Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) adorjant

adorjant
(senior tag)

Az a jobb oldali shift nem semmi :D
Egyébként klassz gép,a színért tényleg kár.

(#2) R3ap3r

R3ap3r
(lelkes újonc)

Végre valami jó cucc jó áron az Acertől. A 3 év gari meg dícséretes.

R3ap3r

(#3) dbius válasza adorjant (#1) üzenetére

dbius
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig ha az a SHIFT nem nyúlna az enter alá, akkor a többivel azonos nagyságú kurzormozgatókat is bele lehetett volna rakni.

(#4) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó tesz, köszi. :R Kimondottan tetszik. :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#5) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Fejlődik, fejlődik ez a timelineX széria, csak iiiiiiirgalmatlanul lassan...
Mondom ezt úgy, hogy 3810TG van nálam.

(#6) gyomordzsák

gyomordzsák
(fanatikus tag)

Két hete pont ezt fogdostam meg egy nagy áruház polcán, nagyon tetszett a minősége és a hardver is. Erősen gondolkodom a megvásárlásán, és hogy most már tesztet is olvastam róla amiben nagyon jól szerepelt, így még közelebb került hozzám :)

Eladó Origen AE S10V fekete high-end HTPC ház

(#7) David75

David75
(őstag)

Jó gép nagyon de ilyen 1366x768 pixeles tn+film-es kijelző-t nem szívesen nézegetnék ezért az árért. A többi más mondjuk minden korrekt benne.

100% No Modern Talking

(#8) DopeBob

DopeBob
(őstag)

Ááááá, pont ilyen konfigurációju notit kerestek már mióta :-(

13-14" Sandy Bridge, NV-Vga, USB3 erre nincsen csak ebben az ocsmány színben :O

MZ/X

(#9) stol

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Noti + NV GPU? ;] = Gari után biztos szervizes megélhetés :))
Stabilan rohadnak le az NV GPU-k a panelról.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#10) hunmyke válasza stol (#9) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

Pont emiatt nem mertem NV GPU-s notit venni.
Inkább 17"-os 7750G-t vettem (HD 6650-nel), épp elégszer olvastam utólagosan, hogy így halnak le meg úgy halnak le 1-2 év után...

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#11) foxxmotor válasza stol (#9) üzenetére

foxxmotor
(kvázi-tag)

Ezzel egyet kell hogy értsek. És az NV GPU -k melegedésének köszönhetően maga a ház is meleg. Szerintem egy 6000 -es szériájú AMD jobb választás lett volna ebbe a gépbe. De persze így sokkal jobb választás az NV fanoknak. Nekem viszont már nem lenne mindegy, hogy AMD GPU -val 10 fokkal lenne hűvösebb a kezem alatt a gép.

(#12) KevinMulder válasza foxxmotor (#11) üzenetére

KevinMulder
(kvázi-tag)

Kell venni rá 3 év garit. Ha megnyuvad, akkor a cég gariban cseréli.

(Illetve NV GPU mellett érdemes az Optimust is használni ...)

[ Szerkesztve ]

(#13) rizso

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

David75: sajnos nem nagyon találsz mást, a legtöbb gépet ilyenekkel szerelik.

foxxmotor: félre ne érts, nem vagy se NVIDIA, se AMD párti, de: mitől lenne az AMD 10°C-kal hűvösebb?? Most egy Y570 van nálam GT555m-mel, előtte egy dv6 volt AMD 6770m-mel, és azt kell mondjam, hogy a GT555m valamivel hűvösebb. Persze nem ugyanabban a gépben van/volt a két kártya, így nem lehet igazi következtetést levonni...

(#14) osztraksajt

osztraksajt
(senior tag)

Persze, csak nem mindenki második gépnek játékra veszi, hogy ráérjen heteket várni a cserére.

Ilyesmi méretben diszkrét videókártya nélkül még a HP 4330 megfontolandó, pont az itt kifogásolt dolgok is rendben vannak. Fém palmrest, matt kijelző, matt kijelzőkeret, nagy touchpad, 3 év gar alapból, ajándék táska és elég barátságos árcédula.

De persze az Acer is halad szépen lassan, csak így nehéz Apple szerű brandet építeni, ha ennyi kompromisszumra kényszerítik a vásárlókat. Az Apple pont azt csinálja, hogy rengeteget kell fizetni érte, de tényleg szinte kompromisszummentes a kidolgozási minőség. Ha olcsóbban adjuk, de ezért kompromisszumot kell vállalni, az már nem az a szegmens.

(#15) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Ha ilyet kiadnának Llano-val, meg azt a hülye kék színt feketére cserélnék, nagyon tuti masína lenne ez.

(#16) David75 válasza osztraksajt (#14) üzenetére

David75
(őstag)

És ott a 11"-os air-nek van ilyen felbontású kijelzője. (persze minden másba rosszabb)

100% No Modern Talking

(#17) Furkoo

Furkoo
(őstag)

Mindenesetre pozitívan csalódtam az ACER-ben.
ha így haladnak komolyan vehető márka lesz belőlük :R

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#18) hunmyke válasza foxxmotor (#11) üzenetére

hunmyke
(fanatikus tag)

HD 5000-esek sem voltak rosszak, bátyámnak az 5820TG-jével (HD 5650) még mindig nincs baj, pedig már bő egy éve vette meg. Az eredeti vinyó behalt (WD Blue volt), de azóta semmi. Rengeteget húrcolásza, melóba és itthon is ezt használja.
Játék alatt alácsap egy notebook hűtőt és nem melegszik annyit.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

(#19) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hm, egész kelleme s kis masina ez, leszámítva a kékes színt. A 3 év garancia meg nagyon is jól hangzik, remélem be fogják vezetni az összes hordozható gépükre.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#20) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Nagyon kellemesen sikerült ez a kis gép!

(#21) r3dsnake

r3dsnake
(senior tag)

kár, hogy a cpu throttling problémáról egy sor sem lett említve...

(#22) Seraph 16

Seraph 16
(senior tag)

Azon gondolkodtam, hogy amelyik gépen hdmi van, azon kapásból megy át a hang is, vagy csak azért lett hdmi dvi helyett, mert kisebb/elterjedtebb a csatlakozó?

"Habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz az úr!"

(#23) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

"Kontra

- kár, hogy nincs más színben is
- terhelve azért melegszik és hangja is van
- szerencsétlenül elhelyezett csatlakozók
"

Nekem kifejezetten tetszik ez a kék szín. Mondjuk egy szürke-fekete, teljesen fekete vagy teljesen szürke variánsok jobbak lennének valóban, de az már unalmas és a fényes, csillogós felületen szépen meglátszik az ujjlenyomat és piszok....

Terhelve még jó, hogy melegszik, meg jó hogy zajjal jár, de ez van. Meg kell nézni mekkora a laptop és milyen belsővel rendelkezik szóval el kell fogadni. Aki ilyen gépet akar venni az ne keressen a kákán is csomót.

A csatlakozókkal nekem különösebben nincs gondom. Leginkább a billentyűzettel... Az a jobboldali shift nagyon kemény.

Kezd iPon szint lenni...

(#24) stol válasza r3dsnake (#21) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs, mivel nem igazán káros a dolog, max a teljesítményre.

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#25) jap

jap
(fanatikus tag)

"a kiépítetlen ExpressCard foglalat helyén kandikált ki"

Ez azt jelenti, ha vések neki kijáratot az oldalán, akkor használható lesz vagy hardverileg le van tiltva?

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#26) r3dsnake válasza stol (#24) üzenetére

r3dsnake
(senior tag)

az, hogy terhelés alatt visszaveszi a gép órajelét 1,2ghz-re, nem káros a teljesítményre?

izmosabb játék alatt, hirtelen feles fps drop nem lehet túl kellemes

(#27) Puma K válasza r3dsnake (#26) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ha az ember bekapcsolja maximális teljesítményre az energiagazdálkodási módot, akkor is előjöhet ez a gond?

Kezd iPon szint lenni...

(#28) r3dsnake válasza jap (#25) üzenetére

r3dsnake
(senior tag)

az i7es változatban tudtommal van 3g modem. szóval szerintem az nem az expresscard helye

(#29) r3dsnake válasza Puma K (#27) üzenetére

r3dsnake
(senior tag)

jó kérdés, de akkor eleve a turbo boostnak is búcsút mondhatsz.

(#30) rudi válasza jap (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, ez azt jelenti, hogy elírtam... ExpressCard helyett Mini PCI Expresst akartam. Szóval annak ott van az érintkezősora, de nincs bele csatlakozó forrasztva. Jó kezű műszerész asszem életre tudja kelteni, de biztosat nem tudok mondani. javítom a szöveget.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#31) rudi válasza r3dsnake (#29) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha 100%-ra teszed a CPu teljesítményt, akkor nem kapcsol ki a Turbo Boost. A throtting kérdése meg olyan dolog, hogy akkuról nagyon-nagyon kevés notit lehet rábírni arra, hogy a VGA-t full teljesítményen használja (visszaveszi az órajelet, legyen az Radeon vagy Geforce), játék közben ez sokkal nagyobb szívás, mint a CPU visszalépése.

(#32) jap válasza rudi (#30) üzenetére

jap
(fanatikus tag)

még1x megnéztem és semmi értelme sincs barkácsolni, mert oda vannak forrasztva a sima usb portok és a vga kimenet...

''minden sikeres férfi mögött egy nagyon meglepett anyós áll''

(#33) d@minator

d@minator
(őstag)

Ekkora méretben ekkora grafikus teljesítmény 3 év garival BestBuy főleg az i3-mas tesó. [link]

Jó lett volna megnézni, hogy mekkora CPU hőmérsékletnél veszi vissza az órajelet. (Dell 5110 Corei7 - 97 felett)

[ Szerkesztve ]

(#34) r3dsnake válasza d@minator (#33) üzenetére

r3dsnake
(senior tag)

itt tudtommal 70. ezért is szidja mindenki, hogy röhejesen hamar visszaveszi...

szerk.: nem találom azt a külföldi fórumbejegyzést, ahol említve volt. szóval javítsatok ki, ha tévedek, de én 70 körülire emlékszek.

[ Szerkesztve ]

(#35) stol válasza r3dsnake (#26) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olvasd végig, megint, amire válaszoltál.
Műszakilag nem károm, max a teljesítményre....

Sokkal több ilyen stikli van, más gyártóknál is, csak nem hangoztatják.

(#36) HPAA válasza r3dsnake (#34) üzenetére

HPAA
(senior tag)

csak engem lohaszt le ez a fix akku benne ?
egy notiban ilyen megoldás ???

amúgy nagyon kellemes kis jószág
egy e-sata azért elférhetett volna még rajta

[ Szerkesztve ]

a zsákbamacska nem a kedvenc állatom ...

(#37) stol válasza r3dsnake (#34) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel közös a hűtő, a VGA és CPU-n, így ha 90fokig engedné, a GPU is 90 fokon menne.
70 fokos limittel tolják ki a GPU lerohadását a panelról.

VGA is 70 fok körül fog menni csak.

(#38) stol válasza HPAA (#36) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fix akku nincs, csak olyan, hogy szervizben cserélhető.

(#39) HPAA válasza stol (#38) üzenetére

HPAA
(senior tag)

én is így gondoltam , lehet rosszul fogalmazva :)

de pl , kint a "prérin" 1 hétig nem hiszem hogy sokra mennék a szervizben cserélhetős lehetőséggel

értsd : potakku lehetősége hosszú távollét esetén ilyen kategóriában szerintem elvárható nem ?

(#40) stol válasza HPAA (#39) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem.
Ez egy konzumer noti, alsó-közép kategóriába.

Ha pótakku + szolgáltatás kell, vegyél üzleti sorozatú gépet.

(#41) HPAA válasza stol (#40) üzenetére

HPAA
(senior tag)

nem kell semmi szolgáltatás , csak hogy ki tudjam én is cserélni ha a szükség úgy hozza
ezért az árért igenis elvárható /szerintem/

a miértjét nem értem , csak gondolom , hogy a vékony kialakítás az oka

[ Szerkesztve ]

(#42) Alchemist válasza stol (#40) üzenetére

Alchemist
(senior tag)

Ennyi hátrányos tulajdonság mellett viszont kissé drága...

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#43) O_L_I válasza David75 (#16) üzenetére

O_L_I
(senior tag)
LOGOUT blog

Magyarázd már meg h 13 colra miért is nem elég a 1366X768???
A D620-am 14 colon 1440X900-volt és gyűlöltem mint a szart mert minden gombostűnyi volt rajta.

Barátnőm régi Acerje 15,6-on 1280X800 és pont kényelmes a szemnek.

[ Szerkesztve ]

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#44) alamuszi válasza David75 (#16) üzenetére

alamuszi
(senior tag)

Megnézted az árát? Valamint mennyi garancia van rá? Valamint mi a francnak egy 11"-os gépre ilyen felbontású kilelző? Akkor a 13"-os air-el mi a helyzet az is kicsi felbontású.

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#45) RaiDani

RaiDani
(tag)

Köszi a tesztet! A legolcsóbb verziót birtoklom belőle, 3820TG-ről váltottam. Billentyűzet és a tapipad sokkal jobbra sikerült, mint az előző szériában. Egyedül a hűtése kicsit hangosabb, de valószínűleg hozzátesz a 7200rpm-es HDD is a zajhoz. Na meg teljesítményben picit visszalépés a Intel HD 3000, a HD 5470-hez képest, de majdnem egál. Persze azt nem szabad elfelejteni, hogy az előbbi CPU-ba integrált megoldás. Szóval fogyasztásban nem mindegy, Jobb is az üzemideje a 3830-nak.

[ Szerkesztve ]

(#46) rudi válasza O_L_I (#43) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van, aki jobban lát, van aki meg nem. Nekem 11,6 hüvelyken már kicsit kényelmetlen az 1366x768, 13,3-on ideális, 15,6-on viszont már jó lenne az 1600x900, 17-18 hüvelyen pedig a FullHD-it is elbírom.

(#47) stratova válasza O_L_I (#43) üzenetére

stratova
(őstag)

15,4" lesz az (mint az én gépemé), de teljesen egyetértek.
Kellemes felbontás és legalább még 16:10-es képarány (bár 13,3"-ra jó az 1366x768 is, kár hogy a mai 15,6"-osok is zömmel ilyen felbontással kaphatók 1600x900 helyett. Még az 1920x1080 is gyakoribb, pedig az már tényleg szemkifolyás).
rudi látom egy húron pendülünk.

[ Szerkesztve ]

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#48) ZEN1TH válasza rudi (#46) üzenetére

ZEN1TH
(senior tag)

Egyetértek. Nekem 14"-on van 1366, de már elbírnék magasabb felbontást is. 15,6"-on már nagyon alacsony számomra az 1366.

No Hope = No Fear

(#49) HaZse

HaZse
(fanatikus tag)

Nekem egy Dell D4310-esem van. Igaz, csak 2 db. USB 2.0, de tettem bele egy express card-os USB3.0-t. HDMI nuku, de masszív háza van. Világít a billentyűzet.

Inkább a Dell, mint az Acer.

Press PLAY on tape. - privátra ILLIK válaszolni - Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hazse

(#50) HaZse válasza rudi (#46) üzenetére

HaZse
(fanatikus tag)

Akkor egy asztali gépen a 23 colon mekkora felbontás lenne neked jó?

Szerintem 13.3 colom bőven elég az 1366x768.

Press PLAY on tape. - privátra ILLIK válaszolni - Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=hazse

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.