Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#201) Ste válasza djtoomi (#197) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az asrock fikázást spec én sem értem
sok embernek tökéletesen megfel, hol van ezzel a probléma :F

True Success is Blonde

(#202) Cerebellum válasza djtoomi (#197) üzenetére

Cerebellum
(őstag)
LOGOUT blog

Yoooo, érik a ban :D

Alvin: adott egy gép, Asrock alaplap, 2GB DDR400, E4500, ramok 533-on, proci 333*10-en. Azért így alakult a dolog, mert régről megvolt a 2GB ram, és egy AGP kártya (7600GT), mindez egy P4 mellett az ASRock lapban. Új proci kellett, mit kellett volna csinálni, kidobni a lapot, a ramot és a kártyát, és mindenből újat? Nem, egyszerűen régi proci ki, új be, és ennyi. Ha a 7600GT kevés lesz, akkor egy erősebb AGP-s kártya beszerzése lesz a megoldás. Vagy dobjam ki a lapot és a ramot, és vegyek újat? Frászt!

Továbbá gondolod, hogy egy 3330MHz-re húzott Core2 nem hajtja ki a 3850-et...?

Eligor Rendszerház Kft. - Rendszerben gondolkodunk - www.eligor.hu

(#203) djtoomi válasza Ste (#201) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Volt asrockom, 3 évig, olyan antituning volt, hogy borzalom, pl egy 3700+ ami másoknél 3ghz fölött ment jóval, nálam ment 2700-on...Mindig összevissza feszelte a procit, mikor hogyvolt kedve annyi feszt adott neki, pci-e frekit nem lehetett lefixálni, mindig autora tette, gigabites lan hol ment, hol nem ment... :(
Cerebellum: Akkor is muszály volt, arról emg elkéstem, hogy priviben kéne.

[ Szerkesztve ]

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#204) GReddy válasza Szpisti (#199) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Kb jajaja. De ennél régebbi cpu architektúrákról volt szó.. a prescott már nagyon nagyon öreg.. ott egyértelműen CPU limit LESZ. Persze ne legyen igazam, akkor még két évig nem kéne a gyereknek gépet venni. Akkor a ballagásra kap egy uccsó upgrade-et, és finish, veheti magának!!!!! ;] ;] ;]

Dominate the woods... The Bowhunter.

(#205) AND1 válasza djtoomi (#203) üzenetére

AND1
(őstag)

Asrock tökéletes választás annak, aki nem akar tuningolni, illetve kevés a pénze. Mert vannak ilyen emberek is. Nem kötelező tuningolni. Az elöző hsz-ban írtad az igénytelenséget. Ez sem az. Ha meg gond volt a gigás lanoddal akkor nem értem miért nem vágtál hozzá 500ft-ért egy realtek chipsetes pci-os ethernet kártyát.

Egy régi PH-s.

(#206) Alvin_ti4200 válasza Cerebellum (#202) üzenetére

Alvin_ti4200
(PH! félisten)
LOGOUT blog

szerintem a RAM cserével (DDR->DDR2) még nyertél is volna pénzt, de tuti, hogy egy filléredbe se kerül, így azt nyugodtan kilőhetjük. Az AGP-s VGA-kat valamilyen éthetetlen oknál fogva drágábban árulják, mint PCI-E-s társaikat, így normális áron el is tudtad volna adni a 7600GT-t, helyette HD2600Pro pl., ami már gyorsabb is picit. Aki egyszer elkezdte húzni-halasztani az átállást, annak mindig fognak tudni olyan alktrészt mutatni, ami miatt úgy dönt, hogy tovább húzza a dolgot. AGP mellé Core 2 meg baromság, az X1950XT volt eddig a leggyorsabb AGP-s kártya, azt már egy X2 is vígan kihajtotta.

(#207) GReddy válasza lapa (#174) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Én például. Van szerződésünk céggel, veszélyes hulladékként kezelik, és semmisítik meg.
Azért nincs egyébként szó itt ilyenről, mert minimális ami itt valódi hulladék. A használt - nem!! - szemét. Van akinek az az új. Ami tényleg szemét az menjen a veszélyeshulladék -megsemmisítőbe. (Pl mi a Sterifant-nál vagyunk, kb havonta elvisznek egy konténernyi elektronikai szemetet) ;]
Környezettudatosság rulez...

(#208) djtoomi válasza AND1 (#205) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert volt tv tuenrem, és külön hangkarim, a két slotots vga mellett.
Ez a 775i65ig talán az am2nf3 és nf6-on kívül a legrosszab asrock lap(egyik am2-es agp, másik pci-e), azoknál rosszabbat eddig nem láttam még. :(

Hogy ne legyen off, most az előbb láttam ezt a karit 47-ért is 256vram-al, akkor talán megéri, de akkor is az a 15k is lehúzás... :(

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#209) Peat;) válasza GReddy (#194) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

Fura a régi történeted. Nekem 1,3 ghz-en menő amd-m volt (1,3 ghz-es p3-hoz képest nem nagy különbség) és először gf4 ti4200 volt benne. Később lett benne 9800-as. Fura mód nálam az alapból erősebb vga-hoz képest is rengeteget gyorsult a gép. :U
A 2,4ghz-es celeron meg egy erősebb p3-hoz képest nem is nagy előrelépés ha egyáltalán annak nevezhető és attól meg már ment? Szerintem a régi p3-as alaplappal volt a gond, nem szerethette a 9700-esedet.

(#210) gfefe

gfefe
(őstag)

Eldobom az agyam :)

hármat kérek egyből :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#211) Ste válasza djtoomi (#203) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyetértek AND1-val
másrészről ha tuningolni akarsz, akkor miért egy olcsó deszkával kezdesz? szerintem többen vannak vele megelégedve, szal kár becsmérelni

az a gond részemről, hogy a hangnemet akkor sem értem. legyen egy fikázó hsz-ed és kész, de másokat becsmérelni és még pár lapáttal rátenni, az már azért kicsit sok.
a modis topikból kiindulva mások is hasonlóan látják

True Success is Blonde

(#212) djtoomi válasza Ste (#211) üzenetére

djtoomi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó, akkor én is a "váltók" között voltam, és olcsó deszka kellett, hogy áttudjak térni, ezért vettem asrockot, amúgy meg nem valami jó egyik lapja sem, egyedül talán aztmondom hogy alive xfire esata2 amire azt lehet mondani hogy jó lenne. :K

A milyen géept vegyek topikban már csipegetett, kb 3 napja folyik a vita, mindig túlszárnyal mindenkit, mindenkinél okosabb(nem csak nálam, még jópár embert leugatott)és ha már ilyenek mond, engedtessék már emg, hogy ne hadjam szó nélkül, közben emgszakadt a netem, és nem tudtam modosítani hsz.-t...Hülye invitel... :(

(#213) Loretto

Loretto
(MODERÁTOR)

djtoomi és feel good 1 nap bant kaptak.

Remélem más nem fog idáig jutni.

[ Szerkesztve ]

Soirée...

(#214) WonderCSabo válasza Loretto (#213) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nahát ez a gonosz AGP csak rosszat csinál. Már le kéne váltani. :)

Mennyire tud a cikkben szereplő karit, mondjuk egy 2.8GHz P4 kihajtani? (Előző procim)

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#215) athomi válasza WonderCSabo (#214) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

kb. semennyire

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#216) GReddy válasza Peat;) (#209) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Szerintem annyira nem érdekelt már akkor sem, mert "na-bumm-előbb-jön-a-jézuska-a-gyereknek..." :D :D És végülis azóta csak egy upgrade-e volt a cerkáról nem cerkára, 512-ről 2 giga ramra. (Ja, meg a 9700-t lecseréltem egy 7600GT-re. ) A GT jóval komolyabb kari, úgy kb hatod-annyiért.. :U Akkor is ATI! :DD :DD :DD

(#217) GReddy válasza WonderCSabo (#214) üzenetére

GReddy
(fanatikus tag)

Jajaja, az AGP MONNYON LE! :C

(#218) TomiFiu

TomiFiu
(tag)

Nos én tavaj októberben újítottam a gépemen. Ez állt egy Asrock AM2NF3.VSTA, kettő darab 1GB DDR2-800 -ból és egy AMD Athlon64 X2 4200+ -bol.
Ezt akkor megúsztam 30eHuF-ból. Aztán most januárba vettem egy új VGA-t a Radeon9600 helyett egy Radeon HD2600XT 256 GDDR3 személyében, ami 26eHuF-ba fájt.

Szóval annak köszönhetően, hogy AGP-s alaplapot kaptam (tudván hogy ez is bővíthető VGA színten is) nem kellet egy összegben 60eHuF-ot kiadnom.

Nos nekem ezért van AGP-s rendszerem.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+, 2x1GB Kingmax DDRII800, Sapphire Ati Radeon HD2600XT 256Mb GDDR3 800/1400 AGP

(#219) siriq

siriq
(őstag)

Ehez a memoria limithez csak annyit tennek hozza hogy ha win2003 enterprise server-t hasznalod pl. sp2 vel ha jol emlekszem 64 gigat kepes kezelni 32 bites oprendszer. Mielott valaki megemliti hogy milyen kibaszott draga meg minek ilyet hasznalni csak anniyt mondok hogy ingyen hasznalhatod 180 napig aztan reinstall(legalisan toltheto). A masik hogy miota kijot csak ezt hasznalom sokkal jobb mint xp.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#220) Ste válasza siriq (#219) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy barátom használta, de nem jutott vele sokáig. nagy win2000 fan volt, s nem akart xp-t venni, meg nem is tetszett neki akkor.
aztán rájött, hogy a server nem az ő lelki világa és megbékélt az xp-vel

asrock-ra visszatérve: nagyon díjazom, hogy öszvérmegoldásokat csinálnak. bevállalnak mindent, amit más nem mer.
raktam össze pár asrock-os gépet és mindegyik jól működik a mai napig (egyik sem volt sem tuningolva, sem nyaggatva. bios egyszer beállít, azóta vígan fut mind)
sőt matx vonalon sokáig szemeztem az új am2-es fullhd-s lapjukkal. amire nekem kell, arra megfelel

True Success is Blonde

(#221) Morpheee

Morpheee
(újonc)

még jó hogy combo-s lapom van (939dual-vsta), ezért nekem fáj a legkevésbé az átállás... ^^

Ste: nekem AsRock-om van, 1/2 éve megy tuninggal. ami kifagyás volt, az mind miattam volt eddig, a lap nagyon stabil ;)

amúgy akinek nem tetszik az agp, mert "szar, lassú, elavult", stb; az egyszerűen kerülje az agp-s cikkek kommentelését, és mindenki boldog :)

[ Szerkesztve ]

Who we are is but a stepping stone to what we can become

(#222) CSZSG

CSZSG
(lelkes újonc)

Ekkora problémát csinálni abból, hogy mi hajtja ki.
Max nem játszik vele 1600x1200 4xAA/16xAF-el.
Olyanra persze senki nem gondol, hogy valaki egy Gef4/5 vagy Radeon 9xxx-et akar upgradelni AGP-s lapban.

(#223) wolruf válasza ollie (#31) üzenetére

wolruf
(senior tag)

Oké, írj programcímet, mert tudod ami még nem jelent meg, az nem érdekel hogy hog fut, mert találgatni szépeket lehet, de fölösleges. Valaki itt írta, valóban nincs még nagyon olyan program, ami kihasználná rendesen a több magot, és valóban a játszhatóság miatt lenne szerepe, nem pedig azért, hogy 25-30 vagy 70-80 fps-t produkáljon. Én nem benchmarkozok (ezért is nem húzom a gépem), hanem dolgozom és játszom. Eleddig mindent kihajtott bőven kellemesen a P4-es, majd ha nagyon kevés lesz (pl. Alan Wake a több mag megfelelő támogatásával), akkor talán cserélek. Addig minek?! :)
Na jó, tudom... Az FS X már támogatja az SP1-es a több magos procikat... De amíg élőben nem láttam, miatta nem cserélnék architekúrát. Végülis annó 1 magra optimalizálták és úgy is gyenge volt :)

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#224) edipqe

edipqe
(senior tag)
LOGOUT blog

Nvidijának van olyan agp-s karija ami ezekkel felveszi a versenyt?

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#225) ]Phobos[ válasza AND1 (#179) üzenetére

]Phobos[
(senior tag)

Feltételeztem, h pénzhiány miatt nem váltasz, de ha "minőségi" cuccost akarx/pláne időtállót ( -muhahaha ), és nem az átállás az elsődleges, úgy nyilván sokba fog fájni ...

Feltöltőkártyás netem van, így nem lógok fent minden nap. Telószám az adataimnál, késő este el tudsz érni, ha fontos. Köszike! Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

(#226) roedie

roedie
(fanatikus tag)

Nagyon kiváncsi leszek ezeknek a kártyáknak a teljesítményére.Lehet ilyet veszek a régi AGP-s gépembe, ami meg jó lesz öcsémnek... :U :K

"kimentek a tankok, bejöttek a bankok!"

(#227) Dr. Romano válasza Morpheee (#221) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Dettó ugyan az a lapom van nekem is és atom-beton stabil a deszka (pedig tuningolva megy). :K

Legjobb hogy egyáltalán nem esek zavarba vele ha valaki egy vga-t hogy kipróbálásra (lehet AGP, PCIE, 1x és 16x és sima PCI) :K

Nagyon jól döntöttem anno, mikor ezt a lapot választottam.

[ Szerkesztve ]

(#228) .:T.H:. válasza djtoomi (#50) üzenetére

.:T.H:.
(fanatikus tag)

Azért hadd javítsalak ki légyszíves.. Lehet hogy egy kicsit elmászott dolog ez a quad hozzállásod, de én pl egy alapon járatott E6300-assal elvagyok, én is filmeket konvertálok, tömörítek rengeteget és még játszok is rendesen.
Nem tudom megmondani hogy a quad mennyire gyorsabb, de én kb 35-40 perc alatt végzek egy film konvertálásával írással egyetemben(8*osan). Mivel testvéremnek, rokonomnak, asszonynak és még anyósomnak is csak mezei házimozi szettje van így rengeteget dvd-t írok (emiatt váltottam anno egy 3ghz-es Northwood-ról mert kellett a számítási teljesítmény).
Legyélszíves írd meg hogy quad egy alapbeállításokkal konvertált filmet mennyi idő alatt készít el írással együtt, mert nem vagyok tájékozott róla.

És ha már kispénzű júzernél tartunk:
Amikor megjelent a core2duo magyarországon, sikerült megvennem az E6300-asom rögtön mert pont a boltban valókihirdetés reggelén lefoglaltam egy példányt.
Amivel rendelkeztem akkor: P4 3Ghz Northwood, 865pe deszka,2*1 giga DDR1 és egy 6800GT kártya AGP kínálatban. Én itt a viharsarokban roppant keveset kerestem(és most is), de szerettem volna előrébb jutni a technika fejlődésében. Mi volt számomra a legkézenfekvőbb? vettem egy hibrid alaplapot (c2d ready), amiben van pci-e&agp és ddr1-ddr2 foglalat. Ez az igazán pénztárcabarát alaplap rengeteg költségtől mentett meg: a DDR1-es memóriáim alacsony késleltetésűek voltak, olcsóbban lehetett hozzájutni mint a 2-höz; a videókártyám akkoriban elég volt minden játékhoz amivel játszottam, tehát minek vettem volnameg rengeteg mindent drága pénzért mikor alig tudtam kigazdálkodni a procit és deszkát is?
Tudom, nem egy DQ6os, de viszont nekem nagyon megérte: időközben olcsóbb lett a DDR2, találtam számomra megfelelő pci-e vga-t és apránként sikerült felépítenem egy olyan konfigot ami kitart addig, míg meg nem követeli vmi erősebb teljesítményt igénylő program, játék a váltást(de melyik szoftver kiabál nekem most hogy:haver, gyenge vmi a gépedben és én nem indulok el akkor sem!).

Konklúzió: Lehet hogy az AGP elavult, de nem szükségtelen jelenség(főleg itt magyarországon)!

No flame

- Ugyan, kedves Potrien, milyen volt az útjuk Párizsban... - A PH! egyik legjobb hsz-e: http://prohardver.hu/p.php?mod=40&id=351450&start=1374&len=1

(#229) DigitXT válasza CSZSG (#222) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

Max nem játszik vele 1600x1200 4xAA/16xAF-el.
Pont fordítva: ha nagyon gyenge a proci (és mondjuk nem a legújabb játékról van szó), akkor ezekkel a beállításokkal is pont ugyanúgy tud játszani, mint 1024x768 0xAA/0xAF-fel.:K (Pont erről szól a procilimit adott felbontáson: amíg a VGA tudna többet, lehet növelni a felbontást, rápakolni a képminőségjavítást, stb, hiszen még "nincs kihajtva". Egyedül az lehet a para, hogy ha tényleg nagyon gyenge prociról van szó - egyesek ugye régi Celeronokkal dobálóztak a nagy AGP fikázásban:DDD -, akkor akár játszhatatlan is lehet egy játék a használt felbontástól függetlenül.)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#230) Szpisti

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyébként tud valaki olyan emberről, akinek van már ilyen misztikus 3850 AGP karija? Vagy esetleg van már valahol valami teszt róla?

"Nem lehet minden dáccórájt! - by keresztapám

(#231) MMSZoli válasza balintka (#118) üzenetére

MMSZoli
(tag)

Nem értek egyet, a lenti kijelentéseddel.
Pl a Shuttle jó gyártó, és ez a lenti (amit birtoklok) pedig egy finom darab kütyü, csendes, egész gyors, és talán egyedül az AGP furcsa benne, viszont 35K-val olcsóbban megkaptam, mint a PCI-X verzióját.
Ennyivel SOHA nem kerül majd többe a AGP kártya a PCI-X megfelelőjénél (legalábbis pl a 2600Pro-m csak 5000-el volt drágább), ergó nagyon megérte....
3 éve nem nyúltam a géphez, és még mindenre alkalmas, amire használom, most is csak egy VGA-t cseréltem.
Ja, és nekem szinte semmi gondom a gyárilag adott 7.10 driverekkel a HD2600Pro-val...

[Shuttle SN95]
"Már 939-ben se volt divat az agp, csak az asrock-szintű taiwani gyártók erőltették a már 3 évvel ezelőtt is elavult agp-t."

MMS: gép1: Shuttle Mini XPC SN95G5V2, AMD Opteron 150, 2x1GB Geil, Radeon HD4650 AGP, 250GB Samsung, NEC +/-RW DL gép2: DELL XPS 210 C2D 6400, 2x1GB Geil Ultra DDR2 800, 320GB Barracuda, HD5570 DDR3 LP

(#232) rocket válasza Flashcash (#93) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Altalatad bemasolt kartya nevebol bar hianyzik a PCS rovidites de a Powercolor oldalan ez az egy fajta AGP hd3850 van, ugyanez nagykerben PCI-E-ben netto 3500ft-al olcsobb es a PCI-E magasabb orajeleken megy (720/1800) mint az AGP (668/1656).

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#233) balintka válasza MMSZoli (#231) üzenetére

balintka
(őstag)

Jól jártál vele az árát tekintve, ráadásul szimpatikus a mérete a gépháznak. Én 2005. októberében vettem a lapom, és már akkor is kifutó volt az AGP bőven, emlékszem rá. Akkoriban is már pci-e-el szerelték a jobb gépeket.

(#234) killahdrums válasza anulu (#198) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Ok, biztos igazad (igazatok) van, de sztem akkor is benevezek majd egy ilyenre. :)

Amúgy van valahol valami fasza cikk erről a CPU limitről? (Mondjuk mintha itt a PH!-án is lett volna még régen valami ilyesmi, megpróbálom előkeresni.) Már kíváncsi lettem nagyon.

There is no God, just Technology...

(#235) killahdrums válasza killahdrums (#234) üzenetére

killahdrums
(senior tag)

Megtaláltam [link].

Na itt azt írják, hogy 1950PRO-hoz 2GHz-es X2, namost a 4GHz-es P4 valahol ott van, igaz nem multithread-ben, de a játékok ugye ezt nem is használják még, szal singlecore teljesítményben pariban vannak kb. Szal lehet akkor hogy a 3850-hez kevés lesz a kraft, majd kiderül. :)

There is no God, just Technology...

(#236) sephi

sephi
(őstag)

Annyira folytok a core2 teljesítménye miatt, de csak azért mert marhára lehet húzni.
Meg ha végig gondoltok azon a dolgon, hogy nem mindenki teheti meg, hogy kiadjon gy lapért meg egy prociért 100k-t, hanem hogy csak egy c2d proci árából egy egész jó kis amd konfigot ki lehet hozni. Persze gondolom a 4magos tulajok is éjjel-nappal konvertálnak, vágnak, meg autocadaznek, persze, hogyne....
Él és virul az AGP, s habár nekem nem AGP-s gépem van, de azért én örülök ennek, hogy a régi géptulajokra is gondolnak.

H2O über alles! ---- steam : amadeus1980 --- origin : FeZo_HUN --- Hirdetése(i)m : http://href.hu/x/hhyb

(#237) rocket válasza killahdrums (#235) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Eleg sok jatek van mar ami kihasznalja a tobb magos procikat.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#238) Szpisti

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Megismétlem, hátha:
"Egyébként tud valaki olyan emberről, akinek van már ilyen misztikus 3850 AGP karija? Vagy esetleg van már valahol valami teszt róla?"

(#239) cor

cor
(őstag)

je ezért jok az ilyen hirekes topikok,tök jol elvan az ember ha olvassa a hszeket ;]
: dehülevagymérnemváltottálmég, megminekmáez stbstb :U

egybként megjegyzem naggyábol 2 hete az Agp-s topikba már kint volt a PowC. honlapjárol a kártya linkje:)

[ Szerkesztve ]

...gyenge kezdés után erős visszaesés...

(#240) Atom_Anti

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyszeruen nem tudom felfogni mert kell ekkora ugyet csinalni hogy kihajtja -e egy P4 proci a cimben szereplo kartyat?
Valoszinuleg nem fogja 100% -ban, de akkor is erosebb grafikai beallitasokkal fog futni egy Crisis, mint egy x1950pro val, vagy egy 7900GS -el.
Szoval nekem megeri P4 -be tenni egy ilyen videokartyat!

[ Szerkesztve ]

(#241) WonderCSabo válasza Atom_Anti (#240) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak kiváncsi voltam azért tettem fel a kérdést... Ez neked nagy ügy? Vagy nem rám gondolsz?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#242) Atom_Anti válasza WonderCSabo (#241) üzenetére

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem rad gondolok, ugy lattam errol megy a vita a teljes topicban
En csak azt probalom hangsulyozni, igen van ertelme egy ilyen videokartyanak, akar meg egy P4ben is.

(#243) gézu válasza Atom_Anti (#240) üzenetére

gézu
(őstag)

Az új játékok egyre gyatrában fognak futni egymagos rendszeren, most beleölsz 50k-t az agp-s rendszeredbe, egy éven belül a proci miatt a géped padlózni fog, a kártyádat meg adhatod el 15k-ért, ha egyáltalán megveszi valaki.

“Commutare necesse est!”

(#244) Atom_Anti válasza gézu (#243) üzenetére

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem kell belolni 50K-t, eladtam a 7900GS -t gyorsan e-bayon jo aron, igy egy kicsit kell csak hozzadni es lessz egy 3850 pro-m :) .
Biztos eljon az ido mikor padlozni fog a gep, de nem most es nem minden jateknal fog! A jelenlegi jatekok pedig szebben fognak futni, illetve a kesobbikkel is, ahol eleg meg a proci.
Az uj gepre valo allassal csak annyi gondom van, hogy nem birnek megvenni egy jo aron osszeallithato gepet, hanem minden alkatreszbol egy kicsit jobbat szeretnek, es akkor meg mar egy kesz vagyont kell kolteni ra :( !

[ Szerkesztve ]

(#245) RpPRO

RpPRO
(őstag)

Kivancsi vagyok, ezen is terhelve 100 fokot dongeto VRM chipek mukodnek-e majd. :U

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#246) Tüzi válasza juliabrilke (#5) üzenetére

Tüzi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem egy 3ghz-es P4-el vagy hasonló AMDvel sem.
Ha mégis, akkor ott a tunying, mint első számú fegyver 8)

A következő generációban a világ vezetői fel fogják ismerni, hogy a csecsemőkori kondicionálás és a narkohipnózis sokkal hatékonyabb eszközei a kormányzásnak, mint a különféle társaságok és börtönök. Huxley 1949

(#247) Szpisti

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Senki nem tud olyan emberről akinek már van ilyen karija? Vagy aki a saját szemével látott már ilyet? Esetleg valaki talált már tesztet róla?

(#248) diegho

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

első 3 oldalt olvastam csak el, de annyi ökörséget írtok hogy belefáradtam. ezt a kártyát sehol nem hajtja ki egy egymagos proci, ennek bőven kell egy 2.6ghz-es x2 minimum, főleg mire elérhető lesz valósan itthon (1-2 hónap) addigra már minden új játék (már most is a legtöbb) több szálat támogatni fogja. én 3000+ a64-ről cseréltem 4400+ x2-re és volt ahol 50%-ot gyorsultam egy 7600gs ddr3-al mert 2 szálat tudott számolni a proci egyszerre. amúgy kisker vagyok és unalmamban tesztelgetni szoktam itt a gépeket és tudom miről beszélek. ez a kártya egy nagy parasztvakítás, beetetés annak aki nem ért hozzá. mi kell egy mai játékhoz? kell 2 giga memóra legalább, egy duplamagos proci és egy vga. itt valaki valami bartonnal (:D) jött... gondolkodj már ember! hol van a barton a mai játékokhoz? egy core alapú cerka keresztbe lenyeli aztán fillérekbe kerül... nem is beszélve mennyi az ára 2gb ddr1-nek és mennyi 2gb ddr2-nek... nálam 9k a 800-as 2 gigás kingmax, nagykerben meg 4500 körül van az 512 ddr1, ha éppen lehet kapni. miről beszélünk akkor már? ráadásul a kártya 10-15k-val drágább lesz a pci-e kártyánál, 2 giga ramon meg a kártyán össze lehet majd spórolni 20-25k-t számoljunk csak: legyen egy 3200+ barton, lappal, 1 giga rammal, az agp 3850 kártya legyen 56k, a barton+lap legyen kb 10k (és még keveset írtam) 1 giga ddr1 legyen 8k, a két kártya (3850agp vs pci-e) közöttü különbség legyen 15k valósan. ez 33k, e2140 14k, p31 giga lap 16k, 2giga ram 9k ez 39k, tehát 6000ft-al többért kap egy jóval gyorsabb rendszert, plusz akkor nincs szívás az agp kártyával amit nem fog támogatni a hivatalos catalyst, nem kell béta szarok után futkorászni és hajat tépni. ugye mennyire felesleges parasztvakítás lesz ez a kártya? főleg ha azt nézem hogy a 3200+ barton lappal együtt még többért is eladható, fogalmam sincs mennyi a valós ára már abszolút nem foglalkozok ilyenekkel, sőt ha 6k-t se akar áldozni akkor vesz egy core alapú cerkát és meg van oldva 0k ráfizetéssel, amikor meg lesz pénz mehet bele egy 2 magos. ennyi az egész, nem kell köröket futni hogy megéri-e vagy nem. egyértelműen nem éri meg ez a kártya.

(#249) Szpisti válasza diegho (#248) üzenetére

Szpisti
(senior tag)
LOGOUT blog

Tök igazad van, de...
Ha mindenki megfogadná a tanácsodat, akkor ugyan ki venné meg a régi AGP-s konfigokat? Föleg jó áron? Én is szívesen cserélném le a konfigomat, de nem könnyen tudnám eladni, valszeg csak egyenként, viszont az ára meg kellene az új konfighoz, mert egybe nem lenne annyi pénzem, hetekig meg nem bírnám gép nélkül... De én nem aggódom, az én vasam jól fogja pörgetni azt a 3850-et... Aztán meg majd nyerek a lottón, azt csere... :)

(#250) Atom_Anti válasza Szpisti (#247) üzenetére

Atom_Anti
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na pont ez az hogy mar bejelentettek vagy 3 hete, es meg egy helyen sem lattam kaphatot meg az interneten sem. Pedig mar nagy szuksegem lenne ra, es en utalok varni :W .

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.