Club3D HD 3850 512MB AGP Edition
Az oldal alján már van pdf adatlap, meg kép is.. Eddig ez sem volt.. Csak lesz lassan belőlük valami
!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
[Re:] Számítógépet tartalmazó harcirobot fémhulladékból és egy liter vodkából
[Re:] Az Intel alternatív operációs rendszerekkel támadna a netbookpiacon
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
LaMotta
(fanatikus tag)
Tetszik, nekem jobban bejon kinezetre mint a sapphire valtozata
.
A tapomban viszont elbizonyodtam, mert nekem valami markatlan 400W-os van, es itt a dokomentumban egy jo minosegu (ATX2.2) 450W -ost olvasok.
Mi a velemenyed?

Dex_5
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Szerintetek egy Core2Duo 4400 @ 2.66Ghz (az infómban lévő gép) kihajtja ezt a kártyát?
Üdv
simán

LaMotta
(fanatikus tag)
Ezt nem is néztem, jó hogy megemlítetted... Ennek nem örülnék annyira, hogy most vegyek egy tápot is
... Én is.. Mint ahogy Neked is kell venned a "noname" helyett
.
Lehet persze, hogy jól működnek látszólag.. De a terhelést nem bírják annyira.
Régen, mikor két vinyóm, meg 1 DVD író volt a Codegen tápon, időnként elfelejtet áramot adni a vinyónak az meg leállt.. Majd pár mp múlva újra kapott. Ez nem igazán tesz jót neki. Aztán vettem egy Enermax-ot és semmi bajom nem volt. Tápos szakik jobban vágják ezt (jobb felszültségelosztás, minőségi anyagok), de ha úgy vesszük a táp az igazi lelke egy gépnek.. Azt érdemese a legjobban megnézni, hogy az milyen lesz.
Nekem jelenleg egy 350W-os tápom van a konfigra... Jelenleg nincs gondom vele... Majd megkérdezem a srácokat, hogy elég lesz-e még, de az szinte biztos, hogy Neked érdemes lesz lecserélni..
Szerintem az a 450W-os meghatározás egy olyan javaslat, amivel biztosan nem lesz gond.. Mert az a fura, hogy olvasataim szerint a 38XX-es sorozat pont hogy kevesebbet fogyaszt az eddigieknél.
[ Szerkesztve ]
En is ugy tudom ezek kevesebbet fogyasztanak mint az elodok. A 7900 GS ment minden problema nelkul a gepemben, nemtudom ez mennyivel ehet tobbet
.
Kulfoldi forumban olvastam ezek a videokartyak mar jelen vannak az amerikai viszonteladoknal, de az AMD visszatartja oket, mivel nincs hivatalos meghajtoprogram hozzajuk. Hat ilyen baromsagot
.
Ejtettek arrol is szot, hogy 9000 pont folott kap a 3dmark05-ben 4ghz en hajtott P4-el, ami varhatoan meg jobb lesz rendes meghajtoprogrammal.

LaMotta
(fanatikus tag)
Érdekes információk.. Amúgy valahol megértem, mert 2600-as szériánál is szivacs van..
Sima P4-gyel is ilyen jól hasít
? Nem rossz...
Ezzel a 3XXX szériával nagyon belenyúltak a levesbe
. Végre
...

LaMotta
(fanatikus tag)
USA-ban már lehet kapni, 36500 Ft-ért (mai árfolyamon számolva).
Sapphire ATI Radeon™ HD 3850 AGP
Elég jó véleménnyel vannak róla és működik nekik.
Kb. mennyivel kerül drágábban egy cucc Magyarországra érkezve
?

rocket
(PH! kedvence)
+20%afa + 10% Magyarország.
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

LaMotta
(fanatikus tag)
Remélem már a hajók elindulása előtt esnek az árak
...

Gyuri27
(PH! nagyúr)
De az kint sem a nagy ker ár. Ill láttam kint crucial ramot 119.99 dodoért. Egy-százas eltéréssel itthon is kapni. Persze jó culágernél kell venni.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

rocket
(PH! kedvence)
Expert arlistajaban benne van (raktaron nincs meg) es eleg horror ara van (pedig eppen Sapphire napokat tartanak kedvezmenyekkel), szoval amit tippeltem megallja a helyet ugytunik, raadasul mivel AGP fronton nincs konkurencia igy az ara se fog csokkeni.
Bazaros arak lehetnek ennel alacsonyabbak, mint latjuk mas termekeknel is, ram arakkal osszehasonlitas nem a legjobb pelda mert ott eppen alacsonyak az arak (es nagy a konkurencia harc (jelenleg) mert minden gyarto szabadulni akar a keszleteitol 
[ Szerkesztve ]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Gyuri27
(PH! nagyúr)
Innen látszik, hogy bizonyos termékek árát itthon verik fel. A ramét nem lehet mert a csapból is az folyik. De adott esetben szvsz bárkinek jó a megbízható bazár. Az expert meg hajoljon le. Aztán még... és ha már ott van ... ennyi a véleményem.
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

waassy
(kvázi-tag)
Szerintem tök jók az Asrock alaplapok, ha az ár-érték arányt nézzük. Nekem is az van (és eddig mindíg az is volt), E6700-as procival, egy 7900GTX-el és minden fullon megy még mindíg (kivéve a Crysis de az meg nem köt le). Soha nem volt vele probléma pedig nyúztam eleget. Nagyon sok ismerősöm használja az Asrock Dualos alaplapjait is, amibe bele tudja rakni az Agp-s kártyáját is (itt nagyon jól jönnek a topikos HD 3850-esek), így szépen lassan tudja fejleszteni a gépét és nem kell mindenből a legújabbat (és legdrágábbat) venni.
Ja és amíg más megveszi a 40-50 ezer forintos szuper alaplapot, én addig évente cserélem a 10-15 ezer forintos "ultrafosszar" alaplapjaimat ahogy csak nekem teszik. 
Waassy
[link]
http://www.lolbase.net/eu/2unlimited

benz
(újonc)
amúgy milyen agps lapok támogatják az 512mb ramot, mert nekem egy asrock conroe865PEm van és mintha csak 256mbosat támogatná pedig agps lapok között elég újnak számít, ha nagy faszságot írtam nyugodtan oltsatok be
válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Ez nem az önkéntes tűzoltóegylet - egyáltalán mi a menő ebben az "oltás" szövegben? (mindenki ezt nyomja, borzalmas) -, de attól még szólok, hogy nem csak a 256-os modulokat támogatja az alaplapod. Mondjuk magad is megnézhetted volna itt: KLIKK!
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

benz
(újonc)
ezt vágom persze csak nem látom hogy itt hol is írja ezt a részt:=/ de hiszek neked hogy támogatja
Hát ha az alaplap specifikációja leírja ugye a maximálisan kezelt memóriamennyiséget és ehhez ismerjük az alaplapon lévő fizikai slotok számát, akkor nem kell hozzá három diploma, hogy hatalmas felismeréssel kiszámold, vajon mekkora modulokat támogat a drága.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

benz
(újonc)
igaz hogy nem kell hozzá 3 diploma^^ csak nem tudtam vmit nah m1 de mostmár értem kösz

LaMotta
(fanatikus tag)

SzBandi74
(újonc)
Üdv a csapatnak!
Volt szerencsém hozzájutnom egy Sapphire 3850 AGP-hez, nagy volt a lelkesedés és még pénzem is volt éppen. Úgy jártam viszont, hogy szerintem processzorlimites lett a configom (Prescott P4 3GHz Socket478, ASRock P4i65G, 2x1GB DDR 400). Egyébként így is veszettül megy, igaz nem a legújabb játékokkal próbáltam. (Pl. XP Pro. alatt 1600x1200-on full beállítással + 4x simítással szaggatás nélküli az NFS Most Wanted, Command and Conquer3 Demo 1024x768-on majdnem fullon szintén simán megy sok unittal is)
Tippet kérnék tőletek arra, hogy milyen jobb alaplap + proci összeállítással lehetne igazán kihasználni ezt a penge VGA-t, ha már egyszer megvan. Amit eddig találtam és beszerezhető:
AM2:
MSI - K9MM-V (csak AGP, DDR II 800)
[link]
ASRock AM2NF3-VSTA (csak AGP, DDR II 800)
[link]
LGA775:
ASRock 4CoreDual-SATA2 R2.0 (AGP/PCIe4xspeed, DDR I/DDR II 667+ ATI VGA gondok az nForce3 250 chipset miatt)
[link]
ASRock 4CoreDual-VSTA (4CoreDual-SATA2 R2.0 Vista támogatással)
[link]
Tudtok-e még más alaplapokról amelyek még relatíve újak és beszerezhetőek, van-e tapasztalat a fennti deszkákról, hogy viszi-e a 3850-et, melyik a legjobb választás szerintetek (proci/RAM támogatás, tuning), és milyen proci tudná rendesen kihajtani ezt a VGA-t? Vagy mégis váljak meg tőle és váltsak PCIe-re?
Kicsit sok kérés/kérdés egyszerre, de számítok rátok!

greatchaos
(PH! addikt)
butaság volt agp-s kártyát venni. nagy butaság. ezt a lapot: ASRock 4CoreDual-VSTA és hozzá egy e2140/60/80-s procit, aztán meg van oldva a dolog.
azért a NFS Most Wanted már nem mostani gém... nem kell nagydobra verni, hogy enm szaggat... a Command and Conquer3 is megelégszik fullon már egy 8600gt-vel...

TTomax
(PH! kedvence)
Szuperjo kis 4XPCI-E csatival 
Ja igen meg igen komoly FSB limittel,foleg PCI-E VGA esten ami szuperul jon egy E2140-nel ahol meg a szorzo is alacsony,a katasztrofalis DDR2 memoriakezelesre nem is ternek ki,tenyleg jo kis lap....Ettol fuggetlenul tenyleg nem lett volna szabad megvenni ebbe a konfigba azt a karit 
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Mr.Prise
(újonc)
Hello!
Thermaltake 420W-es tápom van, szerintetek elég ez egy AGP-s Sapphire HD3850-eshez?
Van még mellette 3 HDD is (ebből egyet lehet ki fogok venni). Most MSI NX6800GT kártya van benne, így nincs semmi gond.
Köszi!
[ Szerkesztve ]

Armando_19
(PH! addikt)
Szia.
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem kevés lesz. Anno 420W-os TT táppal, x2 4400+ procival, 8800GTS 320mb vga, 1hdd, 1optika nem vitte el. (lehet csak nálam volt gebasz?
)
Érdemesebb beruházni egy 400/450W-os Chifi-re.

LaMotta
(fanatikus tag)
Teljesítményre elég lenne... De a TT tápokat szakik nem annyira ajánlják.

Mr.Prise
(újonc)
Milyen tápot érdemes akkor venni?

LaMotta
(fanatikus tag)
Hogy ne legyen túl drága, de mégis minőségiek legyenek: Chieftec vagy FSP.
Szerintem
.
(Persze pl. Enermax, Corsair, Antec, Cooler Master is igen jók..)

Mr.Prise
(újonc)
Ok, köszi a segítséget!

smithbandi
(lelkes újonc)
skacok figyuzatok gondom van nemegy gepem leall fojton meg ienek...
kerdesem:lehet amiatt nemegy a kari es szarakodik a gepem mert regi a konfigom hoza?esetleg masnak van ien karija 3850 regi amd athlon 64 es 3ghz es procal...ddr1 memo meg ienek?
nekem amugy abit kv8 pro alaplapom van...
szarakodik a gepem meg a bios se jon be altalaban odaig se jut el mimiett van ez?nemtom azt hol tudom megnemzni egyaltalan tamogatja e az alaplapom a karit...?minden driverel bios...ugyanazt csinalja...
Üdv:Bandi

Gaskin
(fanatikus tag)
Na én is beruháztam egy sapphire 3850-esre. Marha olcsó volt. Bőven nettó 30 alatt vettem. Mondjuk 3200-es bartonnal a7n8x-ben csak 8000-es érték jön ki 3dmark2005-ben. Asszem kis processzor tuning tényleg időszerű lenne, mert úgy néz ki ez most elég szűk keresztmetszet neki. Na de ami a fő problem, hogy a kártya hűtése elég zajos. Lehet ezen segíteni? Ventifordulatszám állítást nem vettem észre a gyári driverben, de még ennek kijelzését sem.
ui: Na és persze a BIA2 kifagy alatta.
úgy tűnik szoftveres bug.

smithbandi
(lelkes újonc)
lenne egy kis problemam nemtudom tudtok e segiteni....
van egy konfigom...abit kv8 pro alaplap ,512 mb ddr1 ram, amd athlon 64 3gz+ os proc
vetem bele egy powercolor 3850 es karit mondom kicsit felturboyom mert regi karim mar eleg silanz volt.AGP set vetem....az a gondom vele hogy evel az uj karival mar biosig se tud bejoni 10 bol 9 szer a gep alandoan befagy vagy ha windows bejon is a jatekok alatt tuti befagy kis ido mulva...
melegedesi gond nincs mert leteszteltem 3dmark meg kulonbozo stability tesztes cucokal es jool ment,580w-os tapom van szal szerintem az se jelenthet gondot.driverek ok de az nemis lehet gond ha windows reinstall utan elso inditas full tiszta gepen is fagy...biost termeszetesen frisitetem mint minden drivert...
kerdesem:lehet e kompatibilitasi gond vele es azert fagy,megall a gep toltes kozben...vagy a karinak lehet e baja?
peldaul egy cs 1,6 is ha jacok 2-3 perc utan meghal a gep kikapcs monitor winchi tolt hang elmegy..utana monitor bekapcs de semi nem mukszik...csak jar a gep...
Ha tudnatok vlmien otletet adni mi lehet megkoszonem!
Üdv:Bandi

LaMotta
(fanatikus tag)
A kártyára is rádugtad a tápot?

sephi
(őstag)
AGP 3850-e van egyik havernak, egy asus a7v8x-x alaplapban egy 2600+ barton magos athlon proci mellett. 300-as FPS táp adja a feszültséget. 3D-s terhelésnél azonnal kifagy...Visszavettem az órajeleket 669/829-ről 300/500-ra, de a Catalyst Control Center-ben az ATI Overdrive-ban így is sikertelen a teszt. Viszont AtiToolban artifactok után kutatva nem fagy ki, csak emelt órajelen.... Szerintetek kicsi a táp? Esetleg várom a véleményeket...
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

labu01wx
(tag)
Egy Ilyen proci 4,25 ghz-ra húzva kihajtaná ezt a kártyát?

Cayman
(PH! addikt)
Nem 06-ot akartál véletlenül írni 3DMark évszámnak? A 8000 az rettenetesen kevés, az X1950Pro-k is annyit kapnak a nagyjából 2.2-2.4 körülre húzott barcikkal meg bőven 8 felett, pedig az X1950Pro-nál kicsivel több mint 2x gyorsabb a 3850...
"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

sephi
(őstag)
egyszerűen nem fért össze a lap, ill. a kari. egy kis dög kd7-esben simán megy 300-as FSP táppal....kár hogy ráment 2 egész napom az egészre... 
H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

sephi
(őstag)
sztem nem hajtja ki.....ha egy x2 2800-on nem facsarta ki, akkor egy p4 4ghz-n nem fogja

LaMotta
(fanatikus tag)
Érdekelne erről valami teszt vagy cikk, amiről említettél... Vagy hogy ki mit tapasztalt. Hol olvastál ilyeneket? Az X2-n + 3850-en van a hangsúly.
Mert pl. nézz rá ERRE a cikkre, és a bejövő oldalra...
Egy 3200-es Venice gondolom maximumon kezeli a cikben lévő 3850-et... De mégis párszor jobb a (downgradelt) 3870-es eredményei.. Ergo talán nem biztos, hogy CPU limit-es egy AGP-s X2-es rendszer.
Bár nem értem rendesen ezt. Csak furcsa. Valaki okosítson fel
!

mikesa
(lelkes újonc)
Sziasztok!
:esetleg:
P4 2.4@3.75 HT, 2*1GB ddr 500 dual chanel, Abit ic7 alaplap, FSB 1(!) GHz
:esetleg:
....meghajtaná-e ezt a jó kis agp-s kártyát???
Építő jellegű véleményeket kérnék az okosoktól! 
...már majdnem kész, de csak most kezdtem el... ASUS P5B, E6420 @3.2G, HyperTX2, GEIL ULTRA 2x1GB DDR2, Chieftech 550W 12cm Fan, Zafír 4830

joi29
(őstag)
-A kérdés jelen pillanatban az hogy a procidnak mi a pontos neve vagyis:
Pentium 4 2.4 A,B,C,E Northwood vagy esetleg Prescott. 

mikesa
(lelkes újonc)
őőőőő Prescott, E kategória....
...már majdnem kész, de csak most kezdtem el... ASUS P5B, E6420 @3.2G, HyperTX2, GEIL ULTRA 2x1GB DDR2, Chieftech 550W 12cm Fan, Zafír 4830

joi29
(őstag)
-Zsilett baba géped van
,talán az egyetlen P4 ami mellé ajánlható a HD3850,
persze a 478-as tokozásúak között. 
[ Szerkesztve ]

mikesa
(lelkes újonc)
Köszönöm a megerősítést, megnyugottam!
Most egy Galaxy 7600GT 256MB DDR3-al hajtom, vmoddal 760/800-on.
Lehet, ez kevés a gépemnek?

csakegyreg
(tag)
3850 nél még agp re van vevő??? 
http://kismalac.net/malacka/mic/e7 ->>> katt! elég sanyarú velem mostanába a sors de.. .. :D

mikesa
(lelkes újonc)
Ha van neked eladó, akkor igen...

mikesa
(lelkes újonc)
Nem sokat tudtam még tesztelni a kártyát.....10Perc 
DE! Hátha valakinek segít vásárlás elött. A kártya még! nincs húzva.
NFS Pro Street
7600GT 760/800:
1024x768, AAx2, minden full kivéve tereptárgyak medium 24-30FPS
HD3850
1440x900 (Ennyit tud a max a TFT-m), minden full 55-60 FPS
Alone in the dark 2008
7600GT 760/800:
1024x768, HDR bekapcs, fények, árnyékok, tereptárgyak minimumon 20-25FPS
HD3850
1440x900 minen full 50-60FPS
...Már most úgy gondolom megérte váltanom, bár nem tudom hol lehet a kártya vége vagy ezzel a konfiggal mennyit tudok kihajtani belőle....