci-e váltás, akkor hol van értelme?Ha 5k-val lenne drágább, enms zólnék, de ez a lehúzás,népbutítás a javából. Kb annyi értelme van mint az 1gb vram-os 8500gt-nek. :U

Nightmare: Mondom hogy adás-vételből, különben meg nem tök8 neked miből van? :U Nem ezen szól a dolgo, hanem zon hogy ez annyival drágább mint a pci-e társa, hogy abba belfér a pci-e váltás. :U

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#67) Maestrohun válasza Nightmare (#53) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

De, csak ezekszerint nem volt annyira frappáns. Mindegy lényeg, hogy szerintem is jól oldottad meg a konfigváltást a saját igényeid szerint.

(#68) Nightmare válasza GReddy (#57) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem nem...ez most nem arról szól. Csak egyeseket felvet a pénz, és leszólják azt, aki + 10000-ret sem tud,akar kigazdálkodni egy plusz grafikus kártyáért. És az ilyen dűhít. :W
16 éves fejjel osztja az észt, aztán majd, ha el kell látnia magát és még valakit, akkor mindjárt másképpen lesz.

(#69) Maestrohun válasza killahdrums (#64) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

:R

#68 Nightmare: Így van. Ez igaz. Nagyon is.

[ Szerkesztve ]

(#70) Nightmare válasza szab.tam (#54) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azért kérdeztem, mert kiv vagyok, vajon a szülei pénzén ennyire gazdag-e?

(#71) GReddy

GReddy
(fanatikus tag)

Pedig a 3850 lehet a következő X1950Pro..
Még AGP-n is van (vagy lehet) keresnivalója, akkor, ha képes megfelelő mértékben tehermentesíteni a procit. A S478 nál a gyenge pont egyértelműen a CPU lesz, nem fogja tudni kihajtani a 3850-et. A 7600GT a plafon. (A lányom 8IPE1000G gigabyte-jában ilyen van, hajszál, de CPU limites) És a 3850 sokkal sokkal erőteljesebb.
Mi lehet a megoldás? Egy dologban látom, hogy a GPU NEM csak renderelést csinál, hanem keményen beszáll a 3D geometria számításba. Ekkor képes lehet annyira tehermentesíteni a CPU-t, hogy sokkal gyorsabb legyen egy ilyen gép.

...istenem, nem olyan rég vettem a két 9700Prot részletre, 260.000-ért... :Y :Y

(#72) Nightmare válasza djtoomi (#66) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

No még csak annyit, hogy 2X-es gyorsulást nem fog hozni, hiába van benne kétszer annyi mag. Dehát ezt tudod, okos kis srác vagy Te.

(#73) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

N+1-dik vérátömlesztése az agp-nek, de ha látnak benne üzletet akkor sirhat ríhat mindenki.
Kérek mindenkit, hogy a későbbi takarítás, édesanyák csuklása miatt, figyeljen oda, mennyi indulatot, flame-ingoványt sző a hozzászólásába.

Soirée...

(#74) GReddy válasza Nightmare (#70) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Az enyém jobb. Nem sokkal, de jobb. És dolgozom érte. Negyven évesen hiába tartanám a markom apucinak. Ja, tényleg, nekem nincsenek is szüleim! Kinek tartsam? Neked? Akkor vegyél a 3870-em mellé egy 3850-et. CF-ben akarom járatni... :Y

(#75) szab.tam válasza Nightmare (#70) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a gép teljesítmény szempontjából érdektelen, hogy megdolgozott érte, kapta, vette, elvette. tök mindegy.
pláne az agp szempontjából...
:)

ahelyett, hogy örülnétek, hogy van erősebb agp-s kari, it veszekedünk.
én már fél éve várok rá. azt hittem, hgoy 2900-ból is adnak ki. már le is mondtam róla...

és kedves pcie-s tesók. ti meg annak örüljetek, hogy mi hülyék még drágábban is fogjuk megvenni a realto chip, és a kis széria miatt...

(#76) djtoomi válasza GReddy (#71) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

CF-be akartad őket kötni? :DDD
Amúgymeg teljesen jó lenne X1950pro utódnak, de emberi áron. És sajnos ez P4 esetében cpu limites lessz, aki meg 775-ös lapot vesz, bele core2-vel, és agp-vel, meg is érdemli.

(#77) GReddy válasza Nightmare (#68) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Jó, de HONNAN TUDOD??? Lehet, hogy idősebb mint én!!! Na jó, az nem lehet.. én vagyok a Korelnök. :C

(#78) Womb

Womb
(senior tag)

Lehet hogy az alsóháznak készült a kártya,de őszintén szólva kurva drágára sikerült.
50-60rongyot azért elég húzos egy régi konfigba beleinvesztálni,akármilyen oldalról is nézem....

(#79) SystemRoot válasza Alvin_ti4200 (#29) üzenetére

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Sok itt a tévedés.
1. Nem a 4800+ a legeerősebb S939-be hanem az Opteron 185...
2. "a mai kártyák kihajtásához nem is elég a Core 2-vel szemben" általánosságban fogalmazva a c2d ~25% al gyorsabb azonos órajelen. Tehát amíg azonos órajelekről van szó addig ez nem különösebben igaz. Tuning esetén már természetesen jelentősen változik a helyzet.
3. De! Mi is az hogy nem hajtja ki?? Az hogy 3démárk-ban több pontot ad, és növekeszik a pontocska ha húzod a c2d-t? A mai játékokat (ahol a rendszerek esetében már lényeges kérdés hogy mennyi is az az fps...) általában mindig vga-limites beállítás van, vagy ahoz közeli. Onnantól kezdve a cpu-limit ből adódó "hűde-egetverő" különbség eltörpül, vagy eltűnik.
4."ami S939-ben a legerősebbnek számít, az AM2-ben majdhogynem a leggyegébb (órajeleket nézve)." Hmm, hmm. Hát ugye a múltkoriban gyártásba visszapakolt 4200+-os X2-k általában 2,9Ghz-et vittek. Tehát kb ott volt az órajelbeli határuk minz AM2-nek. De még a régebbi Opteronoknál (165, 170) is nem volt ritka a 3Ghz. Nincs egetverő eltérés a magrevíziókban. Vagy legalábbis nem ennyire egyértelmű, mint ahogy te mondod.

Jah és mielött az elfogultság vádja érne, én C2D-t használok és PCI-E-t. És én sem támogatom ezt az AGP-s frontvonalat, mert egyre tovább maradnak így népek esetleg agpn és sztem az nem ésszerű mert bizonyos idő után eladhatatlan(!) hulladék lesz az egyébként most talán még eladható renszer...

Üdv: SystemRoot

[ Szerkesztve ]

(#80) GReddy válasza djtoomi (#76) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

LEHET! A 3870 mellett gyönyörűen ketyeg a 3850. PONT ITT fogta meg szerintem az ATI az NVIDIA-t! A két kari bruttó kilencven, és mindent üt egyelőre. Ezért akarok most egy 3850-et. ( Legalább kölcsönbe) Elcserélem a GTS-t egy 50-re, és nyertem.. ;]

(#81) joi29 válasza Womb (#78) üzenetére

joi29
(őstag)

...őrültség. :DDD

(#82) djtoomi válasza GReddy (#77) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem tudja, de nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy mi értelme van annak hogy 25k-val drágább legyen egy agp-s kair pci-e társánál? Erre adjon valaki választ. Mert ha 5-6k-val drágább, persze természetes, de amúgy... :U

[ Szerkesztve ]

(#83) killahdrums válasza djtoomi (#66) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Én most átfutottam a hsz-eket, de ki mondott ilyet, hogy "amd így meg úgy mindenre jó, meg agp a legjobb", sehol nem látom. :U

Igazábol nem értem ezt a flamewar-t itten.

1. Tény, hogy sokkal nagyobb teljesítményre képesek C2D-s rendszerek mint a még agp-ések. Nem vita tárgya.

2. Van aki kihasználja a sokkal nagyobb teljesítményt ezt sem vitatom.

3. Viszont miért nem fogadható el az, hogy léteznek egyesek akiknek jól jön a bizonyos szemszögből elavult rendszerükbe egy ilyen upgrade???

4. És azt sem értem, hogy miért hiszed, hogy nem lehet valaki elégedet egy bizonyos teljesítménnyel. A munkahelyemen C2D gépen tolom, de amivel foglalkozom nem számottevően gyorsabb rajta mint a húzott otthoni P4-es rendszeremen, de biztos én vagyok a fasz.

És a végére még annyit, hogy régen én is nagy fan-ja voltam az ilyen meg olyan tesztprogramokban való minél nagyobb pontszámok elérésének, de kinőttem belőle...
Ezzel nem azt mondom, hogy az ciki, mert király volt csak meguntam, szal akinek ez jön be, nyomja csak, imádom olvasni az egyre durvább rekordokat. :)

(#84) szab.tam válasza Womb (#78) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az induló ára 46.5-49.5k. persze drágábban is meg lehet majd venni, de nem kötelező.

(#85) GReddy válasza szab.tam (#75) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

ahelyett, hogy örülnétek, hogy van erősebb agp-s kari, it veszekedünk.
én már fél éve várok rá. azt hittem, hgoy 2900-ból is adnak ki. már le is mondtam róla...

Magyarok vagyunk, vagy mi! Nem képzeled, hogy nem veszünk össze???? :U

(#86) szab.tam válasza GReddy (#85) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm. igaz.

(#87) Maestrohun válasza djtoomi (#66) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne találj ki valótlatnt, nem 20K a különbség: tessék csak böngészni az árlitákat, de a vtcomptól kimásoltam egy kettőt:

VGA AGP ATI Sapphire X2600XT 256MB 2 év 25999

VGA PCI-E ATI Sapphire HD2600XT 256MB DDR3 22955
VGA PCI-E ATI Sapphire HD2600XT 256MB DDR3 Full 2 év 23988
VGA PCI-E ATI Sapphire HD2600XT 256MB DDR4 2 év 36722

20k-s különbséggel nagyon benézted a dolgot. Igaz 3850-et még nem lehet összehasonlítani, de valszeg ott sem lesz másként. Az ár meg valőszínű a ram típusától függ nagyban. Szeretem a nagyotmondó embereket.... :P

(#88) joshua7 válasza Nightmare (#43) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Versenyre sem kellhet az én 4400X2+-mel, dehát ugye a 4 mag.

Q6600 vs x2 4400+? Azért ekkora túlzásba ne ess már...

Semper Fi

(#89) Nightmare

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

djtoomi

Kifejtem egy kicsit bővebben, mert úgy látom kénytelen leszek.
Amiről mi beszélgetünk, az nem más, mint a pénz. Neked van, tehát jut belőle másra is. Nekem nincs...tehát nem jut, ezt nyilvánvalóan nehéz megérteni. :U

Te leszólod azt, ami a Tiednél rosszabb? Ugyan milyé? Azé', mert a mikulás nem szart a fa alá nekem V8-at, attól le kell ugatni? Nekem nincs igényem a szaros 4 magra.(és itt zárójelben jegyzem meg, hogy sztem Neked sincs, csakhát megteheted, és milyen jó, aztaaaa, 4 magos a gépem, holott a prociidőnek tudod mennyi idejét használod ki?)
Továbbá nekem fontos a fogyasztás. Monitorral együtt nem több mint 110W, ebben benne van a modem is. Lehet, amíg nem a Te zsebedből vánszorog a lé a villanyszámlába, addig leszarod, hogy a 4 magos 104 Wattot disszipál. Én továbbá nem játszom. És ha nem játszik az ember, akkor mi a ráknak vegyen új VGA-t? Hogy elmondhassa...figyu, kiccsávó, nekem PCIE van...és?

Gyere, csináljunk egy Everest tesztet. Meglátjuk a Te 4 magos géped annyival jobban teljesít-e, mint amennyivel drágább?

(#90) GReddy válasza djtoomi (#82) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Az, hogy MEGVESZED, mert nem kell mellé alaplapot, procit memóriát is venni. Most pl kicsit húzós lenne, ha a gyerek kitalálná, hogy csótány a gépe, és c2d-t akar helyette.. így kap majd egy gyorsabb VGA-t, és kalap-kabát. EGYELŐRE jó lesz az neki. És természetesen megveszem kicsit drágábban, (25 az már sok, annyiba a teljes upgrade belefér..) KICSIT drágábban, ha nem kell mellé MB+CPU+MEM. Ezért drágább. Mert nálunk én vagyok az "apuciiii" .. és sajnos dolgozom. (Ergo nem érek rá pénzt keresni.)

(#91) djtoomi válasza killahdrums (#83) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1.) AGP-ben is van 775, core 2 quad, is, nem ez a lényeg.

2.) Igen, igaz.

3.) Elhiszem, sőt legyen is, de ne majdnem kétszer annyiért, mikor a HD3850 kb 2-3 héten belül 30-32k lessz. :U

4.) Nem az, hanem pl. hogy megvagyok elégedve a gépem teljesítményével. Faterom is emgvan elégedve vele, a 3000+-os sempivel és 1gb rammal. De ne mondja azt hogy meg vagyok elégdeve, ezért jobb mint az.

(#92) Maestrohun válasza joshua7 (#88) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Neharagudj, de olvasd már vissza, és ne az álmaidat idézd más nevében... Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#93) Flashcash válasza djtoomi (#82) üzenetére

Flashcash
(PH! addikt)

Fent már írtam az árát:
VGA POWERCOLOR AGP HD3850 512MB DDR3 256bit 2 ÉV 48000FT bruttóra jön ki. Nem tudom mennyi most a PCI-E 512MB-os változat? 40K?

F1 videók : http://tamas13.ultraweb.hu

(#94) killahdrums válasza djtoomi (#82) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Ez mondjuk igaz, hogy azért mert agp-és 25K-val drágább az szemétség, de tényleg így van?
Írjatok már be összehasonlító árat légyszi.

(#95) SystemRoot válasza killahdrums (#83) üzenetére

SystemRoot
(őstag)
LOGOUT blog

Kicsit erős a hisztéria itt télleg.
Nem beszélva arról hogy ha jól emléxem láttam a múltkor egy olyan gépentyűt amiben volt 4db 3,4Ghz es Xeon proci, és 8Gb ram, és biza volt a lapon egy AGP-felület... :C
Na ha ilyen szerkentyűm lenne akkor már a boltban állnék sorba a 3850ért...:DDD

(#96) Nightmare válasza joshua7 (#88) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Persze, a commodore 64-nek is jó a teljesítménye. Nagyon jó! Csak ülj le egy quad elé, ülj vissza amd-hez, és számolj be a látottakról.
Ezt djtoomi írta, én csak válaszoltam.
#34 :)

(#97) Maestrohun válasza killahdrums (#94) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel még nem lehet kapni, így nehéz lesz, de néz meg amit fentebb írtam a 2600XT ről... ;)

(#98) djtoomi válasza Nightmare (#89) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is alig játszok, gépemre most pl. csak a Project Torque és Cs1.6 van feltéve. Nem azért van 8800GT-m.
A procival meg nekem is az az egytelen bajom, ami neked is. A fogyasztása, ezáltal arányosan nő a hőtermelése is, szóval sokat fogyaszt ez a sz@r, és sokat is fűt. Ezért nem szeretem egyedül. Csináljunk everestet. Benne vagyok. Ileltve akkor már winrart is, illetve konvertáljunk egy kicsit dvd-ből xvid-be, vagy avibe, illetve vissza is. ;)

Amúgy meg arra válaszolva hogy minek vegyen új vga-t: valóban, ha az ember nem játszik, minek vegyen vga-t, és minek vegyen HD3850-ből AGP-set 55-60-ért? :U

(#99) Nightmare válasza GReddy (#74) üzenetére

Nightmare
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Csak ő 16 éves...

djtoomi 4.20.11.70 a verziószám.

[ Szerkesztve ]

(#100) killahdrums válasza Flashcash (#93) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Viszont ez nem 25K különbség akkor hanem csak 8k és az sztem bőven belefér.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.